Kızlar kardeşim 1 hafta önce doğum yaptı. 24 haftalık bir premature bebeğimiz oldu. Makinaya bağlı.Doktoru Allahtan ümit kesilmez diyorlar ama çok ümitlendirmek de istemiyorlar,herşeye hazırlıklı olun diyorlar.Buradaki kilo ve haftaları duyunca daha bir tedirgin oldum.Bizim bebeğimiz çok daha küçük. 3 gün oldu anne sütüne başlandı.Bu konuda tecrübeli anneler tavsiyelerini yazarlarsa çok sevinirim.Rabbim cümlemize yardım etsin ve herkesin evladına hayırlı sağlıklı ömür versin.
Sağol canım Allah razı olsun,İnşallah. Aynı durumda olan herkese sabır bebeklerine deahh canım geçmiş olsun ewt allahtan ümit kesilmez allah olmazları oldurur hiç belli olmaz anne sütü alması çok iyi maşallah inş bebeğiniz hayata sıkı sıkı tutunur atlatır şu mubarek arefe gününün hürmetine bebeğinize rabbim sağlık sıhhat versin inş kardeşin bebeğini sağlıkla kucağına alır gelişmelerden haberdar et lütfen
merhaba canım bende 30 haftalık doğum yaptım.oğlum doğduğunda 780 gram doğdu. şimdi 4 yaşaında ve biraz yaşıtlarından küçüğüz.olsun canı içinde dursunda sende meraklanma anlattığına göre kilo ve boyu gayet normal canım endişe etme.güle güle büyüt bebeğini
kızlar bende prematüre annesiyim 33+2 de dünyaya geldi bebişim,şu anda kilosu boyu ve baş çevresi ayına göre çok iyi ama ben yine endişeliyim ilerki yaşlarda zeka gelişimi normam yaşıtları gibi oluyormu...nörolojik muayenesi iyi dedi doktor ben yine korkuyorum...sizin çocuklarınızın zekası yaşıtlarıyla denkmi...
Bebegin kac aylik? Boyla kg nun norolojoyle alakasi yok cnm benim kiz 29hf 1290 dogdu suan 19 aylik yuruyo konusuyo cok iyi takip et
5 aylık sayılırız,prematüre annelerinin korkusu kilo boy ve baş çevresdir,rahatlıkla yakaladık şükür ama benim korktuğum şey zeka gelişimi o yüzden nöroloji dedim...
merhabalar bende premature bebek annesiyim kizimi 34 haftalikken acil dogum yapmak zorunda kalmistim 1890 dogmustu suan bes aylik 6500 kilosu boyuda 61 ama bana hic büyümüyo sanki yasitlarina göre kilosu az ama doktor kilosu cok iyi dedi hatta ilerde kilolu olabilir dedi bende insallah dedim:))) ama inanmadim doktorun ögle demesine ya beni rahatlatmak icinmi söyledi bilmiyorum ACABA premature bebeklerde bögle gelisim normalmi sizlerin bebekleri nekadarlik ?
Kaç tane premature bebek7çocuk gördüysem, gelişmeleri hep normaldi.. Hatta hepsi yaşıtlarından daha iri.. Bunun bakımla alakası var mı, yoksa prematurelikten mi kaynaklanıyor acaba çok merak ettim bu konuda da çocukların gelişimi iyi, maşallah hepsine..
merhabalar canım bende 34 haftalık dogum yaptım 1950 g dogdu.suanda 5 ay 1 haftalık 6500gr 60 cm bencede bebegın gayet ıyı ben kafama hıc takmıyorum sonucta saglıklı hersey doktor kontrolunde...kucuk olsunda saglıksız olmasın moralını bozma[/QUOTE
maşallah canım bebeğin gayet iyi bence ben 35 haftalıkken doğum yaptım, 2 kilo doğdu bebegimm 15 gün küvezde kaldı 1.900 e düştü suan 4 ay 1 haftalık 5 kilo az gibi sanki yada seninki 500 gr önden gidiyor anladğım kadarıyla.. emziriyormusun sadece yoksa mamada veriyormusun
merhabalar canım bende 34 haftalık dogum yaptım 1950 g dogdu.suanda 5 ay 1 haftalık 6500gr 60 cm bencede bebegın gayet ıyı ben kafama hıc takmıyorum sonucta saglıklı hersey doktor kontrolunde...kucuk olsunda saglıksız olmasın moralını bozma[/QUOTE
maşallah canım bebeğin gayet iyi bence ben 35 haftalıkken doğum yaptım, 2 kilo doğdu bebegimm 15 gün küvezde kaldı 1.900 e düştü suan 4 ay 1 haftalık 5 kilo az gibi sanki yada seninki 500 gr önden gidiyor anladğım kadarıyla.. emziriyormusun sadece yoksa mamada veriyormusun
benım kızım 7 ay 1 haftalık suan 7 kg 64 cm canım..kuvozde kalmadı.sadece mama yemıyordu o yuzden aldılar beslemek ıcın...4 ay ıcın ıyı bence 5 kg
Merhaba baya olmus bu paylasimlar yapilali. Benim bebegimde erken dogdu suan 10 aylik sayilir bebeginizin su yazdiginiz durumuyla ayni. Merak ettigim konu suan bebeginiz nasil neleri ne zaman yapabildi. Kafami kurcalayan cok sey var umarim cevap yazarsiniz tesekkurler. Herkes yavrusunu saglikla buyutsun insallahdilhan ne kadarlıkken yürüdü benimkide 31 haftalık doğdu şimdi 10aylık 3 ay anne sütü ve mama verdim daha sonra sütüm kesildi şimdi sadece mama ve ek gıda veriyorum.kılosu falan ii ama davranış konusunda diraz gerideyiz ama birden yapıyor yapacaklarını mesel destekli oturuyordu ama desteksiz o kaar denedim olmadı ve hemen yaptı tv bakcam diyee...koltuk kenarına tutunuyor ama sıralamıyor sadece yürüteçde yürüyor ama onada çok oturtamıyorum sadece bir işim olduğunda .emeklemek istemiyor msla yüz üstü döndüğünde bile sinirleniyor bakalım geç olsunda yapsın dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?