Progesteron acil bakar mısınız

munurdil1

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2025
163
35
13
Merhaba arkadaşlar bugün kadın doğumda muayene oldum 6. Haftadayım keseyi gördük içinin boş olduğunu düşünmüyorum dedi doktor herhangi bir sıkıntı yok dedi kanama vs de olmadı çok şükür . Kesede 9 mm miş.Fakat çok hızlı bir şekilde işte progesteron bakıldı mı vs dediler bir çok soru sordular progesteron bakılmadı dedim ölçtüler 15.8 çıkmış . Çoğu yorumu okudum arkadaşlarıma danıştım progesteron onlarda ölçmemişler bile. Şimdi doktor herhangi bir sıkıntı yokken bana vajinal yoldan progesteronu günde 3 kere almamı istedi fakat ben çok sıcak bakmıyorum sizce ne yapmalıyım sizler neler yaptınız bir de asıl gitmek istediğim doktor izinde olduğu için bu doktora gittik bu kdar erken bir süreçte vajinal yoldan bir çeyler yapmak ve herhangi bir sorun yokken ilaç almak mantıklı mı sizce

Bunun hiç bi zararı yok ki 7.haftaya girdik progestan fitili sabah aksam ıkı olarak kullanıyorum progestan dex iğneyi günde iki kullanıyorum ve bu ilaç ve iğnelerin bebege cok yararı var bebegın anneye tutunmasını saglıyo iğne fitil de rahmin bebeği yabancı madde olarak algılayıp atmasın dıye bı yandan destek verıyo yani kullanım kesınlıkle ben 3 aydır kullanıyorum siz düşünün bu ilaçlar bebek için çok önemli vajinal yoldan aldınızde bi sorun olmuyo bebegı etkılemıyo yani oraya fitili uygulamanız alttan ultrasondan bıle bakılıyo sonucta

Düşük riskiniz oldu mu ya da kanama kasılma vs

Progestan zararsız basit bı hormon, almak istememe sebebin ne ki, aksine bebeğin tutunmasını destekler rahmin kalınlaşmasıni destekler, kanama alanım vardı başında uzun süre kullandım, 17.haftada gene kanama alanım oluştu tekrar başladım iki kutu bitirdim, toparlandı şükür alanım küçülüp gitti, doktor yazdıysa kullan, bilmediğin birşey biliyor ki yazmis. Zaten vajinal alındığında yan etkisi min. biraz eridikten sonra kalanı tuvalette akıp gidiyor

Merhaba yorumunuzu okudum da benim de gecen hafta kanamam oldu kanama alanı olusmus ıkı gune durdu daha sonra kahverengiye döndü bu tabi bu surede ıgne fıtıllere devam edıyorum doktorum kahverengı oldu surece korkulcak bısı yok dedı ama sızde de böyke oldumu ne zaman kesılıyo acaba bu az az akıntı olarak gelıyo bana yat dınlen dedı ama ınsan ıste bı yere kadar yatabılıyo bı sure sonra bunalıyosun doktorumun dedıne gore zaten bebek saglıklıysa her turlu tutunur degılse sen her zaman yat düşer

Öyle gerçekten alacak nefesi varsa, nasip... Tabii biz elimizden geleni yapalım tedbiren, benim 6da başlamıştı alan vardı kanama vardı, 9a kadar lekeli gitti progestan kullandım, progestan da anlık kesmiyor zaten temizlik yapıyor bı süre, bu normal, yeter ki kırmızıya dönmesin problem yoktur, sonrasında 17den 23e kadar alanım vardı yine 25e kadar progestana devam ettim. Uzandım bol bol dinlendim, eğilip dogrulmadim, karnımı kasacak hareketlerden uzak durdum, şükür böyle atlattım, inşallah sende bı an önce atlatırsın bu sıkıntılı evreyi, inşallahta sağlıkla gelişir

Benim anlatmaya çalıştığım bu değil maalesef. Başınız ağrımadan ilaç alıyor musunuz mesela . Ortada elhamdülillah bir sıkıntı yokken özellikle de vajinal yoldan bir şey almak bana mantıklı gelmiyor hap olarak bir nebze ama tamamı kas yapısı olan bir yere günde 3 kere uyarı göndermek hele ki ilk 3 ayda mantıklı gelmiyor benim progesteron seviyem normal çıktı elhamdülillah bir sıkıntım da olmadı durup dururken her verilen ilacı sorgulamadan almak soru uyandıran kısım yoksa ilaca hapa karşı bir insan değilim ben bir komplikasyon olursa elbette kullanırım ama şu an sebebini sorguladım sadece

Daha önce düşük öykünüz falan var mı

ilacı almanızın hiçbir sakıncası yok. ben 2.5 ay kadar kullandım. bi sorun yasamadım.

onun dısında her gebelikte ilk muayenede rutün progesteron bakılır. benim de 5+3te bakılmıştı ve 13 küsür çıkmıştı.

progestan (size verilen fitil) adı üstünde düsük önleyicidir. rutin verilen bir ilaç değil evet ama bebeğin tutunmasına katkı sağlar. rahimden dolayı oluşabilecek düsük riskini azaltır. yoksa zaten düsecek olan bebek progestanla da düsüyor.

doktorunuza güvenmiyorsanız baska doktora da sorun. benim de hafif regl sancım oluyordu. doktoruma söyledim ne olur ne olmaz biz progestan baslayalım dedi. 17.haftaya kadar da kullandım diye hatırlıyorum

Haftaya başka bir doktora gideceğim ona soracağım ama bir kaç gebe var etrafımda onların hiç birine ailemdeki eskiden doğum yapan kişiler de dahil progesteron bakılmamış bile

Bayı

Hayır yok ilk gebelik
Ozaman bebeği görmediği için her ihtimale karşı vermiştir fitili. Bu dediğiniz gibi biyerin ağrımadan ilaç kullanmak gibi bişey değil üstelik kas yapısı olan biyeri uyarmak demişsiniz ama bu fitil bebek daha iyi tutunsun diye verilir bi sakıncası olsa emin olun doktor da vermezdi. Ama illa da kafanıza yatmıyorsa yarın tekrar gidip nedenini sorabilirsiniz

Hap olarak alınca yan etkisi çok fazla
Sadece progestan seviyesi için vermiyorlar bu ilacı, benim hiç bakilmadi mesela
Yerleşmeyi desteklemek için veriliyor, rahmin kalınlaşmasıni desteklemek için veriliyor
Sen çok eminsen bı problem olmadığından, ilaca gerek olmadığından, sen bilirsin
Ben de gebeliğimi, zorunlu ilaçlar dışında, agridan sürünsem de bı ağrı kesici almadan geçirdim, yani keyfi ilaç kullanacak bı yapm yok.
Gerisi senin tercihin...

Bebek görülecek haftada değilki şu an 5. Hafta 2 günlük üstüne basa basa bir sıkıntılı durum var mı işte düşük vs herhangi bir şey gördünüz mü onun için mi veriyorsunuz dedim hayır dedi iyidir progestan kullanalım dedi sadece

Başka bir doktora soracağım teşekkürler

Haftaya başka bir doktora gideceğim ona soracağım ama bir kaç gebe var etrafımda onların hiç birine ailemdeki eskiden doğum yapan kişiler de dahil progesteron bakılmamış bile
dikkat etmemişlerdir belki.. bana bakıldı, cevremdeki annelere de bakıldı. cünkü hamilelikte çok önemli bir hormon progesteron. bu arada 10 ve üzeri değer gebelikte olması gereken. yani sizin değeriniz zaten olması gereken aralıkta. can sıkılacak bir durum yok bence

Fikir sormuşsunuz fikir üretiyoruz ama siz kendinizi öyle bi şartlamışsınız ki fitilin sıkıntı olmadığına asla ikna olmayacaksınız o yüzden ilacı kullanmayın ve başka doktora gidin

Bencede yok ama inşallah kötü bir şey olmadığı sürece kullanmak taraftarı değilim sadece inşallah Allah göstermesin öyle bir durum olmasın tabi ama doğacak bebek her türlü doğar düşecek olan her türlü düşer istediğimizi kullanalım tutamayız istediğimizi yapalım ayıramayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…