• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

prolaktin ve tsh hakkında yardım!!

adenes

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
219
2
641
43
İstanbul
merhabalar,
adetimin 4. günü sabah ve aç karnına prolaktin ve tsh testi yaptırdım.sonuçlar şöyle;
TSH: 5,55
PROLAKTİN: 36,07
prolaktin yüksekliğinde oluşabilecek belirtilerin hiç biri yok göğüslerden süt gelmesi,adet düzensizliği gibi..(adetim gayet düzenli her ay 2 yada 3 gün öne gelerek adet oluyorum)sonuçların, testleri adetimin 3.günü yaptırmadığım için yüksek çıkma ihtimali olabilirmi?bu testleri 3.günmü yaptırmak gerekiyor yada bu değerler başka herhangi bi rahatsızlığın habercisi olabilirmi?
teşekkürler..

merhabalar,
adetimin 4. günü sabah ve aç karnına prolaktin ve tsh testi yaptırdım.sonuçlar şöyle;
TSH: 5,55
PROLAKTİN: 36,07
prolaktin yüksekliğinde oluşabilecek belirtilerin hiç biri yok göğüslerden süt gelmesi,adet düzensizliği gibi..(adetim gayet düzenli her ay 2 yada 3 gün öne gelerek adet oluyorum)sonuçların, testleri adetimin 3.günü yaptırmadığım için yüksek çıkma ihtimali olabilirmi?bu testleri 3.günmü yaptırmak gerekiyor yada bu değerler başka herhangi bi rahatsızlığın habercisi olabilirmi?
teşekkürler..

selam testlerinizin adetin 3. günü yaptırılmasına gerek yok. aç karnına da yaptırmışsınız. bazen süt gelmesi olmaksızın da yükseklik olabilir. ya testinizi başka bir laboratuvarda tekrarlatın ya da size doktorunuz tarafından önerilecek haftalık bir ilaç kullanarak kolayla değerleriniz normale döner.

Back
X