Prenses Sendromlu Kızlar

Bu saydığın cadıların hepsi azimli kadınlar, takdir ediyorum. Aslında masal sistemimizde de bir sorun var hem tuttuğunu koparıp cadıya kafa tutan hem güçlü hem de iyi kalpli bir prenses modeli geliştirmemişler varsa yoksa şımarık, korunmaya muhtaç ve mutluluğu tesadüflere bağlı güçsüz kız. Bu sendromdaki kızlarda bu masalların da etkisinin olduğunu düşünmeye başladım.

Kuzenimin yetiştiriliş tarzı da sıkıntılı ya annesi dünyanın en güzel ve en özel çocuklarına sahip olduğunu söylüyor her fırsatta. En ufak bir eleştiride seni düşman kabul edip onu kıskandığını iddia edebilir. Onun kızı da bir yüksek versiyonu oldu işte en sonunda :)

Etkileri bence de kesinlikle var, öyle hem güçlü, hem de kötüye kafa tutan kadın imgesi olsa en azından yeni masallarda daha rahat uyur herkes, başıma kötü şeyler de gelse sorun değil, prensle sonsuza kadar mutlu olamazsak ayrılırız, sonra yine mutlu olabilirim alternatifinin olması lazım, eskiden yoktu diye şimdi de mi yok? Eh yalnız kadına önce kendin acırsan nasıl örnek göstereceksin, sorarsa ben söylerim kızıma o kadın çok mutlu biriyle, öteki kadın da ayrıldıktan sonra mutlu oldu diye, hangisini zamanı gelince seçeceğini kendi bilir.

Kuzen yine de şanslıymış çok karışan olursa da iyi değil, bana; "bu kızı yola getir, aklını başına alsın!" denmişti hısım akraba arasında ben de yıllardır çocuğumun sadece mutlu olmasını isterim diyerek yetiştirmeseydiniz de sizin istediğiniz gibi birini bulsaydı, karışmayın siz de bundan sonra, tek isteğinizi yerine getirmiş işte daha ne istiyorsunuz? diyince ben kötü oldum :KK48: Zorlukları aşarsa o örnek olsun başkasına, hiç de ara bozucu olamam. Çalışıyorlar, iyi anlaşıyorlar, birbirlerinin tipiyle, maddi imkanlarıyla hiç bir dertleri yok, bana ne demek düşer? Benim onun tipi sana layık değil dememi kaale falan alacaksa yazık zaten. Herkes öyle başlamış konuşmaya havasını almış, kız tarafı olarak şimdiden geline kocaman bir takdir benden.

Ah bende öyle çok var ki.
Bir çocukluk arkadaşım var bebeklikten beri beraberiz. Her buluşmamızda kafadan yarım saat beklerim çünkü o bekletir beklemez. Hiç unutmam bir gün iki saat geç gelmişti buluşma yerine sinirlendim diye de ben kötü olmuştum halden anlamaz olmuştum. Önemli bir işi dahi yokken her zaman bekletmek vazifesidir. Erkeklere hele tam çektirir. Erkek dediğin tribini çekecek, çevresindeki her kızı silecek sadece onla ilgilenecek, trip attıysa alttan alacak. Mesela regl oldu her tür kaprisi şımarıklığını çekecek. Ki bazen bana bile yapar. Sanki ben regl olmuyorum, bana da mı lolo? valla yapıyor. Ağır sözleri vardır erkek dediğin diye başlayan. Ben minnoş bir prensesim der en özelim en güzelim der ben bir evin tek çocuğum ama ondaki trip bende yok.
Diğeri akrabam, yakın da akrabam. Buluşursak es kaza her zaman onun dediği gibi bir mekanda buluşulmak zorundadır. O beni asla aramaz ama ben onu aramakla yükümlüyüm. Çünkü o prenses olduğundan görüşmelere çağırılan olmak ister. Kendi beni asla aramaz ama ben ondan beklersem sinirlenir. Bilmem kimle buluştunuz beni neden çağırmadınız der mesela. Sen beni hiç aramıyorsun asla diyemezsin. İkimizde kadınız ama ben bekleyen tarafım hep ne hikmetse giyinemez çıkamaz.
Bu prenses hanımlar bekletirler kısacası, ben de kadınım ama ben beklerim nedense. Onlar bekletsin hep onların dediği olsun isterler. Kıskanç erkek sevdaları vardır. Erkek dediğin kıskanacak, masaya yumruğunu vuracak derler hatta maço bir erkek isterler ama öylesi gelse de ıyy kıro derler. Daha neler neler...
Ben tek çocuğum bazı nedenlerle şımartıldım bir dediğim iki edilmedi ama ben kimseye ne kapris yaptım ne trip attım. Bir sinirim varsa açıkça söyledim, kavga da triplenmeden kızdığım noktaları anlattım. Kimseyi bekletmedim. Bir yere gidilecekse ortama uydum asla bir despotça ben oraya gitmem ancak oraya giderim demedim. Ama o kadar çok kız arkadaşımdan bu tribi çektim ki artık ben bıktım bezdim bu prenseslerden. Erkek milleti nasıl bezmesin. Bazen haklılar valla
Sırf kadın diye hep bir hassaslık, hep bir özel ilgi , hep bir triplerine sabır beklerler. Ama o hassaslık karşıya nedense hiiç yoktur. Lafta eşitliğe inanırlar ama bir kırılganlık bir hassaslık vardır ki inanılmaz.
Ben de bıktım bunlardan çoğuyla aram bozuk bende artık onlara anlayacağı dilden cevap veriyorum. Evet o kızlara bende tripli oldum sayelerinde.

Zordur boyleleriyle arkadaslik yapmak vaalla sabir timsalisiniz :)

Prenses sendromlu kızlar ahh ah...

Her şeyin en iyisine ve en güzeline layık, pamuktan yapılmış ve asla bir külkedisi olmamış, sırtını rahatsız edip uykusunu böleceğine inandığı bezelye tanesi yüzünden komple yatağı yakmış, “beni seviyorsa başka bir yolunu bulur!” diyerek kule boyunca uzattığı saçlarını camdan sarkıtmamış, kurbağayı öpmeye tenezzül etmemiş adeta bir insan-ül harikulade.

Bu psikolojiyi gerçekten çözemiyorum. Bir insan sahip olduğu ya da sahip olduğunu sandığı bazı avantajlar yüzünden nasıl en önemli, en güzel ve en değerli olduğunu hissedebilir ki? Elbette herkesin hayatı kendisi için en önemli elbette herkes sevdiğinin en güzeli elbette herkes annesinin babasının en değerlisi ancak bu hisse Newton’un değişmez fizik kanunlarıymışcasına bağlanıp herkesin gözünde böyle olması gerektiğini düşünmek nasıl hastalıklı bir duygudur? İnsanın kendisini güzel ve başarılı bulması ya da kendisiyle barışık olması değil bahsettiğim bu çok çok ayrı bunların çok ötesinde bir halet-i ruhiye.

Sevgilisiyle tartışıyor, haksız, haksız olduğunu da biliyor ve ağzına geleni sayıyor ama aramayıp onun aramasını bekliyor, neden? Çünkü o bir prenses ve her türlü nazı, kaprisi çekilmeye değer. Trafiğe çıkıyor, sinyal vermeden şerit ihlali yapıyor ve bir de korna çalanlara el kol yapıp sinirleniyor, neden? Çünkü onun, geçeceği yollarda her türlü geçiş üstünlüğü var diğer sıradan insanlar da bunu öğrenecek. Yayalara yol vermek mi? Hah, bir de onlar için durup gideceği yere 0,33 milisaniye geç kalacak öyle mi? Komik olmayın. Evleniyor, düğünü saray ya da sarayvari yapılarda olmalı çünkü evlilikte en önemli olan şey budur ve doğduğu günden beri bu şatafata hazırlanıyor. Ona bu şartları sağlayamayacak erkek kendine adam demesin bir zahmet. Çocuğu oluyor, zannedersin Dalai Lama doğuruyor. Ya saçmaladım yine pardon nereden çıktı Tibet hem ne o öyle üzerine bir kumaş sarıp insan içine çıkmalar falan, daha giyinmeyi bilmiyorlar, İngiliz kraliyet ailesine varis geliyor yazacaktım. Haliyle o çocuk da diğer bütün çocuklardan üstün, bir kere prensesin ve onun evlenmek için seçtiği harika adamın genlerini taşıyor herhalde herkesin çocuğu gibi olmayacak. Benimki de laf, hıh. Tez 1. Yaş gününden itibaren şehzade konseptli doğum günü partileri düzenlene! İş hayatı? Hayat çalışmak için fazla kısa üstelik sıradan işler yapacak hali de yok, kimsenin altında çalışamaz ve kimse ona emir veremez tamam mı? Bazı sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilir ama siteye ikinci bir süs havuzu yapılması gibi.

Arkadaş bu nedir ya? Yazarken sinirlendim, devam edemedim. Peki benim derdim ne ben bunları neden yazdım? İşte aşağı yukarı bu hislerle dolmuş ve hayatını buna göre idame ettiren atsan atılmaz satsan satılmaz bir kuzenim var. Hayattan beklentilerini karşılayacak ve kendisine her anlamda yakışacak prens sayısı o kadar çok olmadığı için sürekli bir mutsuzluk içerisinde ve bu bunalımın sebebinin aslında kendisi olduğunu göremeyecek kadar kör. Onu bu yanlıştan kalbini de kırmadan nasıl çıkarabilirim? Ne zaman lafını açmaya çalışsam görünmez şövalyelerini üzerime salıyor ve kendini kapatıyor. Aslında sihirlik sözcükleri söylersem kırk haramilerin mağarasını açabileceğimi düşünüyorum.

Sahi neydi onlar açıl susam açıl? Adracadabra?
yani kendisini prenses gördüğü için mi mutsuz?
Hem mesela haksız olacak hem de prensi onu aramıyor diye üzülecek?
Ona duygularını yaşamayı gösterin bir an evvel...öyle kalıp mıyız biz..insanız

Hislerime tercüman olmussunuz diyebilirim.Bu tarz insanların benim etrafımda da giderek çoğaldıgini farkettigim gün dur dedim kendime ve bir hışımla eledim hepsini hayatımdan, çünkü giderek onların hayatını yaşamaya başlıyor insan.Malesef bu tipler hayatın sillesini yemeden kendine gelemiyor,ben şahsım adına kendi haline bıraktım hepsini sanada öyle yapmanı tavsiye ederim arkadaşım.

Kesinlikle katılıyorum. Bunun dinle ve o dinin içinde ne kadar muhafazakâr olduğun yada göründüğünle alakası yok. Bunun adı "nimet ile gösteriş yapmak"...

Hele şu 2-3senedir yapılan baby Shower partilerine uyuz oluyorum.
Ki baby shower dediğimiz şey aslında; düğün listesi hazırlamak gibi bişey. ihtiyaçlarını listelersin, doğumdan bir ay öncesinde arkadaşın dostun sana bunları getirir. Kekini yersin, çayını içersin, Son iyi zamanında sena Moral verip poh pohlarlar, büyük ablalar sana doğum ve sonrası hakkında deneyimlerini anlatır dua eder, Moral bulur, iyi hissdersin.
Amacı yeni doğum yaptığın bir ay onca misafiri ağırlayamayacağın için, öncesinde toplanmaktır. Bir nevi erken yapılan mevlüt gibi yani...
Sen bunun gibi güzel bir adeti, yurt dışından al, Otel salonunda kına gecesi moduna çevir... :KK57:
görmemişin evladı olmuş derler ya .
Hepimizin evlatları değerli .
Sokakta aç ve yuvalara terkedilmiş o kadar çocuk varken bu tip şeyler yapmak benim içimi acıtır .

Ah bende öyle çok var ki.
Bir çocukluk arkadaşım var bebeklikten beri beraberiz. Her buluşmamızda kafadan yarım saat beklerim çünkü o bekletir beklemez. Hiç unutmam bir gün iki saat geç gelmişti buluşma yerine sinirlendim diye de ben kötü olmuştum halden anlamaz olmuştum. Önemli bir işi dahi yokken her zaman bekletmek vazifesidir. Erkeklere hele tam çektirir. Erkek dediğin tribini çekecek, çevresindeki her kızı silecek sadece onla ilgilenecek, trip attıysa alttan alacak. Mesela regl oldu her tür kaprisi şımarıklığını çekecek. Ki bazen bana bile yapar. Sanki ben regl olmuyorum, bana da mı lolo? valla yapıyor. Ağır sözleri vardır erkek dediğin diye başlayan. Ben minnoş bir prensesim der en özelim en güzelim der ben bir evin tek çocuğum ama ondaki trip bende yok.
Diğeri akrabam, yakın da akrabam. Buluşursak es kaza her zaman onun dediği gibi bir mekanda buluşulmak zorundadır. O beni asla aramaz ama ben onu aramakla yükümlüyüm. Çünkü o prenses olduğundan görüşmelere çağırılan olmak ister. Kendi beni asla aramaz ama ben ondan beklersem sinirlenir. Bilmem kimle buluştunuz beni neden çağırmadınız der mesela. Sen beni hiç aramıyorsun asla diyemezsin. İkimizde kadınız ama ben bekleyen tarafım hep ne hikmetse giyinemez çıkamaz.
Bu prenses hanımlar bekletirler kısacası, ben de kadınım ama ben beklerim nedense. Onlar bekletsin hep onların dediği olsun isterler. Kıskanç erkek sevdaları vardır. Erkek dediğin kıskanacak, masaya yumruğunu vuracak derler hatta maço bir erkek isterler ama öylesi gelse de ıyy kıro derler. Daha neler neler...
Ben tek çocuğum bazı nedenlerle şımartıldım bir dediğim iki edilmedi ama ben kimseye ne kapris yaptım ne trip attım. Bir sinirim varsa açıkça söyledim, kavga da triplenmeden kızdığım noktaları anlattım. Kimseyi bekletmedim. Bir yere gidilecekse ortama uydum asla bir despotça ben oraya gitmem ancak oraya giderim demedim. Ama o kadar çok kız arkadaşımdan bu tribi çektim ki artık ben bıktım bezdim bu prenseslerden. Erkek milleti nasıl bezmesin. Bazen haklılar valla
Sırf kadın diye hep bir hassaslık, hep bir özel ilgi , hep bir triplerine sabır beklerler. Ama o hassaslık karşıya nedense hiiç yoktur. Lafta eşitliğe inanırlar ama bir kırılganlık bir hassaslık vardır ki inanılmaz.
Ben de bıktım bunlardan çoğuyla aram bozuk bende artık onlara anlayacağı dilden cevap veriyorum. Evet o kızlara bende tripli oldum sayelerinde.

Güzel anlatmışsınız prenses hanımlar beklemez bekletir, seçilmez seçer karşısındaki kadın da olsa erkek de olsa fark etmez. Karşılarına çıkan anlayışlı insanların bu prensesimsi davranışları hoş görmelerini olması gerekenmiş gibi algılamalarından kaynaklanıyor bu sorunlar aslında.

görmemişin evladı olmuş derler ya .
Hepimizin evlatları değerli .
Sokakta aç ve yuvalara terkedilmiş o kadar çocuk varken bu tip şeyler yapmak benim içimi acıtır .
Sen kendi değerinin farkındasın o zaman. Bence bu tamamen, gösterişle değer kazanmaya çalışma ezikliği...
İsteyen istediğini gelip keseye atar, millet kendini zorunlu hissetmesin diye, düğünümde takı Töreni bile yapmamış biriyim. Onların ruh halini anlamam mümkün değil...

Sen kendi değerinin farkındasın o zaman. Bence bu tamamen, gösterişle değer kazanmaya çalışma ezikliği...
İsteyen istediğini gelip keseye atar, millet kendini zorunlu hissetmesin diye, düğünümde takı Töreni bile yapmamış biriyim. Onların ruh halini anlamam mümkün değil...
aynen öyle .Ben de takı töreni yaptırmadım o ne be .

aynen öyle .Ben de takı töreni yaptırmadım o ne be .
Aslında kimine göre ihtiyaç bir çok tanıdığımın düğün yapma sebebi, gelecek takıları almak.

Ama işte biz bir çok düğünde şunu gördük, tebrik ve Takı sırasında bişeye alamadık, hanım. Sen çıkar cebindeki 50 TL'yi bari damada takalım. Millet bişey yapmadı demesin... Bizde düğünden önce milletin zoraki taktığı parayı almayalım, zaten altın vs alan gelir keseye atar. Millet de kim ne yaptı diye görmemiş olur. ..
Bu arada,
One ya demişsin ama kaç kişiden laf işittik bu konuda bir bilsen.
Millet için bu bile reklam konusu...

kendi degerini biliyor ve boyle davraniyor olabilir. kibirli ve kendinden bihaber degilse.
kendi degerini biliyor ve boyle davraniyorsa, herkesin bir alicisi vardir ve gerikalan kimseyi de ilgilendirmez bu tutumlar.
kibirli ve kendinden bihaberse, yasayarak akillanacaktir.

kendi degerini biliyor ve boyle davraniyor olabilir. kibirli ve kendinden bihaber degilse.
kendi degerini biliyor ve boyle davraniyorsa, herkesin bir alicisi vardir ve gerikalan kimseyi de ilgilendirmez bu tutumlar.
kibirli ve kendinden bihaberse, yasayarak akillanacaktir.

"Kendi değerini biliyorsa ve kendinden bihaber değilse..."
Neye göre ölçüyor değerini? Kim kendini değersiz görür herkes kendinin, sevdiklerinin, ailesinin değerlisi? "Benim değerim çok o yüzden nazımı, kaprisimi herkes çekmek zorunda!" diye bir anlayış olamaz.
Bu durum kimseyi ilgilendirmez diyorsunuz ama öyle değil, ilgilendiriyor çünkü kendisini "en değerli" zannederek ve diğer insanların da bu sanrıyı kabul ettiğini varsayarak çevresindekilerin hayatlarına ıstırap veriyor bu tipler. Yani kimseyi ilgilendirmiyor değil gayet ilgilendiriyor.

Back
X