- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
premete canım benim çok geçmiş olsun bende geçen nisan ayında preeklampsi ve sonrası help sendromuna giden yolda son anda ameliyata alındım bebeğim 29artı 5 te 1100 gr olarak doğdu benimde 25-26 haftalarda gayet bebk iyiydi ama ben tansiyonun ne zaman arttığını farkedemedim ve 28. haftada gittiğimde bebğimin geri olduğunu anladı doktorum tansiyonumu ölçmeye başlayınca yüksek olduğunu ve ani artışlarla düşüp çıktığını farkettik benimkinde bence tansiyonun geç farkedilmesi ve geç hap kulllanmaya başlamam onun kontrol altına alınamamasına ve buna bağlı protein kaybının hızlı bi şekilde artmasına neden oldu çünkü ben tansiyonun arttığını farkettiğimde bile 1 hap falan kullanıyodum sonra en fazla 4 hap kullandım ve kontrol altına alınamadı birazda sebep bendim diyet çok ağır geldi hastanede kalmakta sürekli çıkayım bişey olursa geleyim diyodum halbuki tansiyonun sürekli ölçümlerle kontrol altında tutulması gerekir bence seninkide preeklampsi ama tansiyonun kontrol altına alınabilmesi sayesinde protein atımın olmamış bide ben tansiyonumun arttığı dönemlerde farkına varmadığım için harıl harıl okulda koşturuyodum öğrencilerim için vücudumu da hırpalamışım o hafta çok kötü grip olmuştum çünkü oda daha fena yaptı ve benim en sonunda protein atımım 2 civarındayken 1 hafta boyunca karaciğerin üstünde diyafram tarafında inanılmaz bir ağrı yediğim sırtıma gidiyo orda ağrı yapıyodu sanki nefes almakta bile zorlanıyodum ve bu halde yine evde kalayım gidersem erken alırlar daha çok küçük diyodum kendi kendime ama en son ağrılarıma dayanamazken hasataneye gece acilen gittik ve karaciğer patlamak üzereymiş trombosit sayısı sırlamak üzereymi acilen alındım tansiyona şuna buna bakılmadan sonuç deddiğim gibi help sendromuymuş gidişat çok şükür bende hiç bi sorun kalmadı bebğim de sağlıklı şuan ama yaşanılanları unutmak çok zor o yüzden sana tavsiyem hastanede keyfine bak zaten tehlikeli dönemi atlatmışın
gerekli tahlilleri zaten onlar yaparlar inşalalh zamanaına yakın bebğin dünyaya gelir sakın hastaneden çıkma çünkü evde insan çok kafaya takıyo ama hastanede hemen öğreniyon bu arada bebişin kızmı erkekmi şuan kilosu nekadar Allah size bağışlasın ve yardımcınız olsun
gerekli tahlilleri zaten onlar yaparlar inşalalh zamanaına yakın bebğin dünyaya gelir sakın hastaneden çıkma çünkü evde insan çok kafaya takıyo ama hastanede hemen öğreniyon bu arada bebişin kızmı erkekmi şuan kilosu nekadar Allah size bağışlasın ve yardımcınız olsun