Premature Bebekler premature bebeklerin gelisimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
3 saatde bir besle canım... zorlama gazı vardır ondan içmiyordur gazını çıkar sonra biraz bırak ....sonra mamayı veya sütünü ısıt ...sıcak suyun içine koy...ısınınca sonra geri kalan mamayı yedir...gazını çıkar uyusun bu işlemi 3 saatde bir yap canım...

gazlı bir bebişin var demek:))) benımkının altdan sorunumuz oldu devamlı ıkınan bir kızım vardı küçükkene:)) artık abla olduk 6 aylık:)))

Kızlar kardeşim 1 hafta önce doğum yaptı. 24 haftalık bir premature bebeğimiz oldu. Makinaya bağlı.Doktoru Allahtan ümit kesilmez diyorlar ama çok ümitlendirmek de istemiyorlar,herşeye hazırlıklı olun diyorlar.Buradaki kilo ve haftaları duyunca daha bir tedirgin oldum.Bizim bebeğimiz çok daha küçük. 3 gün oldu anne sütüne başlandı.Bu konuda tecrübeli anneler tavsiyelerini yazarlarsa çok sevinirim.Rabbim cümlemize yardım etsin ve herkesin evladına hayırlı sağlıklı ömür versin.

ahh canım geçmiş olsun ewt allahtan ümit kesilmez allah olmazları oldurur hiç belli olmaz anne sütü alması çok iyi maşallah inş bebeğiniz hayata sıkı sıkı tutunur atlatır şu mubarek arefe gününün hürmetine bebeğinize rabbim sağlık sıhhat versin inş kardeşin bebeğini sağlıkla kucağına alır gelişmelerden haberdar et lütfen

Sağol canım Allah razı olsun,İnşallah. Aynı durumda olan herkese sabır bebeklerine de
hayırlı ömür nasip etsin rabbim. Gelişmeleri, inşallah güzel gelişmeleri paylaşıcam sizlerle.

canım yaa bnim bebeğimde 1500 gr dogdu senin nie 780 gr.oldu bnmki gelişmedi.benim kızmda küçükcük duruyo.suanda 11 aylık hala 7600 gr ve boyu 73 boyu iide kilosu cok az bazem cok üzülüyorummm.

kızlar bende prematüre annesiyim 33+2 de dünyaya geldi bebişim,şu anda kilosu boyu ve baş çevresi ayına göre çok iyi ama ben yine endişeliyim ilerki yaşlarda zeka gelişimi normam yaşıtları gibi oluyormu...nörolojik muayenesi iyi dedi doktor ben yine korkuyorum...sizin çocuklarınızın zekası yaşıtlarıyla denkmi...

Bebegin kac aylik? Boyla kg nun norolojoyle alakasi yok cnm benim kiz 29hf 1290 dogdu suan 19 aylik yuruyo konusuyo cok iyi takip et

Bebegin kac aylik? Boyla kg nun norolojoyle alakasi yok cnm benim kiz 29hf 1290 dogdu suan 19 aylik yuruyo konusuyo cok iyi takip et

5 aylık sayılırız,prematüre annelerinin korkusu kilo boy ve baş çevresdir,rahatlıkla yakaladık şükür ama benim korktuğum şey zeka gelişimi o yüzden nöroloji dedim...

5 aylık sayılırız,prematüre annelerinin korkusu kilo boy ve baş çevresdir,rahatlıkla yakaladık şükür ama benim korktuğum şey zeka gelişimi o yüzden nöroloji dedim...

Benim kiz 19 aylik dun dr goturdum acile oksurugu vardu dr bizi ilk kez gordu hemen dedi kafasi buyukk :) şant vqrmi falan yok dedim iyi dedi zaten premature bebeklerin kafasi buyuk olur dedi ay hemen bi telaslandim :) bebegin daha cok kucuk sese tepkisi varmi anne baba taniomu adini soylediginde tepkisi ne bunlara dikkat et eline verdigin bi nesneyi bir diger eline aliyomu desteksik oturmasi basini tutabilmesi bunlara bak ama henuz kucuk inan hersey zamanla oluyo benim kizim 9 aylik oturdu yani duzeltilmis 6 13 aylik emekledi 17 ay yurudu konusuyo hersey vakti geldimi oluyo yani:) simdi kg aldikca kuvvetlenecek kaslari oyurucak emeklicek ama kuvvet lazim oda zamanla olucak lakin 6.ci ayda norolojiye git ihmal etme hic birirmiz dr deiliz onlarin gorduklerini biz goremeyiz.. Kafanda buyutme hicbirseyi bak benim kizin agzinda 1 tane dis var uyuz oluyorum ama tutuyorum kendimi:)

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

merhabalar canım bende 34 haftalık dogum yaptım 1950 g dogdu.suanda 5 ay 1 haftalık 6500gr 60 cm bencede bebegın gayet ıyı ben kafama hıc takmıyorum sonucta saglıklı hersey doktor kontrolunde...kucuk olsunda saglıksız olmasın moralını bozma

Kaç tane premature bebek7çocuk gördüysem, gelişmeleri hep normaldi.. Hatta hepsi yaşıtlarından daha iri.. Bunun bakımla alakası var mı, yoksa prematurelikten mi kaynaklanıyor acaba çok merak ettim bu konuda da çocukların gelişimi iyi, maşallah hepsine..

mecbursun daha tıtız davranmaya bakımdan alakalı dıye dusunuyorum canımm

Merhaba arkadaslar, bizimde bebisimiz 28 haftalik olarak dogdu, kilosu yaklasik 900 gr civarindaydi, solunum skntisi vardi cok seyler atlattik, yasamaz dediler 3 4 ay hastanede kaldik, suan durumu cok iyi arada bir kusmamiz oluyor, onun disinda allaha sukur bi skntimiz yok, 6.ayimiz 6500 kg suanda, minik kizimiz, , allah herkese sabir versin, mutlu gunler,

Son düzenleme:
arkadasımın 7 yıl önce ankara da doğmuştur..çok üzülmüştü..şimdi çok iyi ..ilk zamanlarda yemesinde sorun oldu..şimdi gelişimi diger yaşıtlarını yakaladı...birazcık sabır gerekiyor...umarım herkesin çocuğu sağlıklı olur..

Merhaba kizlar. Ben de 34 haftalıkken suyunun gelmesiyle kucakladim oğlumu.2200 doğdu. Pek bir sorunumuz olmadi su ana dek. Sadece bir ara 3 ay suren bir gaz sorunu dişinda. Dogduğunda kuvezde falan kalmadi. Çok korkup saatlerce aglamistim erken doğuyor bebeğim diye. Benim aklima takılan şey'
13 aylik oluyor neredeyse. Ama hala 8 buçuk kilo bile değil. Biraz miyon mu olacak acaba oğlum. Yoksa belli bir döneme kadar yasitlarini biraz geriden mi takip ediyorlar.
Hic disimiz yok mesela. Emekliyoruz' zaman zaman bir kaç saniyeliğine tutunmadan ayağa da kalkiyoruz ama yurumuyoruz. Bunlar premature olduğu için mi

Merhaba baya olmus bu paylasimlar yapilali. Benim bebegimde erken dogdu suan 10 aylik sayilir bebeginizin su yazdiginiz durumuyla ayni. Merak ettigim konu suan bebeginiz nasil neleri ne zaman yapabildi. Kafami kurcalayan cok sey var umarim cevap yazarsiniz tesekkurler. Herkes yavrusunu saglikla buyutsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…