- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.119
- 248
- Konu Sahibi Duka Tesla
Bu saydığın cadıların hepsi azimli kadınlar, takdir ediyorum. Aslında masal sistemimizde de bir sorun var hem tuttuğunu koparıp cadıya kafa tutan hem güçlü hem de iyi kalpli bir prenses modeli geliştirmemişler varsa yoksa şımarık, korunmaya muhtaç ve mutluluğu tesadüflere bağlı güçsüz kız. Bu sendromdaki kızlarda bu masalların da etkisinin olduğunu düşünmeye başladım.
Kuzenimin yetiştiriliş tarzı da sıkıntılı ya annesi dünyanın en güzel ve en özel çocuklarına sahip olduğunu söylüyor her fırsatta. En ufak bir eleştiride seni düşman kabul edip onu kıskandığını iddia edebilir. Onun kızı da bir yüksek versiyonu oldu işte en sonunda :)
Etkileri bence de kesinlikle var, öyle hem güçlü, hem de kötüye kafa tutan kadın imgesi olsa en azından yeni masallarda daha rahat uyur herkes, başıma kötü şeyler de gelse sorun değil, prensle sonsuza kadar mutlu olamazsak ayrılırız, sonra yine mutlu olabilirim alternatifinin olması lazım, eskiden yoktu diye şimdi de mi yok? Eh yalnız kadına önce kendin acırsan nasıl örnek göstereceksin, sorarsa ben söylerim kızıma o kadın çok mutlu biriyle, öteki kadın da ayrıldıktan sonra mutlu oldu diye, hangisini zamanı gelince seçeceğini kendi bilir.
Kuzen yine de şanslıymış çok karışan olursa da iyi değil, bana; "bu kızı yola getir, aklını başına alsın!" denmişti hısım akraba arasında ben de yıllardır çocuğumun sadece mutlu olmasını isterim diyerek yetiştirmeseydiniz de sizin istediğiniz gibi birini bulsaydı, karışmayın siz de bundan sonra, tek isteğinizi yerine getirmiş işte daha ne istiyorsunuz? diyince ben kötü oldum