Premature Bebekler premature bebeklerin gelisimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ne bekliyon simdi al kolarina onun buna ihtiyaci var direnmek icin
hic cekinme kablolar seni ürpertmesin kokun ona ilac gelecek konus onunlan senin sesini anne karnindan tanir.
ve inan bana bu günler cabucak gececek benim ücüzlerim 28+3 haftalik dogdular ve alti hafta hastanede kaldilar ve zaman cabucak gecti.
allah her bebege güc versin salig versin ve anne babalarina yuvalarina cabucak kavustursun

merabalar benim sorum sizeBEBEKLERDE GÖZ KANALI TIKANIKLIĞI...böle bi durumu yaşayan varmı aranızda?benim oğluşumun 1 gözü doğduğundan beri çapaklanıyor ve sulanıyor.göz doktorları masajla geçebileceğini söyledilr 1 yaşına kadar geçmesse ufak bir operasyon gerekiyormuş.öncelri yapıyordum fazlaca ama simdi ellettirmek istemiyor.genellikle erken doğan ve sezeryanla doğan bebklrde görülüyormuş.

merhaba dibircik,

benimde oglum premature dogdugunda gözü akıyordu.cok iyi bir hekimimiz var hala devam ediyorum oglumda.bizi o cok rahatlatmıstı.olagan seymis.kanalın acılmasında yardımcı olmak icin aglaması gerek demisti.biberon vs verirken biraz aglatmıstık...dusununce nasil yani ya diyor insan ama sahiden agladıkca acıldı ve bir aya kalmaz gecti.

umarim operasyona gerek kalmaz...saglıcakla kal

sağol canım ya... sadece sorun sulanmamı benim çabaklanıyor masaj yaptığımda resmen çapak akıyor seninde oylemiydi?ağlatamıyozki biz kıyamıyoruz
sende yaşamışındır çok zor...ama deniycem ameliyat olmasından iyidir.teşekür ederim

sorun erken dogum veya sezeryan degil kimi bebeklerde dar oluyor ve büyüdükce gelistikce aciliyor . ve masas iyi geliyor. doktorun dedigi aslinda ameliyat degil ufak bir müdale hafif bir narkosla kanal acila biliniyor ve kendine geldigi gibi eve götüre biliniyor, normal dogan abimin oglunada aynen demistiler göz sürekli capaklaniyordu ve yesil intahap oluyordu onlar kiyip yaptirmadi papatya cayi ile siliyordular ve sürekli masas yapiyordular, bir damla kulandilar ama malesef ismini bilmiyorlar üstünden 12 sene gecince. ve 1,5 -2 yasina kadar gecmisdi

sağol canım ya aslında bende daha önce çokca yapıyordum ama büyüdükce ellettırmek istemiyo .ama yapmaya çalışıyorum mikrop kapmasın diyede damla damlatıyorum arada.şimdi azcıkdaha iii.dediğin gibi masaj yaprken resmek çapak boşalıyorduu.inşallah gçr.senin üçüzler var dimi nasıllar şimdi?

benim cücelerim cok iyi su an dis cikarmaya hazirlaniyorlar ne bulursalar dogru agiza. oyunla dene yaninada tekerleme söyle ilk önce hic göze deyme yüzüne agsina burnuna yavas yavas bir kac gün sonra gözünün üstüne altina ve sonra kisa kisa kanala masas yap istemedimi dur ve bir daha dene komik sesler cikar. ben istemedigleri sevmedikleri islemleri böyle yapiyorum kulak burun temizligi tirnak kesme göz temizligi

seni çok iyi anlıyorum canım bende cok bekledım gecelerce agladım ama sonuçta uzulmem bebegım için kötü oldu sütüm kesildi. sakın stres yapma içine atma agla aglamak istiyorsan ama sakın içine atma ben nedesem gerci sana boş gelir onu orda bırakıp gelmenın acısın anlıyorum. ama ordan cıktıktan sonra sen ona lazımsın. benım 10 gunumde sütüm kesildi kızım suan 10 aylık oldu ama hala 7 kg çünkü hiç anne sütü alamadı. hiç dert etme canım bebişin için bunu yapmalısın allah saglık versin inşallah en yakın zamanda cıkar.
birde cıktıktan sonra inan bakımı cok zor oluyor sen simdiden enerjini bitirme üzülerek...

iyi akşamlar kızlar bende erken doğum yaptım 28 haftalık bir kız çocuğum var şu an 6 aylık oldu o kadar zor ki prametüre annesi olmak akibetini bilmiyosun 6 aya gelene kadar çok sıkıntı yaşadık eşimle kuvesteyken yok böbrekleri yok şurası burasında problem var diye diye bunalıma sokmuşlardı beni şükür şu an bişey yok ama ileride bişey olurmu diye sürekli bi korku içindeyim inşallah bebişlerimizi sağlıkla mutlulukla büyütürüz Allah yardımcımız olsun anneler gerçek annelik prametüre anneliği sanırım çünkü gerçekten zor bide o kadar nazlı oluyolar ki hep ilgi istiyolar hak ediyolarda zaten o hastanelerde neler çektiler gerçekten çok acı çekti bebişim canımın içi o benim Rabbim ayırmasın inşallahkaydirigubbakcemile2a.s.

CANIM GEÇMİŞ OLSUN ŞİMDİ İİİ OLMASI ÇOK GÜZEL...EVET PRAMATÜRE ANNESİ OLMAK ÇOK ZOR TABİKİ VE SENİNKİ 28 HAFATLIK DOĞMUŞ MAŞALLAH BEBİŞİME DAYANMIŞAMA HİÇ İSYAN ETMİYOR İNSAN O DAYANDI HERŞEYE BENDE DAYANACAM DİYORUZZZZ.ŞİMDİ GELİŞİMİ NASIL?

ii şükür düzeltilmiş yaşına göre 3 aylık ve hareketleride 3 aylık bebek hareketleri doktor ii giddiğini söledi

ben seni iyi anliyorum ama aynen normal gibi davran bu salikli gelisimleri icin cok önemli bende 28+3 dogum etim ücüzlerimi, her dr. gördügümde acaba yine birseymi var diye teredüde kapiliyordum 6 hafta hastanede kaldilar ama su an acigi kapatilar ve salikli gelisiyorla bizim bebeklerimiz birer savasci onlarla gurur duyalim.

bende ikiz başlayan hamileliğimi erken ve tek bebekle tamamladım.oğlum emir 30 haftalık 1200gr ve 40 cm doğdu.41 gün hastanede kaldık.ki gözündende rop ameliyatı oldu.şuan çok şükür bir sorun yok.ameliyatımız başarılı geçti.fıtık ameliyatı ve sünneti oldu.böbrek reflüsünden şüphelendikleri için boyalı ultrason çekildi normal çıktı.sıçramaları vardı.mr çekildi.şükür oda temiz çıktı.kısacası bu güne gelene kadar çok şey atlattık ve çok korkuttular bizi.vay şu olabilir bu olabilir diye.bizde tecrübesizkilten ve korkudan her dediklerine inandık.sadece 2 ay sağarak sütümü verdim.sonra prematil milupanın ,sonrada sma kullandık ve memmunuz.şuan oğlum 6 ayını bitirdi 7200grve boyu 66 cm maşallah.bazen zayıf diye üzülüyorum ama canı sağolsun

Arkadasım ben de 8 aylık premature olarak dogmusum.Dogdugumda 900grammısım.Doktorlar yasamaz demiş ama annem cok ıyı bakmıs bana ve ananem.Saolsunlar.Buyudukce de kılo alımım artmıstı.Yıne de premature dogdu cok yedıreyım deme bence.Ben lıse yıllarımda cok kıloluydum sonra sonra zar zor verdım.

nezy selam senin yine iyimiş bende 34 haftalık doğum yaptım kilosu 1500gr ve hastaneden cıkınca 600 gr da verdi ama şuan 1 yasında ve kilosu 9500 kg yasıtlarna göre zayıf evet ama inan hiç takma öyle tatlı oluyorlarki yaşamaları mucize bu yuzden şükrediyorum ve amaan diyorum ne yapalım zayıf olsun.sende öyle düsün hem şişman olup ne yapıcan onuda taşıması falan sorun allah bebeğine sağlıklı bir ömür versn de varsn zayıf olsun canım

selamlar, bende 32de yüksek tansiyonlahastaneye yattım preaklemsie teşhisi kondu 33+2 de bebişin biri nefes almakta zorlanınca acil doğuma alındım.. oğluşlarım 1500-1550 doğdular.. 15 gün küvözde kaldılar.. lohusa lohusa her gün hastanedeydim..1700 de çıktılar.. 2,5 ay süt verebildim prematil- pre aptamil- şimdi ise bebelac ile devam ediyoruz..
5,5 aylık oldular biri 7 kilo yu geçti 62 cm diğeri 6500 ve 62 cm doktoumuzr kontrolde gelişimlerini iyi buluyor 4. ay bitiminde ek gıdaya geçtik dr. onayı ile..
oğluşlardan biri hem göbek fıtığı hemde kasık fıtığı oldu 2,5 aylıkken kasık fıtığı ameliyatı oldu göz muayenelrimiz ve işitme testimiz iyi..
çok harektlenmeye başladılar.. salyaları çokfazla bu ara çıngıraklrı ve diş kaşıyıcıları ileoyun oynuyorlar.. her şeyi kemirme durumu var şu anda.. hiç bişey bulamazsak battaniyemizi kemiriyoruz..ayaklarının üstünde dik durabiliyorlar kucağımız haricind pek oturtmuyorum destekli oturuyorlarda yavaş yavaş 6 ay bitiminde oturtacağım..

canım benımkıde 31 haftalık dogdu sutumde bıttı 1 aylıkken mama ıle ek verdık ama soyle bı sorun oldu bızım kızda yurmesı gec oldu konusmasıda ama 3 yasından sonra daha ıı oluyolar canım ıcın ferah tutu
bunada sukur sonucta daha zekı olurlar ılerde dıye dusunuyorum ben

dilhan ne kadarlıkken yürüdü benimkide 31 haftalık doğdu şimdi 10aylık 3 ay anne sütü ve mama verdim daha sonra sütüm kesildi şimdi sadece mama ve ek gıda veriyorum.kılosu falan ii ama davranış konusunda diraz gerideyiz ama birden yapıyor yapacaklarını mesel destekli oturuyordu ama desteksiz o kaar denedim olmadı ve hemen yaptı tv bakcam diyee...koltuk kenarına tutunuyor ama sıralamıyor sadece yürüteçde yürüyor ama onada çok oturtamıyorum sadece bir işim olduğunda .emeklemek istemiyor msla yüz üstü döndüğünde bile sinirleniyor bakalım geç olsunda yapsın dimi?

herkese merhaba bende prematüre doğum yaptım aslında burayı okuyunca prematüre değilmiş dedim ama doktorumuz ve hastane kayıtlarında prematüre diye geçiyo 36+5 te bi kız çoçuğu dünyaya getirdim 2600 ağırlığınd 45 cm boyudaydı sonra sarılık sebebiyle 2300e kadar düştük şimdi 3 aylık olduk kilomuzda 5200 oldu doktorumuz gelişimi iyi dio ama akranlarını tam olarak 6 aydan sonra yaklar dio
ama sizleri okuyunca benimkide prematüremiymiş dedim binlerce şükür Allah hepinize kolaylık versin bebklerinize sağlıklı uzun ömürler

kızlar bizzat ben kendim prematüreyim.7 aylık doğmuşum.Doktorlar yaşamaz demiş ama öldürmeyen Allah öldürmüyo işte.Şu an 24 yaşındayım 2 yaşındada oğlum var.Annem hala takılıyo "fare kadar doğdun bu boy sana nerden geldi bilmiyom "der güleriz.Allah hepinizin bebişlerine sağlık sıhhat versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…