Prenses (ağrısız) Doğum

ay benim erkek kardeşim de annemle çok çatışıyor.anneme bi sorayım onun zamanında sezeryan varmıymış

"Ben sezeryana karşıyım mı dedim ortada tehlike yokken sezeryan yapmaya karşıyım mı dedim" demişsiniz ya, o yazıda ne olursa olsun sezaryenle doğum yapanları ancak "anne yarısı" yani "teyze" olmakla itham eden siz değil miydiniz?onları atmıyorum demişsiniz, hangi bilimadamının araştırmasıymış, hangi kaynakmış belirtin de engin bilgilerinizden biz de yararlanalım. hamilesiniz, soruyorum size: bebeğinizin yaşamı tehlikede olsa normal doğurup "tam" anne olmayı mı seçerdiniz yine? dilerim her şey gönlünüzce olur,kolay bir doğumla yavrunuzu kucaklarsanız. ama ya olmazsa, ya kordon dolanırsa,ya vaktinde gelmezse, ya kakasını yaparsa,ya kalp atışları zayıflarsa...ya sezaryen olursanız? "yarı anne" mi olacaksınız?"teyze" kadar mı seveceksiniz bebeğinizi? şu an hamilesiniz ve eminim her anne gibi içinizde atan kalp sizin her şeyiniz. o miniği her şeyden çok seviyorsunuz ve bu sevginin doğum şekliyle filan alakası yok. inanın sezaryenle doğuran da normal doğuran da eşit sever yavrusunu.

Duydugumuz kişilerde senın gibi dogumu bırebır yasamıs kişiler demekki senınkide sehir efsanesı demekki senıde kale almamak lazım ...
herseyı yasadıgımız zaman ögrenelim o halde ....

zekanın dogumla ne alakası var
EINSTEİN sezeryanlamı dogru bı arastırmak lazım , ben dogumla bir alakası oldunu düşünmuyorum Ruhlar diğer Alemde cok bekledikleri için kartlaşıyor
Cunku eskiden bebeklerin 40 gun gözlerinin acılmasını beklerlermiş simdi gözleri acık doguyor bebekler Biraz daha mantıklı düşünmeye davet edıyorum sizleri ....

Ne demek nerden cıkarıyorsunuz yahu bu kadar mıllet yalanmı söyleyecek vede nıe yalan söylesınlerki ben daha sezeryan cok iyi bişey die bahseden 1-2 kişi duydum oda burda cok saşırdım dogrusu ... Ben henuz dogum yapmadım suan 2 aylık gebegım arastırmak amaçlı girdim burayada vede en yakın cevremden duydugum kişilerin anlattıklarından bahsedıyorum üst kat komsum 7 ay önce dogum yaptı ve hala sızladıgından bahsedıyor eltim aynı yorumu yapıyor ve bır cok arkadasımda bu sekilde yorumları var.. gerısını bılemıyorum İstinaslarda kaideyı bozmaz derler
Ben asla sezeryan olmamda demedim Allah hakkımızda neyı hayırlı görmusse onu yasayacagız
mesela biz dr'umla konustuk bu konuyu hastane yatıs çıkış zamanları falan normal dogum yapmıs birini 1 gece hastanede bırakıyorlarmıs
sezeryanla yapsarsnız 2 gece 3 gun kalacaksınız dedi Simdi hangısı daha iyi siz karar verın
Amac tartısmakta degıl Kör cahıl bir insanda degılım cok sukur Bılgılerımı paylaşmak istedım sadece

sezaryenle doğum yaptım, 5. günden sonra sızı bile kalmadı, ikinci gün mutfağa girip yemek yaptım hatta. hastanede sadece 1 gün kaldım, 2. gün yapılan ağrı kesici iğne dışında da ağrı kesici almadım. normal doğumu çok istedim, mecburi sezaryen yapıldı,içimde kaldı diyebilirim ama sezaryen anlatıldığı kadar da berbat bir şey değil. hastaneler ilaç parası,yatış parası vs devlet karşılıyor diye fazla yatırıyor diye duydum.madem hamilesin, gözün korkmasın diye yazıyorum bunu. çünkü hamilelik tuhaf bir süreç, her şey her an değişebiliyor, sezaryen düşünürken normal doğum yaptı bir arkadaşım çünkü hastaneye ulaştıklarında bebek çoktan doğum kanalındaymış. normal isterken sezaryenle doğurmam gerekti. kadınlar nedense korkunç ilk gece ve ardından korkunç doğum hikayeleri anlatmaya bayılıyor.7 ay önce doğum yapan biri hala sızlıyor diyorsa inanasım gelmiyor bunu 30 günlük lohusa olarak yazıyorum.

normal doğum yapanlar sezaryeni,sezaryen olanlar normal doğumu kötülemiş,enteresan!ikisininde hem rahat hem zor yönleri vardır elbet,tartışmaya girmeye ne gerek var?burda tek dikkatimi çeken şey bir üyenin sezaryen olanlar anne değilde teyze gibi oluyormuş yazması..demek böyle bir araştırma varmış,pess!

ben tüp bebek tedavisi sonucu anne oldım,bebeklerim ikizdi ve 33.haftamda preeklampsi nedeniyle acilen SEZARYENE alındım..ah bu bilgiyi önceden bilseydim ne yapar eder doktoruma beni normal doğuma alın,teyze değil anne olmak istiyorum derdim:)..demek bu kadar tedaviler,acılar,hayati riskler sonucunda bebeğine kavuşmuş olan ben bebeklerimi normal doğumla dünyaya getiremediğim için bu arkadaş gibi anne değil, teyze oluyorum öyle mi?takdir Allah'ın..

Bu nasıl bir yorum!...
Tamam normal doğumu şiddetle tavsiye edin, ama sezeryanla doğum yapanın annelik güdülerinden nasıl şüphe edilir? ne demek teyze kadar anne olmak...
Hani cahil insanlar vardır normal doğuran daha çok acı çektiği için sezeryanla doğurandan daha çok anne diye saçmalarlar sidik yarışına girerler ya işte bu tür yoruma azıcık bilimsel süs katmaya çalışmışsınız. Her türlü bilimsel araştırma diye dayatılan savsatayı bulguyu doğru saysak yanmışız.

Bu bulguya göre bebeğini gizli saklı tuvalette evde doğurup sokağa çöpe atanlar anne ama sezeryanla doğuran teyze öyle mi? hatta evlatlık alıp bağrına basan yıllarca emek verenlerin hiç bir kadir kıymeti yok, öyle ya 9 ay taşımamış sezeryanla bile doğurmamış. Ne kadar saçma sapan şeylere inanıyorsunuz...

Yılların araştırma uzmanları kalemlerini devire devire bir anne ile evladının arasındaki bağı sevgiyi sorgulayamaz, anlayamaz. Pabucumun araştırmacıları...
Siz hamilesiniz psikolojiniz iyi olsun gerilmeyin, ama sezeryanle yeni doğum yapmış anneleri de "araştırılmış, böyle bulguya rastlanmış" gibi savsatalarla germeyin...

Son düzenleme:
ben sadece 1 gece kaldım EPUDRAL SEZERYAN OLDUM evet çok sancım oldu ama sadece 10 gün...onun sebebide 3 tene büyük miyomlarımda alındı ve şu an sanki hiiiç doğum yapmadığım günlerdeki gibiyim ve nerden çıktı bu çocuk diyecek kadar bile izim kalmadı....................................oysaki sadece sezeryan olanlar daha rahattı benden çünkü ......nerden biliyosun diyeceksin....çünkü tekrarlıyorum yürüyüşe kalktığımda karşı odadaki sezeryan olan bayanada geçtim...hiç benim gibi sızlanmıyodu iyi ğörünüyodu.....benim ağrım çok oldu ama herkesin böle olmuyo.......

siz sanırım normal doğum istiyosunuz umarım öle olur bebeğiniz zayıf yani bayağı bi küçükse mesela benim yiğenim 1100 gr dı işte o bebek pırrrrt diye doğurdu bizim gelin valla ama benimki 4 kiloya yakındı valla kalsın istemem ben normali .........sizin işallah sezeryana gerek kalmaz istemiyosunuz anladığım kadarıyla...

suni sancısız.....epiziyomu kesisiz güzel bi doğum diliyorum size..........

ölecem gülmekten varya ....çok tatlısıııııın

RÜZGAR----------------------yazılarını okudum......ve şu an çooook üzgünüm ağlamak istiyorum........umarım bebeğini sağsalim eline alırsın canım .....ama bence üzüleceksin yazdığıma ama...sen sezeryan olmalısın...çünkü o değerli bi bebek....onu sakın zora sokma riske girme lütfen......ve korkma... sezeryan daha kolay canım......

Bu konuda Haklısın Ya öyle yada böyle sezeryanla yada normal bu durumu yaşayacagız Allahın izniyle en fazla 1-2 ayına malolacak Ana dediğin az direçli olmalı bence ... rabbım herkesi düz kurtarsın inşallah

ruh halım sürekli degısıyor daha önumde uzun aylar var sağlıgım yasım hangısıne uygunsa o olsun ...
Bu vajinal ultrasonuda öyle bı abartmıslardıki bana doğumdan betermıs gibi aslında ortada hıcbısey yokmus yanı novalgin iğnesi kadar canım yanmadı
Meleğimizi kucagımıza alınca inşallah herşeyı unutucaz
doğum fiyatlarıda fena bu arada ben Bursadayım kızlar jimer e gidiyorum 3000tl normal - 3500 tl sezeryan dediler şok Oldum hala kararsızım ne yapacagım die doktorumada cok alıstım uff:97:

arkadaslar ben araniza yeni katildim,24 haftalik hamileyim ve cok tatli bi kizimiz olucak insalllah,Ben su dogum konusuna bi cavap yaziyim dedim,hepinizin yazisini okudum,bu benim ilk hamileligim ve dogum nedir bilmiyorum dogal olarak,ama benim fikrim dogumun nasil gerceklesecegi hic önemli degil,bu hasretin sona ermesi,bebeklerimizi kucagimiza almamiz en önemli kisim bence,ben suan yurtdisindayim ve burda direk normal dogumla baslaniyo islemlere,gerek görülürse sezaryan,bu durumda sizi kimse dinlemiyo,yok korkuyorum,yok canim acidi falan:)bence anne ve bebek icin hangisi saglikliysa o olsun,benim annem 3 normal,1 sezaryan dogum yapti,ve ben sevgi konusunda hicbir fark hissetmedim,bence eger öyle bisey varsada bu kesinlikle bizim ülkemizin bayanlari icin gecerli degildir,ben burda görüyorumda ister normal,ister sezaryan cocuklarina karsi bizim gibi degiller,neyse uzatmiyim:)anneligin normali sezaryani olmaz bence

canım yanlış anlamada ....ve ayrıyeten ben yanlış kişiyimi okudum diye şaşırdım......senin rahimde problem falan yaşamışsın yanlışmı okudum bilmiyomda yani çocuğun biraz zor olmuş falan galiba ben ondan yazdım yani senin gibi olanların bebekleri değerli bebek grubunda ...Allah korusun normal doğumda sıkışmaa durumları var yani... senin durumunda olanlarada doktorlar pek hastaya bırakmıyo doğum tercihini ama bilmiyosan söleyimde çocuğu tehlikeye atmak istemiyolar yani annenin isteğini dinlemiyolar yani....illa normal doğurcam ...bebek önemli deil diyosan....... doktorunla bi görüş derim.......... sen bilirsin...çocuk senin.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…