Prof. Dr Süreyya Menteş

angelfbf

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
542
46
323
43
İstanbul
Arkadaşlar Selam!
Yarın Süreyya Menteşe muayneye gidiyorum,daha önce kendisine muayne olan veya
tedavi gören kimse varmı?
Bildiğim kadarıyla kendisi senelerce Amerikan Hastanesinde bölüm başkanlığı yapmış
ve çok deneyimli bir doktor , yinede sizinde fikirlerinizi almak istedim...

Son düzenleme:

Ben Prof.Doktor Süreyya Menteş ile ilgili deneyimimi paylaşmak istiyorum.Siteyi çok iyi bilmediğimden buradan,açılmış konu kısmına cevap olarak yayınlıyorum yazımı.

2o17 nin ilk ayları yeni hamileyim.Araştırdım ettim,Gülben Ergen in doktorlarından diye bilgi edindim.

Bebeğimde 11-12.haftalarda ense kalınlığı tespit etti kendisi.Cvs yapılmasını önerdi.Erken tespit önmeliydi çünkü.Yoksa amniosentezi bekleyecektik.Cvs i özel bir Hastane de yaptı kendisi daha doğrusu yapmaya çalıştı ve benim hayatımı tamamen değiştirdi.

Cvs girişimi tam bir faciaydı.Cok ayrıntılı anlatmayacağım;öğrenmek isteyenler özelden yazabilir.Cvs yapacağı bölgeyi hiç uyuşturmadan en az 7-8 kez o kalın cvs iğnesini karnımın değişik yerlerine batırdı çıkardı.Yanında da yardımcı birileri vardı;onlara şimdi orda mıyım,burda mıyım diye yeterincce görmediğini hissettirerek sorular soruyordu.Acımı size tarif edemem.Arada acıyor dedim diye uyuşturucu iğne yaptı fakat işe yaramadı.Çünkü daha sonra başka tecrübelerimden anladım ki acıyacak katmana kadar uyuşturan iğne inmedi.Zaten 4-5 denemeden sonra uyuşturmaya kalktı.

Sonuç başarısız oldu,yani plasenta dan parça alamadı.sonrasın da başka bir doktor,perinatoloğa gittim.Karnımı delik deşik görünce çok şaşırdı.Bu girişim enfeksiyondan dolayı çok riskliymiş ve en fazla 2 kez denemesi gerekirmiş.Bana enfeksiyon önleyici ilaç verip işe gitmememi söyledi.işlem sırasında anlıyorsun bişeyler ters gidiyor ama emin olamıyorsun.Resmen bir travma yaşadım o anda tansiyonum da düştü.Zaten ense kalınlığından moralim bozuk bir de yanındakilere ders anlatır gibi;işe bakın bebeğe şurası şöyle burası böyle diye bişeyler öğretiyor.Sanki ben araştırma hastanesindeyim.

Asıl kendisininbüyük ölçü de sebep olduğu şey;ben amniosenteze kadar beklemek zorunda kaldım.Orada da Hastane kaynaklı olmayan sorunlardan dolayı sonuçlrım çok geç çıktı.Ben maalesef 6 ayın üzerindeki hamileliğimi 3 gün de doğurarak sonlandırmak zorunda kaldım.Ayrıca anlatmak istemediğim çok zor bir işlem geçirdim.Maddi harcamaları da söylemiyorum bile.

Elbette ki hepsinden Onu sorumlu tutmuyorum ancak Cvs zamanında yapılsaydı,diğerler yaşadıklarıma gerek kalmayacaktı.O defalarca karnıma iğne sokup çıkardığı için başka doktorlar da tekrar yapmayı göze alamadı.

Benim görüşüm,eskiyi bilemem çünkü çok eski bir doktor;kesinlikle operasyon yapmamalı.Ben eğer bebeğimin derdine düşmeseydim;olayı yargıya taşırdım.Hala da taşıyabilirim.Ancak sanırım uğraşmak istemiyorum 3,5 aydır psikoloğa gidiyorum,kendimi iyileştirmeye çalışıyorum.Buradan da insanlar okur,değerlendirme yapar diye düşünüyorum.

Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…