problemli bi nişanlılık geçiripte,evlenince mutlu olan varmı??

Aynı anlattıklarını sevgiliykende yaşadık, nişanlıykende. O kadar şiddetliydiki kavgalarımız birbirimizi öldürürüz biz derdik. Bende inat bir insanım eşimde öyle. Ama inanki evlenince bir orta yol bulmak zorundasın. O da kendini törpüledi ,bende. 7 aylık evliyiz. O kadar saçma nedenlerden kavga ediyordukki ilk 2.3.ay,şimdi bitti çok şükür. Kavgaları ikimizde uzatmıyorduk çünkü. Aynı gün barışıp birlikte aynı yatakta yatıyorduk.

bende korkuyorum aynı şeyden..
nişanlıyım ve bizde kavga ettiğimizde bazen 10 gün konuşmuyoruz..
evlenince ne olacak diye çok düşünüyorum ama sevdiğim için ayrılamıyorumda..
tek umudum aynı evde yanyana iken, sorunları daha kolay çözebilecek olmamız..
umarım öyle de olur :44:

kızlar moralinizi bozmak istemem ama nişanlılığınızda cok kavga ettiyseniz zaten birşeyler yıpranmış oluyor evlilikteyse kavgalar daha da şiddetleniyor cünkü artık eşiniz isteseniz de boşanıyorum dememin nişanı atıyorum demekten çokkk daha zor oldugunu biliyor hele ki ilk 6 ayy.. lütfen nişanlınızın hatalarını örtmeyin görmezden gelmeyin en azından ben artık nişandan da düğünden de dönemem diyorsanız kendinizi güllük gülistanlık bir evliliğe fazla bağlamayın çook hayal kırıklıgına ugrarsınızzz..

amaaan diyorum canım. yaklaşık 5 yıl sonra, bile bile nasılda evlendim der durursun. sakin huzurlu bir hayat varken bile bile kavganın içine atma kendini. bende senin gibiydim sevdim, tartışmalarımızı çok umursamadım. vazgeçemedim bir türlü. iyiyken çok iyiydik ama haftanın 2 günü kötü 3 günü iyiydik. hiç bitmedi. çocuğumuz oldu yine bitmedi. şimdi bilerek yaptığım salaklığı çekiyorum.

ay bende korkuyorum açıkçası evlendikten sonra ne olucaz herşey düzelir diyorum öle ümit ediyorum nişanlımı çok seviyorum.
umarım düzelir

sevgiliyken (ilk 1 yılda) birbirimize karşı kırıcıydık, kavgalarımız çoktu. ama ondan sonra birbirimizin değerini anladık ve çok daha özenli davranmaya başladık. evlendiğimizde ise artık daha çok korkuyoruz o aramızdaki büyüyü kaybedersek diye. o yüzden daha da sakiniz. tabi bu kavga etmiyoruz demek değil :)

Ben eşimle 4 yıl arkadşlığmz olduktan sonra evlendim.Eşim çok aksi sinirli biri.Bunu arkadaşlğmzn 4. yılında öğrendim. Ama sıkıntı değildi bizim için çünkü bana aşkı çok büyüktü. nişanlılık döneminde yüzük atmaya gidecek kadar kavga ederdik.Ben de çok korkuyordm.ama evlenince anladm ki bu kavgalar hep STRES kaynaklıymış.Evliliğin ilk iki ayı da kavga ettik.Bu evlilik yürümez dedim.Ama şimdi neredeyse hiç kvga etmyorz ve mutluyuz.Evliliğin ilk ayları da normalmiş çünkü BİRLİKTE YAŞAMAYA UYUM GÖSTERME SÜRECİ de zordur. İLK YIL OTURTURSAN TAMAMDIR BENCE... KADIN OLARAK ALTTAN ALMAYI DA ÖĞRENİYORSUN EVLİLİKTE :)

deneyımlerını paylaşan tüm arkadaşlara teşekkur ederım,her gün her an kavga etmek,yada sürekli iğnelemeler laf sokmalar vs.. sonrasında sarılıp barışmalar aradan 1 saat geçip yine kavga etmeler falan filan..artık gerçekten çok yordu.istedigim kadar seveyım ıstedıgım kadar aileler bilsin nişanlı olayım ama yok artık.diğer konularımı bilenler bilir,benden bukadar pes ettim..
ne kendı hayatımı ne de onun hayatını bıle bıle göz göre göre ateşe atmanın alemı yok.
işin ilginç tarafı kavga ettiğimizde ayrılıgın lafı geçince içim cız eden kendını yıyıp bitiren ben,şuan okadar duyarsız ve olagan karşılıyorumkı bu durumu.
sanırım çok yoruldum ve artık gerçekten pes ettim.benden bukadar.
ben atlatırım ama umarım ailemde bu süreci çok yara almadan atlatır..
ne demişler kangren olmuş bacagı keseceksin..

nişanımı attınız?
eger karıstırmıyorsam nısanlınızla ettıgınız kavgalarda telefonunuzu kırmıstınız ustelık ıkıncı kez yanı karsı tarafı degıstırmeye calısmaktan cok bırazda kendımızıde degıstırmelıyız
hayırlı olsun ne dıyım

daha aileler girmedi tam olarak araya yanı atılmış bi nişan yok ama ben kendi içimde attım nişanı
biraz beklemekte fayda var aileleri araya sokmak için.
artık fevri hareketler yapmıyorum o konuşmaya yine iğnelemeye benı sinirlendırmeye devam edıyo
ben sadece susuyorum ve sustukça içimde yok olan sevgiyi izlemekle yetiniyorum..
oyüzden çok sakinim ve onsuz bı hayata hazırlanıyorum sanırım.
ne arama isteğim var ne de benı arasa konuşma isteğim.
nötrüm,sessizim,sakinim,sadece bian önce zaman geçsin istiyorum.

Nişanlı iken bu kadar kavga ve anlaşmazlık varsa evlenince düzeleceğini hiiç sanmıyorum. Evlenince daha çok kavga sebebi çıkıyor çünkü. Adı üstünde nişanlılık birbirini tanıma süreci. Baktınız birarada huzursuzsunuz devam etmeye gerek yok.

nasil baslarsa öyle gider lafina inanmiyorum
zamanla birbirini iyi taniyarak
alisarak
severek
hersey yumusar
kötü huylar törpülenir
sinirler yumusar
cünkü herkes birbibini cok iyi anlar
ne demek istedigini ne düsündügünü anlar
ona göre hareket eder vs

inan güzelim çünkü aynen öyle hiç değişmiyo nasıl başlarsa öyle gidiyo en yakın arkadaşımdan şahidim hep tartışırlardı saçma sapan şeylerden nişanlıyken .şimdi evliler ama yinede aynı devam ediyorlar 10 gün küs konuşmuolar sonra 4-5 gün iyiler işte nasıl olsun böyle sağlıklı evlilikleri yok birbirlerine saygılarını yitirmişler iyice yüzgöz olmuşlar sadece çocukları için evliler o kadar yani kısaca evlenince hiçbişi değişmiyo aynı devam ediyo balık baştan kokar .Boşanmaktansa nişanlıyken ayrılmak daha iyi tabi bu benim fikrim herkes kendi bilir .:30:

Nişanlıyken yaptığı sinir bozucu şeyleri maalesef evlenince de yaptı benim eşim başkalarını bilmem ama bende böyle.
Konuları çözdük sanıp aynı şeylerden tartışırız.Değişmiyor.
Bazen nişanlılıkta erkekler göz boyamak için gayet iyi oluyolar.Evlenince canavara dönüşüyolar.
Benimkinin o zamandan napıcağı belliydi :)

daha aileler girmedi tam olarak araya yanı atılmış bi nişan yok ama ben kendi içimde attım nişanı
biraz beklemekte fayda var aileleri araya sokmak için.
artık fevri hareketler yapmıyorum o konuşmaya yine iğnelemeye benı sinirlendırmeye devam edıyo
ben sadece susuyorum ve sustukça içimde yok olan sevgiyi izlemekle yetiniyorum..
oyüzden çok sakinim ve onsuz bı hayata hazırlanıyorum sanırım.
ne arama isteğim var ne de benı arasa konuşma isteğim.
nötrüm,sessizim,sakinim,sadece bian önce zaman geçsin istiyorum.

bu kadar duygusuzlasman kotu canım
beraberlık acısından
eskıden olan kavgalarda yaptıgın yada soyledıkleırnden oturumu laf sokuyor sana?

inan güzelim çünkü aynen öyle hiç değişmiyo nasıl başlarsa öyle gidiyo en yakın arkadaşımdan şahidim hep tartışırlardı saçma sapan şeylerden nişanlıyken .şimdi evliler ama yinede aynı devam ediyorlar 10 gün küs konuşmuolar sonra 4-5 gün iyiler işte nasıl olsun böyle sağlıklı evlilikleri yok birbirlerine saygılarını yitirmişler iyice yüzgöz olmuşlar sadece çocukları için evliler o kadar yani kısaca evlenince hiçbişi değişmiyo aynı devam ediyo balık baştan kokar .Boşanmaktansa nişanlıyken ayrılmak daha iyi tabi bu benim fikrim herkes kendi bilir .:30:

Katılıyorum, çevremde iyisi için de, kötüsü için de şahitler çok. Nişanlıyken yüzü gülen kızın, evlenince sonsuza kadar gülüyor. Ama ağlatan erkek evlenince 3 katlı ağlatıyor.

canım bizimde nişanlılık dönemimiz bi ay sürdü birbirimizi yedik durduk bi ay içinde ama şükür evlenince herşey değişti rabbime şükürler olsun mutluyuz

bence cevap değişkendir. tartışmalarınızın ne kaynaklı olduğuna bağlı.
problem davranış biçimiyse, değişime açık insanlarsanız üstesinden gelirsiniz.
hele ki evlilik hazırlıkları vs, romantik periyodun sınırları dışına çıkmış olmanın getirdiği şaşkınlıkla bazıları en küçük detayların bile altından kalkamaz hale gelir bu dönemde. eğer sorun kaynağı buysa ebediyen devam edecek değildir herhalde.
yok, alışkanlık ve huy halini almış problemlerse, aşması çok zor olur ve evlenmek bu durumu değiştirmez.
tabi karşılıklı olarak üstesinden gelmeye çaba sarf etmediğiniz sürece.
değişiyor işte. olumsuz yorumlara bakıp da ilişkinize bakış açınızı değiştirmeyin bence.
bir psikoloji sitesinde okumuştum,
çiftler ne zamanki "ben" demeyi bırakıp "sen" demeye başlar, o zaman tartışmalar artar işte.
gerçekten tartışmaların çoğuna bakın, ikiniz de sen şöyle yaptın, sen şöylesin şeklinde karşınızdakinin hatasını görme meylinden dolayı tartışırsınız. eğer her iki taraf da ben burada neyi eksik yaptım, ben ne yapmalıyım dese pek bir problem kalacağını sanmıyorum.
bence evlenmeden el ele verip bu durumu atlatabiliyor musunuz siz ona bakın.

arkadaslar merhaba,
kavgalı bi ilişkimiz var,bi konuda uyuşamadıgımızda uzlaşmak adına yaptıgımız konuşmalar genelde kavgaya dönüşüyo.
bir yada 2 gün şiddeti sürüp sonrasında sular duruluyo,aramız ıyıyken cok mutluyuz oda bende,ama ufacık bı konu oldugunda yanyana degil karşı karşıyayız..
sevgililik ve nişanlılık dönemınde kavga ediptew evlenınce durulan arkadaşlar varmı?
tavsiyelerınıze yardımlarınıza ve yorumlarınıza ıhtıyacım var

yorumları okumadan cevap yazıyorum ama.... :49:

arkadaşım sakin huzurlu bir nişanlılık geçirenler bile işin içine aileler girince huzursuzluk yaşayabiliyorlar. demişsin ki problemlerde yanyana değil karşı karşıyayız. ne kadar da kötü bir durum. :22: :50:
inşallah olmaz da diyelim ki eğer varsa kayınvalidenle bir sorun yaşadın ve haklısın. böyle bir durumda eşin olarak senin yanında değil de karşında olursa ne yapacaksın. bak 'bir derdim var' bölümüne. topiklerin çoğu eşimle mutluyum ama kayınvalidem görümcem filan uzayıp gidiyor. aman onlar iyi bize zararları olmaz diyebilirsin ama evlenince bunların %98'i değişiyor :4:

çok iyi düşünmek lazım :34:

benım bı kayınvalıdem bıde kaynım var,allah var ıkısındende hiçbişey görmedım aksine kaynımı cok severım,kayınvalıdemde şu sürece kadar ne bişeye karıştı ne de benı üzecek tek bi kelıme ettı,aksine ogluyla tartısmalarımızda dayanamayıp aradıgımda,bana bunu bunu yapıyo dedigimde kadın ınanamadı bu benım oglummu sana nasıl bunu yapar,ben onun kulagını cekerım,sen buna cok yüz vermişsin bırak biraz burnu sürtsün diyen biri..
benım ailem desenız nişanlıma bayılıyolar,onların yanında akıllı saygılı efendı..3 abım var evın en küçüğü tek kızım,babam kımselerı ıstemez derdım eskıden,ama babamla dialogları harıka..idi..
anlayacagınız 3, kişiler yada farklı etkenlerden dolayı yıpranan bi ilişki degil bu.tamamen kişilik çatışması.
çatışma derkende öyle çok farklı kültürlerden,farklı tarzları olan kişiler degiliz.ama anlayamadıgım bi sebepten herşeye ama herşeye takıntı yapabılıyo.
spor salonunda o tv ye degıl buna bak,aynalardan etrafa bakma,
stajyer var şubede,onunla masa tenısı oynama kızlarla oyna
arkadaslarınla dışarı cıkma ben yokken,ben varsam gideriz.
vs. vs.vs.artık ço anlatmak ıstemıyorum
bunlar sadece onun kuralları.bide kurallar dışında,sürekli bir laf sokma iğneleme,ufacık konuları büyütme,hakaret,yine vs vs..
oyuzden artık daha fazla ne ona şunu bunu yapma diyecek kadar takatimm var nede sarfedecek bi emeğim..
fazla zorlamamak lazım olmayınca olmuyomuşş demekki..
ama benım vicdanım cok rahat,elımden gelenı yaptım sevgim için ilişkim için..
yenı bı baslangıc yapamam onsuz yaşayamam demıyorum.bilirim ki yaşanır,biraz zaman alabılır kırık kalbimi onarmak..
birkez daha anladım ki sevgi yeterli degil..

Back
X