Premature Bebekler Prameture Bebeğimin Hikayesi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ayy Yavrum Benim Maaşallah Annesi çok Mutlu Oldum öyle Hoşuma Gittiki Minik Yaramaz O Sağlikli Olsunda Yaramaz Olsun... Bu Gidişle Hastaneden çikicağa Benzio Ufaklik Baksana Büyümüşte Neler Yapiyor... Allah'a Emanet Olun Dualarim Siznle.......

valla yaramazlıktan vermişler emziği hemşireye sordum küvezin içindeydi çünkü emzik verioruz annesi yaramaz eli kolu durmuor hortumları çekiyor dedi...bugün hafta sonu nerde doktor asistan var Allaha emanet konuşmaktan aciz...:oklava:

ay massalah:nazar:::: bak yavas yavas parliyor artik masallah umut bebege ..ya anlamadigim cocuk yogun bakim ünütesinde asistanin ne isi varya yaninda hep bir doktor olmasi gerek ..ben olsam o kadini orda bozarim kendini bisi saniyo heralde ama insan bebegi icin katlaniyo demi sende haklisin

şerifeciğim önce çok geçmiş olsun.yazılarını okuyorum gerçekten çok güçlüsün böylede olmaya devam et.inşallah bebişini eve getireceksin bunları unutacaksın.küvezdeki o pskolojini çok iyi anliyorum bende yaşadım kızım ancak 6 gün yaşadı daha sonra yine bebeğim oldu o da ancak 5 hfta yaşadı.ama senin bbeğin çok gçlü buna eminim.onun içinde sende kendini bırakma.şimdi yine bebeğim 7 aylık doğdu 20 gün kaldı küvezde eve geldi.valla o gelince bütün onceki mutsuzluklarımı unuttturdu.inşallah senin yaramazda gelcek eve...kendine ii bak iyi haberlerini bekliyoruzzz

canım benim çok ama çok sevindim yaramazım benim merak etme bu hafta solunum cihazındanda ayrılır.onu benim yerine bolcana öp minik oğluşum benim şu anda çok mutlu oldum.hem senin adına hem kendi adımasevgiler kocaman.

MAŞAALAH umudumuza yaramnazlığa da başlamış annesi peşinden koşturacak seni görürsün bak çok sevindim ALLAHA emanet olun iyi haberler getir bize her gün

şerifecim çok sevindim bak sen umut bebeğe büyümüşte yaramazlık yapıyor.şikayet bile almışsınız.olsun annesi onun sağlığı yerinde olsunda varsın yaramazlık yapsın.benim oğlumda çok yaramazdı küvezde hortumlar karışır o yüzdende hemşire hep başında biterdi kızgın kızgın hortumları çıkarırdı kolundan.
ya hemşire dedinde aklıma geldi şerife bazıları gerçekten çok ilgisizler bir keresinde oğlumun altını değiştirmek için küvezin kapağını açmıştı hemşire açık bırakarak bez almak için yan tarafa geçti tam o sırada benim yaramaz oğlum yarı bele kadar sarkmazmı ben camın dışında delirdim adeta cama vuruyorum deli gibi.sonra farkına vardı ve koşa koşa geldi.ama biraz daha gecikseydi düşüyordu oğlum.çok korktum.birde üste çıkmaya çalışıyor cama vurmak yasak diyor.şikayet ettim ama artık kaşarlanmışlar sanki.ama ne yapalım katlanmak zorunda kalıyoruz çocuklarımız için.çok sevindim şerifecim iyi haberlerine allah devamını nasip etsin inş.

canım benim yaramaz bebeğim bugün nasıldı ?Şikayeet var mı bugünde annesi oğlumuzdan?o iyileşsinde tek şikayet gelsin.

teşekkürler arkadaşlar...

hafta içi gündüz ve hafta sonları asistan doktorlar var biliyorsunuzki cerrahpaşa eğitim hastanesi onlarda öğreniyorlar uzman ve profösörler hafta içi sabahtan öğlen 12 ye kadar hastanede görür görmez yapışıyorum bilgi bilgi diye onlardı bıktı ne yapim yani sormayayımmı soruncada surat yapıyorlar hemşireler doktorlar bıktım valla o suratları çekmekten....

arkadaşlar tam bugün 110 gün oldu yaklaşık 4 aydır hastanedeyiz komfotiler atacam hee :) offf çok daraldım,bunaldım ne yapacağımı şaşırdım sanki hastaneden hiç çıkamayacakmışız gibi gelior bi profösör doktor demiştiki bana böyle çocuklar 1 senede kalabilirrrrrr :( aklıma geldikçe deli oluyorum tamam iyi olsunda kalsın ama ben ne olacağım onu hiç bilmiorum vücudumun bi yerlerinden yavaş yavaş patlak vermeye başladı ruh sağlığım zaten çökmüştü onu hiç saymıyorum ama baş ağrılarım artı toplumdan uzak kalmak istiyorum kimseyi görmek konuşmak istemiyorum milletin özellikle akrabların acırcasına bakışları sakat kalacağına ölmesi der gibi bakışları,k.validenin laf sokmaları kimsenin anlamaması sanki ben hastaneden eve geldiğimde keyif çatıyormuşum gibi imalar valla bıktım bu insanlardan duymamazlıktan geliorum umursuz davranıyorum ama içe işlior maalesef gelsinler bakalım 1 hafta benimle hastaneye ne kadar dayanacaklar ..kimse bilemez anlayamaz bunu ancak yaşayan bilir...kader iştee yaşayarak görücem...

bebeğime gelince 960 grama düştü -60 gram kaybımız var ama iyi imiş bu kilo kaybı ödemleri çözülüyormuş ..:( makineye bağlı oksijeni %39 sanki bana hiç çıkmayacak gibi gelior makineden ne bilim...hemşireler gene şikayetçi yaramazlığından kıpır kıpır küvezde solunum cihazının hortumunu çekior hatta elimle tuttum çekmesin die çünkü burnu acır gerçi bebekler acıyı hissetmezmiş ama ben dayanamıyorum :(

benim yaramaz oğluşum bu yaramazlıkla canım merak etme çok kalmaz bir an önce evine gelir. şişkinliklerin nmeside iyi bişet bazen şişkinlik olduğu zamanda bebişler solunum güçlüğü çekiyorlar.belkide yakın bi zamanda solunum aletindende ayrılabilir canım hadi hayırlısı

talım sen yine epey bir sinirlenmişsin şerifecim dışarıdaki insanların senin için ne düşündüğü yada söylediği konularını at bir kenara şu anda senin onlarla uğraşacak ne halin ne de vaktin var canım haksızmıyım.Böyle durumlar insanların maneviyatını çöktürmek için gelişen tatsız olaylar canım .Senin bu durumunda bile böyle düşünen ve konuşan insanlar en zor anında bu kadar güçlü ve sabırlı oluşunu hazmedemeyen insanların seni bir yönden yıpratma politası.Sen uymayacaksın boşver de gül geç.Biliyorum bazen insanın sabrını çok zorluyorlar fakat onlarla neden zaman kaybedesin ki değil mi canım.
bebeğimizin iyi oluşuna da çok sevindim.Canım umut böyle devam ederse çok kısa zamanda bizlere merhaba diyecek.Hadi bakalım hayırlısıyla şu günler geçsinde konfetileri birlikte atarız..

canım çok zor zamanlar geçiriyorsun Allah yardım etsin .seni çok iyi anlıyorum.sana bişeyler diyenlere kulağını kapa be serifecim.ya aslında bence psikolojik destek almalısın.yani 4 ay buna kim desteksiz dayanır ben 2 ay küvezde bitmiştim yani.bir de eve getirdikten sonrası var o da o kadar zorlu yani.bence bir dr a git destek versin sana canım.

hafta içi gündüz ve hafta sonları asistan doktorlar var biliyorsunuzki cerrahpaşa eğitim hastanesi onlarda öğreniyorlar uzman ve profösörler hafta içi sabahtan öğlen 12 ye kadar hastanede görür görmez yapışıyorum bilgi bilgi diye onlardı bıktı ne yapim yani sormayayımmı soruncada surat yapıyorlar hemşireler doktorlar bıktım valla o suratları çekmekten....

arkadaşlar tam bugün 110 gün oldu yaklaşık 4 aydır hastanedeyiz komfotiler atacam hee :) offf çok daraldım,bunaldım ne yapacağımı şaşırdım sanki hastaneden hiç çıkamayacakmışız gibi gelior bi profösör doktor demiştiki bana böyle çocuklar 1 senede kalabilirrrrrr :( aklıma geldikçe deli oluyorum tamam iyi olsunda kalsın ama ben ne olacağım onu hiç bilmiorum vücudumun bi yerlerinden yavaş yavaş patlak vermeye başladı ruh sağlığım zaten çökmüştü onu hiç saymıyorum ama baş ağrılarım artı toplumdan uzak kalmak istiyorum kimseyi görmek konuşmak istemiyorum milletin özellikle akrabların acırcasına bakışları sakat kalacağına ölmesi der gibi bakışları,k.validenin laf sokmaları kimsenin anlamaması sanki ben hastaneden eve geldiğimde keyif çatıyormuşum gibi imalar valla bıktım bu insanlardan duymamazlıktan geliorum umursuz davranıyorum ama içe işlior maalesef gelsinler bakalım 1 hafta benimle hastaneye ne kadar dayanacaklar ..kimse bilemez anlayamaz bunu ancak yaşayan bilir...kader iştee yaşayarak görücem...

bebeğime gelince 960 grama düştü -60 gram kaybımız var ama iyi imiş bu kilo kaybı ödemleri çözülüyormuş ..:( makineye bağlı oksijeni %39 sanki bana hiç çıkmayacak gibi gelior makineden ne bilim...hemşireler gene şikayetçi yaramazlığından kıpır kıpır küvezde solunum cihazının hortumunu çekior hatta elimle tuttum çekmesin die çünkü burnu acır gerçi bebekler acıyı hissetmezmiş ama ben dayanamıyorum :(

Az kaldı dayan canım benim...Ne oluyormuş o hemşirlere asistanlara sanki sen keyfinden oradasın..sen takma bunları hiççö erinme sor assınlar surat boşver sen gene sor canım...
Çevrendekilerin sözlerini takmamaya çalış biliyorum çok zor zaten sana o niyetle bişi söyleyen insanları çevrende barındırma canım benim..
Hiç kolay değil yaşadıkların biraz daha sabır canım bence az bir zaman kaldı inşallah herşey yoluna girecektir..bak kıpır kıpırmışş demekki hareketli olcak bebeğimiz...Az kaldı sabır şerifeciğim..

canim bende dayanamiyorum...canim darlaniyor....esimle aram bozulcak diye kafayi yicem....hersey cok kötüye gidiyor...herkesin dedikleri bana batiyor sinir oliyorum....seni cok anliyorum....hemsireler zümra bisey yaptigi zaman zümranin hastaligi diyorlar....beni sinir etmekten baska bisey yapmiyorlar.....bende biktim...dile kolay bendede 5 ay gecti....düsün senede 12 ay var...beklemekten baska carem yok...Allah yardimcimiz olsun...

tatlım bizim yaramaz oğlumuz nasıl umarım bugün dahada iyidir.akşam bekliyorum canım güzel haberlerini:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

yaşamaya çalışıyorum yaşamak denirse artık beterin beteri var diyerek katlanmak zorundayım başka çarem yok...

bebeğime gelince şaşkınlık içinde gördüm bu gün 1.100 gram olmuş anlıyacağınız şişiz şişmiş miniğim ödem oluşmuşş yarın inşallah çözülür..bi umut :(

makineye bağlı artık ayrılması zor gibi gözüküyor makinesiz nefes alamıyor bağımlılıkta yapmış dün akşam %100 makine hava vermiş bugün %70 lerde anlıcanız entube yani ciğerlerine kadar hava basıyor makine kurtulması şuan için çok zormuş çünkü ciğerleri kötü imiş gelişmiş ama çok kötü dedi doktor bi ilaç veya cerrahi bi müdahale söz konusu değilmiş..bekleyip göreceğiz dedi ..nefes alamayan bi bebekte nasıl olur bilemiyorum...:(

ya tatlım sürfaktanı sordunmu .bence sürfaktan kullanılmamaış canım çünkü verilseydi ayrılması gerekirdi.bu zamana kadar

canım allahım acil şifalar versin umut bebeğe ve zümminin miniğine vede butun prematüre gelen ,şifaya ihtiyacı olan butun bebeklere...allahım siz annelerinede sabırlar versin.umut bebek maşallah sana :nazar: üzme annişini hep iyi haberler gönder bize.a.s.a.s.

Back
X