Premature Bebekler premature bebeklerin gelisimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benimde oğlum kerem 36 haftada 1800gr doğdu şuanda 46 günlük 3200 gr oldu ama emmesi sorunlu çok az emiyor bende sağıp sütümü veriyorum biberona alışacak diye korkuyorum.kasık ve göbek fıtığı var biraz daha kilo alınca ameliyat olacak inşallah bunuda sağsalim atlatır yavrum allah herkesin evladına sağlık versin.

slm arkadaslar ıkızlerım 2 haftadr kuvezde .dogduklarında da vardı ama su an cook uzadı kafaları yandan basılmıs gbı arkaya dogru eve gelınce arkaya yatmakla duzelırmı bu kadar uzun kafalı bebk yok yogun bakımda napcam ben

düzelir canım korkma benim kızında öleydi düzeldi 1 yaşına kadar düzelme imkanı var tabi biraz uzun sürüyo ben sürekli başını düz tutmaya çalışıyodum kafa sivri olduğu için durmuyodu yanlardan destek koyuyodum kaydirigubbakcemile3

amim canım çoook geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda toparlarda şu ameliyatı hayırlısıyla atlatır bebeğin canım Rabbim esirgesin ve sağlık vesin canım:Saruboceq:

Benim bebeğinde kafası öyleydi. Kilo almaya başlayınca birde düz yatırınca düzeliyor. Fakat sen bu aralar pek düz yatırma kustuğunda kendini kontrol edebilecek düzeye geldiğinde düz yatır. Allah korusun kusar boğazında kalır. Ben öyle yatırıyorum bazen ama gidip kontrol ediyorum 5-10 dk bir. Sende öyle yap cnm.

slm benim kızımda 35 haftalıkken 1500 kg doğdu 3 gün küvezde kaldık eve yolladılar şuan 2.5 aylık 4.5 kilo normalmi bilmiyorum buarada benmde sütüm çok az akla gelen ve süt yapar denilen herşeyi denedim olmayınca olmuo var gelio ama az kızım doymuo

slm ya bu ayıt denen şey ot falanmı yani çayı mı içilio denicem inş faydası olur çok üzülüyorum çünkü doymuyor başka bişi varmı bildiğinz bilgilerinz içinde çok saolun

bende 34 haftalık doğum yaptım ikiz eşi olan ve hayatta kalan tek kızım. şu an 5 aylık dr umuzun dediğine göre. cumartesi günü kontrolü vardı 6.5 kg ve 64 cm botunda baş çevreside 38 cm normal bir gelişimmi bilmiyorum bana küçük kalıyor gibi gelkiyor.

öncelikle allah oğluna sağlık sıhhat versin. benim de oğlum 35 haftalık doğdu. 1,5- 2 aylıkken göbek fıtığı ve kasığında kordon kisti çıktı. ameliyat dediler ama başka bir doktora gösterdik o da geçer dedi. bekledik ve şu an 3,5 aylık ve göbeği de kasığı da normale döndü. ameliyat için acele etme biraz araştır derim.

benikide emmiyor sütümü sağıp veriyorum şimdilik yetiyor senin sütün kesildi de oyüzden mi vazgeçtin bebek emmezse kesilir diyorlar çok korkuyorum

kızlar benımde premetrü bebeğim var nasıl gelişşimini izleyecem bilemiyorum bana yardımcı olurmusunuz......normal bebek gelişimi aylarınamı bakacam....şubatın 11 de sezeryanla alındı bebeğim 1070 olarak dünyaya geldi... mayısın 11 de 3 aylık olacak..normalde nisanın 20 sinde doğması lazımdı...ben şimdi nisanda doğması gereken süre içinde aylık gelişiminemi bakayım yoksa 3 aylık gelişimine göremi bakayım bilemiyorum...

şuan kızım 3500 oldu boyu 49 cm baş çevresini bilmiyorum ölçecem ama mezrom yok metre var onlada canı acısa diye ölçemiyorum sağlık ocağında ölçtülerdi sormayı unuttum...sizce gelişimi nasıl gidiyor???? yardımcı olun bana

Cnm bence sen asıl doğması gereken zamandan hesaplarsan zaten bebeğin 20 günlük. 20 günlük bir bebek için ise bu kilo güzel. Benimde bebeğim 4 aylık fakat düzeltilmiş yaşı 2 aylık 4400 gr. Bizimkiler prematüre olduğu için geride kalıyorlar fakat zamanla yaşıtlarını güzel bir şekilde yakalayacaklar. 1070 gr olmasına rağmen ayda ortalama 1 kilo almış ve buda çok güzel bir rakam... Gelişimi bence gayet iyi... Kafamıza takacak birşey yok. Bende bazen bakıyorum 4 aylık bebeklere benimki onların yarısı kadar kalıyor. :) Onlar yaşıyorlar ya buna şükretmek lazım. Zamanla kilolarını toparlarlar zaten hiç merak etme...

benim oğlum 70 günlükken kontrolünde kilo 3900 boy 52cm çıktı 1800 doğmuştu 36. haftada doktor düzeltilmiş bir aylık kabul etti persentillerine ona göre baktı normal dei kilo alımıda çok iyi normalde bebekler 3. ayda doğum kilolarını 2ye katlarmış anne sütü yeterli dedi ama bana hala çok minik geliyor kuzum

benimde bebğim 26 haftalık doğdu acilen sezeryana alındım bebeğim ablasyo olmüş yani eşinden ayrılmış ölmek üzereymiş nedeni kanımdaki pıhtılaşma beni kurtarmak için dr. ameliyata aldı kesinlikle bebekten ümit beklemeyin dedi fakat bebeğim direndi 26 haftalık ve 1080 gr 42cm doğdu fakat 5 gün boyunca küvezde beslenme olmadan makinlerde kaldığı için 800gr düşştü. 65 gün boyunca küvezde kaldı tedavinin 27 günü yurt dışından bir iğne getittirdik doktorun tavsiyesi üzerine tabi oksijen bağımlılığı başlamıştı çünkü 21 gün bu iğneyle tedavisi devam etti ben bebeğimi kucağıma almayı bırakın 17 gün uzaktan görebildim göremesemde her gün o camdaydım bebekler bunu hissermiş zaten bir sürü risk bizi bekliyordu doktorumuz bizi hazıradı ama allahım bize olmazı gösterdi ve bebeğim o kadar oksijen almasına rağmen hiçbir sorun yaşamadı özellikle gözde bekliyorduk dr. yüzde 90 körlük olucaktır demişti sonra beyin sonra diğerleri işte ama bırakın o kadarını yüzde bi sorun bile yaşamadık anne sütü sağıp hep verdim ama bir ay sonunda kesildi bebeğime çok geç kucağıma alabildim hep mamayla beslendi herşeyimiz şükür normal sadece kilo sorunumuz var şu anda 9 cu ayımıza girdik 6,5 kg 66cm dişlerimiz alttan çıktı üsttekiler patladı yemek yememiz sıfırlandı napsam bilemiyorum ek gıdalara geçmiştik bir kaç kaşık güzel yiyiyor sonra yutmuyor ağzında bekletiyor napmalıyım tüm tahlillerini yaptırıdım herşey normal çokçok az kanı düşük oda öenmli değil dedi takibimizi yapan profösör napsam bilemiyorum ama halimize binlerce şükür:dance:

kızlar bende 35 haftalık erkek bebek doğurdum..2750 gr 50 cm doğdu... 4 saat kuvözde kaldı..ama sarılık düşmedi bi türlü 1hafta hastanede yattık..2500 e kadar düştü...mama veriyorm mecb uren yetmiyo sütüm..dr sarılık geçsin diye başlattı mamaya hastanede...üzülüyorum emmeyi bırakacak diye...bi de şu GÖBEK FITIĞI NASIL ANLAŞILIYO??...dışardan göbeğe bakınca belli oluyomu..benim oğlumun göbeği çok dışarda gibi...yeni farkettim...aylık kontrolde dr bişey demedi...şimdi 41 günlüğüz...en son geçen hafta 4 kiloydu...allah herkesin bebeğini bağışlasın..rabbim hepsine uzun ömür versin...

ben de 36 haftalık doğum yaptım 2200 gr.daha sonra beslenemediğimizden 4 gün kuvözde kaldık 2070 gr a düştük.şimdi 43 günlüğüz ve 3500 grmız.ben de mama veriyorum.sütümü 5 gün denedik 100 gr aldı oysa mama ile birlikte 300 gr alıyodu haftada.napalım dr mama takviyeli büyüyecek diyor.ama benimki mamayı da biberondan şöyle lıkır lıkır içmiyor seninki nasıl?dr 60 cc vermen gerek dedi 30 cc içiyor tıkanıyor.60 cc yi yarım saatte ancak veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…