Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam arkadaslar ben de hamıleleıgımın 34. haftasında dogum yaptım ama bebegım 32 haftalık gelısımındeydı,farkında omadan suyu bıtmış.1570 kılo dogdu 15 gun hastanede kaldık 1950 ıle taburcu oldu sımdı 2.5 aylık oldu ve 4.400 grma ulastı.haftaya doktoruman sorcam ama sızce nasıl yı mı

canım benim kızım 31 haftalık 1640 gr dogdu ilk ay 2600 gr oldu ikinci ay 3600 gr olmustu kilosu gayet iyi merak etme diger kilolarımız 2009 ekim bebekelrinin aylık kilo alımları topiğinde var kızımızn cizelgede büyüyolar canım hiç merak etme:38:

evet canmama saarak vermistim ve icine eprotin koyuyordum 11 ay anne sutu verdim 2 ay aptamil kullandm sonra inek sutu belki benimkide emebilseydi daha uzun anne sutu verrdimama buna da sukur sagarak 11 ay dilekolay

35+2 de 3000 gr dünyaya geldi kızım şükür küveze falan girmedi.şimdi hem anne sütü hem mama veriyorum..

Son düzenleme:
suanda 2-3 aylık premature bebegı olan anneler bebeklerınız kılosunu yazar mısınız?

slm 33 haftalık doğum yaptım 1170 gr olarak doğdu, şuan 3,5 aylık oldu şidiki kolusu 3300 gr sağlığı iyi şükür ama biraz geriden takip ediyoruz ayına bakarsan 1 ayda küvezde kaldık sizin şuanki kilosu nasıl geçmiş olsun.:61:

benımki 2 bucuk aylık duzeltımış 40 gunluk kılosu 4400gr.iyi mi kotu mu bende bılmıyorum.sızede gecmıs olsn

benimki 31 haftalık doğdu 2.5 ay oldu düzeltilmiş 15 günlük 1590 doğdu şu an 4500 kilosu
merhaba sizin bebegın kılosuyla benımkı aynı 2.5 aylık dıye dusunursem bana doktorum ıyı dedı ama çok ınandırıcı gelmedı cunku her cocuk doktoru prematureden anlamıyormuş gıbı gelıyor.doktorumu degıstırıcem zaten.size o yuzden soruyorum

benim oğluşumda 32+4 de doğdu.3,5 aylıkken 7,400 grdı:nazar::nazar::nazar::nazar:şimdi 4 aylık.yalnız oğlumda kasık fıtığı çıktı.54 haftalık olmadan ameliyat olmuyormuş.fıtık içine girdiği için bekletiyorlar.kilosu iyi aslında neden ameliat yapmıyor doktor anlamıyorum fıtık boğulacak diye çok korkuyorum.

benim oğluşumda 32+4 de doğdu.3,5 aylıkken 7,400 grdı:nazar::nazar::nazar::nazar:şimdi 4 aylık.yalnız oğlumda kasık fıtığı çıktı.54 haftalık olmadan ameliyat olmuyormuş.fıtık içine girdiği için bekletiyorlar.kilosu iyi aslında neden ameliat yapmıyor doktor anlamıyorum fıtık boğulacak diye çok korkuyorum.

masallah kılosu çok ıyı.fıtık için bence gecme ıhtımali olabılır dıye beklıyo olabılır

Merhaba herkese butun yorumları tek tek okudum dılerım kı hersey gonlunuzce olsun bayanlar.
Ben 32 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım boyu 40 cm 1900 gram doğdu.
kanama yuzunden ve 3 gun once dogum yaptım ozel hastaneye kaldırdı benı kocam. sezeryan yolu ıle cocugumu aldılar ve hemen yoğum bakıma aldılar kuveyte simdi.
akcıger gelişmemiş diye nefes solunum sorunu yasadıgı ıcın cıhaza bağlamıslar ve ağlaya ağlaya bır hal oldum
doktorlar bırsey soylemıyor ne ıyı ne kotu dıyorlar bundan da cok rahatsız oluyorum . beklicez dıyorlar bebegin akcıger gelişimi için sadece bunu dıyorlar .
size yalvarıyorum cocuguma bırsey olucakmı ? yasayacakmı ? nıye okadar korkuyorum anlamıs değilim :(((( ltfen bana cevap yazın lütfen..:(

31+6 da dogum yaptım 44 cm 2030 gr dogdu oğlum şimdi 3 ay 3 haftalık 58 cm 6450 gr kilosu

Merhaba herkese butun yorumları tek tek okudum dılerım kı hersey gonlunuzce olsun bayanlar.
Ben 32 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım boyu 40 cm 1900 gram doğdu.
kanama yuzunden ve 3 gun once dogum yaptım ozel hastaneye kaldırdı benı kocam. sezeryan yolu ıle cocugumu aldılar ve hemen yoğum bakıma aldılar kuveyte simdi.
akcıger gelişmemiş diye nefes solunum sorunu yasadıgı ıcın cıhaza bağlamıslar ve ağlaya ağlaya bır hal oldum
doktorlar bırsey soylemıyor ne ıyı ne kotu dıyorlar bundan da cok rahatsız oluyorum . beklicez dıyorlar bebegin akcıger gelişimi için sadece bunu dıyorlar .
size yalvarıyorum cocuguma bırsey olucakmı ? yasayacakmı ? nıye okadar korkuyorum anlamıs değilim :KK43:((( ltfen bana cevap yazın lütfen..:KK43:
Canım ben 26 hafta 4 günlük ikiz bebek doğum yaptım ve hemen küvoze aldılar senin dediğin gibi doktorlar burası yoğun bakım her an hersey olabilir dediler ilk zamanlar kızım mide kanaması geçirdi oğlum iyiydi sonra kızım iyi oldu oğlum enfeksiyon kaptı herkes bni teselli ediyordu şunun çocuğu da erken doğmuş bak kocaman bununki böyle olmuş vs ben hep ömrü veren allahtır onunki iyi olmuş die bnm ki de iyi olacak yada onunki ölmüş die bnm ki de ölecek değil dedim Rabbim ömür vermişse yaşar dedim oğlum 1 aydan fazla enfeksiyonu atmaya çalıştı fakat ilaçlardan böbrekleri iflas etti 68.gun oğlumu kaybettim 70. Gün kızımı çıkardım hastaneden ikisini de veren allah birini bağışladı birini aldı onu da verse veremezmiydi sorgulamak haddim bile değil sana tavsiyem sadece dua et elden başka bi şey gelmiyor bn 70 gün neler yaşadım Rabbim biliyor allah seninde yardımcın olsun evladına hayırlı şifa sana da sabırlar versin inşallah

Canım ben 26 hafta 4 günlük ikiz bebek doğum yaptım ve hemen küvoze aldılar senin dediğin gibi doktorlar burası yoğun bakım her an hersey olabilir dediler ilk zamanlar kızım mide kanaması geçirdi oğlum iyiydi sonra kızım iyi oldu oğlum enfeksiyon kaptı herkes bni teselli ediyordu şunun çocuğu da erken doğmuş bak kocaman bununki böyle olmuş vs ben hep ömrü veren allahtır onunki iyi olmuş die bnm ki de iyi olacak yada onunki ölmüş die bnm ki de ölecek değil dedim Rabbim ömür vermişse yaşar dedim oğlum 1 aydan fazla enfeksiyonu atmaya çalıştı fakat ilaçlardan böbrekleri iflas etti 68.gun oğlumu kaybettim 70. Gün kızımı çıkardım hastaneden ikisini de veren allah birini bağışladı birini aldı onu da verse veremezmiydi sorgulamak haddim bile değil sana tavsiyem sadece dua et elden başka bi şey gelmiyor bn 70 gün neler yaşadım Rabbim biliyor allah seninde yardımcın olsun evladına hayırlı şifa sana da sabırlar versin inşallah
ilk öncelikle cennetlık kaybına cok uzuldum ama dedıgın gıbı allahın takdırı oyle buyurmussa o en hayırlısını bılır ve yapar. ve yasayan bebısın ıcın cok sevındım en azından kaybını az da olsa tesselı eder ve allah saglıklı uzun omurler versın . senın duruumıunu suan canlı yasıyırum . oğlum su an küvoz da hala ve her gıttıkce ileşiyor allahıma cok sukur. solunum ve akcıger gelısım sorunu vardı ve akcıgerlerı suan gelısdı ve solunum cıhazından cıkardılar kendı solunumu kendı yapabiliyor artık . sarılık oldu 1 gunde ılesdı ısık tedavısı sayesınde. yanı doktorlar hersey yolunda dıyor rısklı gunlerı atlattı dedı. su an oğlum hala yoğun bakımda bakalım ilerleyen gunler ne olucak ınsallah cabucak ılesır ona sarılayım sut vereyım.. allah kımsenın basına geturmesın boyle uzucu bır durumu.

ilk öncelikle cennetlık kaybına cok uzuldum ama dedıgın gıbı allahın takdırı oyle buyurmussa o en hayırlısını bılır ve yapar. ve yasayan bebısın ıcın cok sevındım en azından kaybını az da olsa tesselı eder ve allah saglıklı uzun omurler versın . senın duruumıunu suan canlı yasıyırum . oğlum su an küvoz da hala ve her gıttıkce ileşiyor allahıma cok sukur. solunum ve akcıger gelısım sorunu vardı ve akcıgerlerı suan gelısdı ve solunum cıhazından cıkardılar kendı solunumu kendı yapabiliyor artık . sarılık oldu 1 gunde ılesdı ısık tedavısı sayesınde. yanı doktorlar hersey yolunda dıyor rısklı gunlerı atlattı dedı. su an oğlum hala yoğun bakımda bakalım ilerleyen gunler ne olucak ınsallah cabucak ılesır ona sarılayım sut vereyım.. allah kımsenın basına geturmesın boyle uzucu bır durumu.
Çok sevindim senin adına yazını okuduğum zaman yaşadıklarım geldi aklıma öyle üzüldüm ki anlatamam biri iyi olacak dese umutlanıyordum ama olmadı Rabbim diğer tarafta kavuşmayı nasip etsin.:( ben her gün süt götürüyordum hastaneye sende götür hiç ihmal etme ve sütü nofrostta 6 ay saklayabiliyorsun bilgin var mı bilmiyorum bn pompoyla sağıp süt saklama posetine koyup biriktirdim 1 hafta önce bitti Rabbim yavruna şifa verip sana bağışlasın inşallah uzun bir süreç zor günler sadece sabır ve dua yaradanım zor işlerimizi kolay etsin inşallah.yavrunun durumundan beni bilgilendirirsen çok mutlu olurum dua ile...

Çok sevindim senin adına yazını okuduğum zaman yaşadıklarım geldi aklıma öyle üzüldüm ki anlatamam biri iyi olacak dese umutlanıyordum ama olmadı Rabbim diğer tarafta kavuşmayı nasip etsin.:KK43: ben her gün süt götürüyordum hastaneye sende götür hiç ihmal etme ve sütü nofrostta 6 ay saklayabiliyorsun bilgin var mı bilmiyorum bn pompoyla sağıp süt saklama posetine koyup biriktirdim 1 hafta önce bitti Rabbim yavruna şifa verip sana bağışlasın inşallah uzun bir süreç zor günler sadece sabır ve dua yaradanım zor işlerimizi kolay etsin inşallah.yavrunun durumundan beni bilgilendirirsen çok mutlu olurum dua ile...
Saol cok tskler.allah razi olsun. Evet aynen sizin gibi yapiyorum sutu pompa ile posete koyup sabahlari kocam hepsini alip orayya goturuyor. Sizi bilgilendircem en kisa zmnda bnle duygularinizi paylastigmz icin cok tskler.simdilik iyi geceler.

Back
X