problemli bi nişanlılık geçiripte,evlenince mutlu olan varmı??

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.438
3.149
373
arkadaslar merhaba,
kavgalı bi ilişkimiz var,bi konuda uyuşamadıgımızda uzlaşmak adına yaptıgımız konuşmalar genelde kavgaya dönüşüyo.
bir yada 2 gün şiddeti sürüp sonrasında sular duruluyo,aramız ıyıyken cok mutluyuz oda bende,ama ufacık bı konu oldugunda yanyana degil karşı karşıyayız..
sevgililik ve nişanlılık dönemınde kavga ediptew evlenınce durulan arkadaşlar varmı?
tavsiyelerınıze yardımlarınıza ve yorumlarınıza ıhtıyacım var

nası başlarsa öyle gidiyor biliyomusun bizde ediyoduk nişanlıyken kavga...evlenincede ilk zamanalrda ettik şimdi yeni yeni durulduk 3. yılımız...

Nişanlı ya da evli değilim ama bunun değişeceğini sanmıyorum. Sanırım siz de bu durumdan çok rahatsız değilsiniz ki ayrılmamışsınız... Bence kabullenin. Çünkü nişanlılığı bilmem ama evlenince kavgaların şiddeti de artıyor, karşındakini kaybetme duygun neredeyse sıfıra iniyor ve içinde bir şey kalmayana kadar söylüyorsun lafını sözünü...
Bence yanlış düşündüğünüz nokta şu, insanlar sevgiliylen, sözlüyken, nişanlıyken ya da evliyken aynı insanlar. Değişmelerini beklememelisiniz. Daha doğrusu bi' değişim olacaksa da bunun istediğiniz yönde olmasını bekleyemezsiniz.
Bu durumdan şikayetçiyseniz sevgilinizle konuşmalısınız, oturup değişmesini beklemenin bu arada da nişanın evliliğin falan bir şey kazandıracağını sanmıyorum.

bende korkuyorum nişanlıyım ve evlennce bu güzel geçimin bozulmasından inşallah hep böyle devam eder çok güzel anlaşıyoruzz ama evlenince anlaşamazsak arkadaşın dediği gibi kaybetme korkusu olmayınca içimizi ağzıma nasıl gelirse dökersek ben korkuyorum inşallah değişmez durumumuz..herkes mutlu olur inşallah

inşallah canım allah mutlulugunuzu bozmasın..
geçim versin.banada allah yardım etsin..

Benim hiç bir fikrim yok ama inşallah evliliğinizde daha güzel anlaşırsınız

canım seni çok iyi anlıyorm aynı sorun bendede var . iyiyse aramız dünyanın en mutlu insanıyız ama biraz kavga edelim uzadıkca uzuyo bende korkuyorm açıkcası inş düşündgmz gbi olmaaz

canim bende nisanliyim yaklasik 8 aydir ve nisanlimla cok sorunlar atlattik..kavgalar ettik ayrilgin esiginden donduk..
ikimizinde anladgi nokta su..sorunlari asla ertelemiyoruz ve ortada bi sorun sikinti problem herneyse onu halletmeden diger gune gecmiyoruz yoksa bi yerde patlak veriyo hemde birikimis bi sekilde..
ve bunu anladigimdan beri aramiz o kadar iyiki
artik tartismiyoruz bile cok sukur..aradaki meseleler cozulmedgi surece yani siz sorunlari erteledgnz surece kabga hep olur..
yani bunun evlilik oncesi sonrasi olarak alginlanmasina inanmiyorum ben..

canim bende nisanliyim yaklasik 8 aydir ve nisanlimla cok sorunlar atlattik..kavgalar ettik ayrilgin esiginden donduk..
ikimizinde anladgi nokta su..sorunlari asla ertelemiyoruz ve ortada bi sorun sikinti problem herneyse onu halletmeden diger gune gecmiyoruz yoksa bi yerde patlak veriyo hemde birikimis bi sekilde..
ve bunu anladigimdan beri aramiz o kadar iyiki
artik tartismiyoruz bile cok sukur..aradaki meseleler cozulmedgi surece yani siz sorunlari erteledgnz surece kabga hep olur..
yani bunun evlilik oncesi sonrasi olarak alginlanmasina inanmiyorum ben..

nasil baslarsa öyle gider lafina inanmiyorum
zamanla birbirini iyi taniyarak
alisarak
severek
hersey yumusar
kötü huylar törpülenir
sinirler yumusar
cünkü herkes birbibini cok iyi anlar
ne demek istedigini ne düsündügünü anlar
ona göre hareket eder vs

açıkçası iki kişide değişmiyor, sadece birbirine karşı hoşgörü, tahammülsüzlük baş gösteriyor...
Uzun yıllar çıktıysanız, yılların birktirmiş olduğu üzüntüler geçmediyse eğer, yaralar kapanmadan devamlı yenileri açılmaya başlıyor ve bir süre sonra iki kişide duyarsızlaşmaya başlıyor..
ben evli değilim, nişanlıyım ve bunalmış durumdayım...evlenince bir mucizenin olacağına da inanmıyorum.
Bütün evli arkadaşlarımda bunu söylüyor, bunun için çok düşünüp taşınmak lazım galiba birşeyleri

nişanlıyken iyi anlaşan bir çift, evlenince iyi mi anlaşır kötü mü onu Rab bilir

ama nişanlıyken dahi anlaşamayan çiftin evlenince çok uyumsuz ve mutsuz olacağına ben kalıbımı basarım

canım evlenince kaybetme korkusuda kalmaz daha kötüye gider nişanlılık dönemini uzun tutki anlayasın,
ben 6 ay nişanlı kaldım bizde hep vardır kaybetme korkusu en küçük kötü söz söylenmez aramızda ki öyle olmalı her ilişkide
eş çok özeldir kimseyle karşılaştırılmaz ve herkesten özel davranılmalıdır bence, bu söylediklerimi nişanlılık döneminde empoze etmelisin.

önemli olan o üzüntüleri biriktirmemek karşılıklı saygı şart , en ufak kötü söz aynen geri dönüyor ilişkilerde ne söylediğinize çok dikkat edin erkekler hiçbirşeyi unutmuyor

canım yaa senin konuların hep bu konuyla ilgili. nişanlınla sorunlarınızı çözemediniz sanırım. kafanda çok soru işaretleri var evlenince mutlu olup olmamak yönünde. senin yaşadığın sorunların çoğunu ben de sözlümle yaşıyorum aslında. ama senin evlenmene az kaldı sanırım. bana daha çok var. iyi düşün canım umarım halledersiniz sorunlarınızı.

canım kavgalar zamanla aradaki saygıyı kaybetmenize sebep olur. bilidğim kadarıyla sende nişanlında sinir durumlarında durmayı yada susmayı bilmiyosunuz. bu kötü bir durum.
çok iyi düşün taşın kararını öyle ver. senin için herkesten ne kadar farklı evlenince böyle devam ederse ne kadar katlanabilirsin yada o sana ne kadar katlanır.
nişanlılık aslında gerçekten birbirini tanıma dönemi flört fasa fiso.
bu zamanda birbirinizi ne kadar anlayıp destek olduğunuza iyi dikkat edin.
evlenince zamanla belki sesler alçalır ama ne sevgi nede saygı kalmış olur geriye.
çok iyi düşün

önemli olan o üzüntüleri biriktirmemek karşılıklı saygı şart , en ufak kötü söz aynen geri dönüyor ilişkilerde ne söylediğinize çok dikkat edin erkekler hiçbirşeyi unutmuyor
Sorun illa kötü söz söylemekle ilgili olmuyor ki, erkekte unutmuyor evet ama bayanda unutmuyor çoğu şeyi...Yapılan hareketler, verilen değerde çok önemli

Çok sevdiğim bir teyzem şey derdi " Sevgilinize vs dikkat edin, birlikteyken size ne kadar iyi davranıyorsa evlilikteyken en fazla onu gorursunuz, ama eğer kötüyse dikkat edin, çünkü her an bırakabileceğini bildiği halde bu şekilde kötü davranıyorsa evlilikte çok zorlanırsınız" derdi, bana da mantıklı gelir. Ama belli olmaz tabii canım, kimisi var daha sonra duruluyor, hakkında hayırlısı olsun:)

nışanlıyken çok tartışıyoduk evlindik herşeye rağmen sonuç şuanda genç yaşımda bir evlilik yaşamış oldum üstüe birde kızım var babası aynı tutumlarını sürdüyüor onada yazma sebebim nasılsa öyle gidiyor canım bence açıkca önermem evlilik olayını böyleyseniz

Tartisma nedenine bagli bence. Nisanlilikta evlilik hazirlanmasi oluyor, zor ve stresli bi donem. Evlenince hersey yoluna giriyor. Ama apayri sorunlar varsa, orasini bilemeyiz.
Bi sorun oldugunda, iki medeni insan gibi konusun, gerekirse uzun olsun ama aksatmayin, birikince cok kotu olabiliyor maalesef.
Hakkinda hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…