Premature Bebekler Prameture Bebeğimin Hikayesi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
şerife her mesajına ağlıyorum nerdeyse ben senin.canım ya ufacık ama ne çok şey yapıyo. bizi habersiz bırakma.

teşekkürler arkadaşlar desteğiniz için...

sabretmekten ve beklemekten başka bişi gelmiyor elimden maddi manevi çok zorluyor ama onun iyi olması sağlıklı olması umuduyla yarınlara daha bi umutla bakmaya çalışıyorum bu psikolojiyi anlatamam sizlere yaşamak gerekir haa kimsenin asla yaşamasını istemem inanın bana çok zorr zorr hergün hastane koridorlarında en az 2 kişi ile konuşuyorum ameliyat olan bebeklermi dersiniz sonradan anlaşılan down sendromlu bebeklermi neler neler minicik yüreklerine o kadar büyük acılar aşıyorlarki iğnelerden mosmor olmuş minicik eller offf daha fazla yazamıcam.

canim benim eltimin cocugu 750 gram dogdu 7 aylikti..

Simdi 4 yasinda zehir gibi akli var sapasaglam..

Sen moralini duzgun tut..bebegin insallah biran once kurtulur..

canım serıfemm dualarım senınle

umdunu kaybetmee...ınsanlah cok guzel haberlerını alırızzz

şerifecim ne yaptın? ne alemde ufaklık merak ettim. benim ufaklıklara bakıp o yaşadıklarım gözümün önüne geliyor sonrada sen geliyorsun aklıma. ne diyor doktorlar gelişimi ile ilgili yani bir gelişme var mı umutta.Bu arada sen nasılsın okudum sütünle ilgili problem yaşıyormuşsun.canım üzülme sen üzüldüğün ve bebeği tabiki tam anlamıyla hissedemediğin için sorun yaşayabilirsin.bende de oldu aynı sorunlar benim çekildi sütüm ikinci ayda.anne sütü alması tabi en iyisi. ama bir de bunu düşünme canım. bebeğin iyi olsunda mamaylada büyür 1 yaşından sonra falan sütle telafi etmeye çalışırsın bu eksikliği.almaz anne sütünün yerini ama umutun canı sağolsun sen iyi olda onlar telafi olur.canım beni bilgilendirmeyi unutma.haberlerini bekliyorum.

teşekkürler arkadaşlar...

şuan ki durumu solunum sorunu var solunumla ilgili desteği makinelerden alıyor ama bazen makinede yeterli olmuyor şuan en büyük sorun solunum bakalım inşallah düzelir doktorlar 1 kilonun altındaki bebekler riskli olduğunu söylüyor ve zamana ihtiyacımız var diyorlar bugün 600 grama ulaştı en sevindiğim haber bu oldu ...yaa merak ediyorum solunum sorunu kilo aldıkça geçer dimi? şimdilik haberler bundan ibaret daha iyi haberleride olacaktır inşallah...

sütüm yok denecek kadar az rezene çayı aldım ondan içiyorum günde 3 su bardağı kadar biraz fayda etti eskiye nazaran inşallah da çoğalır..(:

19.02.2008 Tarihinde 6,5 aylık hamile iken suyumun bitmesi ve bebeğimin besin alması durduğundan dolayı erken doğum yaptırılmak zorunda kaldım...

Doğum kilosu 460 " gram" boyu 27 cm idi şuan 23. günü ve halan cerrahpaşa yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yaşama mücadelesini veriyor doktorlar erken ve doğum kilosu düşük olduğundan yaşama şansı %20 verdiler ancak bebeğim mücadeleci olduğundan 23 günü tamamladık ve gidişat şuan için olumlu hergün ziyaretine gidiyorum ihtiyaçlarını karşılıyorum Allah ömür verdiyse olumuzlukları olumluya çevirecektir ben inanıyorum ve umutluyum...şuan için durum bundan ibaret ve gelişmeleri yazmaya sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim...

Canim en son seni nisan bebeklerinin kilosu topicinde gormustum ve ogun bugundur merak ediyordum ne yapti acaba diye.Demek zorunlu dogum yaptin.Cok uzuldum canim Rabbim bebegini sana bagislasin.Umarim bu yasam savasini bebegin kazanir ve gelir bu mutlu haberi bizimle paylasirsin.Senin imtihaninda buymus belki en zoru en acisi evlat imtihani ama mecbur dayanicaksin Allah sabrini verir insallah.Dualarimiz seninle ve bebeginle birlikte.Guclu ol Allaha sigin ve bebegine destek ol.Bizlerde sana.Allaha yar ve yardimciniz olsun.a.s.

Canim birde sana bir link vericem ordada bir premature bebegin hikayesi ve iyilesme sureci var.Seninki kac haftalik dogdu bilmiyorum ama bu bebek 23 bucuk haftalik dogmus ve suan cok iyi.Bak izle senin bebeginde boyle duzelicek insallah.Dualarimiz onunla :((

http://www.youtube.com/watch?v=WD6IH0bQZXU

sağolasın canım 27 haftalık doğum yaptım maalesef doğum kilosu çok düşüktü 460 gram doğduktan sonrada 410 grama kadar düşmüştü şimdi ise 600 grama çıktı bakalım herşeyin hayırlısı dualarla ayaktayız...(:

sağolasın canım 27 haftalık doğum yaptım maalesef doğum kilosu çok düşüktü 460 gram doğduktan sonrada 410 grama kadar düşmüştü şimdi ise 600 grama çıktı bakalım herşeyin hayırlısı dualarla ayaktayız...(:

Korkma insallah duzelicek hersey.Sen verdigim videoyu izledinmi bak ayni sizinkine benziyo.Bak o findik nasil direndi nasil savasti senin kuzunda oyle olucak insallah merak etme..

evet canım şuan hala yüklenior yükleme bitsin izleyeceğim inşallah düzelicek inanıyorum her şeyin hayırlısı...bi kollarıma alabilseydim beni hissetseydi kokusunu duyabilseydim küvezden izleyip dönebiliyorum eve bomboş bi eve...

Ay canim ya o zaman bile nasil uzulmustum kilosunu duyunca.Kim bilir sen ne haldesin.Allah dayanma gucu versin sabir versin ne diyebilirim baska :(((

şerifecim yaşadıklarımdan sonra şunu söyleyebilirim bebeğin mücadeleyi kazanacak tatlım.erken doğmuş bebeklerin zaten bir çoğu solunum sorunundan dolayı kuvezde yatıyor.minik ciğerleri gelişmediği için tabiki.kilo alarak kendini tabiki topluyor tabiki ciğerleri de düzelecek ama bu hemen olmuyor şerifecim.Düzeldiğinde zaten veriyorlar bebeği.Ama bu tam anlamıyla sorun bittiği anlamına gelmiyor.Bronşlar hemen açılmıyor tabi.ege 10 aylık olmasına rağmen ben makina ile ilaç veriyorum broşlarının açılması için.ama senin bebeğinde olacak diye birşey yok tabi.şimdi de sorunlarımız var ciğerlerle ilgili ama geçicek iki yaşına kadar bu ciğerler sık hastalanmalar hepsi bitecek.sende yaşayacaksın bunları o zaman geldiğinde yine konuşuruz.Süt için dediğim gibi oda düzelir bebiş iyi oldukça.Eczanelerde Humana çayı diye bitkisel bir çay satılıyor sütü artırmak için hem bebek içinde bir çok faydalı bitki var bunu kullanabilirsin ve bol bolda su iç.Ama üzülürsen bebekte emmediği için gidebilir o yüzden kendine dikkat et. Az kaldı inan bana biraz daha sabır serifecim .

sabretmeye çalışıyorum derya ama elimden geldiği kadarı ile..

bu solunum sorunu geçici bişi dimi? doktor küçük olduğu için dedi ama bilemiorum kafam karma karışık şu solunumu bi düzelseydi daha çok küçük ama bakalım...senin ege neden hala ciğerlerinde problem var nie böle oluyor makine ile neden ilaç veriyorsun ki normal değilmi yemesi içmesi falan (:

şereifecim solunum sorunu normal tabiki biz yeğenim için az acilden gitmedik hastanelere apne teşhisi koydular o zamanlar yeğenime premature doğduğu için ciğerleri fazla gelişmemiş ondanmış ama zamanla daha iyi olur merak etme sen inşallah

Back
X