- 7 Ocak 2014
- 3.767
- 3.477
- 248
Değişik ve merak uyandırıcı bir tarif olmuşellerinize sağlık,yarışmada başarılar dilerim
Kakuuu ellerine sağlık , çok lezzetli duruyor bi tabak kargolarsan karar vericiğim Başarılar dilerim , sunum da çok şık
sanırım akşam denicem
Ellerinize emeğinize sağlık, başarılar dilerimSunum da çok hoş görünüyor
Mumları farketmiştim ama çaktırmadımTeşekkür ederim, özellikle değişik olmasını istedim, bol acılı tüketilmesini tavsiye ederim farklı ama ağızda kalıcı bir lezzet
Canım dilaram yeter ki iste seve seve yollarım sunumu hoş olmayacak ama ,bidona doldurup yollarım ancak
Aslında sunumunda önemli bir eksiklik var mumları yakmamışım
Deneyin tavsiye ederim benim gibi yeni lezzetler arayan biriyseniz mutlaka deneyin, ama herkez beğenmeybilir
Yanmasada görselliği yeter mumlarınızın:)Teşekkür ederim mumları yaksaydım daha anlamlı olacaktı
Yanmasada görselliği yeter mumlarınızın:)
Mumları farketmiştim ama çaktırmadımBen bidonla da içerim
Eline sağlık canımmm yarışmada başarılar dilerim
Portakal çorbada nasıl olur acaba, denemek lazım
valla 10 numara 500 yıldız bir çorba olmuş ellerinize sağlıkPortakallı Patates Çorbası
Yine merhaba sevgili Kadınlar Kulübü dostları...Öncelikle bütün arkadaşlarıma bol şans diliyorum...
Yenilmeye doymayan pehlivan edasıyla yine karşınızdayım:))
"Maksat tarif paylaşmak birincilik neyime" :) sloganıyla bir yarışmaya daha BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM diyorum.
Aslında yöresel bir tarifle katılacaktım, benzer tarifler olmasın diye birazda kendi eklemelerimle zenginleştirdiğim harika bir lezzet olan bu çorbamı paylaşmak istedim...
Oldukça besleyici ve gerçekten farklı bir lezzet deliliği:))
MALZEMELERIMIZ
2 adet havuç
2 adet orta boy patates (benim patatesler küçüktü 3 adet soydum)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı etsu ( eşim etsuyu sevmediği için bulyon kullandım)
Yarım limon suyu
Yarım portakal suyu
Tereyağ
Zeytinyağ
Tuz, pul biber, maydenoz
Eki Görüntüle 1328932
YAPILIŞ AŞAMALARI
öncelikle soğanımızı sarımsaklarımızı ince ince kıyalım, tenceremizde sıvı yağımızla kavuralım,rendelediğimiz ya da rondodan geçirdiğimiz patates ve havuçlarımızıda ekleyip iyice kavuralım, tuzunu unutmayalım. 1 litreden azcık eksik sıcak suyumuzu ve etsuyumuzu ekledikten sonra kaynamaya bırakalım...
Eki Görüntüle 1328935 .
Eki Görüntüle 1328936 Eki Görüntüle 1328938 Eki Görüntüle 1328939
ÇORBANIN TERBİYESİNİ HAZIRLAYALIM..
Bir kase içinde 3 çorba kaşığı unumuza portakal ve limon suyu ayrıca bir kase yoğurdumuzu ekleyip karıştıralım. Terbiyemizi önce soğuk su sonra sıcak suyla açalım. Toparlanmamalı...
Eki Görüntüle 1328940
Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan çorbamıza ekleyelim karıştırarak kaynatalım. Toparlanmaması için düzenli karıştıralım...
Tercihe bağlı olarak blenderdan geçirebiliriz ben kısa süreli geçirdim.. 10 dk kaynadıktan sonra çorbamız hazırdır.
Eki Görüntüle 1328941
Çorbamız pişti gelelim servise...
Tereyağı ile kavurduğumuz ekmek kıtırlarımızı kavurma işlemi bitince pul biber ve naneyle lezzetlendirelim...
Çorbamızın sosu içinde isteğe bağlı olarak değiştirebilirsiniz ben tereyağında tozbiber kullandım...üzerine de maydenoz yemede yanında yat kıvamında :)
SOĞUK KIŞ AKŞAMLARI IÇIN FARKLI LEZZETLER ARAYANLARA...
AFIYET OLSUN ...
Eki Görüntüle 1328942
Ellerinize sağlık, yarışmada başarıılar.
valla 10 numara 500 yıldız bir çorba olmuş ellerinize sağlık
Elinize, emeğinize sağlık, çok değişik bir tarif ve çokda lezzetlidir eminim. Yarışmada başarılar dilerim.
bencede farklı tarifler daha da çoğalmalı .. tarfinizi deniyeceğim bende çok merak ettim :) başarılar dilerim bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?