prolaktini yüksek olup bebek isteyenler...

evet bende daha önceki tahlillerimi adet döneminde vermiştim.
bakalım öyle yapıcas artık başka çare yok.
heyecanla 11 eylülü ve adet olmayı bekliyorum;)

merhaba arkadaşlar tekrar
Adeti ayın 11 inde beklerken dün başladı.
Tamda doktorumdan dün için randevu almıştım.
neyse dün gittim ultrasonda yumurtalıklara baktı ve temiz olduğunu söyledi.
tekrardan prolaktin için tahlil verdi.bugün tahlil sonucumu alıcam.
adetin bu şekilde olmasının belkide prolaktin hormanunun düşmüş olabileceğinden
kaynaklaanbilceğini belirtti ancak net değil tabi.
bugün sonucu alınca belli olacak.bakalım hormonumuz ne durumda göreceğiz

tamm simeraycım mutlaka bildiricem.
ama bugün ayrılamadım işyerimden yarın sabahtan
alıcam sonucu.çok saol ilgin için
bu arada sende durumlar nasıl?

aslında pek bi değişiklik yok. agnucaston içmeye devam ediyorum...

bu arada adetim düzensiz olduğu için yumurtlama günümü bilemiyordum. bende ovulasyon testi aldım. hergün onu yapıyorum. ama teste göre ben hala yumurtlamadım :)
güldüğüme bakma sinirim oynuyo aslında... adetimden 23 gün geçti... tamam düzensizim ama agnucaston içiyorum biraz düzelir diye düşünmüştüm... bu kadar geç yumurtlama olurmu sence?

merhabalar.benim de prolaktin hormonum yüksek.136 çıktı.1 ay dostinex kullandım.tekrar doktora gitcem.ama hap çok fena ediyor beni.ne olacak bilmiyorum ama doktorum stresin bu hormonun yükselmesinde çok etkili olduğunu söyledi.streslenmemek de elde değil.inşallah hepimiz atlatırız.

bu kadar geç olmaması lazım aslında.adetin düzensizde olsa adet başlangıcından saydığında 9. gün yumurtlaman başlar.peki yumurta takibi yaptırdınmı hiç?

bu arada bende bu sabah doktoruma gittim.biraz ii bir haber 2 ay önce 39,50 olan prolaktinim bu ay 27,7 çıktı.ancak tabi yinede yüksek normalde 1,9-25 arası olması lazım.
tekrar parlodel verdi bu ay düşürürüz dedi doktor.inşallah tabi.
bakalım nolacak bu ayda parlodele devam.
bu arada merhaba begim evet prolaktin için verilen ilaçlar oldukça ağır.umarım en kısa zamanda iyileşiriz hep beraber:)

ben hiç yumurta takibi yaptırmadım canım. ama bu ay ovulasyon testi yapıyorum evde. ama hala ikinci çizgiyi koyu göremedim. acaba yumurtlamamda bi sorun olabilirmi? benim prolaktinim 26.2 çıkmıştı.

canım evet olabilirde.gerçi bu konuda en iyi kararı tabiki uzman bir doktor verecektir ama prolaktininde 26,2 imiş.buda yumurtlamanı engelliyor olabilir.kaldıki prolaktinin normal değeri 1,9-25 arası olmalıymış.
seninki yine çok yüksek değil ama yinede değerin dediğim gibi yumurtlamanı engelliyor olabilir.
doktor bununla ilgili herhangi birşey söylemedimi sana

merhaba arkadaşlar
1.5 yıldır üyeyim bütün yazıları takip ediyorum fakat ilk defa yazıyorum umarım benimde içimde biriktirdiğim sorunları dökmüş olurum. 1 yıl 2 aylık evliyim 3 ay mesigna iğne ile korundum. sonrasında bebek istedik ve iğneyi bıraktım. fakat iğneyi bıraktıktan 6 ay sonra pıd den hastanede yattım ve tedavi oldum. yine 5 aydır düzenli ilişkimiz olmasına rağmen bebiş yok. bu arada adet düzensizliğim var ve prolaktinimde 28 çıktı. ayrıca geçen ay tüplerden şüphelendiler ve rahim filmi çektiler.ondada zor ama imkansız değil dediler.bu ay da yine 6 gün geçti. ama hiç bir his yok yani test yapmaya korkuyorum. sizlerin yazdıklarını okuyunca dayanamadım bende yazdım. kafam çok karışık hiç bebiş olmayacak gibi o kadar çok sıkıntı varki ben ben ne yapacağımı bilmiyorum .

sakın endişelenme.emin ol hiçbirşey imkansız değildir.
prolaktinin çok yüksek sayılmaz.yani ilaçla düşebilecek seviyede.adet düzensizliğinde muhtemelen bu hormanuna bağlı.prolaktin tedavisi gördünmü peki hiç

aslında pek bi değişiklik yok. agnucaston içmeye devam ediyorum...

bu arada adetim düzensiz olduğu için yumurtlama günümü bilemiyordum. bende ovulasyon testi aldım. hergün onu yapıyorum. ama teste göre ben hala yumurtlamadım :)
güldüğüme bakma sinirim oynuyo aslında... adetimden 23 gün geçti... tamam düzensizim ama agnucaston içiyorum biraz düzelir diye düşünmüştüm... bu kadar geç yumurtlama olurmu sence?

simeray benimde prolaktinim 50ydi ve dr kullandıgın ilacı uc ay icmemi istedi ve uc ayın sonunda tekrar olcturdugummde 51 olmustu yani dusecegi yerde cıkmıs ve uc ayım bosuna gitti ve sonrasında dostinex verdi 8lik iki ay kullandım bitti bakmadı kac olmus prolaktinim daha devam dedi ilacı kesmiycen hemen dedi ama adetim cok duzensiz eger dra gitmesem gelmeye niyeti yok ilacla hep adet oluyorum 20 25 gunlerde gecikiyor kendinde gelirsede gunde en fazla 5 6 damla kahverengi geliyor anlayacagınız yumurtalıklar harap boyle olduguna gore ama test almakla bence yanlıs yapmıssın cunku bir duzene girseydi adetin oyle alsaydın simdi ramazandan sonra drumu degistiricem 7 aydır gidiyorum ne rahim filmi istedi ne yumurtlama takibi yaptı bosuna kac ayım gitti hakkımızda hayırlısı olsun inşallaha.s.

slm arkadaşlar benim de prolaktin 25.48 tam sınır gibi bişey sinir ediyo beni lh ve fsh yi düşürdüm şimdide bu çıktı anlamadım gitti prolaktini 30 35 olan arkadaşlar var hamile kalabiliyor demekki bizim çok yüksek değil şu mübarek günlerde ALLAH inş hepimizin yüzüne baksın dualarımızı kabul etsin inş kucaklarımızı boş bırakmasın............

simeray benimde prolaktinim 50ydi ve dr kullandıgın ilacı uc ay icmemi istedi ve uc ayın sonunda tekrar olcturdugummde 51 olmustu yani dusecegi yerde cıkmıs ve uc ayım bosuna gitti ve sonrasında dostinex verdi 8lik iki ay kullandım bitti bakmadı kac olmus prolaktinim daha devam dedi ilacı kesmiycen hemen dedi ama adetim cok duzensiz eger dra gitmesem gelmeye niyeti yok ilacla hep adet oluyorum 20 25 gunlerde gecikiyor kendinde gelirsede gunde en fazla 5 6 damla kahverengi geliyor anlayacagınız yumurtalıklar harap boyle olduguna gore ama test almakla bence yanlıs yapmıssın cunku bir duzene girseydi adetin oyle alsaydın simdi ramazandan sonra drumu degistiricem 7 aydır gidiyorum ne rahim filmi istedi ne yumurtlama takibi yaptı bosuna kac ayım gitti hakkımızda hayırlısı olsun inşallaha.s.

sende mi agnucaston içmiştin?:1shok:

resmen hayal kırıklığına uğrdım yaaa... çöktüğüm andır bu an yani! :1no2::bbo:kafamçokkarıştı
düşmedi demek! oooooffffffff of! mirmirmirmir

evet simeraycım birkac ay once ictim uc aylık ve sonunda olcturdugumde 50den 51e cıkmıs dusmeyi bırak yerinde bile durmamıs demekki etkisi fazla yok uc ayım bosuna gitti sonra dostinex verdi iste 2 ay ictim bitti dra gittim dustumu dusmedi mi bakmadı sadece hemen ilacı kesmiyecez devam dedi verdi iste ama su bayram gecsin gitmiyecem o dra birini tavsiye ettiler ona gidecem ama senin sınırda prolaktinin hatırladıgım kadarı ile o yuzden o ilacı vermistir belki

anladım. ben içmeye başlayalı 1 ay bile olmadı daha. ilk kutu bitmesine yakın bi daha gitcem dr a. tahlil yapıp baksın. olmazsa başka ilaç versin bana yaa...

ben parlodel kullandım yaklaşık 2,5 ay kadar.42,5 dı doktorum ilk tahlili yaptığında.
şimdi 27,7.internette gördüğüm kadarıyla etkili iki ilaç var prolaktin tedavisinde.
dostinex ve parlodel.tabi sadece genel bir bilgi bu.

başka bir doktor denesene fikir almış olursun en azından.
daha önceki tahlillerin vs. verilen ilaçların
isimlerini hepsini al git bir başka doktora.
bakalım o nediyecek.hem içini rahatlatmış olursun.bunun psikolojine etkiside büyük olur eminim

Back
X