Progestan kullananlar

kızlar ben 6+6 haftalık hamileyim dün lekelenme oldu doktora gittim progestan 200mg verdi üzerine vurgu yapa yapa fitil olarak kullan dedi ama ilacı bugün aldım ilaç ağızdan kullanım içindir diyo napcam şimdi anlamadım yardımcı olur musunuz ???

Son düzenleme:

canım ilacın üzerinde öyle yazar ama bazı doktorlar vaginal fitil olarak kullanılmasını istiyor. benim doktorum da öyle istemişti. ağızdan yutmanın tansiyonu çok düşürebileceği ya da midende problem varsa artırabileceğini düşünüyorlar. bazıları vaginal kullanımın daha etkili olduğunu düşündüğü için öyle veriyor. doktorun ne şekilde önerdiyse öyle kullan, kanama için aynı zamanda bol bol su iç ve fazla hareketten kaçın. geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim tavsiyelerin için ..

çok teşekkür ederim tavsiyelerin için ..
rica ederim. ben üste görerek başladım gebeliğe, sonra da kanamalarım oldu 4 ay 4,5 ya da progestan kullandım. çok şükür iyiyiz kızımla 31. haftaya kadar geldik. sormak istediğin olursa ilaçla kanamayla ilgili özelden de sorabilirsin. inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine.

ben de progestan kullandım ilk aylarda. hafif kanamam olmuştu doktorum önerdi. bana da seni etkilerse vajinadan alabilirsin dedi. ağız yoluyla kullandığımda 15 dk sonra baş dönmesi oluyordu ayakta duramıyordum. vajinadan kullanayım dedim beceremedim sonra ağız yoluyla kullanmaya devam ettim 1 ay kullandım zaten bu şekilde idare ettim. Ne yapalım bebeklerimiz için katlanacaz artık

kızlar bişeyi merak ediyorum
benim herhangi bi kanamam yada lekenlenmem olmadı
ama doktorum bana progestan başladı ve devam etmemi söyledi
bebeğe bi zararı yok dimi bu ilacın?
doktoruma sormaya cesaret edemedim açıkcası :S

yavrukartal;23002693]kızlar bişeyi merak ediyorum
benim herhangi bi kanamam yada lekenlenmem olmadı
ama doktorum bana progestan başladı ve devam etmemi söyledi
bebeğe bi zararı yok dimi bu ilacın?
doktoruma sormaya cesaret edemedim açıkcası

yavrukartal, benim henüz 6 hafta 4 günlük bir gebeliğim var. ve 5. hafta da kanamam oldu. bunun üzerine dok. progestan verdi. başta çok tereddüt ettim kullanmakta ama sonra eczacı bi arkadaşımla konuştum. yaptığı açıklamaya göre progesteron zaten vücudumuzda bulunması gereken bir hormon. doktorlar bunu benim gibi düşük tehlikesi olanlara verdikleri gibi progesteron hormonu eksikliğinde de verebiliyorlar. ve zaten normalde de vücuumuzda bulunması gereken bir hormon olduğundan herhengi bir zararı yok.

canım zaten gebeliğin devamı için progesteron gerekli bir hormon doktorun kullamanı tavsiye ettiyse mutlaka al faydası olur zararı olmaz

Slm kızlar. bişe sorucam henüz 6 buçu haftalık bi gebeliğim var. kanamam olduğu için dok. progestan verdi. düşüğü engellicek kullan dedi ama 1 paket bugün bitecek ve benim kanamam hala devam ediyo. durum böyle olunca da hamileliğime tam olarak sevinemiyorum. içimde bebişi kaybetme korkusu var sürekli. kızlar içinizde kanaması olup ta ilacı kullananların kanaması kaç gün sonra durdu. bu konu da içimi rahatlatabilecek var mı

canım kanamanda hiç azalma olmadı mı? bir de doktorun iki güne bir hcg istiyor kanamada, istemedi mi? ben de kullanıyorum ama kanamanın durması kişiye özel dedi doktorum,muayene de düşük başlamış falan demediyse, sadece kanama için verdiyse, daha iyi bence. bir de hiç kalkma dedi mi? bana önceki düşüğümde yatağı kollarını havaya kaldırıp düzeltemeyeceksin bile demişti, yavaş yavaş tuvalete gidip geleceksin sadece demişti. sen de hiç kalkma yataktan, ben de bu hafta raporluyum, hayırlısı olsun

selam kızlar bişey sorucam ben klomen kullandım 7 gün sonra çatlatma iğnesi vuruldum doktor bana progestan verdi günde 1 tane alıyorum acaba neden verdi bileniniz varmı?

selam kızlar bişey sorucam ben klomen kullandım 7 gün sonra çatlatma iğnesi vuruldum doktor bana progestan verdi günde 1 tane alıyorum acaba neden verdi bileniniz varmı?

aynı durumdayız cnm bende kullanıyorum 3 gündür benim dr şöyle dedi
bebeğin tutunmasında ve hamile kalmanda yardımcı olacak dedi
inşallah ikimizde kalırız bu ay

canım doktor bana kalkma falan demedi. ağır kaldırma ev işi yapma eğilip doğrulma dedi. ayakta 15 dk dan fazla durma 15dk da bir 10dk otur dinlen dedi.arabaya binmemde vs bir sakınca var mı diye sorduk. o kadarına gerek yok. zaten arabaya bindin diye düşecekse zaten düşer o bebek dedi. geçen hafta kanamamın rengi değişti. kahverengi oldu. ben tekrar korku içinde gittim doktora. progestana devam et dedi. birde proluton diye bir iğne verdi. 3 tane iğne 3er gün ara ile vurulacağım. birini vuruldum. ama kanamam hala devam ediyor. bi anlam veremiyorum ben artık.her ne kedar bişey olmaz doktor kötü birşey söylemedi desem de içimde bi korku var. inş. hepimiz sağ sağlim sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucağımıza alırız.

Slmm kızlarrr bundann 2 ay öncee doktor bana yumurtalıkların tembel deyip progeston verdi adet gör 15 gün say 10 gün yut dedi gecen ay kullanmayaa başladımm 1 hafta adetimm erkenn oldu ama çok kısa sürdü bir ped bile dolmadı desemm yeridir.. Sonrada bitti.. Bu ayy yine kullanıcamm benim anlamadığımm şeyy gebelik için yardımcımı oluyor bu ilaç. Internettenn araştırdım sadece düşüğü engelliormuş... Yardımcı olursanızz sevinirimm lütfenn 2 senelikk evliyimm korunmuyorumm ilk evlendiğimde 2-3 ay korundumm sonrada bıraktım...

canım sadece düşüğü engellemeiyor progestanın çalışma şekli, yumurtalıkların düzenli çalışmasını, rahimin heryerinin dengeli kalınlaşmasını sağlıyor. bu ikincisi düşükle ilgili kısmı, ayrıca tüp bebekler de de veriliyor, vücudun uyum sağlaması için, aslında genel olarak bakarsak, hazırlamaya yarıyor, sen doktoruna güven, ama yine de içine sinmezse başka bir doktora daha danışabilirsin. içinin rahat olması önemli

bazı gebelikler hep kanamalı sürüyor, bir arkadaşım 9ay boyunca kanama yaşadı, başka bi arkadaşım da 4 ay yaşadı ama ikisi de sağlıklı bebekler aldılar, içini rahat tut, belki senin vücudun böyle bir gebelik istiyordur

slm arkadaslar
benim gecen hafta doktorda kontrolum vaardi 6 haftalik gebeyim hersey yolundaydi ertesi sabah kalkdigimda kanamam olmustu hemen yine doktora gittim düsük tehlikesi ola bilir dedi ve progesteron verdi bir haftadir kullaniyorum kanamam yok ama asiri derecede sari ve acik kahverengi akintim var ve bu akintidan cok korkuyorum. yarin yine kontrolüm var bakalim nolacak. ilk once dis gebelik süphesi vardi hastanede kaldim 4 gun boyunca simdide bu birtürlü sevinemedim hamileligime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…