Prenses (ağrısız) Doğum

canım bu tamamen senin bünyenle alakalı bir durum normaldoğum yapıp bir sürü şikayeti olan tanıdığım var arkadaşım enfeksiyon kaptı kesilen bölge çok hassas evet sezeryanda kolay değil ama ben 2gece yattım evime çıktım ertesi gün bebeğimi yıkadım annemle beraber temizlik yaptım ve ben 38 yaşındaydım:))

kesinlikle katılıyorum çokta memnunum boşuna avaz avaz bağırmışım neden normal değil diye çok kızıyorum kendime(ne karnım var ne sarkığım üstelik acaip zayıfladım 62kilo ile hamile kaldım doğumdan sonra 52 kiloya düştüm(

yukarıda da yazdım bünyeyle ilgili bir durum ve tabiki operasyonu yapan kişideçok önemli burada bende sezeryanlıyım teyzemin kızıda ben 2.günü ayaktaydım o 22 gün yattı22 senedir her yıl dikişleri sızlıyor benim hiçbir sıkıntım yok çok şükür hatta hiç farkında bile değilim sezeryanlı olduğumun:))

canım maalesef biz sezryanlılar 2.de de yine sezeryanla doğum yapabiliyoruz dr içteki dikişleri riske atamıyor çünkü.

aynen valla oğlum 31 ekimde 3yaşını dolduracak anneside kasımda 40 yaşını:)inşallah allah kısmet ederse sağlık sigortamın dolmasınıbekliyorum ocaktan sonra 2.için çalışmalara başlamayı istiyoruz kısmet tabiki

sayfaya yazanlardan
herkesde ortak bi nokta var oda korkutmaktan başka birşey degil
ama bazıları dogru söylemiş bu kişinin bünyesine baglı kimi normal dogumu çok kolay yapar kimi çok zor
ama normal dogumu ben çok kolay yaptım diyende çok az oda 100 kişiden 4 kişidir belki bu acıyıda saatler hatta günlere biçmekte cabası
kimide sezeryanı çok kolay yada çok zor geçirir yine buda kişinin bünyesine baglı birşey hemen ertesi gün ayaga kalkanda var aylarca acısını çekende var
yani seçim yapmak çok zor eger her iki dogum şeklinden ve sonucunda yaşanacak şeylerden emin olamıyorsak
8.5 aylık hamileyim her iki dogumdanda acayip korkuyorumm
hem dogum anındaki sıkıntılardan hem de sonrasındaki yaşanacak şeylerden
kararsızım.....

allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.bence hiç kafanıza takmayın keyfini çıkarın sonuçta rabbim neyi uygun görürse o oluyor çünkü:))

ben kesınlıkle korkutucak bırsey yazmadım sadece sezeryanı kötüleyenlere yazdım odkar elbette agrı sızı olucak dogum esnasında yada sonrasında kolay bırsey degıl canından can gıtmesı ılaclar agrı kesıcılerle zaten bebegın sevıncıyle o acıları takmıyosun bıle acıdan zevk alıyosun hatta:))

arkadaşımhiç korkma allah ne nasip ederse o olur bende normal doğum istiyordum ama nasip olmadı sen sezaryan seçersen tek diçeğim sezaryandan sonra kayısı hoşafı için onun dışında hiç korkma tüm açıların 2 gün sürüyo sonrası evladınla güzel günler allah kurtarsın

[B]tşkler canım cevapladığın için:)çocuğunu sağlıcakla büyüt.[/B]

iki arkadaşımda normal doğum yaptı ilk arkadaşımın alttan dikiş atmışlar.diğer arkadaşımda doğumunun çok zor geçtiğinden bahsetti.sezaryan yapsaydın dedim dr normal doğuma karar verdi dedi mecruben böyle yaptığını anlattı.bence anne kendini nasıl rahat hissedecekse doğumunu öyle yapmalı.normal doğumda alttan o kadar dikiş atılacağına sezaryan daha iyi bence.

Yıllardır sezeryan die bildiğimiz şey cazip görünsün die prenses doğum mu olmuş yahu!!! Bakalım daha neler duyacağız..

bu sitede binlerce yorum okudum, hiçbiri bu yorum kadar saçma değildi!hangi bilimsel araştırma koymuş bunu ortaya acaba? riskli gebelikler,kıymetli bebekler ne olacak? senelerce tedavi görmüş kadın, o çocuğa kavuşana dek neler çekmiş ve sezaryen yapıldı diye bebeğine teyze olacak öyle mi!

Hayatımda bunun kadar saçma bir bulgu duymadım. Ve buna inanıp buraya yazmanıza da hayret ettim doğrusu. Siz normal doğum yapanlar süper anneler, biz sezaryenı zorunluluktan veya "isteyerek kabul edenler teyze oluyoruz öyle mi? Kusura bakmayın ama bunu değil araştırma, fikir olarak bile ortaya atanın aklından şüphe ederim. ben normal doğumun tüm acılarını sonuna kadar yaşamış ve tam da kurtulma aşamasında ÇOCUK İNMEDİĞİ VE ARTIK HAYATI TEHLİKEYE GİRDİĞİ İÇİN sezaryene girmiş bir insanım. O doğumun acısını iliklerime kadar yaşamışken, 37 hafta onu kanımdan kan vererek taşımışken, doğduğundan beri gözümden bile sakınıyorken ona sadece bi teyze kadar yakınım öyle mi? Ben yokken yanında ona bişey olacak diye aklım çıkıyorken, işteyken hayali gözümün önünden geçip kokusu burnuma geliyorken, ona kavuşmak için saatleri değil dakikaları bile sayıyorken, tırnağınu ucuna zarar gelse benim parmağım kopmuş gibi canım yanıyorken ben anne değilim öyle mi? Canımdan can kattığım yavrumu saatlerce doğum sancısı çekip, suni sancıyla delirip, son andan doğum masasından ameliyathaneye koşarak sırf onun hayatı için sezaryenle dünyaya getirdiğim için anneliğine layık olamıyorum öyle mi?

Ayrıca siz üzerinizde hak bildiğiniz bu SAÇMA düşüncenizi yazarken sezaryenle doğum yapan yüzlerce binlerce annenin anneliğine laf ederek onların hakkını üzerinize almıyor musunuz? ister bağıra çağıra, ister 2 ıkınmayla, ister zorunlu ister bile isteye sezaryenle yani ne şekilde doğum yapmış olursa olsun ANNE ANNEDİR. Nolur yorumlarımıza dikkat edelim. hayatım boyunca belki yüzünü görmeyeceğim bir insandan bile olsa anneliğime laf gelmesine asla tahammülüm yok!

dogru soze ne denir ki harika anlatmissin arkadasim bende normal dogum delisiyken anlattigin tum olumsuzluklari sonuna kadar yasadim normal doguranlardan kat kat fazla aci cektim hemde herseyi yapayanliz ne anne ne kayinvalide kimse olmadan yasadim bunun karsiligi teyze olmakmis demekki buna ancak gulunur

hangi istatistikmiş bu çok merak ettim hani yımırtanın yarısını fırçalayan isviçreli bilim adamları mı ulaşmışlar bu sonuca ee o zaman normal doğurup bebeğini çöpe atanlar fln en kral anneler bu durumda..9 ay deli gibi dikkat edip,sezeryanla binbir güçlükle doğuran,gece gündüz uykusuz kalanlar da anne diye geçinsin he

arkadaşım herkes çok meraklı değil karnını kestirmeye ama bazen şartlar,sağlık durumu normal doğuma müsade etmiyor..

şakasın sen dimi doğru söyle

Konu sahibinden özür dileyerek kızgınlığımı dile getirmek istiyorum.

hayretler içinde okudum bu yorumu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bu nasıl bişey yaaa.. teyze kadar anne olabilmek!! saçmalamanın doruk noktasına çıkılmış adeta!!!

50 yıl önce de vardı sezeryan, annelerimiz nenelerimiz çocuklarını teyze gibi mi sevmişler!!!!

Benim yavrum 40+5 olmasına,suyumun gelmesine, 12 saat suni sancı vermelerine, sürekli oksijen koklatmalarına rağmen gelmedi..vE ARTIK KALP ATIŞLARI YAVAŞLAMIŞTI!! eee napıcaktık yani, bırakın orda kalsın mı diycektik!!! MECBUREN SEZERYAN oldum. ve kızımı gördüğü an ağladım. her yeni hareketinde, her yeni öğrendiği şeyde gözlerim dolar benim. bi yere gezmeye giderken içimde neler kurarım neler,yolda bişey olursa, ya aniden elimi bırakırsa filan diye (Rabbim sen koru) sonra sıkı sıkı sarılırım yavruma.

Evet Sezeryanlıyım ve BEN BİR A N N E Y İ M !!!!!!!

BU TEYZE KADAR ANNE BULGUSUNU KİMLER BULDU ACABA ÇOK MERAK EDİYORUM.

Ki bu bulguya da inanıp burada bunu paylaşıyorsunuz!!! YAZIK

Son düzenleme:
arkadaşlar yorum yaparken birbirinizi incitecek sözler söylemekten kaçının lütfen
tabi ki normal doğum daha sağlıklıdır iyidir vs ama bazen sezeyanın gerektiği durumlarda olabilir
anatomik olarak normal doğuma müsait olmak yetmez sadece
psikolojik olarak normal doğumdan korkan tercih etmeyen anneler olabilir
bu tercih sezeryanlı anneyi normal doğum yapan anneden daha az anne yapmaz fikrindeyim

Ben de sezeryanla doğum yaptım. Şimdi kocaman bir delikanlım var:)

Doğumda rahim tamamen kapandığı için sezeryana alındım.

Ayrıca herkesin ağrı eşiği bir değildir, bunu da gözardı etmemek gerekir diye düşünüyorum.

Son olarak ben oğluşumun teyzesi değil Annesiyim tabi ki...

Sonuçta doğumun şekliyle değil, evladı karnımızda taşıyarak anne olunuyor...

bende hep korkuyodum nasıl doğurcam diye her gün ağlıyodum.......ama geçti bittti unuttum bile ...kızım 1.5 yaşında ve hatta ikinciyi düşünmeye bile başladık....kolay gelsin:80::80:

Ya güzel kardeşim. İçimden çok şeyler söylemek geliyor ama gene de insanlığına saygım ve dolayısı ile düşüncelerine saygım olduğundan ancak şu kadrı ile yetineceğim. Ben sizlerin okumadıklarını okuyorumdur belki de??? Veya ciddi bir çevrem vardır belki de??? Bayıyor ise okuma yazdıklarımı. Ben bunları atmıyorum ya. Ben de öğrendim güzel kardeşim ben de. Kafamdan şstatsitikler uydurmuyorum ya. Haa... yapanlar var bilipğ bilmeden konuşanlar var onları hak konusunda hak aldıkları için Allaha havale etmekten başka yapabileceğim birşey yok. Sen bu konuyu ne kadar araştırdın ki bu söylediklerimden haberdar değilsin ŞAŞŞIYORUM!!!

Ben sezeryana karşıyım mı dedim ortada tehlike yokken sezeryan yapmaya karşıyım mı dedim. Önce karşındakini iyi anlayın sonra yargıda bulunun. Bilip bilmeden gördüğün bir iki şeye hemen bu böyledir doğum şöyledir genellemesi yapmak ben açımdan da sizin açınızdan da doğru değil. Bırakalım bu işi yıllanmış araştırma uzmanları yapsın.

HİÇBİR ANNENİN ANNELİĞİNE KİMSENİN LAFI OLAMAZ. LAF EDENLERE KARŞI BENİM DE SÖYLEYECEKLERİM VAR. AMA BURADAN BUNU ÇIKARIYORSANIZ BENİM DAHA YAPABİLECEĞİM BİRŞEY YOK. VE ANNELERE KARŞI ÇOK KİBARSANIZ BEN DE BİR ANNE ADAYIYIM. BEDDUALARINIZI YAKIŞTIRAMADIM. KONTROLSÜZ HIRS İNSANA YAKIŞMIYOR.YAZIK!!!

İyi günler...

Son düzenleme:

Arkadaşa katılıorum. Kendimden örnek vererek anlatmak istiorum. Bundan 17 gün önce 9ay 14 günlük olan bebeğimiz dünyaya gelmekte biraz gecikti. Bende sağlık açısından, hemde kendime olan güvenimle normal doğum isteyen ve herkese tavsiye eden biriyim ve beklemek istedim normal olması için. Ama doğum günümüz geciktikçe endişeniordukda.... Doktorum kaka yapması ihtimali haricinde bebekte herhangi bir anormallik görmediği için fakat kilosu ultrasonda 3800 çıktığı için çok fazlada beklememeiz gerektiğini söyledi ve 2 gün daha bekleyip hastaneye gittik ben suni sancı ile doğuma gimeye karar vermiştim ne sancım vardı ne suyum gelmişti buzamana kadr... Sabah erken gittim sancı için akşama kadar doğururum die düşünmüştüm...Sabah saat 10da girdim lahman yapıldı ve serum verilmeye başladı. öğlen oldu bişiy yok arasıra alttan kontrl yaptılar ilki hariç diğerleri acıtmadı zaten her saat başı açılma varmı die kontrl edildi. fitil gibi birşey koydular hızlandırması için saat akşam oldu ve ben 2. seruma geçtim sancım 100-120lerde fakat her kontrlde 1 parmak açılma var die hüsranla bekliordum.Sabah geldim iftar ezanı okundu ben sancı çekiordum ve ortada bişey yok doğuran gitti ve benmde sabrım zamanla bitmeye başladı. 2. şişenin sonunda sezeryana gitmek istedğimi söyledim çünkü 3. şişeye zaten geçilmiyordu rahmi yormamak için ertesi gün tekrr gelcektim ancak sil baştan aynı sancılar... Bukadarıda saçmalıktı ameliyattan çok korkuyordum ama başka seçeneğimde kalmamıştı ağlayarak girdim ameliyata. Cameramızı asistana verdik bebeğin çıkma anını çekmesi için.Nitekim bebebğimi istemeyerek girdiğim sezeryan ile doğurdum 3500 kilo doğdu. Sezeryandn snra elbet ağrılarm oldu birazda göbeğim kaldı ama eve geldiğimde bebeğimn doğum videosunu izlediğimde bizim her şer bildiğimzde bir hayır vardır sözünün doğruluğunu o an anladım ve Allah'a şükrettim. Bebeğimi doktor çıkardı ve tam 5 kez boynuna dolanmış olan kordonu açarken izleyince benm şer olarak gördüğüm sezeryan ın aslında benm için hayırlısı olan olduğunu anladım. Çok byük ihtimalle açılmam olsaydı Allah korusun bebeğimi kaybedebilirdimde... Oyüzden kimi zaman bazı şeyler bizim elimizde olmayabiliyorda... Bennim tavsiem insanları normal doğum sezeryan die yargılamamk gerektiği kimin neler yaşadığını bilemeyiz çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…