Premature Bebekler prematüre bebegim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

irem nur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
26
1
35
arkadaslar 13 martta erken dogum yaptım oglum 21 gun kuvezde kaldı emme refleksı azdı 2130 dogdu ve mama verdıler 3 gun sonra karnı şişti kusmaya basladı bagırsakları arkadan kanama yaptı özel bakımdan yogun bakıma alındı 6 gun beslenmeyı kestıler ve serumla besledıler ve 1800 düştü sonra emme yı unuttu sondayla beslemeye basladılar sonra ben beslemeye gırdım bıberonla 3 gun benı verdıler 21 gun cıktık 2kg la suan 42 gynluguz sureklı kontroler var böbregın tekınde sorun var nefrolojıye gıdıyorum nörolojıye gıdıyorum yenıogana gıdıyorum her hafta göze gıdıyorum ve gelişim pediatrısıne gıdıyoruz haftanın 3 gunu hastanedeyız neredeyse cok zorlanıyorum artık oglum gobek fıtıgı oldu cok gazı var ve su çiçegi cikartıyo sureklı aglıyo sizin bebişlerde boyle varmı suan 2800 yarın kontrolumuz var sizin bebişler nasıl

arkadaslar 13 martta erken dogum yaptım oglum 21 gun kuvezde kaldı emme refleksı azdı 2130 dogdu ve mama verdıler 3 gun sonra karnı şişti kusmaya basladı bagırsakları arkadan kanama yaptı özel bakımdan yogun bakıma alındı 6 gun beslenmeyı kestıler ve serumla besledıler ve 1800 düştü sonra emme yı unuttu sondayla beslemeye basladılar sonra ben beslemeye gırdım bıberonla 3 gun benı verdıler 21 gun cıktık 2kg la suan 42 gynluguz sureklı kontroler var böbregın tekınde sorun var nefrolojıye gıdıyorum nörolojıye gıdıyorum yenıogana gıdıyorum her hafta göze gıdıyorum ve gelişim pediatrısıne gıdıyoruz haftanın 3 gunu hastanedeyız neredeyse cok zorlanıyorum artık oglum gobek fıtıgı oldu cok gazı var ve su çiçegi cikartıyo sureklı aglıyo sizin bebişlerde boyle varmı suan 2800 yarın kontrolumuz var sizin bebişler nasıl
cnm geçmiş olsun Rabbim şifalar versin meleğine. kaç haftalık doğum yaptın?

Irem merhaba sen izmirde misin ?

inşallah cnm her gıttıgımızde baska sorunlarla karsılasıyoruz ınsallah hepsı gececek

inşallah cnm her gıttıgımızde baska sorunlarla karsılasıyoruz ınsallah hepsı gececek
Bende 25+2 günlük üçüz doğum yaptım 20 martta 4 gün sonra bebegimin birini kaybettim 55 gündür iki yavrum kuvezde yaşam savaşı veriyor. Hergün gittiğimdé yeni bir sorun çıkıyor bebeğimin birinin başına gelmeyen kalmadı bağırsak ameliyatı oldu kalp ameliyatı oldu atlatti çok şükür şimdide diyaframi sorunlu inşallah bunuda atlatir. Dua etmekten başka çaremiz yok. Bol bol dua edin. Rabbimiz size bağışlar inşallah yavrunuzuda..

Oncelikle cok gecmis olsun arkadasim yine rabbim bagislamis yaninda ya cok sukur benim bebegimde 1880 dogdu cok az anne sutu alabildi bizimde gaz ve fitik hergun sanci cekerek aglamalara neden oldu cok zor gunler dayanmak cok zor halada cekiyoruz benim bebegimde hastalandi tam evde alistik birbirimize derken bronsiolit oldu 1 aya yakin yatti az daha kaybediyordum oglumi cok sukur ki bagisladi rabbim cam arkasindan izlemek cok zor Allah kimseye yasatmasin sabirli ol bizimde saglik problemlerimiz var bizde surekli gidiyoruz ne yapalim sarilip bebislerimize saglikli olsunlar diye elimizden ne geliosa yapicaz sakin sikma canini karamsarliga kapilma Allah bizimle beraber. Hersey duzelecek buyuyecekler hatirlamayacagiz bile benim yanimda 1 Allahin kulu yoktu tek basima sarilir aglardim onunla susmazdi cunku neyseki azaldi biraz buna sukur. bizde onumuzdeki hafta fitik ameliyati olucaz.

bizde pazartesı hastaneye yatacaz bagırsak problemı var ve bıopsı alacaklar patoloji sonucuna gore amelyat dedi ve böbrek sorunumuz var rabbım dermansız dert vermesın kımseye evlat acısı cektırmesın ben ılk kızımı 29 haftalık dogum yaptım ve 1400kg dı solunum yetmezlıgınden 1 gun sonra vefat ettı ve ıkıncı kızım 32 haftalık dogdu 6 yasında oglum da zaten 2.5 aylık enson 4.5 kg dı sızın cnm bebeıs kac aylık ve kg

bizde pazartesı hastaneye yatacaz bagırsak problemı var ve bıopsı alacaklar patoloji sonucuna gore amelyat dedi ve böbrek sorunumuz var rabbım dermansız dert vermesın kımseye evlat acısı cektırmesın ben ılk kızımı 29 haftalık dogum yaptım ve 1400kg dı solunum yetmezlıgınden 1 gun sonra vefat ettı ve ıkıncı kızım 32 haftalık dogdu 6 yasında oglum da zaten 2.5 aylık enson 4.5 kg dı sızın cnm bebeıs kac aylık ve kg

Amin canim ya Allah yardimcimiz olsun. Suan 4 aylik 5 kg

Masallah guzel toparlamis cnm rabbim tez zamanda butun bebislerimizi sagligina kavusturur

iyiyiz cnm bagırsaktan biopsi olldu sonra 1.5 aydır isaldi zatüre oldu kıstlık fıbrozıs cıktı cıgerlerı ve sındırım sıstemıyle alakalı bır hastalık bırde gozunun kenarında kemık vardı buyume yapıyodu ultarason cekıldı kıst cıktı tomografı cekıldı sonucunu alacaz kıstlık fıbrozos ıcın gen testı yapılcak bugun ektopik böbregı vardı ve bırı ıdrar torbasının orda ılk zamanlar kucuktu suan normal boyuta gelmıs ve ıdrar torbasına baskı yaptıgı ıcın sunnet oldu oyle ugrasıyoruz sız napıyonuz bebiş nasıl bız kro 4 aylık kg oldu

Cok cok gecmis olsun Sagolunda ugrasin cnm bizde ayni ugrasiyoruz ameliyatini oldu daha rahatladi 5,5 kg olduk biz ama 6 aylik olcaz nerdeyse hipotroid kontrolu kardiyoloji rop kont. Falan var onmzdeki ay

allahım bebişlerinize şifa versin arkadaşlar ben de 33. haftadan itibren erken doğum riski yaşamaya başlayıp 35.haftada doğurdum.alanya da yoğun bakım yoktu antalyada doğur dediler gitmedm suyum gelmişti çünkü tamamen çok şükür oğlum problemsiz büyüyo.allahım sizinkilere de sağlıkla büyümeyi nasip etsin.

X