Premature Bebekler Preeaklamsi nedeniyle 36 haftaligim ama bebegim 1700 gram.... bunu yaşayan tecrubeli anneler yardim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Onunadimutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2016
1.281
1.741
133
35
Merhaba. Ben 36 haftaligim ve bebegimde gelisme geriligi varmis son 1 bucuk aydir bunu ogrendik. Kilosu 1700 gram. Şuan hasta edeyim gozetim altinda... tansiyonum normal ödem şislik falan yok ama bebege giden damarlardan biri az kan gotrudugu icin bebegim beslenemiyormus. Cok korkuyorum bu durumdan. Benimkine benzer durum yasayan var mi? Bebekleriniz kac gram dpgdular?kuvezde mi kaldilar? Bebegime birsey olacak diye oyle cok korkuyorum ki.... 2 kere ciger gelistirici igne vuruldum. Deneyimlerinizi paylaşir misiniz....

Öncelikle inşaallah sağ salim kavustursun yavruna canım bende 36+4 te doğum yaptım 2.130 gram ama usg de 2.600 çıktı ona güvendim... Ama inan çok yanıltıcı... Sen kan sulandırıcı kullanmiyormusun ? Ben perinatoloji takipli olduğum halde damar da kan akımı bi iyi bi a deyip durdular kızım gereken kilosuna ulaşamadı çok üzgünüm. Erken doğum çok zor beni doğum yapacağım doktorum bebek gekismezse alalım dedi gelişme göstermişti o da ama sonuç ortada... Benimde odemim tansiyonum öyle yoktu birazcık protein vardı oda ben böbrek nakilliyim çok ustelemedik. Sen bekle gelişimine Gore doğum kararı al insaalalh gelişirse erken doğum olmaz. Çok geçmiş olsun

Canim ben asprin kullaniyorum. Peki bebegin kuvezde kaldi mi? Sezeryan mi oldun? 2 kiloya bir ulassak diye dua ediyorum ben. Ama almiyor bir turlu...

Evet bende aspirin kullaniuordum ama çok çok etkisi olmuyor ne yazık ki.. kaldı canım kaldı 3 kez yattı 10+10+8 gün 2500 kilo altı norolojik olarak risk oluyor bizde noroloji açısından çok korkuyorum, inşaallah sizde biseycik olmaz

Canim ciger gelistirici falan vurmadilar mi. Aslinda haftan da bebegin kilosu da o kadar kotu degil

İnşallah sağlıkla alırsınız yavrunuzu kucaginiza. Ben de 34 haftalik preeklampsi nedeniyle erken doğum yaptım. Tansiyonum18di. Oğlum 2000grdi. İki aya yakın kuvezde kaldı ama erken doğum kaynaklı degildi. Zor bir süreç Rabbim yardımcınız olsun. Oğlum şimdi 20 aylık maşallah sorunumuz yok. Bol dua edin.

Coook gecmis olsun canim. Rabbim ol derse olur. Peki neden 2 aya yakin kuvezde kaldi,ciger gelistirici igne vurulmus muydun

Vurdular canım özelde yaptım doğumu bebegimde orda kaldı güya çok kaliteli bi yyü ama betbatti bebeğimin gırtlağı yumusakti tni alamadı prof Dr tarafından bile o yüzden çok yattı solunumu kendi yapiyodum. 2.500 kgaldinda risk var benm erken doğum yoktukendkm doğum istedim 2012 de yanlış ameliyat geçirdim o yapışıklık yapmış agrim coktu kilosuna haftasına güvendim.. çok pismanim tarifi yok bu acının

Cok gecmis olsun canim. Cok sukur beneginin durumu iyi uzme kendini yavrunla ilgilen sen. Bana da dua eder misin ben de cok korkuyorum daha minicik

Cok gecmis olsun canim. Cok sukur beneginin durumu iyi uzme kendini yavrunla ilgilen sen. Bana da dua eder misin ben de cok korkuyorum daha minicik
Sağol canım şuan doğmuş değil ki zaten hiiic korkma benim kuzenim 7 aylık 1600 doğdu kuveze bile koymadiailesi evde masada yattı şuan 12 yaşında çok sağlıklı akıllı normal zamanda doğanlarda erken yurudu umudunu kırma dualarında olacaksiniz

Canim inan bana soyledigin her bir kelime umut veriyor mutluluk veriyor bana. Allah razi olsun. Rabbim buyuk ol der olur. Allahim yavrularimiza hayirli saglikli sihatli ömurler versin.

Onunadimutluluk canim hic korkma daha öncede soylemistim sana bebegin kilosu gayet iyi biraz daha alirsa hic kuveze bile girmez sen besleyici kilo yapan seyler yemeye calis bebegin cigerleride gelismistir 36.hafta dogum icin gayet iyi. Benimkini biliyosun 34 haftada 1450gr dogmustu. 13 gundur kuvezdeyiz cok şükür saglik acisindan bir sorunumuz yok beslenip kilo almasini bekliyoruz ins ekim ayinda evimizde oluruz.. sen stres yaparsan doğumun o kadar erken olur ama preeklamside bebegin cok kalmasida riskli.. dogumun gerceklesmesi daha hayirli olabilir kontrolleri ihmal etme

Inşaaallah ca
Inşaallah canim yarin Allahin izniyle 36. Haftam bitecek bebegim de 1800 e yaklasmis. Doktorum 250 gram yuksek veya dusuk olabilir dedi. Insallah yuksek dogar. Dojtorum yarin veya sonraki gun durumunu netlestirecez dedi belki sezeryanle almaya karar verir. Eabbimden saglikla sihatle dpgmasini diliyorum. Canim sana ciger gelistirici vurmuslar miydi. Insallahhhhh senin yavrun en kisa zamanda toparlar kendini ewinize goturursunuZ.

Canim ilginc olan sey bana preeklamsi teshisi koyamadi doktorlar. Tansiyonum cok sukir normal, israrda protein acigim cikmadi odemim yok. Sol alterde çentik varmis bu yuzden beslenemio canim. Insallah kuveze ihtoyacimiz kalmaz canim. Rabbim tum darda kalanlara yardim etsin...

Hayir ciger gelistirici igne vurulmadi ama cok sukur cigerleri gelismis sorun yasamadik

Canım Rabbim Sağ salim kucağına almayı nasib etsin hiç korkma ben 27 haftalıkken benim bebeğimindw gelişimi geri olduğunu öğrendik 2 hafta bekledik gelişimi ilerlemişti doktorum üni başvuru yapmamızo söylemişti küvez için bizim gttiğimz hastahnde küvez yoktu biz gelişimi ilerleyince gitmedik bu gibi durumlarda 36 haftalıkken doğumu başlatıp bebeği küveze koyduklarını söyledi doktorum bende çok korktum istemedim ama kan akışıda yavaşlamıştı benim ödem tansiyon ve idrarda protein vardı 30 haftalıkdım beni başka hastahneye sevk ettiler torbalıya ciğet geliştirici iğneyi yaptılar bi gece kaldm ertesi gün suyumda azalmıştı beni doğuma aldılar okadar ödem olmuştm ki belden vurulan iğneyi 5 kere batırdılar ve işe yaramadı mecbur uyuttular benim bebeğimde 1050 gram doğdu 250ai şişlikti yani 800 gramla kaldı 1 ay 16 gün kaldı küvezde ve şuan doğalı 3 ayımızı doldurduk bugün normal zamanımıza görede 3 gün snra 1 aylık olucak vee 1 ayı geçlin bebeğim evimizde şuan yanı başımda mışıl mışıl uyuyor hafta hafta kontrollere gidiyoruz her hafta 1 hafta uzatılıyo kontroller bebeğin durumuna göre en son dün gittik 3300 gramdı kabız olduğu için güzel beslenemedi sütüm kesildi ucumda yoktu veremedim mamayla besleniyor ama şükür şuan iyi yemeside güzel ve çok güçlü bir bebek ilk dıyduğumda istememiştim karnımdan çıkartmalarını ama hiç ağlamadm tuttum kendimi dua ettim ve ona inatçı ol tutun hayata kızım sen yaparsın başarıca bnu birlilte sen ben baban sen yoksan bizde yokuz demektr dedim her görmeye gttiğimde onunla konuştm karnımdayken söylediğim ninnileri söyledim onun yanında değilken gene ninnileri söyledim hisseder o diye ve şuan çok inatçı sinirli yaramaz bi kızım var şuan karnımdan yeni çıkmış hep uyuyan bi bebek olması gerekirken laf dinleyen bi cadı oldu yani hiç korkma senin bebeğin gene kilosu iyi 4 hafta erken doğmuş bişey olmaz benimki 2 ay erken doğdu rabbim yardım ediyor sadece moral ver kendine ki bebeişinde hissetsin ve bebekler tek annelerini değil babalarınında moralini hissediyormuş sevk edildiğim hastahnde ebe söylemişti bize moralinizi iyi tutun siye şimdi büyü maşaallah aramızda uykusız brakıyo bizi Seninkide öyle olucak inşaallah rabbim kolaylık versin inşaaallah sağ selamet alırsın kucağına dua et allaha bırak rabbim yardım ediyor ben bunu bebeğimin bu olayında çok iyi anladım biizm herşey oyle üst üstw gelmşti ki kontorle gtmştl biz hazrlıksz ama herşey oyle guzel geçtı ki hastahne çok uzağımızda değildi 1 saatlık bı yok kuvez şans eseri bulundu bir sürü bir sürü şey çok konuştum ama seni rahatlatmak içindi bende daha başlarındayken çevremdekiler bir çok örnek veriyosı şununda boyle doğmuş bu olmuş buda oyle olur büyür gelir evine görürsün falan diyenler çoktu artık bunalmıştm bunları duymakdan ama insan başına gelip geçince tecrübeli oluyo ve paylaşma gereği duyuyırmuş bunu anlasım Allaha Emanet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…