• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre hk

masalbtt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2025
30
13
3
28
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba artık gerçekten psikolojik olarak çökmüş durumdayım prematüre anneleri varsa beni anlayacaklarını düşünüyorum doktor ihmali ile 32. haftam da gebelik zehirlenmesi olduğunu öğrendim acilen doktoru bırakıp farklı bir hastanede 34+4 de suyun gelmesiyle beraber doğum yaptım plasenta dekolmanı gerçekleşti ciğer geliştirici yapıldığı halde çocuğum oksijensiz doğdu yani aslında 1 dakika sonra ağladığını duydum belki 1 dakika bile sürmemiştir apar topar götürdüler 21 günlük bir küvez sürecimiz oldu sadece 40 dakika entübe edildi yedi günde burundan oksijen desteği yapıldı daha sonra kendi nefes alabildi doğduğu gün nöbete benzer bir hareket gözlemler daha sonrasında hiç olmadı şükür 2240 kg 48 santim olarak doğdu 2 kg’a kadar düştü prematüre anneleri varsa bilirler her bölümden kontrol ediliyor ilk eeg sonucu kötü çıkmıştı sonrasından üç tane daha çektirdik hepsi temiz şükürler olsun MR çekildi temiz çıktı kafa Ultrasonu temiz çıktı şu an dört aylık fakat düzeltilmiş yaşı üç aylık bugün kontrole gittiğimde çocuk metabolizma her şeyin çok iyi olduğunu fakat kollarında bir katılık olduğunu söyledi ve fizik tedavi gidip gitmediğimizi sordu geçen hafta nörolojiye götürdüm gelişimi iyi bir sıkıntı yok demişti geçen ay fizyoterapist gördü o da bir sıkıntı hissetmedi gayet iyi dedi fakat bugün çok kafama takıldı böyle bir şey yaşayan var mı ayrıca bugün gelişim testi yaptırdım gayet normal dendi sadece çok hareketli olduğu söylendi bu katılık fizik tedavi ile düzeltilebilecek bir şey mi yoksa bir sıkıntı yaşar mıyız ne gibi bir hastalıkla karşılaşabiliriz bilmiyorum başından böyle bir şey geçen var mı varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum çocuğa baktığımda kollarını gayet kullanabiliyor elini ağzına götürüyor oyuncağı her iki eliyle tutuyor ağzına götürüyor fakat bu katılık gerçekten çok canımı sıktı bir anne olarak sürekli onu düşünüyorum böyle bir şey yaşayan varsa yorumlarınızı bekliyorum acelem olduğu için sesli mesaj şeklinde yazdım umarım yazım hatası yapmamışımdır

Öncelikl geçmiş olsun. 30. Haftada gebelik zehirlenmesi nedeniyle ciğer geliştirici iğne vurulduğu anda doğum yapmış biri olarak yazıyorum size. Benimde bebeğim doğduktan iki gün sonra NÖBET TARZI ATIMLARI OLDU sözü yüzünden aylarca ilaç kullandık. Reçetesiz asla alınmayan, kafamıza göre bırakamadığımız bir ilaç. Ve sonra hiçbir şey çıkmadı. Nöroloji doktorumuz nöbet geçirdiğini düşünüyorum dedi. Taşikardi geçirdi anne karnındayken. Bu yüzden doğduğu anda iki tane kalp ilacını başladı. Şu an bir buçuk yaşında ama hala daha doktorlardan eve gelemiyoruz. Çok şükür görünürde hiçbir şey yok her şeyi çok iyi ilaçların hepsini bıraktık ama kontroller hiç bitmiyor. Sizin söylediğiniz şey de bence düzelmeyecek bir şey değil belki öyle bir şey olmayadabilir. Bize Bir doktorun böbrek yanlış yerde demesi yüzünden kaç tane doktor gezdiğimizi hatırlamıyorum. Bebekler küçük doğduğu için daha fazla dikkat etmeye çalışıyorlar ama bazen yanlış şeyler söylenebiliyor. Siz bütün kontrollerinizi yaptırdıysanız ve yaptırıyorsanız bence ferah tutun 🙏♥️🥹

Back