• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan kullananlar

kızlar bnm gecen pazar (8+1 de)çok hafif 5-10 damla pembe akıntım oldu,salı günü (8+3 te)dr.a gittim,ultrasonda hersey iyi gidiyo dedi ama önlem amaçlı progestan verdi.ben ilaç içme özürlü biri olarak ilacı sadece perş. ve cuma 1 er doz aldım..sizce yanlış mı yapıyorum? ilacı unutuyorum,içemiyorum sizce bişe olur mu?bugün 9+1 oldum inşallah sağlıkla tamamlarız süreci..

Selam bende ilk hamileligimde dusuk riskinden dolayi kullandim. Hatta hem ilac hem de gun asiri igne oldum ki offf ne igne kac ampul oldum bilmiyorum. Nasil bi bel agrisi yapiyordu anlatamam ama cok sukur oldum doktorum ne dediyse guvendim ve sukur ki hamileligi tamamlayip kizimi kucagima aldim. Kanama 7. Haftada basladi ve 16 haftaya kadar surdu ama cok sukur dusuk olmadi. Diyecegim sudur ki doktoruna guven ve asla kendi kendine ilaclari degistirme dozajlarini kendin belirlemeye calisma derim. Doktoruna gercekten guvenmen onemli cunku isin uzmani onlar senin birinci ikinci ya da en fazla ucuncu deneyimin ama doktorlarinki yuzlerce binlerce deneyim. Isi uzmanina birak bence

selam kızlar..çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz..doktorum daha önce bir düşüğüm olduğu için progestan verdi..günde 3 kez 100 mg içiyorum..gün içinde ara sıra baş dönmesi yapıyor..bir arkadaşım progestan kullanırken sürekli istirahat halinde olmak gerektiğini fazla ayakta durulmaması gerektiğini söyledi..doktorum bana sürekli yat dinlen demedi..aklıma takıldı...çalışıyorum nasıl yatabilirim ki sürekli:44: sizin doktorunuz öyle bir sey söyledi mi?

ben de maalesef bir kaç damlalık kanama sonrası acilen doktora gittim ve progestan kullanmaya başladım. bol bol dinlenmem söylendi ve 3 gün yataktan kalkmadım, dinlendim ve ilk gün kanamam bitti zaten. üç gün sonra mecburen işe başladım tekrar. dün akşam yine aynı sıkıntıyı yaşayınca soluğu acilde aldık. bebeğin sağlığıyla ilgili bir sıkıntı çıkmadı şükür de insan yine de endişeleniyor. doktorların "düşük riski"nden bahsetmiş olmaları bile epey üzücü. hemen bir iğne vuruldu, progestana devam bu arada. ve bol bol dinlenme. 2 gün rapor aldım, 4 gün daha dinleneceğim de gene aynı olay. işe başlamam gerekecek. bu arada hamileliğimin 7. haftası bugün bitiyor kısmetse. hadi şu son ayı da sıkıntısız atlatalım inşallah. Allah benim durumumda olanların yardımcısı olsun.

Arkadaşlar ya ben bu progestanı vajinadan atıyorum bir müddet sonra geri geliyor aranızda kullanmış ya da kullananlar varsa size de aynısı oluyor mu lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Evet canım bende kullanıyorum.. ama ağızdan.. risk alma rahat rahat kullanirsinoyle

Kızlar bende kullanıyorm ben jel kullanıyorm mecburen gerı cıkacak hepsnı ememzkı rahm ben progestanı hap olarak alıyorm jelde kullandıgım ıcın ama alttan atmak daha etkılı

Kizlar mrb.bnde 6haftalik hamileyim catlatma ignesiyle hamile kaldigim icjn doktor progestan verdi onlem amacli.fakat eczaneye gittigimde eczaci progestani aspirinle kullanmam gerektigini yoksa damar tikanikligina yol acacagini soyledi.hmn doktoru aradi gerekli gorseydim verirdim dedi aklim karisti ilk hamileligim telaslaniyorum.siz nasil kullaniyorsuz progestani tek mi?

Ben tek kullanıyorum canım...aslında hiç kanamam m olmadı sadece ağrım vardı çok ama. Kullanınca hafifledi ..günde uç kez bir doz.. ama bir ara pembe bir leke görür gibi oldum.. doktoru aradım doları ikiye cikar dedi eğer sürekli kanamanın varsa yok deyince tek doz devam dedi

Kızlar 6+3 haftalık hamileyim dün gece bir kaç damla kahverengi kanamam olmuş gün içerisinde tekrar akıntı oldugunu hissettim ve yine kahverengi akıntı oldugunu gördüm hemen acilden doktora giriş yapıp muayene oldum bebeğin kalp atışını ilk defa dün duydu doktor normalde haftaya çağırmıştı ama akıntı kontrolünde doktor kalp atışı oldugunu da söyledi 2 şişe serum ve 1 iğne yedikten sonra doktor progestan verdi sabah öğle akşam içiyorum ve her lavaboya girdiğimde bir damla kahverengi akıntı görüyorum. Burada hastane doktor seçme şansımız yok eli mahkum 1 doktor :( bu kanama konusunda hiç bir bilgim yok doktor da net konuşmuyor bebeğimi kaybetmekten korkuyorum :(((

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben tek kullanıyorum canım...aslında hiç kanamam m olmadı sadece ağrım vardı çok ama. Kullanınca hafifledi ..günde uç kez bir doz.. ama bir ara pembe bir leke görür gibi oldum.. doktoru aradım doları ikiye cikar dedi eğer sürekli kanamanın varsa yok deyince tek doz devam dedi

Anladm cnm tesekkur ederim.bnde hicbir sorun yokkn verdi fakat bnim kismetse ikizlerim oluck sanirim o yuzden verdi.Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin..

Kızlar 6+3 haftalık hamileyim dün gece bir kaç damla kahverengi kanamam olmuş gün içerisinde tekrar akıntı oldugunu hissettim ve yine kahverengi akıntı oldugunu gördüm hemen acilden doktora giriş yapıp muayene oldum bebeğin kalp atışını ilk defa dün duydu doktor normalde haftaya çağırmıştı ama akıntı kontrolünde doktor kalp atışı oldugunu da söyledi 2 şişe serum ve 1 iğne yedikten sonra doktor progestan verdi sabah öğle akşam içiyorum ve her lavaboya girdiğimde bir damla kahverengi akıntı görüyorum. Burada hastane doktor seçme şansımız yok eli mahkum 1 doktor :( bu kanama konusunda hiç bir bilgim yok doktor da net konuşmuyor bebeğimi kaybetmekten korkuyorum :(((

Canım benimya bende aynı durumdayım ve o kadar tedirginim ki.. 6+2 haftalık olduk bugün.. Önceden sadece ağrım vardı son iki gündür kahverengi lekelerim var doktor düşük tehliken var bu olabilir diyo şuan 200mglık progestan kullanıyorum ve istirahat.. İki de iğne ver PROLUTON DEPOT ama daha olmadım.. Senin ağrın var mıydı ki.. Allah yardımcın olsun bu arada

Günde400 mg progestan kullaniyorum 2 gündür icimde bi sıkıntı var..simdi bu progestan kanamayi durduruyor ya bebege bişey olursa (Allah'im korusun) nereden anliyacaiz ???? Cok merak ediyorum

Canım benimya bende aynı durumdayım ve o kadar tedirginim ki.. 6+2 haftalık olduk bugün.. Önceden sadece ağrım vardı son iki gündür kahverengi lekelerim var doktor düşük tehliken var bu olabilir diyo şuan 200mglık progestan kullanıyorum ve istirahat.. İki de iğne ver PROLUTON DEPOT ama daha olmadım.. Senin ağrın var mıydı ki.. Allah yardımcın olsun bu arada

Hiç ağrım yoktu 4 gün şiddetli bulantı yaşadım kahverengi akıntım olduğu gün bulantım kalmadı ilaç kullanmaya başladım bulantım çok çok Az var akıntımda ilk olduğu gün kadar degil umArım ilaç işe yarar haftaya kontrole çağırdı eger kırmızı akıntın olursa hemen gel dedi :(

Hiç ağrım yoktu 4 gün şiddetli bulantı yaşadım kahverengi akıntım olduğu gün bulantım kalmadı ilaç kullanmaya başladım bulantım çok çok Az var akıntımda ilk olduğu gün kadar degil umArım ilaç işe yarar haftaya kontrole çağırdı eger kırmızı akıntın olursa hemen gel dedi :(

İnsaallah canım.. insaallah bebişlerimiz kucağımızdayken de konusuruz

Doktorum bana da versi progestan ama benim merak ettigim agizdan olani kullan denilmis vajinadan kullanilanla ayrimi oluyo eczaci bana verdi benimde kafama bisey takildi tekrar doktora gittim dogrumu falan sordum dogru dedi ama prospektusunde agizdan alinan yaziyo ben yanlis ilacimi vajinadan kullaniyorum.

Doktorum bana da versi progestan ama benim merak ettigim agizdan olani kullan denilmis vajinadan kullanilanla ayrimi oluyo eczaci bana verdi benimde kafama bisey takildi tekrar doktora gittim dogrumu falan sordum dogru dedi ama prospektusunde agizdan alinan yaziyo ben yanlis ilacimi vajinadan kullaniyorum.

Canım ben prof. a sordum aynı ilacı mı vajınal alacam diye o da evet dedi zaten içinde yazmaz sen vajinadan alırsan daha etkili olur ve yan etkisi de azalır dedi

Canım ben prof. a sordum aynı ilacı mı vajınal alacam diye o da evet dedi zaten içinde yazmaz sen vajinadan alırsan daha etkili olur ve yan etkisi de azalır dedi
Evet doktorum da ozellikle dedi yan etkisinin azalmasi icin bide daha etkili olması icin gerci kafam karıştı tekrar gösterdim onada.ama yinede bilgilendirdign icin saol.bana haftada iki kere kullan dedi.cuma 1 kere aldim pzt tekrar alip yine cuma almayi dusunuyorum.hftada 2 dogrumu canim
???

Evet doktorum da ozellikle dedi yan etkisinin azalmasi icin bide daha etkili olması icin gerci kafam karıştı tekrar gösterdim onada.ama yinede bilgilendirdign icin saol.bana haftada iki kere kullan dedi.cuma 1 kere aldim pzt tekrar alip yine cuma almayi dusunuyorum.hftada 2 dogrumu canim
???

Ayyy valla hiç bilmiyorum haftada 2 az sanki, belki bünyeden bünyeye değişiyorsa bilemedim ben günde 3defa 200 lük kullanıyorum

Ayyy valla hiç bilmiyorum haftada 2 az sanki, belki bünyeden bünyeye değişiyorsa bilemedim ben günde 3defa 200 lük kullanıyorum
Yani haftada 2 banada az geldi ama zaten bi daha o doktors gitmicem bulasici hastalik test sonucmda ciksin.kafam karisti simdi.duscek olsa zaten kullanmadigim gunde duser yani hadi gunde 1 dese neyse dicemde :(

Ben de kullanıyorum ama hap şeklinde.

Yani haftada 2 banada az geldi ama zaten bi daha o doktors gitmicem bulasici hastalik test sonucmda ciksin.kafam karisti simdi.duscek olsa zaten kullanmadigim gunde duser yani hadi gunde 1 dese neyse dicemde :(

Bebeğe bi zararı yok faydası var demişti doktor ağrıların artarsa acile gidip düşük önleyici iğne vurun derim özellikle kanama olursa hiç vakit kaybetmeden git aile hekiminin yanında ebeler oluyor onlar ilgileniyor da yarın ona da sorabilirsin ihmal etme danışmak her zaman yol gösterir

Back
X