• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem yaratan kendi aileniz olsaydi..

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
Kızlar bir şeyi merak ettim..:uhm:
evlenince kaynana ile yaşanılan sorunlar ,yada görümce ile yaşanılan sorunlar yada kocanızın herhangibir akrabası ile yaşadığınız problemleri kendi annenız , babanız kardeşlerınız yada kendi akrabalarınız yapsa idi aynı tepkiyimi veirirdiniz,ne yapardınız üzüntünüzün derecesı ne olurdu ,,,
Sevgilerimle...a.s.

evet canım kesinlikle kendi ailenle yaşadığın birşey büyütülmüyor bence bunu kimse inkar etmemeli, bir arkadaşım vardı kayınvalidesi evine gelince herşeyini beğeniyormuş öyle ufak tefek şeyler mesela yok bulaşık makinasına astığı koku yok değişik bir temizlik bezi gibi filan ve iki tane olursa evde ben birini alıyorum diyormuş arkadaşım deli olurdu çok kızardı, ama annesi birkaç kez yaptı bunu ve inan bana bırak yedek olanı vermeyi bırak evde ne kadar varsa hepsini verdi ben tekrar alırım diye o zaman baktım ve dedim ki bu doğanın kanunu ve allah tarafından bir soğukluk var kayınvalide karşı. ve hep diyorum allahım bana kız çocuk ver yoksa el bebek büyüttüğüm oğlumun eşi beni istemesin ne kadar üzücü birşey.

evet canım kesinlikle kendi ailenle yaşadığın birşey büyütülmüyor bence bunu kimse inkar etmemeli, bir arkadaşım vardı kayınvalidesi evine gelince herşeyini beğeniyormuş öyle ufak tefek şeyler mesela yok bulaşık makinasına astığı koku yok değişik bir temizlik bezi gibi filan ve iki tane olursa evde ben birini alıyorum diyormuş arkadaşım deli olurdu çok kızardı, ama annesi birkaç kez yaptı bunu ve inan bana bırak yedek olanı vermeyi bırak evde ne kadar varsa hepsini verdi ben tekrar alırım diye o zaman baktım ve dedim ki bu doğanın kanunu ve allah tarafından bir soğukluk var kayınvalide karşı. ve hep diyorum allahım bana kız çocuk ver yoksa el bebek büyüttüğüm oğlumun eşi beni istemesin ne kadar üzücü birşey.

Benimde açıkçası merakımın asıl nedeni bu...:uhm:

kesinlikle kendi ailenle yaşadığın birşey büyütülmüyor bence bunu kimse inkar etmemeli:lepi:

Son düzenleme:
kesinlikle burda kaynanadan şikayet edenlerin %95 inin aynı hareketler,hatta daha beterlerini kendi anneleri yapsa aynı tepkiyi vermeyeceğini düşünüyorum.lafını bile etmezler,annemdir der büyütmezler.(ki aslında doğru olan budur)
ama kendimize aynada bakmayı sevmeyen bir millet olduğumuz için bizden olan hiç bişeye,hiç kimseyede kusur bulmayız.sorsan hepimizin annesi melaike,kaynanası iblistir.kaydirigubbakcemile2
kendi annemizi düüşünürüz ama karşımızdakininde eşimizin annesi olduğu gerçeğini görmek istemeyiz.
ya ben burda kaynanası oğlunu öpüyor diye kıskanan,kuduruyorum diye şikayet eden yazılar okudumkafamçokkarıştı
gerçekten çok uçta kaynanalar var doğru.gelininin namusuna dil uzatan mesela.bu tipler ayrı.
ama kimse kusura bakmasın,eşinizle mutluysanız kaynanaya katlanacaksınız.(ya da o bize katlanacak-tatlicadiarzu-)

Benimde açıkçası merakımın asıl nedeni bu...:uhm:

kesinlikle kendi ailenle yaşadığın birşey büyütülmüyor bence bunu kimse inkar etmemeli:lepi:

evet nedeni bence bayan olmak bayanlar çok ince eleyip sık dokuyor olması denilebilir belki, mesela aynı gelin kayınvalde durumunun sadece cinsiyet değişmiş konumu kayınpeder damat konumu ama ben hiç duymadım öyle çok büyük gelin-kayınvalide gibi sorunlar yaşayan kayınpeder-damat. belkide sorunları kendimizde aramalıyız bilmiyorum.

Son düzenleme:
kesinlikle burda kaynanadan şikayet edenlerin %95 inin aynı hareketler,hatta daha beterlerini kendi anneleri yapsa aynı tepkiyi vermeyeceğini düşünüyorum.lafını bile etmezler,annemdir der büyütmezler.(ki aslında doğru olan budur)
ama kendimize aynada bakmayı sevmeyen bir millet olduğumuz için bizden olan hiç bişeye,hiç kimseyede kusur bulmayız.sorsan hepimizin annesi melaike,kaynanası iblistir.kaydirigubbakcemile2
kendi annemizi düüşünürüz ama karşımızdakininde eşimizin annesi olduğu gerçeğini görmek istemeyiz.
ya ben burda kaynanası oğlunu öpüyor diye kıskanan,kuduruyorum diye şikayet eden yazılar okudumkafamçokkarıştı
gerçekten çok uçta kaynanalar var doğru.gelininin namusuna dil uzatan mesela.bu tipler ayrı.
ama kimse kusura bakmasın,eşinizle mutluysanız kaynanaya katlanacaksınız.(ya da o bize katlanacak-tatlicadiarzu-)

canım yorumunuza katılıyorum..a.s.

Kronick'e aynen katılıyorum.

Evet, çok faza problem yaratan, gerçekten dengesiz, katlanılması zor kayınvalideler var, onları ayrı tutmak lazım. Ama Türk kadınının "kayınvalide" korkusu o kadar çok kanına işlemiş ki, kadıncağız melaike de olsa nefret etmek için bir bahane illa ki bulunabiliyor. Ne diyeyim, Allah bizi kendi çocuklarımızla sınamasın bu konuda.

evet bu konuda haklısın aslında bazen düşünüyorumda kayınvalideme kızdığım konuları aslın kendi annecimde bazen yapıyo benzerlerini ama işte gel görki öz annenin yaptıkları batmıyo göze çünkü onun niyetini biliyosunuz onu çok iyi tanıyosunuz ama kayınvalidenin niyetinden emin olamıyosunuz çünkü siz her zaman onun için el kızısınız eh haliyle o da sizin için el kayınvalidesini öz annem gibi seviyorum diyene asla inanmam

evet canım birde ben hep duyarım kayınvalidesinden şikayet ediyor mesela bir bayan işte hergün geliyor herşeyime karışıyor filan sonra diyorki benim annemde kayınvalide bir görseniz nasıl iyi gelinin neye ihtiyacı varsa hemen koşar gider hiç yalnız bırakmaz hep destek olur işte bence bu durum aynı şey sonuçta senin annende gelinden çıkmıyormuş ama annesi destek olmuş oluyor, kayınvalide karışmış oluyor kaydirigubbakcemile3 zor bir durum ya galiba bizimde biraz anlayışlı olmamız gerek gelin olarak.

evet bu konuda haklısın aslında bazen düşünüyorumda kayınvalideme kızdığım konuları aslın kendi annecimde bazen yapıyo benzerlerini ama işte gel görki öz annenin yaptıkları batmıyo göze çünkü onun niyetini biliyosunuz onu çok iyi tanıyosunuz ama kayınvalidenin niyetinden emin olamıyosunuz çünkü siz her zaman onun için el kızısınız eh haliyle o da sizin için el kayınvalidesini öz annem gibi seviyorum diyene asla inanmam

elbette öz anne gibi sevilmez.seni öz kızım gibi seviyorum diyen kaynayada inanmam.yalan sevgi sözcüklerine gerek yok.kimse kimseyi öz annesi yada kızı gibi sevemez.kaynanayada kızmam böyle derse...
ama bakın kendiniz dediniz annemin niyetini biliyorum diye.kaynanada bi anne.oda oğlunu üzecek bişey yapmaz.varsın biraz kapris yapıversin.kendi annemizinkini çekmiyormuyuz?eşimiz annemizden bu derece şikayet etse ne yaparız.(ki eminim damatları deşsek bulurlar söyleyecek bişey:jeyyar:)

evet canım birde ben hep duyarım kayınvalidesinden şikayet ediyor mesela bir bayan işte hergün geliyor herşeyime karışıyor filan sonra diyorki benim annemde kayınvalide bir görseniz nasıl iyi gelinin neye ihtiyacı varsa hemen koşar gider hiç yalnız bırakmaz hep destek olur işte bence bu durum aynı şey sonuçta senin annende gelinden çıkmıyormuş ama annesi destek olmuş oluyor, kayınvalide karışmış oluyor kaydirigubbakcemile3 zor bir durum ya galiba bizimde biraz anlayışlı olmamız gerek gelin olarak.

kesinlikle katılıyorum,çok güzel yerden yakaladınhihoyyyt

[I]objektif yorumunuz için teşekkurler[/I]..

tabii ki farklı olur tepkiler doğanın kanunu bu:1closedeyes::delphin:

anne yaparsa iyilik düşünmüş oluyoo kaynana yaparsa karışmış oluyoo

aslında benim annemle kayınvalidemin huyları birbirine çok benzer ama anneme verdiğim tepkiyi kayınvalideme veremiyorum şundanda kaynaklanabiliri annem benim annemdir he sözümü nazımı çeker yani çekinmeden sölerim ama kayınvalideme herşeyi açık aık söleyemem içimde kalanı büyütüyoo olabilirim:dilcikar:-tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
Ben müsade etseydim,kapıyı azıcık aralasaydım benim ailem ne problemler çıkarırdı tahmin etmek bile istemiyorum..:delphin:
Hep söylerim iş; gelin ve damatta bitiyor.. Ailelerimiz ile dengeyi biz kurmak zorundayız.. Büyüklerden biri ailemize karışıyor ve biz de bundan mutsuzluk duyuyorsak önce kendimize bakalım büyükleri suçlamadan önce.. Biz eşlik,evlatlık,gelinlik,damatlık görevlerimizin kaçını yerine getirebiliyoruz ki?sengözlerimebaksanab

Ama bu bir sekilde normal be kizlar!!

Kendi annenin dedigi yaptigi seni kirsada üzsede yine aman annem o benim ne olacak deyip 5 dakika sonra unutuverir insan cünkü o senin canin kanin lakin kayinvalide ne kadarda esinin annesi olsa tam anlamiyla kendi öz annemiz gibi benimseyemeyiz kanimca...:delphin:

Ben kayinvalidemi seven biri olarak bu söylüyorum!! 9 Yildir hicbir problem yasamadim kendisi ile onun iyimserligi, anlayisi, insanligindan kaynaklandigi gibi benimde hosgörümden ve onu bir büyüyüm olarak saymamdanda kaynaklandi bu yüzde 90 iki taraflidir hersey..bazi kaynanalar var istedigin kadar iyi ol gerci hic ise yaramiyor...gecinmek istemeyen gecinemez, bu kaynanada olabilir gelinde...:kahve:

Biliyorsunuzki benim annem vefat etti:çok üzgünüm:, kayinvalidem var ne kadarda sevsem onu kesinlikle kendi öz annemin yerine koyamam, cok affedersiniz annem bazi yerde agzimada etse
yine annemdir, bana hakki gecmistir onun hakkini ödeyemem!
Ama kayinvalidemin buna hakki yoktur ogluna yapar yapacagini bana yapamaz!!
Nasilki benim annem esime karsi cok iyi, hosgörülü ve anlayisli oldugu gibia.s

bence yazılanlar gene doğru değil:1closedeyes:
kayınvalide karışırken art niyetli karışıyor,bunu bellide ediyor,eğer benim annem gibi belli etse hiçç bir zaman kötü düşünmem:delphin:
objektif düşünürsek,benim ailemde eşime karışsa,herşeyden sorumlu tutsa
sürekli beni pohpohlasalar,
sürekli beni tutsalar,
daha neler neler,
ben aileme karşı çıkarım ve eşimi kesinlikle savunurum:kızgın:
objektiflikte budur,ailemdir,eşime herşeyi yapabilir,diye bi düşünce tarzı olamaz.:mymeka:
amaa,bana karşı davranışlarsa kayınvalidem ve annemin,aynı olamaz kii,
anne şefkatinin yeri farklıdır,kayınvalide şiddetininde yeri farklıdır:1closedeyes:
eğer annem gibi gelsedi bana kesinlikle ve kesinlikleeeee annem gibi davranırdım:delphin:
laale de söylemiş herşey,gelin ve damatta biter:1closedeyes:

bence yazılanlar gene doğru değil:1closedeyes:
kayınvalide karışırken art niyetli karışıyor,bunu bellide ediyor,eğer benim annem gibi belli etse hiçç bir zaman kötü düşünmem:delphin:
objektif düşünürsek,benim ailemde eşime karışsa,herşeyden sorumlu tutsa
sürekli beni pohpohlasalar,
sürekli beni tutsalar,
daha neler neler,
ben aileme karşı çıkarım ve eşimi kesinlikle savunurum:kızgın:
objektiflikte budur,ailemdir,eşime herşeyi yapabilir,diye bi düşünce tarzı olamaz.:mymeka:
amaa,bana karşı davranışlarsa kayınvalidem ve annemin,aynı olamaz kii,
anne şefkatinin yeri farklıdır,kayınvalide şiddetininde yeri farklıdır:1closedeyes:
eğer annem gibi gelsedi bana kesinlikle ve kesinlikleeeee annem gibi davranırdım:delphin:
laale de söylemiş herşey,gelin ve damatta biter:1closedeyes:

Hee bak ben onu yapmazdım..
Kayınvalidem anne gibi yaklaşsa bile ben ona yine de annem gibi davranmazdım..:dilcikar:
Haklı galiba benim kayınvalidem ya; soğuk nevaleyim ben:delphin:

Back
X