Progestan kullananlar

benimde düşük tehlikem var bende progestan kullanıyorum.şuan bebişm 8 haftalık yani 2 aylık.inşallah birşey olmaz.benim için dua edin kızlar.

selam canim
bendede düsük tehlikesi vardi 6-7 haftalikti kanamam olmustu progesteron kullandim iki-üc hafta boyunca allaha sükür suan bende bebisimde iyi
sakin agir is yapma ellinden geldigi kadar yorma kendini bol bol dinlen.
allah yardimcin olsun

selam arkadaşlar.
bende progestan 100 mg kullanıyorum.şuan 18 haftalık hamileyim yaklaşık 5 hafta önce düşük tehlikesi geçirdim.yan etkileri çok fena zorluyor.bu ilaç ne zamana kadar kullanılıyor bilginiz var mı?

AY KIZLAR BEN BU İLACA BUGUN BASLIYORUM S/Ö/A İÇİCEM OKUDUMDA CALISIYORUM BANADA YAN EKİLERİ UYKU VS OLURSA YANDIM BEN YANDIM ssz:

Ben progestanı 30 gün boyunca vajinal yoldan kullandım ve kullandığım süre boyunca (gece yatmadan önce kullanıyordum) gün içinde zaman zaman ilaç kalıntılarını da içeren (Beyaz Beyaz) akıntılarım olmuştu. 8+6 da kontrole gittiğimde doktor bırakabilirsin artık dedi... Her şey yolunda dedi. Şimdi bıraktım bu 3. gecem olacak kullanmadığım. Size sorum şu arkadaşlar... hala zaman zaman kullandığım günlerdeki gibi beyaz ama az miktarda akıntım oluyor ve bu beni endişelendiriyor... Bunu yaşayanlar oldu mu??? Olduysa ne zaman geçti bana bi cevap verirseniz çok sevinirim Şimdiden tşkler... Kurban olduğum Allah'ım hepimizin bebişlerini korusun, sağsalim kucaklarımıza versin inşallah...sevgiler...

merhaba, beyaz akıntı hamilelik boyunca oluyor, ona yapacak bişey yok, yeter ki kahve ya da kırmızı renkte olmasın ben hala progestandan kurtulamadım ((

bu ilaçtan 3 ay kullandım ve üç ay boyunca uyudum kilo aldım başım fena dönüyordu üç ay sonra doktorum bıraktırdı ve rahatladım ALLAH HAYIRLI KOLAY DOĞUMLAR LA KURTARSIN SİZİ <3

merhaba, beyaz akıntı hamilelik boyunca oluyor, ona yapacak bişey yok, yeter ki kahve ya da kırmızı renkte olmasın ben hala progestandan kurtulamadım ((

Merhaba cevabın için teşekkürler... ben kurtuldum ama kurtulmanın da bir süre psikolojik baskı yarattığı gerçek... Mesela ben ilacı bırakınca kısa bir süre stres oldum... Sanki bebeğimi o tutuyormuş, doktor erken bıraktırmış ve bebeğim her an düşebilirmiş gibi geliyordu ( Bir tane düşüğüm var geçen sene yaşadığım... Ondan sanırım bu paranoyak hal... Neyse ki şikayet ettiğim akıntılar da yok oldu artık.. Sanırım bir sorun olmayacak. Allah'a emanet olsun inşallah bebişlerimiz... Allah senin de yardımcın olsun tez zamanda kurtulman dileği ile progestan dan...

Bu arada doğum tarihlerimiz çoook yakın aramızda sadece bir gün var :)

yaa inşallah bu mesajımı görürsün ya... görmen ve cevaplaman dileği ile yazıyorum:

Bu başlıkta defalaca gezdim ama az önce dikkatimi çekti senin mesajın... yazdığın zaman yani iki hafta önce 18 haftalığım dedmişsin ve yaklaşık beş fafta önce düşük tehlikesi geçirdim demişsin (( nasıl yaniii matematiksel olarak 13-14. haftada mı yaşadın düşük riskini... ya valla var ya... strese girdim resmen... benim de bir düşüğüm var ve 8+ larda düşürdüm bebeğimi... kendimi bu hamileliğimde hep 12. haftam bitince rahat edicem diye avuttum ama senin yazdığını okuyunca canım çok sıkıldı... lütfen sayısal bir hata yaptığını söyle...

strese girme bence, doktorların çoğu 11.haftadan sonra düşük riskinin %1 olduğunu söylüyor, içini ferah tut, bende progestan kullanıyorum hemde 200 mg başım çok dönüyor ama napalım yapacak birşey yok 12.hafta bitene kadar dayanacağız. herşeyin hayırlısı Allahtan bunu da unutmayalım, biz elimizden geleni yapalım gerisi ona kalmış...

Çok teşekkür ederim cevabın için... Ben de 200 mg kullanmışım şimdi gidip baktım da... ben tam 28 gün kullandım 3. kontrolüme gittiğimde kutuda sadece 2 tane kalmıştı... aradaki kontrolde kullanmaya devam et demişti doktorum... sonra üçüncü dediğim geçen haftaki kontrolümde de artık kullanma dedi... sanırım her şey yolunda olduğu için bıraktırdı... Allah ım ya Rabbim bebeklerimizi korusun... senin şu 11. haftadan sonra %1 e düşüyor deyişin var ya... o yetti moralimi toplamaya... Allah ın izni ile bir geçse su 11. ve 12. hafta

Bu arada muhtemel doğum ya da başka bir değişle bebişlerimize kavuşma zamanlarımız ne kadar yakınmış... :) Tekrar teşekkürler... Sevgiler...

mrb bende agızdan kullandım 11.hafta rahtsızlandım ve dr bu daha çabuk etki eder diyerek tüp gibi olanını verdi

Merhaba

bende şuan 20+4 haftalık hamşleyim ve çift rahimli olduğumdan 7.haftadan itibaren progestan 100 ml lik günde 2 defa kullanıyorum
ve doktor 34.haftaya kadar kullanacağımı söyledi ama cok şükür bir yan etkisini görmedim

ki günde 5 adet ilaç içiyorum

merhaba ben 6 haftalık hamileyim az önce kanamam oldu adetin ilk günü lekeden sonra biraz daha gelir ya oşekildeydi gördüğüm, doktorumu aradım progestan içmemi söyledi. düşük olunca ne kadar kanama oluyor bendeki normalmi acaba kızlar

bende 9 haftalık hamileyim 10 gündür kahverengi lekem var ama progestanın faydasını görmediğimi düşünüyorum beni çok fena sersemletiyor...
hem bu nasıl bir mantıkki her düşük tehlikesi olana bu ilaç veriliyor...herkesin sorunu bir mi ki...!!!!!
doktorlar araştırmadan direkt bunu kullan diyorlar benim progesteron hormonumu ölçmediler niye bu hormon takviyesine başlıyoruz...yada sorarım size sizlerin hormaonlarınızı ölçüp mü verdiler bu ilacı...
çoğuna muayenesiz telde diyor doktorlar progestana başla diye..bilmiyorum ben hamile kaldım kalalı doktorlardan soğudum güvenim kalmadı...

selam kızlar ne yazıkki bende 14 haftalıkken çok az bir kanama geçirdim hemen doktora koştum çok ayakta kaldığım ve biraz ev işi yaptığım için olmuş dedi doktor çok şükür ultrasonda bir sorun çıkmadı gayet iyi ama doktorum işimizi sağlama alalım önlem olsun diye progestan verdi günde 3 defa kullanıyorum çok hafif bir sersemlik yapıyor o kadar benim arasıra kremsi açık sarı akıntım oluyor bunu da söyledim doktor bunun da hafif kanama olabileceğini ve dışarı çıkana kadar renk değiştirebileceğini söyledi ben doktoruma güveniyorum kullanıyorum 10 gün de rapor yazdı yatıyorum sabah akşam inş. bir sorun çıkmaz bu arada ne zaman ya da ne miktar olduğu önemli değil her türlü kanamayı ciddiye alın sonuçta içimizde can taşıyoruz ve ne olduğunu bilemeyiz Alllah yardımcınız olsunn kendinize ve bebişinize dikkat edin...

arada nasıl bir bağlantı var bilmyiorum
ama 2 gündür ilaç içmiyorum iki gündür akıntım beyaza döndü
açık sarıya yani....:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…