S
sukret
canım başta sen olmak üzere, kızlar hepiniz okuyun rica ediyorum.
yazının orjinal halini nasıl aratacağımı bilemediğim için ben özetliyorum mevzuyu.
kitabın ismini hatırlayamadım peygamberimizin hayatını anlatan bir kitaptan özetliyorum ,
çocuğu olmayan bir çift varmış. kadın bir gün peygamber efendimizi pazar yerinde görür ve yanıan gider "ey resul, soyle bana bizim çocuğumuz olmuyor bir türlü hangi duayı okuyayım ne yiyip ne içeyim" der. peygamberimiz ona derki sizin çocuğunuz olmayacak, kadın üzülür eğilir bükülür ve eve döner. 3 5 sene sonra kadının kocası özellikle peygamber efendimizi bulmak için yollara düşer ve karşısına geçip derki " ya Muhammed sen benim hanıma yıllar önce çocuğunuz olmayacak dedin ama sağsalim bir oğlum var nasıl bir peygambersin sen yalan söyledin" diyince Peygamberimiz gülümser... ve derki "eşin, imanı itikadı o kadar kuvvetli bir kadındı ki Allahın elçisi ona çocuğun olmayacak demesine rağmen o rabbinden ümidini kesmedi, güvendi yılmadı ve her gün dua etti istedi. öyle güzel istediki rabbim duasını karşılıksız bırakmaya kıyamadı, mesele tamamen budur!"