Premature Bebekler premature bebege nasil bakilmali

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cnm ya bnm bebeğimde mamayı istemiyo bu yuzden kilo alımı azaldı ek gıdaya gecmek zorunda kaldık bana yaptigin çorbalarin tarifini verebilir misin.bizde beś aylik olduk çok şükür kilo olarak 5300 henüz.bir de sıcaklar arttı bebişleri nasıl giydiriyosunuz bnm kızım pek terliyo korkuyorum hasta olcak diye
Merhaba.
Benim bebisim mamayi yiyor ek gida olayini pek sevmedi.
Suan oyle tarifli corbalar yapmiyorum. Sanirim biraz daha buyumesi gerekiyor farkli tatlar icin. Bir kac ay sonra bunlari daha guzel paylasabiliriz. Mesela ruseymli yada tahilli corba tarifleri falan... suan corbamiz fix. Patates havuc pirinc bulgur mercimek. Eger evde karnabahar varsa kucuk bir parca ondan. Yada kabak varsa kucuk bir parca kabak. Buharda pisiriyorum ve blendirdan geciriyorum. Pusince cok az sizma zeytinyagi. Bunu 2 gun yediriyorum. Ama eger yesil yaprakli sebze koymussam corbaya gunluk yapilmasi gerek onlarin

Bugün 5.ay kontrolümüze gittik. İkinci ve son doz rota aşısını yaptı oğluma doktoru. Kilo 5500 gr. Boy 63 cm. Muayene bulgularımız normal ve her şey yolunda. Bir ay sonra oğlum hem nörolog hem de fizik tedavi uzmanı tarafından değerlendirilecek. Bu arada işitme testimizin kapsamlı olanı da bu ay içinde gerçekleşecek.

Oğlum kimi zaman gece saat 20:00 ya da 21:00 beslenmesinden sonra sabaha dek hiç uyanmadan uyuyor. Bugün 10 saat uyanmadan uyuduğu için sonunda uyandırarak sabah beslenmesini yaptırdım ve bu durumu doktorda dile getirdim. Aldığımız yanıt, 'bırakın kendisi istediği zaman size haber verecek, sizi uyandıracaktır, hiç dokunmayın uyusun' oldu.

Rh faktörümüz belli ama kan grubumuz doğduğundan bu yana hala belli değil ve net sonuçlandıracağımız testi yaptırmak için 1 ay daha bekleyelim dedi doktorumuz.

Yaz döneminde artık park gezmelerimizde saat 10:30 dan önce ya da akşam 16:30 dan sonra gönlümüzce gezebileceğiz. Güneşten faydalanması içinse tam tersine güneşin dik geldiği saatlerde yaklaşık 15-20 dakika kadar güneş görmemiz uygunmuş. Tabi yarım saat öncesinde tıpkı kendimize uyguladığımız gibi koruma faktörlü bir güneş losyonu kullanmamız şartıyla.

Beslenme düzenimizi değiştirmedik formülle devam, dozumuz aynı. Önümüzdeki aydan itibaren de ek gıdaya geçiş yapmaya başlayacakmışız.

bizimkisi 60 cm de kaldi bu ay hic boyu uzamamis doktor takip edicez dedi doktorumuz ek giadaya gecmemizi soyledi ama kabul etmiyo kusuyo napicam bilmiyorum bu ara cok hastayiz bronsit oldu cigerlerine balgam inmis buhar ve antibiyotik kullajiyoruz cok hiriltisi var aklik cikiyo bisey olcak diye ama sakinan goze cop batiyo kendi doktorumuz izinde napicam bilmiyorum baska doktora gittik doktorumuz gelince hemn ona goturcem suan 6ayina 1hafta var kilosu 6200 bu ara fazla almadi ben rahatsizdim ilgilenemedim durum suan bu

Bebeklerde belli bir zaman sonra kilo alımı ve boy uzaması yavaşlıyor, prematüre zamanındaki gibi hızlı büyümesini beklemeyin...

bizimkisi 60 cm de kaldi bu ay hic boyu uzamamis doktor takip edicez dedi doktorumuz ek giadaya gecmemizi soyledi ama kabul etmiyo kusuyo napicam bilmiyorum bu ara cok hastayiz bronsit oldu cigerlerine balgam inmis buhar ve antibiyotik kullajiyoruz cok hiriltisi var aklik cikiyo bisey olcak diye ama sakinan goze cop batiyo kendi doktorumuz izinde napicam bilmiyorum baska doktora gittik doktorumuz gelince hemn ona goturcem suan 6ayina 1hafta var kilosu 6200 bu ara fazla almadi ben rahatsizdim ilgilenemedim durum suan bu

İkinize de geçmiş olsun umarım bir an evvel iyileşir bebiş. Sanırım adaptasyon sürecinde ek gıdalara böyle reaksiyon göstermesi normal, hasta olması da etkilemektedir muhtemelen. Bizim de böyle hareketlerimiz olacağını düşünüyorum 1 ay sonra ek gıdaya başladığımızda. Endişe etmeyin ilaç tedavisi ve sevginizle her şey yoluna girecektir.

cok sukur iyiyiz boyumuz 15gun once 63olmustu sali gunu son bi kontrole gidicez bakalim tamamen iyilesmismi gelisimimiz nasik gidiyo ogrenicez bana uzadi gibi geliyo amq bakalim kioodan yana sikinti yok aliyo bi sekilde onemli olan boyu norolojik gelisimi de tabiki dogmasi planlanan tarihe gore fazlasini beklemek haksizlik olurr :))

Merhabalar, dün aylık rutin doktor kontrolü ve öncesinde nöroloji muayenesini gerçekleştirdik. Bir hafta önce de 6.ay aşılarını tamamladık. Bu arada 15 gün önce de fizyoterapist ile bir randevumuz vardı, bence çok faydalı oldu o görüşmemiz. Genel anlamda her şey yolunda.

Şimdi artık normal aylık muayenelere devam edeceğiz. Ek gıdaya bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz ki ben zaten ufak denemeler yapıyordum. Sonuçlar ümit verici, hepsini kabul ediyor ve yemeyi reddetmiyor.

Baş çevresi 42.5 cm boy 66.5 cm kilo ise 6.1 kg ve evet biraz az kilo almışız bu ay. Doktorun verdiği düzene göre beslemeye devam.

Bu aralar tek sıkıntımız sıcaklar :)

Bizimkisi 7bucuk aylik oldu 5gun once kontrole gittik boyu 66cm 7kiloydu bi hafta once bu ara az kilo aldik ama doktor normal dedi bundan sonra 300/400 gr alir dedi bizimkisi yine 550gr almis boyu biraz yavas uzuyo ama olsun 6ay asimiz biteli cok oldu temmuz 12 de kan tahliki yaptircaz demir ve d vitaminine devam doktorumuz 9aykik olunca kan tahlili yapar demir ilacini kullanip kulankicamiza karar veririz dedi doktorumuzun soyledigine gore iyi gidiyoruz bakalim ne olcak ek gidaya baslayali 1ayi gecti gayet iyi yogurt disinda meyve sebze ve devam sutu kullaniyoruz yogurdu ara ara deniyirum ama istemiyo ne yapcam bilmiyorum simdilik bu kadar bide biz sunnet olucaz pipi ucu darmis mecburi sunnet yani ama 1ay kadar once bronsit olmustuk ve antibiyotik kullanmistik sunneti ertelemek zoruna kaldik ilaclarin vucuttan cikmasi 4haftaymis razan bitince olucaz insallah simdilik bu kadar aylik kontrolde bilgilendirme ye devam :))

Merhaba arkadaslar bem de 3uz prematüre annesiyim
Bi seyi merak ediyorum biz 5 aylik olduk 6ya geçtik dün. Dogum yasimiz bu arada duzeltilmis 4 ayligiz
Siz ne zaman ek gidaya gectiniz?mesela mehve suyuna falan?duzeltilmis yasinizi baz alarak yazarsaniz sevinirim

Bi seyi merak ediyorum biz 5 aylik olduk 6ya geçtik dün. Dogum yasimiz bu arada duzeltilmis 4 ayligiz
Siz ne zaman ek gidaya gectiniz?mesela mehve suyuna falan?duzeltilmis yasinizi baz alarak yazarsaniz sevinirim

Merhaba,

Biz düzeltilmiş yaşa göre 5 aylıkken başlamış olduk. 3 öğünümüzü ek besine ayırıyoruz. Sebze püresine ilk patates ile başladık, havuç, kabak ve iki gündür pancar ile devam ediyoruz. Patatesi sevmedi oğlum favorisi kabak. Meyvelerden muz, elma tüketiyoruz. Doktor armut da önerdi. Yoğurt yerine kefir veriyorum ki evde mayaladığım kefirdir. Ancak direkt olarak çok iştahla yemiyor ben de muzla karıştırarak veriyorum. Formül mama ile de diğer öğünleri tamamlıyoruz.

Merhaba,

Biz düzeltilmiş yaşa göre 5 aylıkken başlamış olduk. 3 öğünümüzü ek besine ayırıyoruz. Sebze püresine ilk patates ile başladık, havuç, kabak ve iki gündür pancar ile devam ediyoruz. Patatesi sevmedi oğlum favorisi kabak. Meyvelerden muz, elma tüketiyoruz. Doktor armut da önerdi. Yoğurt yerine kefir veriyorum ki evde mayaladığım kefirdir. Ancak direkt olarak çok iştahla yemiyor ben de muzla karıştırarak veriyorum. Formül mama ile de diğer öğünleri tamamlıyoruz.
Cevabiniz için cok tesekkur ederim
Peki meyve suyuna,mesela elma suyuna falan ne zaman basladiniz?
Bi de sizin bebeginiz kac haftalik ve kac kilo doğdu?

Biz duzeltilmis 5aylikken basladim patetes havucla basladik suan kabak fasukye patates havuc la devam ediyiruz yeni bisey denemedin henuz ama bu hafta mevsim sebzeleeinden baslicam meyvede seftali armut elma karistiriyorum muz elma karisimi biraz zorladi kabiz okuyoduk needeyse yogurt pek yemiyo oysa ona gunluk mayaliyorum ama meyve yerken arda siistirirsam ancak yiyo ramazanda formul mamada kulladim sutum cok azaldi cunku oruc tuttugum icin ama bizimki ne kadar yerse yesin kilo fazla almiyo zaten ve suan 8 ayimiza 4gun var

Cevabiniz için cok tesekkur ederim
Peki meyve suyuna,mesela elma suyuna falan ne zaman basladiniz?
Bi de sizin bebeginiz kac haftalik ve kac kilo doğdu?

Ben 30+4 de doğum yaptım ve oğlum 1400 gr ağırlığındaydı. Doktorum bize meyve suyu değil de meyveyi posalı püre formunda yedirmemizi önerdi. Bu şekilde ilerliyoruz.

Öncelikle sizi tebrik ederim hem prematüre hem üçüz annesi olmanız harika ama bir o kadar da zorludur eminim.. Biz kronolojik 7, düzeltilmiş 5 aylıkken ek gıdaya dr. umuzun önerisi ile başladık..

Güncellemede bulunayım. Geçen haftaki aylık kontrolde kilomuz (7 kg) boyumuz (70 cm) ve baş çevremizin (43.5 cm) çok iyi gelişmiş olduğunu öğrendik. Ek gıdalardan sebzelere tahıl eklemeye başladık bu ay itibarıyla.

Bayram tatilinde denizde yüzdük, güneşten faydalandık ve çok eğlendik. Çok hareketli, meraklı ve mutlu bir bebek olarak büyümeye devam... :)

Çok güzel haberler. Bebeklerimiz gayet iyi gelişiyorlar maşallah. Ek gıdalarda benim düzenim şöyle:

Öğleden önce 1 adet muzu blenderdan geçirerek üzerine 1 çay bardağı yoğurt kıvamında kefir ilave ediyorum, elde karıştırıyorum ve bunu boon marka mama kaşıkları var, sıktıkça kaşığın ucuna akıyor, ona koyarak bu kaşıkla hiç sorunsuz yediriyorum. Zira normal kaşığa elimizle müdahale yaparak döküp saçarak oyun oynamaya başladık.

Öğleden sonra sebze menüsü ki buharda haşladığım 3 ya da 5 çeşit mevsim sebzesini blenderdan geçiriyorum. Tercihen kabak, havuç, pancar, bamya v.s... içine de 1 yemek kaşığı haşlanmış irmik, pirinç, bulgur, buğday gibi bir tahıl çeşidi ve 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave ederek yine elde karıştırıp yediriyorum.

Akşam ise meyve püresi veriyorum. Elma, armut karışımı. Bazen şeftali gibi. Yine bunları da buharda haşlayıp, blenderdan geçiriyorum. Bir iki damla limon sıkıyorum bu püreye.

Aralarda zaten biberona devam.

Bu püreler buzdolabında 3 gün dayanabiliyor. Vaktiniz çok kısıtlıysa önceden hazırlayıp kaplarda buzdolabında hazır bulundurmak büyük nimet oluyor. Derin dondurucuya atma aşamasına ben henüz gelmedim. :)

Önümüzdeki aydan itibaren doktorun dediğine göre menümüz daha da zenginleşecekmiş bakalım.

Back
X