Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bizde 26 haftalık 780 gr. doğduk şuan düzeltilmiş 11 kronolojik 14 aylığız boy 68 kilo 9860 normal mi?

Ben de 35. Haftada dgum yaptım. 2743gr 44cmdi.
Şimdi 5. Aydayız.
6835gr 68cm
Kilo son iki aydır az alıyor

Benim oğlum da 35+4 de preeklampsi oldugumu öğrenir öğrenmez sezeryenla doğdu. 45cm ve 2250 gram 5. Aya kadar gelişimi iyiydi ama son iki ayda 2 cm uzadı ve 900 gram aldı. Şimdi 7.800 kilo ve 64 cm. Ek gıdaya 6. Ayda geçtik. Son aylarda niye gelişimi düştü anlamadım. Maşallah bazı arkadaşların bebekleri çok iyi kilo ve boy olarak.

Benim meleğim 2340 doğdu hastaneçıkışı 2300 gr 44 boy. Şuan9.ayımızı tamamladık 7150 gr. çok zayıf kızlar

Benim kizim 31 hafta 1700 dogdu suan 1540 gr,emmesi disinda sikintisi yok sizce ne zaman taburcu edilir

benim bebegim 30+5de 1615gr 41cm dogdu suan duzeltilmis 2 kronolojik 4 aylik 5250 gr ve 57cm sizce boy kilo normal mi sonucta 41 cm dogmus bi bebek birden boy atmasini beklenek sacma olur degil mi

benim bebegim 30+5de 1615gr 41cm dogdu suan duzeltilmis 2 kronolojik 4 aylik 5250 gr ve 57cm sizce boy kilo normal mi sonucta 41 cm dogmus bi bebek birden boy atmasini beklenek sacma olur degil mi
Canım bence gayet iyi boyu da kilosu bebisin toparlamiş maşallah ona benim yavrum da 35 hafta 1670 gr 41 cm doğdu şu an 3 ayı bitirdi 21 Gün küvezde kaldı 2060 gr di taburcu olduğunda şu an 5000 gr ve boyu 54 cm sağlıklı olsunlar da herşeyden önemlisi bu

Kizlar merabalar bende 1 hafta once doğum yaptım bebeğim 27+6da 800 gr 37 cm doğdu inşallah rabbim acil sifa verir nerde varsa bebeğimi 1 kere görebildim sadece 5 dk Rabbim nerde varsa sağlıkla sihatle kucağına almak nasip etsin Hepimiz birbirimize dua edelim inşallah sağlıkla bebeklerimizi alırız kucağımıza

Allah acil sifalar versin kuvezde yavrunu oyke gormek cok zor rabbim tez zamanda melegini saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah Rabbim sana da bol sabir ihsan eykesin cok zor gercekten G Gelinciks

Çok teşekkür ederim gerçekten çok zor bir süreç alip kacasim geliyor her seferinde Allahim nerde varsa acil şifa versin

Slmlar bebisleri bir yas civarinda olanlar kac kg sunuz?Benim mart 2015 dogumlu kizim var 1800gr ile hastaneden ciktik ayni durdakilein kg merak ediyorum

Dikkat !!! Prematüre bebeklerde anestezi ve sedasyon uygulamaları daha riskli
Yeni yapılan bir çalışmaya göre Preterm doğan çocuklarda, diagnostik ve terapötik amaçlarla verilen anestezinin, zamanında doğan çocuklara göre riski 2 kat yüksek ve bu risk erişkin dönemde de devam etmekte. Araştırmacılar pediatrik sedasyon araştırma konsorsiyumu aracılığı ile elde edilen 0-22 yaş arası ameliyathane dışında terapötik veya diagnostik amaçla sedasyon veya anestezi alan 57,227 vakayı incelediler. Devamını okumak için

Son düzenleyen: Moderatör:
Saglikli olsunlarda napalim artik dogum boyu kac cm di benim kizimda 13 aylik ...

Çok iyi kilosu bence bende 36 haftada 1720 ile aldım bebeğimi kucağıma 8 gün yoğun bakımda kaldı şimdi 3. Ayın içerisindeyiz ve 4 kilo saglıkla büyütürsün inşallah

Duzenli kiloq alir ise senin bebeginde o kadar olur ins uc ayda iyi kilo artisi olmus...

neden erken dogum yaptiniz acaba merak ettim A ays1205
Baya bi geç görmüşüm ya kusura bakma valla bende 32 haftaya kadar normaldi herşey sonradan işte plesanta yaşlanması sıvı azalması ve idrarda protein kaçağı çıktı o hemde baya bi fazla miktarda yani plesanta yaşlanmasından dolayı bi kere bebeğe besin gitmemiş ve karnımda zayıflamaya başlamıştı o yüzden 35 +1 de apar topar doğuma alındım.ondan 1 gün önce hastaneye yatışim yapıldı serum takviyesi ciğer geliştirici iğne falan oldum riske atmamak için erken aldılar malesef yalnız benim dezavantajim şuydu ki 3. gittim dr Allah ondan razı olsun bütün bu herşeyi o farketti ve bi an önce beni yatırdı işte canım dr çok önemli cidden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…