Promosyon borçlar

Kutusut

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2022
167
110
23
29
Arkadaşlar ben memurun tayin isteyeceğim Şubat'ta halihazırda bir miktar borcum var ödeyemeyince de haliyle faiz biniyor yükü artıyor şu anda ilçem anlaşma yapmış ve Ocak sonunda promosyon yatacak. Ve bu promosyonu alabilirsem borcum azalıyor bir de taşınırken de çok ihtiyacım olacak. Sorum şu atamam oldu tercih ettiğim diğer ile birkaç gün bekleyip ilişik kesmesem promosyonu alabilir miyim. Gideceğim ilçenin promosyon tarihi yakın değil bir seneden fazla var. Yani tam birkaç günle sınırdayım. Atamam diğer ile gerçekleşirse ilişik kesmesem bile alamaz mıyım bilginiz var mı zor durumda olmasam böyle hesaplara girmem ama maalesef

Promosyon hemen yatmıyor.. Maaş ve ekders i o bankadan bi kere almış olmanız gerekiyor

O parayı alsanız bile eğer tayininde çıkarsa o promosyonu tekrar ödeme durumunuz olmuyor mu peki? Ben de memurum bir yerde duymuştum bununla ilgili. Anlaşmadan sonra tayin olursa geri odemen gerekiyor şeklinde.

Her kurumun maaş ödemesini yapacak banka ile imzaladığı protokol farklı olacaktır. O yüzden genel bir yanıt vermek zor.

Protokollerde ayrılacak/yeni başlayacak personelin promosyon alıp alamayacağına, hatta maaşı o bankadan almamanız halinde promosyonun iadesinin istenip istemeyeceğine ilişkin çeşitli hükümler olabiliyor.

Sizin durumunuzda şunu anlayamadım. Tayinle bir ilçeden diğerine gittiğinize göre aynı kurumun personeli olmaya devam edeceksiniz demektir. Bildiğim kadarıyla bakanlıklar tüm personeli için yapıyor protokolü. Dolayısıyla iki ilçede de aynı zamanda ödeme yapılması gerekmez mi?

O parayı alsanız bile eğer tayininde çıkarsa o promosyonu tekrar ödeme durumunuz olmuyor mu peki? Ben de memurum bir yerde duymuştum bununla ilgili. Anlaşmadan sonra tayin olursa geri odemen gerekiyor şeklinde.
Açıkçası anlaşmads emeklilik istifa tayin durumlsrında geri alınmayacak diyor ama birkaç gün sonra tayin olunca isteyebilirler tabi bilemiyorum

Anlaşmaya bağlı fakat geri isteyebilirler
Daha doğrusu geri ödenmesi gerekir fakat gozyumarlar mi bilmiyorum

Başka bir ile geçeceğim

Benim bildiğim kadarıyla 1gün bile o kurumdan maaş alsanız dahi promosyon yatması gerekiyor ilişiğiniz kesilmediği sürece

Zaten bir sözleşme imzalamanız gerekecektir banka tarafından maaş müşterisi olduğunuz için

Benim bildiğim kadarıyla 1gün bile o kurumdan maaş alsanız dahi promosyon yatması gerekiyor ilişiğiniz kesilmediği sürece
Atamam olsa ama ilişiğim kesilmese alabiliyorsam çok iyi ayın 15inde maaşım yayacak ve atama tarihinden bir iki gün sonra yayacak muhtemelen promosyon aşağı yukarı o tarihlerde oluyor her sene çünkü

Evet tarih olarak Ocak 15, 25 arası yazıyor
Sizin tayin ne zaman?

Buradan promosyonu alırsanız gittiğiniz yerden alamazsınız. Burdan promosyon aldı yazısı yazar mutemet.. İlişik keserken promosyon aldı almadı seklinde bi ibare olıyor. Burdan alırsanız ordan alamazsınız... Banka farklılığı fark etmiyor.

Atamam olsa ama ilişiğim kesilmese alabiliyorsam çok iyi ayın 15inde maaşım yayacak ve atama tarihinden bir iki gün sonra yayacak muhtemelen promosyon aşağı yukarı o tarihlerde oluyor her sene çünkü
Ama siz ocak ayı alınacak demişsiniz biraz karışık gibi sizin olay

MEB için konuşuyorum, her ilçe kendi anlaşmasını yapıyor. Mesela büyükşehir de x merkez ilçe ile y merkez ilçenin dahi farklı bankalar ile anlaşması olabiliyor

Genelde ihale yapılıp takip eden ayın ilk maaşı ile promosyon aynı anda yatıyor sizde anlaşma gereği ocak ayı olması bilemedim ama genelde artık her kurum promosyon ihalesi yapıyor gideceğiniz kurumda yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…