prolaktin yūksekliginde aşılama olurmu

çok net bir bilgim olmamakla beraber....
prolaktın hormonu gebe kalmayı engeller. ilk önce düşürülmesi lazım. aşılamaya da geçilmez diye düşünüyorum.

Bu konuda bilgisi olan varmi lutfen acil cevap verirseniz sevinirim
Merhabalar : prolaktın yükseklikleri memelerden süt benzerı sıvı gelmesıne , adet düzensizliklerine ( oligo -amenore- seyrek adet gorme veya adet görmeme),beyınde hıpofız bezinden salgılandıgı için bazen adenom ( kanda prolaktın duzeyı cok yukseldıgı zaman - 100 mıkro gram/L gecınce- )denılen iyi huylu büyümelere sebep olabılır .Prolaktın yukseklık durumuna ve ayrıca verdıgı klınık bulgulara gore tedavı planlanmalıdır. Bazan kullanılan ılac yan etkılerı olarak ( mesela :depresyon ıcın kullanılan ılaclar gıbı ..)da prolaktın degerı yükselebılmekte. Tiroid bezı yavas calısması halınde bu deger yukselebılmekte. Bu nedenle tıroıd fonksıyon testlerı de kontrol edılmelı. Altta yatan sebebe yonelık prolaktın duzeyını düşürmek için tedavı planlanmalı. Prolaktın deger dusurucu ılaclar olusacak gebelıge zararlı etkı yapmayan gruptadır. Bu donemde aşılama yapılabılır.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
ProfDrBulentTiras ProfDrBulentTiras merhaba hocam, benim hipofiz bezimde mikroadenomum var. 2 yıla yakındır bebek istiyoruz olmuyo. Dostinex kullanıyorum. Yarın için aşılama planladık otriville iğne ile, iğneyi yaptıktan sonra kağıdına bakarken hipofiz tümörü olanlar kullanmamalı gibi bi yazı vardı. Herhangi bi sorun olur mu?

Back
X