Kadın olmak sıkıntı.Ben universite son sinifta stajyer olarak Turkiyenin en buyuk kurumsal sirketlerinden birine girdim, sans yuzume guldu orda kaldim, 6 yila yakin kurumsal iletisim uzmani olarak çalıştım, ama bastan dusuk maasla baslattiklari icin yapilan yuzde 10-15 maaslar beni tatmin etmedi, sonunda baska bir sirkette reklam departmanina gectim, yine kendi sektorunun en iyilerindendi, 4 yila yakin da orda calistim yine uzman pozisyonunda, kizim dogdu ayrildim, simdi krese basladi eylulden beri is ariyorum. belki 2 ay yakinmak icin erken gorunuyor ama gercekten karsilastigim manzara hic ic acici degil. o yuzden bu ulkeden ve calisma kosullarindan umudumu kesmek uzereyim, bu yaza kadar bakmaya devam ederim olmadi evde biseyler yapmaya agirlik veririm. insanin ruh sagligini bozuyorlar cunku.
Hem de cok zor... zaten evlenir cocuk dogurur diye direk onyargiyla yaklasiyorlar. bastakiler bile calisan kadinlar yuzunden issizlik artiyor diyorken isverenlerden ne beklenir ki.
Kadın olmak sıkıntı.
Ataerkıl bı toplumda yasamanın sorunları bıtmıyor kı.
Ne kadar genclık okumus olsada kafa yapısı asla degısmıyor.
Neden gidemiyorsunuz anlayamadim ben pek. Ne guzel yurt disina acilma ihtimaliniz var, keske degerlendirebilseniz. Sizin icin cok guzel olur
Cevrem sayesınde ucretlı ogretmenlık yaptım.Allah'im ya nasil bir dunya dedirtiyor insana. Peki sizin bolumunuzle alakali olmayan islere girme ihtimaliniz yok mu? Benim bir arkadasim dis ticarete atildi. Kizda deneyim sifir ne kendi alaninda ne de dis ticarette. Istedigi gibide is bulmus. Bence farkli alanlara deneyin. Hic cevreniz yok mu yardimci olacak?
Cevrem sayesınde ucretlı ogretmenlık yaptım.Allah'im ya nasil bir dunya dedirtiyor insana. Peki sizin bolumunuzle alakali olmayan islere girme ihtimaliniz yok mu? Benim bir arkadasim dis ticarete atildi. Kizda deneyim sifir ne kendi alaninda ne de dis ticarette. Istedigi gibide is bulmus. Bence farkli alanlara deneyin. Hic cevreniz yok mu yardimci olacak?
Bilimsel araştırma projesi ödeneği alıyorum çünkü ve düzenli olarak denetlemeler yapılıyor, sosyal bir bölüm değil ki çalışmaları herhangi bir yerden yürütebileyim, bu yüzden ancak doktora bitince gidebileceğim
Turkıyede kalacaksan akademısyenlıge devam etmelısın bence.
Dıger turlu hersey sıkıntı.
Cevrem sayesınde ucretlı ogretmenlık yaptım.
Mumessıl olmayı da denedım ama benım sansımamııdır nedır kıl doktorlar yuzunden altı ay dayanabıldım.
Kadınsan süs bıtkısı yerıne konuyorsun.
Okumusun ne onlara.
Bı tanıdıgın deterjan urettıgını duydum.
Yardıma gıtcem,gel çay yaparsın demez mı bana..
Bende isvicreye girmek istiyorum oranin maasida kosullarida cok iyi ama guzel bir deneyim lazim. InsaAllah yurt disina acilabilirsiniz.
Aynen öyle hayatım.Sonuç :
Ya bu dıyardan gıtmek
Yada bu deveyı gutmek...
Atalar bılıyor ısı.
Kendı adıma konusayım.Nasil bunu soylebiliyor ya. Ne sinir bozucu insanlar var. Keske yardimci olabilsem size ama kelin ilaci olsa kendine surer.
Bu bana bağlı yazdığım gibi, doktora bitene kadar sıkacağım dişimi baktım ki hayat yok ki olmayacağını zaten gördüm, bağlasan durmam artık. Ben kendi memleketime bir hayrım olsun diye düşündüğüm için büyük bir istekle burada kaldım ama şartlar gitgide ağırlaştı, ödenekler düştü hatta laboratuvar kullanımı bile saate bağlandı, olacak gibi değil. Nedir yani bir inat uğruna kendimi burada çürümeye mi bırakayım? Olmuyor işte aklın yolu bir. Umarım sen de isteğine ulaşırsın.
Bıan once dotroranı tamamla ve gıt.Bu bana bağlı yazdığım gibi, doktora bitene kadar sıkacağım dişimi baktım ki hayat yok ki olmayacağını zaten gördüm, bağlasan durmam artık. Ben kendi memleketime bir hayrım olsun diye düşündüğüm için büyük bir istekle burada kaldım ama şartlar gitgide ağırlaştı, ödenekler düştü hatta laboratuvar kullanımı bile saate bağlandı, olacak gibi değil. Nedir yani bir inat uğruna kendimi burada çürümeye mi bırakayım? Olmuyor işte aklın yolu bir. Umarım sen de isteğine ulaşırsın.
Belkı senın şansın bze benzemez ama zaman ıyıye gıtmıyor.Ya gercekten Turkiye'de isler bu kadar zor mu? Benim ailemde Turkiye'ye basvur diyor. Biraz daha yabanci dilimi gelistirmem gerek. Oyle yap orda calis diyorlar. Ama ne yalan soyleyeyim, icime sinmiyor donmek.
Hüsrana bi cigara :)Aynen öyle hayatım.
Kesinlikle dönme, ne yap ne et dönme... Hele yabancı dil geliştirmek mi hahaytYa gercekten Turkiye'de isler bu kadar zor mu? Benim ailemde Turkiye'ye basvur diyor. Biraz daha yabanci dilimi gelistirmem gerek. Oyle yap orda calis diyorlar. Ama ne yalan soyleyeyim, icime sinmiyor donmek.
Bıan once dotroranı tamamla ve gıt.
Bu kadar emegın heba mı olsun yanı.
Hele o ödenek mevzu unıversıtelerde ıcler acısı.
Belkı senın şansın bze benzemez ama zaman ıyıye gıtmıyor.
Ozel sektor köklu degılse kıvranıyor resmen.
Ekonomık krız kapıda olabılır dıyorlar ama bence tam gobegındyız.
Hüsrana bi cigara :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?