Progesteron hormonu ile ilgili bir soru

Ilkkar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
954
648
38
Merhabalar,

Ben Avrupa da yaşadığım için burdan size sormak istedim.

30 Aralıkta büyük bir talihsizlik yaşayarak bebeğimi kaybettim. Karnımdayken kalbi durdu ve ben hala kendime gelmeye çalışıyorum. Doktorum bana progesteron hapları verdi. Reglimin 13. gününden başlayarak 15 gün boyunca alıyorum.

Kafama takılan bir soru var. Progesteron hormonu yumurtlamayı engellemez mi? Çünkü bildiğim kadarıyla doğum kontrol haplarının içinde de bu hormon var. Ya ben 13. günde değilde 15. günde yumurtluyorsam ne olacak. Bu hormon yumurtlamamı engelliyor olabilir mi?

Merhabalar,

Ben Avrupa da yaşadığım için burdan size sormak istedim.

30 Aralıkta büyük bir talihsizlik yaşayarak bebeğimi kaybettim. Karnımdayken kalbi durdu ve ben hala kendime gelmeye çalışıyorum. Doktorum bana progesteron hapları verdi. Reglimin 13. gününden başlayarak 15 gün boyunca alıyorum.

Kafama takılan bir soru var. Progesteron hormonu yumurtlamayı engellemez mi? Çünkü bildiğim kadarıyla doğum kontrol haplarının içinde de bu hormon var. Ya ben 13. günde değilde 15. günde yumurtluyorsam ne olacak. Bu hormon yumurtlamamı engelliyor olabilir mi?
Merhabalar : öncelıkle olumsuz gebelik gecırmenız nedenı ıle gecmıs olsun dıleklerımı ıletıyorum. Gebelik kaybı olması durumunda rahim içine ait bır problem mı var ( rahım içinde subseptum adı verılen dogustan gelen perde? ya da yer kaplayan olusum?) ekarte edılmelı . Rahım- tup fılmı cekılerek rahım ve tuplerın durumu degerlendırılmelı. Bazı pıhtılasma bozuklukları ve bazı genetık problemler gebelık kaybına yol acabılecegınden bu arastırmalar yapılmalıdır. Klasık bılgıde 2 olumsuz gebelık öykusu durumunda bu arastırmalar önerılse de deneyımlı , ureme ıle ılgılenen hekım tarafından bu degerlendırılmenızın yapılması faydalı olucaktır. Progesteron hormonu yumurtlama sonrası vucudumuzda var olan , yumurtalıklardan salgılanan hormondur. Dışardan verılmesı luteal faz destegı adı verılen gebelık destekleyıcı bır hormondur. Ancak sızın durumunuzda bu arastırmalar yapılmalı , gebelık kaybı nedenı acıga cıkarılmalı .
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.