Premature Bebekler premature bebege nasil bakilmali

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Muz hariç diğerlerini haşlıyorum buharda hazmı daha kolay olur diye düşünüyorum. Yumuşak ve kıvamlı da oluyor hem. Yanlış mı bilmiyorum. :)

Oğlumda da henüz diş yok ama doktor önerdi, yayla çorbası gibi yapıp da verebilirsin dedi hatta. Tahılı sebze içine karıştırırken blenderda biraz ezerek karıştırmak yetiyor zaten.

Oğlum bamyanın tam ezilmeyen çekirdeklerini rahatlıkla yiyebiliyor. Bamya çekirdekleri de pirinç tanesi kadar ama zaten çok yumuşadığı için yani bizim yediğimiz gibi diri kalmadığı için hiç sorun olmuyor diye düşünmekteyim.

Ayrıca bizim doktorumuz bir dahaki ay kahvaltı menüsüne başlayacağımızı, zamanını yanlış anlamadıysam diğer ay geldiğinde ise kırmızı ete başlayacağımızı (kıyma) söyledi.

Anladim tesekkur ederim ben meyvekeri haslamadan blenderdan geciriyorum sebzeleride hasliyorum 4 er grup yapiyorum her menuye mutlaka biraz patates de ekliyorum henuz tahika gecmedim yogurdu meyveyle yediriyorum bende bazen sebzeyi biraz iri kalsin diye catakla eziyorum ama yerken oguruyo midesi bulanir gibi yapiyo

Merhaba Anneler,

29 haftalık olarak dünyaya gelmiş prematüre bir bebek annesiyim. Zorlu hastane sürecinin ardından yavruma kavuştum hamdolsun. Düzeltilmiş 1.5 aylık oldu. Sizlere sormak istediğim bir şey var. Benim bebeğim dilini çok çıkarıyor. Geçenlerde bir arkadaşım prematüreler ağızlarına genelde bir şeyler takıldığı için bunu yapıyorlar dedi. Sizlerin bebeklerinde oldu mu? Doktorlar bir şey söylemedi bu konuda. Kontrole gittiğimizde soracağım. Yapılacak bir şey var mı acaba bu hususta?

Merhaba Anneler,

29 haftalık olarak dünyaya gelmiş prematüre bir bebek annesiyim. Zorlu hastane sürecinin ardından yavruma kavuştum hamdolsun. Düzeltilmiş 1.5 aylık oldu. Sizlere sormak istediğim bir şey var. Benim bebeğim dilini çok çıkarıyor. Geçenlerde bir arkadaşım prematüreler ağızlarına genelde bir şeyler takıldığı için bunu yapıyorlar dedi. Sizlerin bebeklerinde oldu mu? Doktorlar bir şey söylemedi bu konuda. Kontrole gittiğimizde soracağım. Yapılacak bir şey var mı acaba bu hususta?

Doktorunuza sorun mutlaka aklınızda bir şey kalmasın. Ama çok da pinpirikli olmayın, prematüre anneleri olarak genelde öyle olabiliyoruz büyüdükçe daha da bebeğinizi tanıyacaksınız, bazı şeyleri kendiniz keşfedeceksiniz. Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum ama dediğim gibi aklınızda kalmaması için sorun yine de :)

M merveninbebegi çok uzun zaman olmuş buraya uğramamışım ve mail kutusuna da nasılsa düşmemiş mesaj.

Çok şükür çok iyi ilerliyoruz. Diş çıkarma yaklaşık 15 gün önce alttan tek bir diş ve bir hafta içinde ikinci alt diş olarak başladı. Aşırı salya akıtması dışında hiç bir sıkıntı yaşamadık. Oğlum 2 aydır oyun parkı ve yatakta tutunarak yürüyor ve sıralıyor. Emeklemeyi daha sonra geliştirdi önce ayaklanıp adım atmaya heves etti.

Son doktor kontrolü bir ay önceydi ve doğum günümüz yaklaşıyor 24 kasım. Doğum günü geçsin 1 yaş aşılarını yaptıracağız ve doktor kontrolüne gideceğiz. Son kilo durumu 8.750 boy ise 72.5 idi.

Artık kırmızı et yanında bir aydır balık tüketmeye de başladık. Yemek ile ilgili de hiç sorun yaşamıyoruz. Konuşmaya başladık bir kaç kelime de olsa anne, baba, hadi gel, mama tarzı en çok duyduğu sözcükleri tekrarlıyor.

Bu arada sizin bebişin de doğum gününü kutlarım. Sağlıklı, uzun ömürlü ve bahtı açık olsun.

Unutmadan genel olarak bahsetmeden geçmeyeyim, 17 Kasım Dünya Prematüre günü ve ne yazık ki dünyada prematüre bebeklerin yaşam şansı her zaman için çok yüksek olmayabiliyor. Lütfen bizzat bunu yaşayanlar olarak daha da bilinçlenelim ve çevremizdeki insanları da bu farkındalığa davet edelim.

Allah hepimizin mucize evlatlarını korusun.

Öncelikle tüm prematüre annelerine Rabbim kolaylik versin. Oğlum 36. Haftada 34 hafta ile uyumlu olarak doğdu. Şimdi 3 gun sonra dogumdan sonra 3 ay geçmiş olacak. Sağlık problemi yasamadik fakat acaba zihinsel problem yasar miyiz diye cok korkuyorum. Çünkü elini nesnelere hic uzatmiyor nesneler dikkatini her zaman çekmiyor bazen bakiyor takip de ediyor ama sürekli değil.. Bazen yüzyüze geldigimizde benimle konuşup gülüyor ama bazen bana o kadar konuşmama rağmen bakmıyor bile:( bazen renkli şeyler gostersem de bebegim başka yere bakıyor..lütfen tecrubelerinizi benimle paylasir misiniz

Öncelikle tüm prematüre annelerine Rabbim kolaylik versin. Oğlum 36. Haftada 34 hafta ile uyumlu olarak doğdu. Şimdi 3 gun sonra dogumdan sonra 3 ay geçmiş olacak. Sağlık problemi yasamadik fakat acaba zihinsel problem yasar miyiz diye cok korkuyorum. Çünkü elini nesnelere hic uzatmiyor nesneler dikkatini her zaman çekmiyor bazen bakiyor takip de ediyor ama sürekli değil.. Bazen yüzyüze geldigimizde benimle konuşup gülüyor ama bazen bana o kadar konuşmama rağmen bakmıyor bile:KK43: bazen renkli şeyler gostersem de bebegim başka yere bakıyor..lütfen tecrubelerinizi benimle paylasir misiniz

Oğlum da benzer şekilde ilk aylarda oyuncak benzeri ve renkli eşyalarla çok aşırı ilgili değildi. 3 boyutlu kabartmalı ve işlemeli kumaşlar ve özellikle 3-4 ay siyah beyaz renkteki desenli tişörtüme bakmaya bayılıyordu. Tavandaki avizeye ise eve çıktığımız ilk günlerden itibaren son zamanlara dek bakmalara doyamadı. Yani bebeğim kendine has bir şekilde kendi seçimi olan nesnelerle ilgileniyordu. Ana kucağına göz teması kurmak için oyuncak bir yumurta asmıştım ilk etapta öyle oyuncaklarla tanıştırmadım oğlumu. Sonraları bir çıngırak almama rağmen onunla ilgilenmesi bile en az 1 ay aldı. Kısacası çok endişelenmeyin ve sadece takipte kalın. Gerekirse doktorunuz sizi bir çocuk nöroloğu ile görüşmeniz konusunda yönlendirecektir.

Prematüre bebekler 1 yaşına dek detaylı kontrollerden geçiyor bizler burada önceki mesajlarımızda bunları paylaşmış ve bahsetmiştik. Sizin endişe ettiğiniz durumu en iyi bir çocuk nöroloğu açıklayacaktır.

Bence henüz çok erken endişe ediyorsunuz çünkü doktorunuz bebeğinizin düzeltilmiş yaşına göre onu takip eder. Siz de öyle yapmalısınız. Normalde bir bebeğin 40. hafta itibarıyla doğması beklenir. Siz 34 haftalık gibi doğdu diyorsunuz. 6 hafta geriden giderseniz bebeğinizi 1.5 aylık bir bebek gibi farzederek kıyaslamalısınız.

Oğlum da benzer şekilde ilk aylarda oyuncak benzeri ve renkli eşyalarla çok aşırı ilgili değildi. 3 boyutlu kabartmalı ve işlemeli kumaşlar ve özellikle 3-4 ay siyah beyaz renkteki desenli tişörtüme bakmaya bayılıyordu. Tavandaki avizeye ise eve çıktığımız ilk günlerden itibaren son zamanlara dek bakmalara doyamadı. Yani bebeğim kendine has bir şekilde kendi seçimi olan nesnelerle ilgileniyordu. Ana kucağına göz teması kurmak için oyuncak bir yumurta asmıştım ilk etapta öyle oyuncaklarla tanıştırmadım oğlumu. Sonraları bir çıngırak almama rağmen onunla ilgilenmesi bile en az 1 ay aldı. Kısacası çok endişelenmeyin ve sadece takipte kalın. Gerekirse doktorunuz sizi bir çocuk nöroloğu ile görüşmeniz konusunda yönlendirecektir.

Prematüre bebekler 1 yaşına dek detaylı kontrollerden geçiyor bizler burada önceki mesajlarımızda bunları paylaşmış ve bahsetmiştik. Sizin endişe ettiğiniz durumu en iyi bir çocuk nöroloğu açıklayacaktır.

Bence henüz çok erken endişe ediyorsunuz çünkü doktorunuz bebeğinizin düzeltilmiş yaşına göre onu takip eder. Siz de öyle yapmalısınız. Normalde bir bebeğin 40. hafta itibarıyla doğması beklenir. Siz 34 haftalık gibi doğdu diyorsunuz. 6 hafta geriden giderseniz bebeğinizi 1.5 aylık bir bebek gibi farzederek kıyaslamalısınız.
Cok teşekkür ederim bilgileriniz için..ins zamanla tüm bu korkularim geçer.. Peki bana sunu sunu yap diye onerebileceginiz şeyler var mi acaba?Allah herkesin bebeğine saglik mutluluk huzur versin..

Cok teşekkür ederim bilgileriniz için..ins zamanla tüm bu korkularim geçer.. Peki bana sunu sunu yap diye onerebileceginiz şeyler var mi acaba?Allah herkesin bebeğine saglik mutluluk huzur versin..

Aslında öneri değil ama bütün bebeklerin bakımında geçerli olan doğrular ve yanlışlar var. Benim ilk dönemlerde en çok dikkat ettiğim şeyler bebeğin beslenmesi, gaz takibi, bebeğin çiş ve kaka takibi, uyku düzeni. Yatağa yatırırken sürekli sırt üstü yatırmak baş arkasında düzleşmeye sebep olmakta yine sürekli sağ ya da sol tarafa yatırmak da o tarafta düzleşmeye yol açıyor. Bebeğin bıngıldağı kapanana dek bunu önlemek ve düzgün bir kafatası için yan yatış yastıklarından edinerek kimi zaman sağa kimi zaman sola doğru yatırarak bunu engellemek mümkün. Aklınıza takılan konularda en doğrusu doktorunuza danışmanız ve her bebeğin aslında kendine has olduğunu unutmamanız. Yine özellikle bebekle temas eden insanları enfeksiyon kapma riskine karşı kısıtlandırmanız ve hijyene çok dikkat etmeniz yeterli gelecektir şu dönemde.

Öncelikle tüm prematüre annelerine Rabbim kolaylik versin. Oğlum 36. Haftada 34 hafta ile uyumlu olarak doğdu. Şimdi 3 gun sonra dogumdan sonra 3 ay geçmiş olacak. Sağlık problemi yasamadik fakat acaba zihinsel problem yasar miyiz diye cok korkuyorum. Çünkü elini nesnelere hic uzatmiyor nesneler dikkatini her zaman çekmiyor bazen bakiyor takip de ediyor ama sürekli değil.. Bazen yüzyüze geldigimizde benimle konuşup gülüyor ama bazen bana o kadar konuşmama rağmen bakmıyor bile:KK43: bazen renkli şeyler gostersem de bebegim başka yere bakıyor..lütfen tecrubelerinizi benimle paylasir misiniz
Bemim kizimda 34.haftada dogdu suan 2 yasinda zehir gibi masallah.hep yasitlariyla ayni ilerledi.endiselenme yasitlariyla ayni gider senin bebeginde.36 da oglum dogmustu 8 gun kuvezde kalmisti ama hicbir problem yasamadik suan 8 yasinda cok sukur.birde 32.haftada kizim dogdu 50 gunluguz 18 gun kuvezde kaldi ama bu sefer sanki yasitlarini yakalamamiz biraz zaman alcak gibi duruyor simdilik.senin bebegin yasitlariyla ilerler suan cok kucuk daha.

Bemim kizimda 34.haftada dogdu suan 2 yasinda zehir gibi masallah.hep yasitlariyla ayni ilerledi.endiselenme yasitlariyla ayni gider senin bebeginde.36 da oglum dogmustu 8 gun kuvezde kalmisti ama hicbir problem yasamadik suan 8 yasinda cok sukur.birde 32.haftada kizim dogdu 50 gunluguz 18 gun kuvezde kaldi ama bu sefer sanki yasitlarini yakalamamiz biraz zaman alcak gibi duruyor simdilik.senin bebegin yasitlariyla ilerler suan cok kucuk daha.
Maşallah çocuklarınıza Allah im hepsinin bahtini acik etsin inşallah.. Benim ilk bebegim oldugundandir belki de cok pimpirikliyim bazi arkadaslarin bebekleri 2 bucuk 3 aylikken etrafa gülücükler saciyorlardi seslenince bakiyolardi. O nedenle evham yapıyorum.. İns en hayirli zamanda benim bebeğim de bunları yapar da ben de sizler gibi başkalarina umut dolu cumleler kurarim..ilginiz icin cok teşekkürler

Bende bayadir ugramadim si.di bi bakayim S Sky blue ye yazayim nasil gidiyo diye dusunurken bi baktim bi suru bikdirim var ama mail kutuma dusmemis biz 4dis patlattik alt iki ust iki ve ust yanlarda patladi patlicak bizimki tam 4aydir kilo almiyo desek yeridir hala 8100 gr doktorumuz eger boyke giderse raporlu mama verecegini soykedi yurumesine de etkili olur falan dedi bizde kiyma balik tabuk haslamasi veriyoruz ufak ufak boyumuz 75.5olmus bizimki evi dort donuyo aha yurumuyo ama her seye tutunuyo duz duvara bile ayakta uzun sure fik duruyo ama adim atmaya korkuyo henuz acelemiz yok yurur elbet zaten suan bile basa cikamiyorum yururse ne olur siz dusunun gel anne baba dede mama gibi seykeri soyluyo ne bulsa agzina atiyo her ay mutlaka bronsit geviriyoruz o yuzden tedaviye basladik 1hafta oncede ates isal kusma si vardi daha yeni duzeldi surekli hasta oldugu icin istahi bi dususte bi normal o yuzden kilosu dusuk 8aralikta konttol var bakalim doktorumuz ne onericek suan durum bu saglikli oksunlarda kucuk olsunlar elbet buyurler :))

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Umarım sağ salim kavuşursunuz bebeğinize. Bende aynı sebepten 32. haftada doğum yaptım, 1000 gr. doğdu bebeğim. 65 gün kuvezde kaldı, şuan şükürler olsun sağlıklı. Kro 8,5 ,düz 6,5 aylık. Bu terimlere alışmalısınız, artık onun için bu şekilde bahsediceksiniz :). Eve geldiğinde yüzde yüz hijyen sağlamalısınız, bu çok önemli ,siz de dahil. Evin ısısı sabit ,ne sıcak ne soğuk olmalı. Kıyafetleri keza öyle pamuk kullanmanız tavsiye ederim. Nefes sorunu olduğu için reflü yatağı öneriyorum ,gece uykusunda özellikle. Anne sütü önemli tabi ki beslenmesinde ama sütünüz az ise mama takviye verecektir doktorunuz. Ve bunların yanında bol ilgi ,alaka ve sevgi verin Allah'ın izniyle sağlığına çabucak kavuşacaktır. Sağlıklı mutlu günler diliyorum.

Back
X