• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progesteron 1,71 transfer yaptırmalı mıyım

Mugeeeeeee

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
142
34
298
Merhaba kızlar. Ben bu ay ilk kez tüp bebek tedavisine başladım. Sol yumurtalıkta çikolata kisti var başka bir problem yok bildiğimiz. Neyse iğneler yapıldı filan, opu'dan 2 gün önce progesteron ve e2 değerlerine bakıldı. E2 2500lerde çıktı, çok iyi dedi doktor. Ama progesteron 1,71. Bu değer 2'nin üstünde çıkarsa transfer kesinlikle yapılmıyormuş ama benimki 1,71 çıkınca hoca pek önermiyoruz ama istersen deneyebiliriz dedi. Opu'dan da 9 yumurta elde edilmiş, her gün arayıp bilgi vereceklermiş gelişimle ilgili.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Sizce transfer yaptırmalı mıyım, yoksa embriyoları dondurup 2 ay sonra mı transfer yaptırmalıyım?

Merhaba kızlar. Ben bu ay ilk kez tüp bebek tedavisine başladım. Sol yumurtalıkta çikolata kisti var başka bir problem yok bildiğimiz. Neyse iğneler yapıldı filan, opu'dan 2 gün önce progesteron ve e2 değerlerine bakıldı. E2 2500lerde çıktı, çok iyi dedi doktor. Ama progesteron 1,71. Bu değer 2'nin üstünde çıkarsa transfer kesinlikle yapılmıyormuş ama benimki 1,71 çıkınca hoca pek önermiyoruz ama istersen deneyebiliriz dedi. Opu'dan da 9 yumurta elde edilmiş, her gün arayıp bilgi vereceklermiş gelişimle ilgili.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Sizce transfer yaptırmalı mıyım, yoksa embriyoları dondurup 2 ay sonra mı transfer yaptırmalıyım?
1.5 altı isteniyor diye biliyorum tazede. Bence dondurun

1.5 altı isteniyor diye biliyorum tazede. Bence dondurun
Evet öyleymiş. En iyisi bu değerin 1'in altında olmasıymış ama 1.5'e kadar da yapıyorlarmış. Benimki tam ara değerde. Başarı şansını biraz düşürür ama denemek isterseniz deneyebiliriz dedi doktor. Dondurmak başarıyı arttırır mı peki, hiçbi şey de bilmiyorum.

Evet öyleymiş. En iyisi bu değerin 1'in altında olmasıymış ama 1.5'e kadar da yapıyorlarmış. Benimki tam ara değerde. Başarı şansını biraz düşürür ama denemek isterseniz deneyebiliriz dedi doktor. Dondurmak başarıyı arttırır mı peki, hiçbi şey de bilmiyorum.
bende dondurabilirsiniz bi sonrakinde transfer ılursunuz. Başarıyı arttırır mı diye kesin bilemiyoruz bence taze yada dondurulmuştan ziyade rahim ve embriyo kalitesi önemli. Ben dondurulmış oldum ohss riskim vardı. 3. gün 8 hücreli iki adet bugün negatif sonuç aldım maalesef. Progesteron değerim 16 idi, kalınlık 11.5 hersey cok okeydi am tutmadı. Ben tercihi hastaya bırakan doktora da kızıyorum. Biz ne bilelim okumaktam araştırmaktan helak olduk

Geçmiş olsun, üzüldüm negatif sonucunuza. Ama bir transfer şansınız daha varmiş ne güzel, inşallah onda pozitif görürsünüz.
Valla doğru söylüyosunuz, okuyup araştırıp kendimi yormayayım diyorum ama bütün bilgileri de doktordan almak mümkün olmuyor her zaman. Embriyologları ayrı, tüp bebek uzmanlarını ayrı dinlemekten başka bi şey yapmaz oldum

Geçmiş olsun, üzüldüm negatif sonucunuza. Ama bir transfer şansınız daha varmiş ne güzel, inşallah onda pozitif görürsünüz.
Valla doğru söylüyosunuz, okuyup araştırıp kendimi yormayayım diyorum ama bütün bilgileri de doktordan almak mümkün olmuyor her zaman. Embriyologları ayrı, tüp bebek uzmanlarını ayrı dinlemekten başka bi şey yapmaz oldum
Başka embriyom yok maalesef 20 tane toplanmıştı 3 döllendi 2 transfer edildi. kalanın da kalitesi uygun değilmiş transfer etmek istemiyor doktor

Bence dondurun yüksek bir değer 1,7.

Öyle mı dersiniz.. Gerçi daha kaç embriyo olacağı bile belli değil ama biraz netleşmek istiyorum. Doktor keşke bu değer yüksek, yapamayız deseydi valla kafa karışıklığı yaşamazdım boş yere
Transferden önce (progesteron başlanmadan önce) ölçülen progesteronun 1,5 ng/mL’den düşük olması gerekli diye biliyorum
Çünkü daha yüksek progesteron erken luteinizasyon anlamına geliyor ve endometriumun senkronizasyonunu bozabiliyor

Öyle mı dersiniz.. Gerçi daha kaç embriyo olacağı bile belli değil ama biraz netleşmek istiyorum. Doktor keşke bu değer yüksek, yapamayız deseydi valla kafa karışıklığı yaşamazdım boş yere
Yapıp negatif olmaktansa, biraz beklemenin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Negatif sonuc süreci de zorlaştırıyor.

Benim 1,4'du ve doktorum artık rahim kabul etmiyor dinlendirmemiz deyip bir sonraki aya bırakmıştı

opu sonrası 2.günüm olmasına rağmen şişkinlik ve kasık ağrım rahatsız edici düzeyde. Gelişen embriyo sayısı fazla olsa bile bu ay transfer istemiyorum. Vücudum normale dönsün bi. Yoruldum gerçekten...

Canım kadınlar, iyi ki varsınız 💖 çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Back
X