progesteron düşükse yumurtlama olma ihtimali var mı?

bende alanyanın bi beldesindeyim canım yaa bu sene geçtide artıkın seneye düşünüyorum çalışmayı alımımız az bizim ne yazıkki yaa her sene onbinlerce kişi mezun oluyo aldıkları 100-300 kişi müzik beden resim ne yazıkki bu konuda şanssız nevşehirin hangi belderi güzel canım peki bana 5 güzel belde ilçe her neyse onu söyleyebilirmisin eşim jandarmada bakalım neresi çıkarsa yazdık 5 il belkim nevşehir çıkarda bende şimdiden araştırma yapıyom büyük ihtimalle ilçesinde oluruz heralde neysem sen yaz canım bana benim kanka çağırdı aşşaya incem biraz gelince konuşuruz geri akşam girerim bidaha zaten neysem çok öpüyorum seni dediğim gibi bi adet söktürücü kullan sonrada tekrar tedaviye başla adetinle ilaçla falan mecbur olcan artıkın adeti mecburan yapcek bişii yok neysem ben kaçar canım sonra görüşürüz çok öpüyorum seni hoşçakaal sen yaz ana gelince okurum cevaplarım ben

ben de yılların pcos'lusuyum. senelerce envai çeşit kadın doğumcuya gittim ve bir allah'ın kulu da insülin ölçümü yapmadı. ne zaman ki endokrinoloğa gittim, pcos ve insülin direncinin ikiz kardeş gibi olduğunu öğrendim. insülin direncimi kırmak için uygulanan tedaviyle de evliliğimin 5. yılında gebe kaldım. arama motoruna pcos ve insülin direnci ilişkisi yazarsanız göreceksiniz. bir de ben kadın doğumcumun yumurtlama olmamış dediği ay gebelik elde etmiştim. onlar 10'un altını yumurtlama yok sayıyorlar bizi 28 günde bir regl olan normal kadın gibi değerlendirdikleri için. oysaki gebe kaldığım ay sadece 7 idi değerim. endokrinoloğumsa 2'yi geç yeter demişti. kısacası enokrinoloji servisinden randevu alın ve bebek istediğinizi mutlaka belirtin. kan verme saatinizse 8-9 arası olsun en az 8 saat açlıkla.eğer gittiğiniz gün yetişmezse o saate ertesi sabah kan verin. gerçek değerler sadece bu saatlerde çıkar. allah herkese anneliği tattırsın.

haaadi canıııım ciddimisin yaa 7 milimlemi hamiş kaldıın benim 12 didiydi teki demekki kalmış olabilirim bendeee ay şaşırıyımmı seviniimmi bilemedim haa benimde bugün 29.günüm 33 günde bi oluyom bazı belirtilerim var ama ben pek umutlu diildim bunları duyana dek ay bide az önce saatlerdir boya ve tiner kokusu içindeydiim kankamın dükkana buzlu cam yazı vs. yapıldıda boyalarla bi tuhaf olduydum zati kokularla bide açtım başım döner gibi oldu artıkın en son eve çıkarken bişiii olmamıştır heralde yaa :18::18: neyse bu arada bende göğüs uçlarımda dokununca falan acımı diyim hassasiyetmi diyim artıkın herneyse bi 5-6 gündür var idrarımda koku ve renk değişmede bi oluyo bi düzeliyo gibi bol su içince anlamadım gitti :26: ha bu arada son 2 halvettede sağ kasığımı ağrı girer oldu tırstım bak şimdi sevindimde bi yandan ay şaşırdım yaa naapcağımı bilemedim ay inşallah hamişimdir o halde yaa sağol içime bi umut düşürdün hiç diilse bundan sonra ona göre davranırım bende ay boya kokusu çıkmadan inmeyim bari aşağı dükkana :18::18::18:

amin canım evladını sağlıkla büyütürsün inşallah, ben 21. gün 1,2 24. gün 0,9 30.gün 2,3 çıktı. Senin mesajından sonra kafam karıştı inan ki, adet söktürücünün zararı olur mu acaba.. Bu arada insülin direnci için ben de glikofen benzeri bi ilaç kullanıyorum ama adetler hala düzensiz.

tatlım bu değerler progesteron değeri, yumurta boyutu değil. Hamile olma ihtimalin var tabi ki, hayırlısı olsun inşallah. Boya kokusu normalde de zararlı çok soluma. Nevşehir merkezi biliyorum ben, Niğde merkez de çok güzeldir. Malatya Darende güzeldir. Maraş Afşin, Elbistan güzeldir. Diyarbakır Ergani yaşanır. Başka da çok ilçe bilmiyorum canım.

allah gönlünüze göre versin inşallah.
bu arada glifor kullanıyordum ben ve günde 2000 mg içtim. sabah 1000 akşam 1000. endokrincim ilk üç ay bir şey bekleme demişti ve 3.5 ay sonra gebe kaldım.
bu arada glisemik indekse dikkat ederek de beslendim.
ve pcos henüz 3 haftalık gebeyken gebelik şekeri olarak döndü bana.insülin vurdum günde 4 kez. progeston eksikliğim de pcostandı, 9 ay boyu progesteron iğnesi yedim her gün. ama kızçem saş salim doğdu ya!
tez zamanda kavuşun inşallah bebeklerinize!

Normal bir adet döngüsünde yumurtlamayı gösteren bulgulardan biri, adetin 21. günü bakılan progesteron değeridir. adetin 21. günü progesteron değerinin 5 in üzerinde olması, yumurtlamanın olduğunu gösterir. Kaliteli bir yumurtlamayı gösteren progesteron değeri ise 12 nin üstüdür.
Ayrıca yumurta yaklaşık 17 mm üstünde ise kaliteli ve her an çatlamaya hazır bir yumurtadır.

o 21. gün dedikleri, 28 günde bir adet görenler için geçerli yani yumurtlamadan bir hafta sonrası... iyi de ben zaten 14. gün yumurtlayamıyorum, doğum sonrası 33 günde bir regl olduğuma göre 27. gün filan bakılması gerekiyor.

Kendi adet siklusunuza göre ortalama tarihi hesaplayabilirsiniz. Şöyle anlatayım, kendi ovulasyon gününüzü ortalama olarak biliyorsanız, buna 7 gün ekliyorsunuz. Bu tarih sizin progesteron baktırma gününüz olacaktır.

amin canım benim inşallah, Allah esirgesin kızıını sağlıcakla büyütürsün inşallah

evet işte ben de aynen bunu yazdım kadın doğumcular genelde pcoslu olduğumuzu es geçip 21. günde ısrar ediyor.

Son düzenleme:
sağolun pko lu arkadaşlar umut oluyorsunuz bizlere, sanırım benim dr progestan vermeliydi ama vermedi. 30. gün değerim 2,33 çıktı umut var dedi(benim umut bu ay yok ama). Ne yapalım artık 1 hafta daha bekleyecez sonra 1 hafta farlutal sonra 1 hafta adet gelmesini bekleyecez amaaaan çocuk mocuk hevesi kalmadı zaten, neyse ki moderatörler ciddiye alıp atmadı beni forumdan:44: pko ludur ne yapsa yeridir dediler zahir Bu arada ben de glikofen benzeri bi ilaç kullanıyorum 5-6 kg fazlam var onu vermeye uğraşıyorum, her geciken adette göbek biraz daha büyüyor

evet işte ben de aynen bunu yazdım kadın doğumcular genelde pcoslu olduğumuzu es geçip 21. günde ısrar ediyor.

Aslında var ya pko kadın doğum uzmanlığı olmalı, uleyn bana diyorlar ki beklenen adet tarihin ne? Yahu hayatım adet beklemekle geçti, beklenen adetim olsa burda ne işim var? 50 gün olur 60 gün olur, çocuk istedikten sonra 90 günü gördüm nerdeyse. Daha bana bat diyorlar arkadaş, hastaneler yıkılsın, pko luya normal insanlarla aynı muameleyi yapan doktorlar yakılsın

Bir de doktor dedi ki, sen pko olduğun için folikül çapın normal insanlara göre daha kalın görünür o da insülin direncinden olur işte onu küçültmek lazım:44:

İsim verebilirsin canım görmemişim mesajlarını, hepsinin yapacağı şey az çok aynıdır sanırım ama her doktor yumurta takibi yapamıyor galiba bunu görmüş oldum. Veya yumurta takibi yoruma açık bir olaymış. Glikofen+klomen+ovitrella vs..

Pko lu olup hamile kalan bir sürü tanıdığım var..İyi bir dr a denk gelirsiniz inşallah..Bazıları yumurta takibi yaptırdı,bazıları da mikroenjeksiyon tedavisiyle hamile kaldı..Çoğunun da ikizleri oldu..Zaten yumurta takibinde dr.unuz folikülleriniz belli bir olgunluğa gelmeden çatlatma iğnesini vermemeli...
Progesteron değeriniz bana çok küçük geldi..Dediğim gibi iyi bir dr.takibine ihtiyacınız var...Bir değil bir kaç dr.un görüşünü almanızı öneririm..

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim izmir de bir kaç dr .um vardı..

Op.Dr.Orçun Sezer,
Prof.Dr.Namık Demir,
Prof.Dr.Mert Kazandı,
Op.Dr.Şenay Aycan,
Op.Dr.Levent Erkan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…