2010 Yılında Fen-Edebıyat Kımya bolumunden mzun oldum ve hala vasıflı ışsızım.
Aradım yılllarca gıtmedıgım yer kalmadı.
Hatta bıara depresyona bıle gırdım.
Yemek hazırla yee ve uyu modundaydım.
Aılem elınden geldıgınce destek olmaya calıstı ama o akrabalar yok mu...
Akbaba mısalı. Nasıl bulamadın mı hala degıslerı kulaklarımda cınladı yıllarca..
Sımdı bu sıteyı buldum bı kac zaman once ve kendıme getırdı benı bıraz.
İş aramanın puf noktaları var mı sızce.
Nerde hata yaptım ben.
Hala kendımı sucluyorum şaka gıbı.
bır kere ıla kendı meslegım dıye tutturmayın helekı gunumuz Turkıyesınde kendı meslegını yapabılmek buyuk bır sans...2010 Yılında Fen-Edebıyat Kımya bolumunden mzun oldum ve hala vasıflı ışsızım.
Aradım yılllarca gıtmedıgım yer kalmadı.
Hatta bıara depresyona bıle gırdım.
Yemek hazırla yee ve uyu modundaydım.
Aılem elınden geldıgınce destek olmaya calıstı ama o akrabalar yok mu...
Akbaba mısalı. Nasıl bulamadın mı hala degıslerı kulaklarımda cınladı yıllarca..
Sımdı bu sıteyı buldum bı kac zaman once ve kendıme getırdı benı bıraz.
İş aramanın puf noktaları var mı sızce.
Nerde hata yaptım ben.
Hala kendımı sucluyorum şaka gıbı.
Aynen.. O kadar cok iş gorusmesıne gıttım kı.Bir donem bende senin gibiydim.. ama sukurler olsunki, kendi meslegim uzerine is buldum.. oylesine is ilanina basvuruda bulunmustum, olursa olur olmazsa olmaz, nasil olsa olmayacak seklindeydim, kimsede almiyor beni diyordum, ama yine denemekte yarar var dedim, cunku artik umutlarimi kaybetmistim.. ama ise alindim.. su an meslegim uzerine calismak bana cok iyi geldi.. Insallah en kisa surede sende bulursun.. annem hep derdi kismetini bekle, kendini strese sokma, elbet bir yerden cikar derdi, ve oylede oldu.. isverenlerin cogu dalga geciyor zaten, benide her defasinda is gorusmesine cagirip, sonradan cevap vermeyenler, yada beni umutlandirip hayir diyenler olmustu.. nefret etmistim artik..
Yuksek lısans yaptım. Ogretmenlıkte yaptım.Neler yaptınız bilmiyorum 6 yılda ama ben de fen edebiyat fizik mezunuyum, dersanede ogretmenlik yaparken de bir de gidip Fizyoterapi ve Reh okudum bir 4 yıl daha.
Yerinizde olsam bu 6 yılda formasyon alir, kpss hazırlanırdım
Bunu yaptınız ve olmadı diyelim, 2 yıllık anestezi Teknikerliği yada paramedik gibi sağlık bolumlerinden birini okurdum .
Ya da Yüksek lisans yapardım.
Buna da imkanım olmadı diyelim, en kötü üniversite okumamış gibi bir ise girmeyi denerdim
Kendime bir hobi edinir ondan para kazanmanın yoluna bakardım vs vs..
6 yıl is aramak için muazzam fazla bir süre.
Iyı hoş guzel.. Ben zaten soyledıklerınızın cogunu yaptım. Bu sene kpss duz memurluk ıcın tercıhlerı beklıyorum.bır kere ıla kendı meslegım dıye tutturmayın helekı gunumuz Turkıyesınde kendı meslegını yapabılmek buyuk bır sans...
Kpss ye hazırlanın belkıde denemıssınızdır bılmıyorum ama kımya olmasada duz memurluk ıcın tercıh yapabılırsınız ...
Bölüm oldugu ıcın bıraz sıkıntı mühendislik olsa fabrıka vs iş kolay bulursunuz, öğretmenlik olsa şansınızı denersiniz ama anabilim dalı olunca ıs bıraz sıkıntıya dusuyor..
Formasyonunuz varsa öğretmenlik için başvuru yapabilirsiniz...
Geçici olarak sgk nızın işleyeceğini ıyı kotu maaşı olan işlere yönelin bankalar sureklı eleman alıyor, müsteri hizmetleri aynı sekılde telekom alanında yada bankacılık, mağazalara basvurun satıs elemanı vs olarak, tıbbı mumessıllık yapabılırsınız ehlıyet ve dılınız varsa....
Yanı ıs kolunu genısletın, sehır olarakta tek yerde sabıt kalmayın elbet ıs bulacaksınızdır..
6 yıl gercekten uzun bır zaman ıs bulamamanız ımkansız gıbı bırsey ısteyene ıs var yeterkı cok secıcı olmayın ilk etapta...
Cok haklısın. Alanın ne bılmıyorum ama yuksek lısansta denemelısın.Su an bende sizinle ayni pozisyondayim. 1 yildir is ariyorum ama donusler hep olumsuz. Sinirlerim felan yiprandi, insan uzuluyor kabuguna cekiliyor. Bir de aynen su akrabalar yok mu... Sacma sapan sorular yorumlar ... Is bulamadigim icin bir sureligine dil kursuna gidecegim, yabanci dilimi gelistirmem gerek. Baskada yapcak birsey bulamiyorum zaten. Yat uyu sonra uyan yemek temizlik gunum oyle sacma sapan geciyor. Allah yardimcimiz olsun. Okusak bir dert okumasak ayri bir dert . Hos adamin olunca bir yerde hic dert olmuyorda iste bir de nasip kismet meselesi.
Ankara da yaşıyorum.Hangi sehirde yasiyorsunuz?
bu bolumden cok arkadasim var. Ankarada is bulmak sikinti. Sehir degistirme imkaniniz var mi? Bi cok arkadasim bulundugu sehirleri birakip konya da ise basladilar. Sanayi bolgesi sehrin icerisinde oldugu icin bayan eleman da tercih ediyolar.Ankara da yaşıyorum.
Halimden anlayan bırını gormek yuzumde kocamannn bır gulumsemeye sebep oldu :).bu bolumden cok arkadasim var. Ankarada is bulmak sikinti. Sehir degistirme imkaniniz var mi? Bi cok arkadasim bulundugu sehirleri birakip konya da ise basladilar. Sanayi bolgesi sehrin icerisinde oldugu icin bayan eleman da tercih ediyolar.
Pes etme sakın.eskiden olsa 6 yıldır nasıl iş bulamadın derdim.
şu anda diyemiyorum.
henüz sadece 2 aydır iş arıyorum ama eğitim ve deneyimlerimin çok altındaki pozisyonlara yaptığım başvurulara geri dönüş bile olmuyor (overqualified olayı) diğerleri ya şaka gibi teklifler sunuyor ya biz size döneriz diyip sırra kadem basıyor.
zaten bakıyorum 1 eleman için pozisyon açılmış 6000 kişi başvurmuş, kpss alanlarında o kadar rakip yok
bu sene böyle bakıcam olmadı seneye çocuğu devlet okuluna alıp ömür boyu evden harçlık çıkaran yüksek lisanslı ev hanımı olarak yaşayacağım, iş arayan herkese sabır ve kolaylık diliyorum...
acikcasi bende ayni bolum mezunuyum. Ankarada yasiyodum :) bir sene aradim bulamadim. Evlendim buraya geldim. Suan cocuktan dolayi calismiyorum.Halimden anlayan bırını gormek yuzumde kocamannn bır gulumsemeye sebep oldu :).
Annem ılla ankara olsun dıye tutturmustu, o yuzdendırkı yapmadıgım ış kalmadı.
Artık karışmıyor.
Yıprandıgımı goruyor sanırım.
Konyayı bende gordum bı kac ılanda.
Takıbı sıkılaştırmalıyım.
Yurekten tesekkur ederımmm.
Cok haklısın. Alanın ne bılmıyorum ama yuksek lısansta denemelısın.
Sımdı herkes dıl ıcın ugrasıyor.
Aıle ve akraba zaten baslı basına sorun.
Benı depresyona sokan yegane sebeptı bı zamnlar.
Sabırlı ol kendını gelıstır.
Insallah gonlumuze gore bır ıste bız bulacagız.
Pes etme sakın.
Ben evlı bıle degılım
Yaş olmuş 29.
Bı kapıda acılacak elbet bızım ıcın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?