- 11 Eylül 2020
- 277
- 186
- 103
- Konu Sahibi Elma_armut
-
9 amh pkos değeridir. Sizde semptomlar olmayabilir ama yumurtalıklar multikistik görünümdedir muhtemelen. Ben de aynı çünkü benim amh 4 yas 34 ben de pkoyum. 6 senedir doğal olmayınca bu ekimde tüp bebek denedim ve negatif oldu. Şimdi ikinciMerhaba arkadaşlar, uzun süredir buralardayım ve yavaştan tüp bebek konularına bende giriş yapıyorum. yaklaşık 15 aydır bebek denemesi yapıyoruz ve gebelik elde edemedik. 33 yaşındayım mayısta 34 olacağım. amh 9.21 fsh ve lh değerlerimin orantısı 1 yani olması gereknde. sadece görüntüde pcoyum. bu süreçte prolaktinimin 69 olduğunu öğrendim yaklaşık 2 ay önce ve bir ay dostinex kullandım ama tekrar ölçtürdüğümde 69 olan değerim 61 oldu yani pek faydası olmamış. şimdi bir endokrinolog ile süreci ilerletiyorum pcos olmadığım ortaya çıktı ve prolaktin tedavisi görmem gerekiyor. doktor bu tedaviden sonra hamile kalabilrsin belki dedi ama ben çok yoruldum. ilacı kullanıp 2-3 ay daha doğal deneme mi yapmalıyım yoksa ilaca başlayıp direkt tüp bebeğe mi yönlenmeliyim? yorumlarınızı merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.
Evet sadece sol yumurtalığım multikistik görünümde sağda herhangi bir sorun yok. bir kere gebe kaldım zaten ama kalbi durdu kürtaj oldum. dostinex kolay bir tedavi fakat benim artık ne çatlatma ne büyütme hiçbir şeye tahhammülüm kalmadı. süreci daha da uzatmaktan başka bir şey değiller gibi geliyor.9 amh pkos değeridir. Sizde semptomlar olmayabilir ama yumurtalıklar multikistik görünümdedir muhtemelen. Ben de aynı çünkü benim amh 4 yas 34 ben de pkoyum. 6 senedir doğal olmayınca bu ekimde tüp bebek denedim ve negatif oldu. Şimdi ikinci
tedaviye baslayacağım. prl için dostinex bi kaç ay uygunsa kullanabilirsiniz bunlar doktor kontrolünde müdahele edilebilecek seyler. Tüp bebek işin içine girince kompleks bi hal alıyor acıkcası. Öncelikle büyütme çatlatma tedavisi deneyebilirsiniz ben onları da denedim geçmişte.
O zaman rahil filmi ve sperm testlerinde sorun yoksa içinize inen bi doktorla ön görüşme yapın tüp bebek için.Evet sadece sol yumurtalığım multikistik görünümde sağda herhangi bir sorun yok. bir kere gebe kaldım zaten ama kalbi durdu kürtaj oldum. dostinex kolay bir tedavi fakat benim artık ne çatlatma ne büyütme hiçbir şeye tahhammülüm kalmadı. süreci daha da uzatmaktan başka bir şey değiller gibi geliyor.
Ne rahim filminde ne de sperm testlerinde sorun çıktı çok şükür. şu ana kadar karşılaştığımız tek sorun prolaktin ve amh değeri. öyle tabii haklısınız, doğal yolla tek gecede tek ilişkide hamile kalabilen hiçkimse bizi anlayamaz. çok teşekkür ederim, sizin de şansınız bol olsun, Rabbim isteyen dileyen hiçkimsenin kucağını boş bırakmasın.O zaman rahil filmi ve sperm testlerinde sorun yoksa içinize inen bi doktorla ön görüşme yapın tüp bebek için.
Ben 6 senedir doğal yolla bile gebelik yaşamadım. Bu yol biraz daha yorucu ve meşakatli ilaç tedavilerine göre bunu da söylemek isterim.
Her aşaması ayrı bir stres ve bekleme.
Şansınız bol olsun
Endokronolojiye gorunmenizde fayda var . Bende de pkos var prolaktin 75 80 civariydi dostinex kullandim 1 ayda dustu . Ilacli beyin mr cekildim hipofiz bezinde kist cikti bende ondan yuksek cikiyomus benim prolaktinimNe rahim filminde ne de sperm testlerinde sorun çıktı çok şükür. şu ana kadar karşılaştığımız tek sorun prolaktin ve amh değeri. öyle tabii haklısınız, doğal yolla tek gecede tek ilişkide hamile kalabilen hiçkimse bizi anlayamaz. çok teşekkür ederim, sizin de şansınız bol olsun, Rabbim isteyen dileyen hiçkimsenin kucağını boş bırakmasın.
Çok geçmiş olsunEndokronolojiye gorunmenizde fayda var . Bende de pkos var prolaktin 75 80 civariydi dostinex kullandim 1 ayda dustu . Ilacli beyin mr cekildim hipofiz bezinde kist cikti bende ondan yuksek cikiyomus benim prolaktinim
Benim de prolactin hormonum yüksekti. Amh 4 ancak ben mesela pcos değilim. İki farklı doktora göründüğüm için biliyorum. Bazen tsh seviyesinin yükselmesi nedeniyle de oluyor. Bana doktor tiroid ilacı verdi. Bir ayda yarı yarıya düştü değerlerim ve normal seviyeye geldi. Size zaten önerim tüp bebeğe başlamadan 3 ay önce vücudunuzu hazırlamanız. Bu sizin şansınızı arttırmanızı sağlayacak. Bu süreçte de doğal yolla denemiş de olursunuz. Bende 3.tura bu sefer bedenimi hazırlayarak gireceğim. Öncekilerde hiç önemsemedim deMerhaba arkadaşlar, uzun süredir buralardayım ve yavaştan tüp bebek konularına bende giriş yapıyorum. yaklaşık 15 aydır bebek denemesi yapıyoruz ve gebelik elde edemedik. 33 yaşındayım mayısta 34 olacağım. amh 9.21 fsh ve lh değerlerimin orantısı 1 yani olması gereknde. sadece görüntüde pcoyum. bu süreçte prolaktinimin 69 olduğunu öğrendim yaklaşık 2 ay önce ve bir ay dostinex kullandım ama tekrar ölçtürdüğümde 69 olan değerim 61 oldu yani pek faydası olmamış. şimdi bir endokrinolog ile süreci ilerletiyorum pcos olmadığım ortaya çıktı ve prolaktin tedavisi görmem gerekiyor. doktor bu tedaviden sonra hamile kalabilrsin belki dedi ama ben çok yoruldum. ilacı kullanıp 2-3 ay daha doğal deneme mi yapmalıyım yoksa ilaca başlayıp direkt tüp bebeğe mi yönlenmeliyim? yorumlarınızı merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.
Öneriniz için çok teşekkür ediyorum. TSH seviyem 1.30'larda genelde maks 2.30 gördüm bu da maks değerim dediğim gibi. Benim sanırım hipofiz bezimden salgılanan bir şeylerden kaynaklı prolaktin değerim ama bakacağım kan değerlerim çıksın da bir. Bu arada o kadar sağlıklı beslenirim ki mutlaka her gün avokado yerim yumurta yerim protein karbonhidrat dengesini gözetirim. Demir değerim düşüktü mesela artırdım kafein oranım günde 200 mg geçmez çok dikakt ederim. Q10, omega 3 gibi takviyelerimi aksatmam mutlaka alırım. Bazen bazı şeyler nasip işte... Bu arada size de kolaylıklar diliyorum, umarım en kısa sürede istediğimize kavuşuruz, aminBenim de prolactin hormonum yüksekti. Amh 4 ancak ben mesela pcos değilim. İki farklı doktora göründüğüm için biliyorum. Bazen tsh seviyesinin yükselmesi nedeniyle de oluyor. Bana doktor tiroid ilacı verdi. Bir ayda yarı yarıya düştü değerlerim ve normal seviyeye geldi. Size zaten önerim tüp bebeğe başlamadan 3 ay önce vücudunuzu hazırlamanız. Bu sizin şansınızı arttırmanızı sağlayacak. Bu süreçte de doğal yolla denemiş de olursunuz. Bende 3.tura bu sefer bedenimi hazırlayarak gireceğim. Öncekilerde hiç önemsemedim de
Tesekkur ederim. Ilaci ben gunluk yarim doz kullandim 2 3 hafta icinde 21 e dustu sonra tedaviye basladik .Çok geçmiş olsunben de şu an endocrinologye gidiyorum kan testlerini verdim ilaçlı Mr için sonuçlarını bekliyorum. Düştü mü peki prolaktin değeriniz? Bir de düzenli kullanıyor musunuz ilacı? Kaç doz kaç gün olarak başladı doktorunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?