evet canım ben çalışıyorum, Nevşehirliyim değiştirmeyi unutmuşum. 26 yaşındayım 2 yıla yakındır evliyim, çok düzgün adet görüyormuş gibi ilk yıl çocuk düşünmedim, kendime gıcığım bu aralarAma geçer bi süre sonra. Canım sana bi tavsiye kafanı bebek fikriyle dolduracağına otur kpss ye çalış, inşallah atanırsın. Bi de bakarsın ataman olmuş hamiş kalmışsın ne güzel olur. Sizin alımlar nasıl, atanma ihtimakin varsa kesinlikle çalış sakın ihmal etme, bebek olunca çok üzülürsün. O çocuklar birgün büyüyüp gidecek, kendin için bişeyler yap yani en azından çalıştım olmadı dersin. Sınava daha var senin rakiplerin de az çok senin seviyendedir yapabileceği puan bellidir.
teşekkür ederim canım daha güzeli sizlerin olsuncanım bu arada evin çok güzelmiş maşallah
haaadi canıııım ciddimisin yaa 7 milimlemi hamiş kaldıın benim 12 didiydi teki demekki kalmış olabilirim bendeeeben de yılların pcos'lusuyum. senelerce envai çeşit kadın doğumcuya gittim ve bir allah'ın kulu da insülin ölçümü yapmadı. ne zaman ki endokrinoloğa gittim, pcos ve insülin direncinin ikiz kardeş gibi olduğunu öğrendim. insülin direncimi kırmak için uygulanan tedaviyle de evliliğimin 5. yılında gebe kaldım. arama motoruna pcos ve insülin direnci ilişkisi yazarsanız göreceksiniz. bir de ben kadın doğumcumun yumurtlama olmamış dediği ay gebelik elde etmiştim. onlar 10'un altını yumurtlama yok sayıyorlar bizi 28 günde bir regl olan normal kadın gibi değerlendirdikleri için. oysaki gebe kaldığım ay sadece 7 idi değerim. endokrinoloğumsa 2'yi geç yeter demişti. kısacası enokrinoloji servisinden randevu alın ve bebek istediğinizi mutlaka belirtin. kan verme saatinizse 8-9 arası olsun en az 8 saat açlıkla.eğer gittiğiniz gün yetişmezse o saate ertesi sabah kan verin. gerçek değerler sadece bu saatlerde çıkar. allah herkese anneliği tattırsın.
ben de yılların pcos'lusuyum. senelerce envai çeşit kadın doğumcuya gittim ve bir allah'ın kulu da insülin ölçümü yapmadı. ne zaman ki endokrinoloğa gittim, pcos ve insülin direncinin ikiz kardeş gibi olduğunu öğrendim. insülin direncimi kırmak için uygulanan tedaviyle de evliliğimin 5. yılında gebe kaldım. arama motoruna pcos ve insülin direnci ilişkisi yazarsanız göreceksiniz. bir de ben kadın doğumcumun yumurtlama olmamış dediği ay gebelik elde etmiştim. onlar 10'un altını yumurtlama yok sayıyorlar bizi 28 günde bir regl olan normal kadın gibi değerlendirdikleri için. oysaki gebe kaldığım ay sadece 7 idi değerim. endokrinoloğumsa 2'yi geç yeter demişti. kısacası enokrinoloji servisinden randevu alın ve bebek istediğinizi mutlaka belirtin. kan verme saatinizse 8-9 arası olsun en az 8 saat açlıkla.eğer gittiğiniz gün yetişmezse o saate ertesi sabah kan verin. gerçek değerler sadece bu saatlerde çıkar. allah herkese anneliği tattırsın.
haaadi canıııım ciddimisin yaa 7 milimlemi hamiş kaldıın benim 12 didiydi teki demekki kalmış olabilirim bendeeeay şaşırıyımmı seviniimmi bilemedim haa benimde bugün 29.günüm 33 günde bi oluyom bazı belirtilerim var ama ben pek umutlu diildim bunları duyana dek ay bide az önce saatlerdir boya ve tiner kokusu içindeydiim kankamın dükkana buzlu cam yazı vs. yapıldıda boyalarla bi tuhaf olduydum zati kokularla bide açtım başım döner gibi oldu artıkın en son eve çıkarken bişiii olmamıştır heralde yaa :18::18: neyse bu arada bende göğüs uçlarımda dokununca falan acımı diyim hassasiyetmi diyim artıkın herneyse bi 5-6 gündür var idrarımda koku ve renk değişmede bi oluyo bi düzeliyo gibi bol su içince anlamadım gitti :26: ha bu arada son 2 halvettede sağ kasığımı ağrı girer oldu tırstım bak şimdi sevindimde bi yandan ay şaşırdım yaa naapcağımı bilemedim ay inşallah hamişimdir o halde yaa sağol içime bi umut düşürdün hiç diilse bundan sonra ona göre davranırım bende ay boya kokusu çıkmadan inmeyim bari aşağı dükkana :18::18::18:
o 21. gün dedikleri, 28 günde bir adet görenler için geçerli yani yumurtlamadan bir hafta sonrası... iyi de ben zaten 14. gün yumurtlayamıyorum, doğum sonrası 33 günde bir regl olduğuma göre 27. gün filan bakılması gerekiyor.Normal bir adet döngüsünde yumurtlamayı gösteren bulgulardan biri, adetin 21. günü bakılan progesteron değeridir. adetin 21. günü progesteron değerinin 5 in üzerinde olması, yumurtlamanın olduğunu gösterir. Kaliteli bir yumurtlamayı gösteren progesteron değeri ise 12 nin üstüdür.
Ayrıca yumurta yaklaşık 17 mm üstünde ise kaliteli ve her an çatlamaya hazır bir yumurtadır.
Kendi adet siklusunuza göre ortalama tarihi hesaplayabilirsiniz. Şöyle anlatayım, kendi ovulasyon gününüzü ortalama olarak biliyorsanız, buna 7 gün ekliyorsunuz. Bu tarih sizin progesteron baktırma gününüz olacaktır.o 21. gün dedikleri, 28 günde bir adet görenler için geçerli yani yumurtlamadan bir hafta sonrası... iyi de ben zaten 14. gün yumurtlayamıyorum, doğum sonrası 33 günde bir regl olduğuma göre 27. gün filan bakılması gerekiyor.
allah gönlünüze göre versin inşallah.
bu arada glifor kullanıyordum ben ve günde 2000 mg içtim. sabah 1000 akşam 1000. endokrincim ilk üç ay bir şey bekleme demişti ve 3.5 ay sonra gebe kaldım.
bu arada glisemik indekse dikkat ederek de beslendim.
ve pcos henüz 3 haftalık gebeyken gebelik şekeri olarak döndü bana.insülin vurdum günde 4 kez. progeston eksikliğim de pcostandı, 9 ay boyu progesteron iğnesi yedim her gün. ama kızçem saş salim doğdu ya!
tez zamanda kavuşun inşallah bebeklerinize!
Kendi adet siklusunuza göre ortalama tarihi hesaplayabilirsiniz. Şöyle anlatayım, kendi ovulasyon gününüzü ortalama olarak biliyorsanız, buna 7 gün ekliyorsunuz. Bu tarih sizin progesteron baktırma gününüz olacaktır.
evet işte ben de aynen bunu yazdım kadın doğumcular genelde pcoslu olduğumuzu es geçip 21. günde ısrar ediyor.
ben izmirde 2 farklı doktora gittim sırf emin olmak için sonra kendi şehrimde de gittim hepsi aynı şeyi söyleyince şehrimdekiyle tedaviye başladım adanaya gidebilirsin doktor ismi verebilirim mesajlarla...umutsuzluğa kapılma lütfen yanındayım olabildiğince :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?