arkadasım niye bu derece buyuk bır tepki veriyorsunki yüzlerce insan sezeryan dogumun şikayetlerinden bahsedıyor
bınlerce uzman doktor gerekmedıkçe sezeryan yapmayın die her yerde demeç veriyor ayrıca tek dogum yapanda sen degılsın
cevremde cok kişi sezeryan dogumundan sonra cok zorluklar cektıgını hatta yıllar gecsede dikiş yerlerindeki sızlamalardan bahsedıyor
bunlara dayanaraktan bizde arkadasa eger saglıgın ve yasın müsaitse normal dogum yapmak en guzeli diye fikir verdık olay bu ...
Allah herkese hayırlı olanı versın ...
birkaç arkadaş sezeryandan sonra karına bastırıldığından bahsetmiş.ben de allahtan öyle bişey yapmadılar.bak tırstım şimdi.2.ye hamile kaldığımda normal doğum mu yapsam acaba! lağman da yapmadılar bana.
YA NAPCAN HEPSİ ZOR NE BİLEYİM aLLAH HERKESE KOLAYINI NASİP ETSİN BİZE ÖLE NASİP ETTİ NE DELİM ....TEYZE DESİN BENİM KIZ BANA BUNDAN BÖLE
ben normal doğum yaptım ama ablam sezeryanla doğum yaptı ve halen ağır bişey kaldırdığında korkuyo.dikiş yerleri sızlıyo.geriliyo sanki diyo.patlayacak gibi oluyo diyo.yeni doğum yapmış gibi sızlanıyo...ben bilmiyorum ama ablamın dedikleri bunlar
teyze olduk ya artık.biz anneliği de haketmiyoruzdur.pırt diye çıktı sanki
ben normal doğum yaptım ama ablam sezeryanla doğum yaptı ve halen ağır bişey kaldırdığında korkuyo.dikiş yerleri sızlıyo.geriliyo sanki diyo.patlayacak gibi oluyo diyo.yeni doğum yapmış gibi sızlanıyo...ben bilmiyorum ama ablamın dedikleri bunlar
canım o kişiden kişiye değişebilir.benim hiçbir sorunum olmadı çok şükür.5.gün çıktım dışarıya.1 haftalıkken alışveriş merkezine gittim.belki ablanın ağrı eşiği düşüktür ya da nazlı bir yapısı vardır...
canım valla her ikiside zor kolay desem yalan olur .......o anda kısmet neyse o şekilde oluyo zaten......iyi senin kini bastırmamışlar bazı hastaneler bastırmıyo ....ben de bastırdılar ....ben yinede ikinciyi sezeryan düşünüyom...bide o bölgenin makas acısına valla dayanamam ......
bence prenses doğumu diye birşey yok bunu yazanlarda fazla abartarak yazıyor .sezeryana prenses doğumu diyenler var saçmalık sonuçta ameliyata giriyorsunuz o taktıkları sonda verdikleri suni sancılar cabası.epudural veriyor olabilirler o an ağrı acı yok ama sonrasında hiçte öyle olmuyor gece gelipte karnınıza bastırdıklarında sizi zorla yürütmeye çalıştırdıklarında hiçte prenses gibi hissetmiyorsunuz .sizi korkutmak istemem tabiki bunlar benim düşüncelerim sonuçta doğumun hertürlüsü bence zor allah yardım etsin .
2.lerde araştıralım canım.ağırlık falan koyan yerler de oluyormuş.ay yaptırmam ben.şimdi çok gülüyorum.normal dikiş olcak demişti asistanlar ben bir elimde sonda torbası bir elimde serum ben çıkıyom.normal dikiş olcaksa ben şimdi doğurmucam doğumu beklicem diye sancı odasını birbirine katmıştım
Dr yakını olduğum için yapıştırma yapmışlardı.doktorum yanıma gelip öyle mi yaparız sana hiç demişti.oradaki tek düşüncem sonraki izdi.halbuki güle oynaya gitmiştim.doktor öyle deyince moralm yerine gelmişti....
Arkadasım Niye bu derece Buyuk bır tepki veriyorsunki yüzlerce insan sezeryan dogumun şikayetlerinden bahsedıyor
bınlerce uzman doktor gerekmedıkçe sezeryan yapmayın die her yerde demeç veriyor Ayrıca tek dogum yapanda sen degılsın
cevremde cok kişi sezeryan dogumundan sonra cok zorluklar cektıgını hatta yıllar gecsede dikiş yerlerindeki sızlamalardan bahsedıyor
Bunlara dayanaraktan Bizde arkadasa eger Saglıgın ve yasın müsaitse normal dogum yapmak en guzeli diye fikir verdık Olay bu ...
Allah herkese hayırlı Olanı versın ...
ben aynı hastaneyi tercih ederim canım doktorum çoook dürüst bi adam ...çünkü hiç bir doktor doğumla birlikte miyomlarımı almayı kabul etmedi...hep ikinci ameliyat görünyodu ban....ama ben ikincide hemen kalmıycam.... Başka odad bi bayan vardı kalmadı ben yürüyüp odasına gittim niye kalkmadın dedim ben öle istedim dedi....bide hakaten şu bastırma olayınıda doktorla konuşup çok önemli deilse bastırmasın hemşire diycem....hamilemis sen şimdi..ben senye ekim düşünüyorum.........
değilim canım.oğlum haziranda 4ünü bitirdi.2.yi düşünüyorum ama birtürlü hazır hissedemiyorum.allah eksikliğini de göstermesin.ama bazen diyorum seneye nisan gibi olsa ne iyi olur diyene sıcak ne soğuk.allah hayırlısını versin hepimize.ben devlet hastanesinde yaptım ama doğum hastanesiydi her imkan vardı.dayıım orada dr olduğu gibi özel gibiydi herşey.bu sefer en baştan sorarım herşeyi.sonra yine oralardan dönmeye kalkmayayım sen kaç yaşında şimdi bebişin?
iyi o zaman senin dayın tekrar ilgilenir konuşursun Allah kısmet ederde ikincide işallah....ama zamanın gelmiş kardeş lazım senin oğlana....valla benim kızm 18 aylık teyzesi...ancak annesi 35 yaşında olduğundan acilen ikinciyi düşünüyorum...yaş geçti gidiyo
allah bağışlasın.ben de az değilim hani.yaş 31.neyi düşünüyorum daha bilmem.araları da epey olacak karar verene kadar.dur ben bunu bi düşüneyim.kardeş meslesini masaya yatırmanın zamanı gelmiş.oğlum da kardeş istiyor zaten.artık hamilelik forumlarında karşılaşırız :)
Sanırım korkuyorsun doğumdan. Ama arkadaşa katılıyorum. Annelik duygusunu sonuna kadar tad bence. Sezeryanlı annelerin çocuklarına ne yazık ki bir teyze kadar anne olabileceği bulgusuna ratlanmış.Yani seve seve bakacağı,Öpüp koklayacağı,Ama yine de normal doğumdaki annenin bebeğini kaybetme(çalınma-Allah korusun-) olasılığına binaen yıllar sonra onu bulduğunda tanıması kadar bir iç güdüsel olayı tetiklemediği,prolaktin hormonunun salgılanmasını sekteye uğrattığı,ileriki yaşlarda bağlardaki zayıflık nedeni ile çatışma halinin normal doğumlara göre daha fazla olduğu da bir bulgu.Normal doğum düşün derim. Belki umursamayacaksın ama doğru bildiğim ve bebeklerin huzurlu doğmalarını annelerin mutlu olmalarını üzerimde hak bildiğim için söyledim.Gene de tercih sizin.
Saygılar.. Allah sağlıkla ve hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.
kasları kenara çekiyorlar yani onları kesmiyorlar. bide ben sonda taktırmamıştım mesela,o doktorla görüşmenize bağlı
ayrıca kimi normal doğumdada alt yırtılıyor ve bi sürü dikiş atılıyor.
bırakın vücudunuz için hangizi uygunsa buna doktorunuz karar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?