Progestan için yardımmmm

caspermamy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
58
4
98
35
İzmir
Merhaba hamiş anneler aranıza hem forum hemde hamiş olarak yeni katıldım. Yalnız aklıma takılan bişeyler var eğer sizde yaşadıysanız yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Doktorla ilgili birkaç güvensiz sorun yaşadım ve beni yazacaklarımı düşünmeme sebep oldu. Her yerde hesaplamalarıma göre 6 haftalık hamileyim kesemiz oluştu onu gördük ve 6 milim olduğunu söyledi. KRından baktığında göremedi çok küçük olduğu için ancak özel hastane mantığı ile önce kan testi yapıp alttan muayene etti orda gördük keseyi. Adet sancıları gibi hafif ağrılar yaşadığımı söylediğimde düşük tehlikem olabileceğini ve progestan kullanmam gerektiğini söyledi ancak bu hap beni çok rahatsız etti aşırı baş dönmesi ve mide bulantısı aynı zamanda uyku hali yaptı. Sizde bu ilacı kullanıp aYnı sorunları yaşadınızmı haftaya salı başka bir hastaneye gidicem bakalım diğer doktor da bu ilaca devam ettiricek mi. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)

öncelikle hayırlı olsun bebişin, sağlıkla kucağına alırısın inş.
progesteron kullanımda herhangi bir sakınca yok ilk dönemlerde biraz baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yapabilir ama vucüdun alışınca geçecektir.
ayrıca diğer kontrolünde gerekli değilse vermeyecektir tekrardan ilaç sana.
ben 20. haftaya giriyorum ilk günden bu yana progesteron kullanıyorum. kan sulandırıcı iğne kullandığım için.:emir_bebek:

öncelikle hayırlı olsun bebişin, sağlıkla kucağına alırısın inş.
progesteron kullanımda herhangi bir sakınca yok ilk dönemlerde biraz baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yapabilir ama vucüdun alışınca geçecektir.
ayrıca diğer kontrolünde gerekli değilse vermeyecektir tekrardan ilaç sana.
ben 20. haftaya giriyorum ilk günden bu yana progesteron kullanıyorum. kan sulandırıcı iğne kullandığım için.:emir_bebek:
Teşekkür ederim canım ama ilte böyle yan etkileri yaşayınca ürktüm. Bakalım daha neler yaşatıcak bu ilaç bana ama inş en yakın zamanda yan etkileri geçer ve bende rahatlarum. Bu zamana kadar hiç böyle şikayetlerim olmadı ilacı kullanana kadar üzülüyoruö bu durumum çünkü

öncelikle hayırlı olsun bebeğin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
ben mayısta boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum 3 aylıktı
kanamam oluyordu progestan aldım aynı yan etkiler bende de oldu
sonra başka doktora gittim bana vajinadan fitil gibi almamı hem kanama için
daha etkili olduğunu hem de yan etkilerinin olmayacağını söyledi
sonra burdaki arkadaşlarımdan da öyle kullananların olduğunu gördüm
prospektüsünde yazmaz ama dr önerdi
kesinlikle alttan kullan canım hiç zararı yok üstelik
Rabbim korusun meleğini

öncelikle hayırlı olsun bebeğin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
ben mayısta boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum 3 aylıktı
kanamam oluyordu progestan aldım aynı yan etkiler bende de oldu
sonra başka doktora gittim bana vajinadan fitil gibi almamı hem kanama için
daha etkili olduğunu hem de yan etkilerinin olmayacağını söyledi
sonra burdaki arkadaşlarımdan da öyle kullananların olduğunu gördüm
prospektüsünde yazmaz ama dr önerdi
kesinlikle alttan kullan canım hiç zararı yok üstelik
Rabbim korusun meleğini
Aaaa çok şaşırdım hiç aklıma gelmezdi böyle kullanılacağı. Denemkte fayda var doktoruma danışıp tavsineye uyucam hayatım. Teşekkür ederim

Aaaa çok şaşırdım hiç aklıma gelmezdi böyle kullanılacağı. Denemkte fayda var doktoruma danışıp tavsineye uyucam hayatım. Teşekkür ederim

rica ederim hem benim kanamam ağızdan alırken kesilmemişti lekelenme şeklinde devam ediyordu
ama alttan alınca tamamen kesildi inşallah senin de hemen geçer

rica ederim hem benim kanamam ağızdan alırken kesilmemişti lekelenme şeklinde devam ediyordu
ama alttan alınca tamamen kesildi inşallah senin de hemen geçer
Canım şuanda benim herhangi bir kanamam yok karnımda ağrı olduğu için düşük tehlikesi olabilir diye verdi doktor danışmadan da yapmak istemiyorum ama bırakmayı bile düşünüyorum :(

Merhaba hamiş anneler aranıza hem forum hemde hamiş olarak yeni katıldım. Yalnız aklıma takılan bişeyler var eğer sizde yaşadıysanız yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Doktorla ilgili birkaç güvensiz sorun yaşadım ve beni yazacaklarımı düşünmeme sebep oldu. Her yerde hesaplamalarıma göre 6 haftalık hamileyim kesemiz oluştu onu gördük ve 6 milim olduğunu söyledi. KRından baktığında göremedi çok küçük olduğu için ancak özel hastane mantığı ile önce kan testi yapıp alttan muayene etti orda gördük keseyi. Adet sancıları gibi hafif ağrılar yaşadığımı söylediğimde düşük tehlikem olabileceğini ve progestan kullanmam gerektiğini söyledi ancak bu hap beni çok rahatsız etti aşırı baş dönmesi ve mide bulantısı aynı zamanda uyku hali yaptı. Sizde bu ilacı kullanıp aYnı sorunları yaşadınızmı haftaya salı başka bir hastaneye gidicem bakalım diğer doktor da bu ilaca devam ettiricek mi. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Tebrik ederim Allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin ben ilk ogrendigimde kesenin etrafinda sivi toplanmisti ve siddetli kasik agrim vardi doktor dusuk tehliken var demisti hemen progestan baslamistim agizdan 6 haftalikken sivi dagilmisti en son 8 haftalikken gittim kesenin sekli guzel saglikli gozukuyo deyip progestani elimdekileri bitirip biraktim yani 9 haftanin sonunda. Doktor verdiyse ihmal etmeyin 1 2 haftadan sonra etkisine vucut alisiyo galiba ilk zmanlardaki kadar rahatsiz olmuyosunuz ki bas donmesi ve mode bulantisi vucuttaki hormanlari n artisina bagli olarakta artiyodur yani sadece progestan kaynakli degiller

bana da bu ilacı verdi doktor baş dönmesi yaparsa fitil gibi kullan dedi.baş dönmesi neyse de bulantı yapıyosa ben kesin vajinadan alırım.gece kolay koyup uyurum ama sabahki ilaç nasıl olcak kalkıp işe gidiyorum ayakta kalınca etkisi olur mu geri mi gelir merak ettim

bende 12.haftanın sonuna kadar progestan kullandım hemde günde 3 tane.progesteronum düşüktü ve kasık ağrım vardı.hiçbir zararı yok. ama müthiş uyku yapoıyor 3 ay boyunca uyudum hep :))) oyüzden ben 1 sabah 2 gece içiyordum. hatta bugün progesteronun iğnesini vruuldumm azcık düşmüştü oyüzden.:)

Hayırlı uğurlu olsun bebeğin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ben daha önce 2 düşük yaşadığım için doktorum banada progestan verdi. Kan sulandırıcı iğne yapıyorum göbekten ve şu an 17. haftamın içimdeyim hala progestan içiyorum. Başın döner miden bulanır ama zamanla alışırsın. Hiç korkma canım bebeğin için iyi bir şey ve katlanmak zorundayız. Tekrar hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Ben de aranızda yeniyim ve çok şükür 6+5 günlük hamileyim. Dün bebeğimin kesesini gördük ve kalp atışlarını duyduk. Benim paylaşmak istediğim şu ki ; doktor daha ilk muayene de önüne gelen tüm ilaçları yazdı. Baş ağrısı, mide bulantısı, bel ağrısı için ilaçlar yazdı. Dünkü kontrolümde de hiçbir şikayetim olmamasına rağmen progestan yazdı. Hamile bir bayana bu kadar basit bir şekilde bu kadar çok sayıda hem de şikayetleri olmadan nasıl ilaç yazılabilir aklım almıyor. Zaten ben de demir eksikliğine bağlı anemi var o yüzden kan ilacı içiyorum bunun yanında günde 3 tane folic plus içiyorum. Daha fazla ilaç içmek beni rahatsız ediyor. Sizce progestan konusunda ne yapmalıyım?

ahhh ahhh bana sor bir de o ilacı . geçen perşembe çok az leke geldiği için dr düşük tehlikesi dedi ve bu ilacı verdi . günde 2 defa 200 er mg dan içtim 5 gün ve hep başım döndü , sürekli uykum geldi. bir boşlukta gibi oluyorum onu içtikten sonra. 3 gündür de günde bir tane içiyorum.
sen günde kaç mg kullanıyorsun ?

Merhaba arkadaşlar. Ben de aranızda yeniyim ve çok şükür 6+5 günlük hamileyim. Dün bebeğimin kesesini gördük ve kalp atışlarını duyduk. Benim paylaşmak istediğim şu ki ; doktor daha ilk muayene de önüne gelen tüm ilaçları yazdı. Baş ağrısı, mide bulantısı, bel ağrısı için ilaçlar yazdı. Dünkü kontrolümde de hiçbir şikayetim olmamasına rağmen progestan yazdı. Hamile bir bayana bu kadar basit bir şekilde bu kadar çok sayıda hem de şikayetleri olmadan nasıl ilaç yazılabilir aklım almıyor. Zaten ben de demir eksikliğine bağlı anemi var o yüzden kan ilacı içiyorum bunun yanında günde 3 tane folic plus içiyorum. Daha fazla ilaç içmek beni rahatsız ediyor. Sizce progestan konusunda ne yapmalıyım?

Canım sen başka bi doktora git bence hamile birisinin bu kadar çok ilaç kullanması hiç iyi değil çünkü

Back
X