- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
Merhaba Bayanlar,
1. hamileliğinde Preeklampsi geçiren anne adayları kaç kilo ile hamile kaldınız? ve kaç kilo ile acil doğum yapmak zorunda kaldınız? Ben şuana kadar 1 kez doğum yaptım ve preeklampsi oldum doktorum maalesaf ihmal etti ve son anda bu rahatsızlığımı farketti 34.4 te 210 tansiyon ile sezeryana alındım sonrasında da Kepra vermedikleri için nöbet geçirdim.Çok şükür bebeğimiz 1 ay küvözde kaldıktan sonra sağlıklı birşekilde taburcu oldu.Ben 73 kg ile hamile kalmıştım ve 100 kg civarındaydım sezaryene giderken.Son 3 hafta haftad nerdeyse 3-4 kg almıştım Tabi bu kilo değil ödemmiş.
Sorum şu az kilolu olduğu halde preeklampsi olan var mı? 1. hamileliğinde preeklampsi olup 2. hamileliğinde sorun yaşamadan hamilelik geçiren var mı?
Merhaba ben ilk gebeliğimde 63 kg ile hamile kalmıştım. 36+1'de bebeğimin kalbi durdu ve sezaryen ile ölü doğum yaptım. Kan pıhtılaşmasından kaynaklı preeklampsi geçirmişim. Ben de son 3 hafta sürekli kilo almış ve her yerim şişmişti. Dr.um önemsememişti, yaz gebesisin normal demişti. Bebeğimin hareketleri de çok azalmıştı, onu da artık büyüyor yeri daralıyor normal demişti. Ama bunların hiç biri normal değilmiş tabii...
2.gebeliğimde kan sulandırıcı iğne ve hap kullandım ve 35+4'e kadar hiç sorun yaşamadım. 35+4'te tansiyonum yükselince ki benim normal tansiyonum 6/10'dur 14'e yükselmişti ve ona rağmen görme problemi yaşamıştım... Artı, NST'de sancım da 90 çıkınca Dr.um ciğer geliştirici vurdu ve 36+1'de de sezaryen ile doğum yaptım 2.bebeğimi. Çok şükür bebeğim de ben de hiç sorun yaşamadık 2.gebeliğimde. Dr.umuz da farklıydı tabii...
2.gebeliğimde 69kg ile hamile kaldım, 80 kg ile doğuma girdim...