Arkadasım Niye bu derece Buyuk bır tepki veriyorsunki yüzlerce insan sezeryan dogumun şikayetlerinden bahsedıyor
bınlerce uzman doktor gerekmedıkçe sezeryan yapmayın die her yerde demeç veriyor Ayrıca tek dogum yapanda sen degılsın
cevremde cok kişi sezeryan dogumundan sonra cok zorluklar cektıgını hatta yıllar gecsede dikiş yerlerindeki sızlamalardan bahsedıyor
Bunlara dayanaraktan Bizde arkadasa eger Saglıgın ve yasın müsaitse normal dogum yapmak en guzeli diye fikir verdık Olay bu ...
Allah herkese hayırlı Olanı versın ...
sezeryan oldum.gayette memnunum.karnım dümdüz ve kaslı.sarkıklık, buruşukluk göbek falan dyok.doktorun dediği tek fark birini üstten kesip dikiyoruz,diğerini de alttan kesip dikiyoruz dedi.öyle şehir efsanelerine inanmayın.dikişlerimde hiçbir sorun yok çok şükür.ne abartmışlar şu sezeryanı.oldu olacak yarım insan desinler..ayrıca normal doğum isteyip sezeryan olmak zorunda kalabilirsiniz son anda.hiç kimse bebeğini tehlikeye atmak istemez dimi...
ben normal doğum yaptım ama ablam sezeryanla doğum yaptı ve halen ağır bişey kaldırdığında korkuyo.dikiş yerleri sızlıyo.geriliyo sanki diyo.patlayacak gibi oluyo diyo.yeni doğum yapmış gibi sızlanıyo...ben bilmiyorum ama ablamın dedikleri bunlar
canım valla her ikiside zor kolay desem yalan olur .......o anda kısmet neyse o şekilde oluyo zaten......iyi senin kini bastırmamışlar bazı hastaneler bastırmıyo ....ben de bastırdılar ....ben yinede ikinciyi sezeryan düşünüyom...bide o bölgenin makas acısına valla dayanamam ......
iyi o zaman senin dayın tekrar ilgilenir konuşursun Allah kısmet ederde ikincide işallah....ama zamanın gelmiş kardeş lazım senin oğlana....valla benim kızm 18 aylık teyzesi...ancak annesi 35 yaşında olduğundan acilen ikinciyi düşünüyorum...yaş geçti gidiyo
sayfaya yazanlardan
herkesde ortak bi nokta var oda korkutmaktan başka birşey degil
ama bazıları dogru söylemiş bu kişinin bünyesine baglı kimi normal dogumu çok kolay yapar kimi çok zor
ama normal dogumu ben çok kolay yaptım diyende çok az oda 100 kişiden 4 kişidir belki bu acıyıda saatler hatta günlere biçmekte cabası
kimide sezeryanı çok kolay yada çok zor geçirir yine buda kişinin bünyesine baglı birşey hemen ertesi gün ayaga kalkanda var aylarca acısını çekende var
yani seçim yapmak çok zor eger her iki dogum şeklinden ve sonucunda yaşanacak şeylerden emin olamıyorsak
8.5 aylık hamileyim her iki dogumdanda acayip korkuyorumm
hem dogum anındaki sıkıntılardan hem de sonrasındaki yaşanacak şeylerden
kararsızım.....
sayfaya yazanlardan
ama bazıları dogru söylemiş bu kişinin bünyesine baglı kimi normal dogumu çok kolay yapar kimi çok zor
ama normal dogumu ben çok kolay yaptım diyende çok az oda 100 kişiden 4 kişidir belki bu acıyıda saatler hatta günlere biçmekte cabası
kimide sezeryanı çok kolay yada çok zor geçirir yine buda kişinin bünyesine baglı birşey hemen ertesi gün ayaga kalkanda var aylarca acısını çekende var
yani seçim yapmak çok zor eger her iki dogum şeklinden ve sonucunda yaşanacak şeylerden emin olamıyorsak
kararsızım.....
bana odaya geldıler sonda ıstermısın dedıler bende mecbur degılmı dedım hayır ıstege baglı dedıler bende ıstemıyorum ozaman dedım drda taktırma ıı bırsey degıl dedı ameluyathanede dogumda fln zaten çiş fln gelmıyor gelsede hıssetmıyosundur:) cıkıncada zaten yatakta sürügü sürüyolar oraya yapıyosun agrı oolmuyor sondaya gerek yok bosuna ıltıhap kapma riski epiduraldede evet o yesıl örtü oluyor görmüyosun aynı geneldekı gıbı amelıyatta tabı en büyük korku ya uyusmadıysa oluyor ama sanıyeler ıcınde kesıverıyolar üstü sonra dıger katları agrı sızı olmuyor bebek cıkarılırken karnına bastırıyolar bıtek oda acılı degıl bebegı bana gösterdıler kucagıma vermedıler veren yerde olabılır belkı zaten dıkısler atılırken sakınlestırıcı verıyolar leyla gıbı oluyosun kucagına cocugu almayı fln oana düşünmüyosun cocuk dogduktan 10 dk sonra fln odandadın hemen bebegı getırıyolar emzırmek ıcın
bu sitede binlerce yorum okudum, hiçbiri bu yorum kadar saçma değildi!hangi bilimsel araştırma koymuş bunu ortaya acaba? riskli gebelikler,kıymetli bebekler ne olacak? senelerce tedavi görmüş kadın, o çocuğa kavuşana dek neler çekmiş ve sezaryen yapıldı diye bebeğine teyze olacak öyle mi!Sanırım korkuyorsun doğumdan. Ama arkadaşa katılıyorum. Annelik duygusunu sonuna kadar tad bence. Sezeryanlı annelerin çocuklarına ne yazık ki bir teyze kadar anne olabileceği bulgusuna ratlanmış.Yani seve seve bakacağı,Öpüp koklayacağı,Ama yine de normal doğumdaki annenin bebeğini kaybetme(çalınma-Allah korusun-) olasılığına binaen yıllar sonra onu bulduğunda tanıması kadar bir iç güdüsel olayı tetiklemediği,prolaktin hormonunun salgılanmasını sekteye uğrattığı,ileriki yaşlarda bağlardaki zayıflık nedeni ile çatışma halinin normal doğumlara göre daha fazla olduğu da bir bulgu.Normal doğum düşün derim. Belki umursamayacaksın ama doğru bildiğim ve bebeklerin huzurlu doğmalarını annelerin mutlu olmalarını üzerimde hak bildiğim için söyledim.Gene de tercih sizin.
Saygılar.. Allah sağlıkla ve hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.
arkadaşlar neden sezeryanlı doğumlar hakkında böyle düşünceler var ben bunu inanın anlayamıyorum?mesela sizin yazdığınız çocuğuna bir teyze kadar yakın olabileceği?ileriki yaşlarda bağlardaki zayıflık nedeniyle çatışma?sizce normal şeylermi bunlar?bende bebeğimi sezeryanla dünyaya getirdim çünkü bebek tersti yapılabilecek birşey yoktu napabilrdim sizce illaki normal doğsun diye bebeğimin ve kendimin hayatınımı tehlikeye atmalıydım?sırf normal doğum yapanlarmı ANNE oluyor biz teyzemiyiz yani şimdi?asla bunları kabul edemiyorum hiç kusura bakmayın ben doğum yaptığım andan şu ana kadar çocuğumla 34 ay boyunca toplasanız 24saatimi ayrı yaşamamışımdır ben nereye o oraya hatta eşimle hiçbir sosyal gezmemiz bile kalmadı ne sinema,ne tiyatro varsa yoksa çocuğumuzla beraberiz aslada bu değişmeyecek.ben odama geldim bebeğim nerde diye sordum hemen geldi ve emzirmeye başladım birde sezeryanlı anneler emziremez diye bir söylenti var.kesinlikle yalnış bir iddia bu.doğumla ilgili forumlarda ortak soru aynen şu NORMAL DOĞUM MU SEZERYAN MI? arkadaşlar öncelikle her ikinizinde sağlıkla kurtulması inanın gerisi ayrıntı.efendim doktorum normal doğum taraftarı olsun bana çok tuhaf geliyo bunlar sonuçta doktor sezeryanda daha fazla yoruluyor çünkü ameliyatı yapıyor normal doğumda öylemi sizin başınıza bir ebe veya hemşire bana sancı sıklaştığında haberver deniliyor geliyo doğumu yaptırıyo ve gidiyor.artık normal doğumlarda sonuçta kesikli oluyor öyle dimi?ben 9ay boyunca hep normal doğumla ilgili araştırmalar yaptım cd ler seyrettim ama ne oldu psikolojimi bozdum saatlerce ağladım şimdi çok kızıyorum kendime neden yapmışım içerideki bebeğimide huzursuz ettim diye?herşeyden önce sağlıklı bir doğum yapmanız önemli inanın gerisi boşşşşşş(normal doğumla anne olan çok tanıdığım var çocuklarına karşı şefkatsiz sorumsuz bu bir ölçü değil insanın iç dünyasıyla ilgili bir durum.
Sanırım korkuyorsun doğumdan. Ama arkadaşa katılıyorum. Annelik duygusunu sonuna kadar tad bence. Sezeryanlı annelerin çocuklarına ne yazık ki bir teyze kadar anne olabileceği bulgusuna ratlanmış.Yani seve seve bakacağı,Öpüp koklayacağı,Ama yine de normal doğumdaki annenin bebeğini kaybetme(çalınma-Allah korusun-) olasılığına binaen yıllar sonra onu bulduğunda tanıması kadar bir iç güdüsel olayı tetiklemediği,prolaktin hormonunun salgılanmasını sekteye uğrattığı,ileriki yaşlarda bağlardaki zayıflık nedeni ile çatışma halinin normal doğumlara göre daha fazla olduğu da bir bulgu.Normal doğum düşün derim. Belki umursamayacaksın ama doğru bildiğim ve bebeklerin huzurlu doğmalarını annelerin mutlu olmalarını üzerimde hak bildiğim için söyledim.Gene de tercih sizin.
Hayatımda bunun kadar saçma bir bulgu duymadım. Ve buna inanıp buraya yazmanıza da hayret ettim doğrusu. Siz normal doğum yapanlar süper anneler, biz sezaryenı zorunluluktan veya "isteyerek kabul edenler teyze oluyoruz öyle mi? Kusura bakmayın ama bunu değil araştırma, fikir olarak bile ortaya atanın aklından şüphe ederim. ben normal doğumun tüm acılarını sonuna kadar yaşamış ve tam da kurtulma aşamasında ÇOCUK İNMEDİĞİ VE ARTIK HAYATI TEHLİKEYE GİRDİĞİ İÇİN sezaryene girmiş bir insanım. O doğumun acısını iliklerime kadar yaşamışken, 37 hafta onu kanımdan kan vererek taşımışken, doğduğundan beri gözümden bile sakınıyorken ona sadece bi teyze kadar yakınım öyle mi? Ben yokken yanında ona bişey olacak diye aklım çıkıyorken, işteyken hayali gözümün önünden geçip kokusu burnuma geliyorken, ona kavuşmak için saatleri değil dakikaları bile sayıyorken, tırnağınu ucuna zarar gelse benim parmağım kopmuş gibi canım yanıyorken ben anne değilim öyle mi? Canımdan can kattığım yavrumu saatlerce doğum sancısı çekip, suni sancıyla delirip, son andan doğum masasından ameliyathaneye koşarak sırf onun hayatı için sezaryenle dünyaya getirdiğim için anneliğine layık olamıyorum öyle mi?
Ayrıca siz üzerinizde hak bildiğiniz bu SAÇMA düşüncenizi yazarken sezaryenle doğum yapan yüzlerce binlerce annenin anneliğine laf ederek onların hakkını üzerinize almıyor musunuz? ister bağıra çağıra, ister 2 ıkınmayla, ister zorunlu ister bile isteye sezaryenle yani ne şekilde doğum yapmış olursa olsun ANNE ANNEDİR. Nolur yorumlarımıza dikkat edelim. hayatım boyunca belki yüzünü görmeyeceğim bir insandan bile olsa anneliğime laf gelmesine asla tahammülüm yok!
Sanırım korkuyorsun doğumdan. Ama arkadaşa katılıyorum. Annelik duygusunu sonuna kadar tad bence. Sezeryanlı annelerin çocuklarına ne yazık ki bir teyze kadar anne olabileceği bulgusuna ratlanmış.Yani seve seve bakacağı,Öpüp koklayacağı,Ama yine de normal doğumdaki annenin bebeğini kaybetme(çalınma-Allah korusun-) olasılığına binaen yıllar sonra onu bulduğunda tanıması kadar bir iç güdüsel olayı tetiklemediği,prolaktin hormonunun salgılanmasını sekteye uğrattığı,ileriki yaşlarda bağlardaki zayıflık nedeni ile çatışma halinin normal doğumlara göre daha fazla olduğu da bir bulgu.Normal doğum düşün derim. Belki umursamayacaksın ama doğru bildiğim ve bebeklerin huzurlu doğmalarını annelerin mutlu olmalarını üzerimde hak bildiğim için söyledim.Gene de tercih sizin.
arkadaşlar yorum yaparken birbirinizi incitecek sözler söylemekten kaçının lütfen
tabi ki normal doğum daha sağlıklıdır iyidir vs ama bazen sezeyanın gerektiği durumlarda olabilir
anatomik olarak normal doğuma müsait olmak yetmez sadece
psikolojik olarak normal doğumdan korkan tercih etmeyen anneler olabilir
bu tercih sezeryanlı anneyi normal doğum yapan anneden daha az anne yapmaz fikrindeyim
sayfaya yazanlardan
kimide sezeryanı çok kolay yada çok zor geçirir yine buda kişinin bünyesine baglı birşey hemen ertesi gün ayaga kalkanda var aylarca acısını çekende var :80::80:
kararsızım.....
prensens dogum dıye kasdettıkelrı normal yada sezeryan degıl epıduralden bahsedılıyor agrısız dogum olarak tabı sonrakı zorlukalrı var ama mesela sezeryan aypıcaksan genel anestezı alma epıduralı tercıh et
ya bu sıtede ve baska yerlerde şu normal dogum yapanlar nıye habıre sezeryan yapanlar hakkında sezser4yan hakkında atıp tutup ılerı gerı konusuyorlar anlamıyorum ya sızlerınde dogum anında bır komplıkasyon olussaydı sezeryana alınsaydınız nolcaktı yok kasla yana alınıyomus karın düzelmıyomus falan bak ebru sallıya 2 sezeryan yaptı karın dümdüz gayet güzel toparlanık bırakın mılletın sezeryanını elestırmeyı cok ıstıyosanız yapın normal dogumu sıze karıusan yok sızde sezeryancılara bulamayın artık yeterr
ayrıca azımlısıdelya adlı üye alalha havale artık yazıları baydı heryerde garıp yazılar yok evde dogurcam dıye tutturdu sımdıde sezeryanlı anne olmuyomus yok calınsa cocugu tanırmıs arkadasım sen polıs köpeklerıyle annlerımı akrıstırdın bıde cok dizi seyredıyosun galıba dızılerde bu tarz konular cok gündemde dogurup msonra buluyolar yıllar sonra sezercık fılmlerınde vardı bıde senın anlattıkların
sezeryanla dogum yaptım cocugumuda teyze gıbı fln sevmıyorum senden ıı anneyımdır belkı de
sende allah verede bıde sezeryan yapman gereksın ozamanb konusuruz daha dogum yapmadın atıp tutuyosun
prensens dogum dıye kasdettıkelrı normal yada sezeryan degıl epıduralden bahsedılıyor agrısız dogum olarak tabı sonrakı zorlukalrı var ama mesela sezeryan aypıcaksan genel anestezı alma epıduralı tercıh et
ya bu sıtede ve baska yerlerde şu normal dogum yapanlar nıye habıre sezeryan yapanlar hakkında sezser4yan hakkında atıp tutup ılerı gerı konusuyorlar anlamıyorum ya sızlerınde dogum anında bır komplıkasyon olussaydı sezeryana alınsaydınız nolcaktı yok kasla yana alınıyomus karın düzelmıyomus falan bak ebru sallıya 2 sezeryan yaptı karın dümdüz gayet güzel toparlanık bırakın mılletın sezeryanını elestırmeyı cok ıstıyosanız yapın normal dogumu sıze karıusan yok sızde sezeryancılara bulamayın artık yeterr
ayrıca azımlısıdelya adlı üye alalha havale artık yazıları baydı heryerde garıp yazılar yok evde dogurcam dıye tutturdu sımdıde sezeryanlı anne olmuyomus yok calınsa cocugu tanırmıs arkadasım sen polıs köpeklerıyle annlerımı akrıstırdın bıde cok dizi seyredıyosun galıba dızılerde bu tarz konular cok gündemde dogurup msonra buluyolar yıllar sonra sezercık fılmlerınde vardı bıde senın anlattıkların
sezeryanla dogum yaptım cocugumuda teyze gıbı fln sevmıyorum senden ıı anneyımdır belkı de
sende allah verede bıde sezeryan yapman gereksın ozamanb konusuruz daha dogum yapmadın atıp tutuyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?