Protokoller ve tedavi sürecim

windy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
381
5
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar, 3 aşılamadan sonra tüp bebek tedavisine başladım, sebepsiz infertilite yaşıyorum ve yaklaşık 2 yıldır olmuyor bebeğimiz. Ama pes etmek yok yola devam hihoyyyt

Yaşadıklarımı gün gün yazarak benden sonraki yaptıracak arkadaşlara ışık tutmak amacıyla aşama aşama yazmayı planlıyorum. Çalışan oldugum için ve ankarada tedavi görmeyi planladıgım için rapor çıkartma aşamaları evrakları hazırlamak sıkıntılı oldu biraz, istenen evrakları yazayım sizlerde kendinizi onlara göre ayarlasınız diye düşünüyorum

Rapor çıkartmak için gerekli evraklar

- 2 tane sizin nüfus cüzdan fotokopiniz
- 2 tane size ait fotograf
- 2 tane sizin saglık karnenizin fotokopisi
- 1 tane evlilik cüzdanı fotokopisi, ilk 3 sayfasını istiyorlar
- Eşinize ait 3 farklı zamanda yapılmış spermiogram test sonucu
- Nüfusdan müdürlüğünden nüfus kayıt örneği (Bu çocugunuzun olup olmadıgını gösteren belge, devlet ona göre ödüyor masrafları.)

Bunları tamamlayıp gönderdik arkadaşlar. Raporumuzu çıkarıp gönderecekler bize.. Buarada doktorum ankaradaki doktorla birlikte tedavimizi yürütüyorlar.. :1hug:

Son reglimin üzerinden 5 gün geçince dogum kontrol hapına başladım. 21 taneside bitene kadar devam ettim. Sonrasında 19.gün lucrinle birlikte dogum kontrol hapını kullandım. Lucrini günlük 10 luk doz olarak vurmaya devam ediyorum. Bugün itibariyle regl oldum. Ve 3.günüde gonal f e başlayacagız 150 lik dozlarla vurulmaya başlayacagım. Hemde reglimin 3 günü ultrasonla kontrol edilmiş olacagım.. Çatlatma ignesine kadar bu şekilde geçecekmiş arkadaşlar.. Doktorum çatlatma ignesinden sonra Ankaraya Anatolia tüp bebek merkezine gönderecek ve yumurtalarım toplanacak.. Merakla bekliyorum o günleri arkadaşlar..

Yumurtalarımın durumunu, büyüklügünü, yapılacak testleri, toplanma sürecini ve transfer aşamasınıda diger mesajlarımda yazacagımm arkadaşlar.. yerimseniben

Bu topicde birbirimize destek olup aşamaları konuşalım paylaşalım, sıkıntılarımıza çare bulup birbirimizi rahatlatmaya çalışalım istiyorum. Şöyle acıdı böyle korktum şeklide yazmak yerine birbirimize güç verelim istiyorumm arkadaşlar.. kaydirigubbakcemile5

İnşallah hayırlı haberlerle sonuçlanır tedavilerimiz, yumurtalarım oluşmaya başladıgında görüşürüzz arkadaşlar.. Dualarımızı eksik etmeyelim birbirimizden :Saruboceq: Bol hamişli bir ay olsun bizim için inşallahh :CüvCüv: a.s.

hayırlısı olsun canım ben de anatolia da tedavi görmek istiyorum ve tedavi süreci hakkında pe bir bilgim yok. takipçinim a.s.

windy hayırlı olsun arkadaşım.bende bu kasımda başlıcam inş.hepimizin yolunu açık etsin Allah.....

Hayırlı olsun tedavin. Buradan hamileyim diye yazmak nasip olsun inşallah.

Çok sağolun plum12, justing76 ve nevki.. Amiinnn diyorummm hepimiz içinn kaydirigubbakcemile5

Zafer bizlerin olacakk inşallahh :lepi:

Reglim dün çok az gelmişti doktora haber vermiştim ilk günüm başladı diye ama şimdi hiç gelmiyor desem yeri var, acaba bu durumla karşılaşanlar varmı ? Yarın doktor ne söyleyecek bakalım ? İgnelere başlamamız biraz ötelenecekmiki acaba

hayırlı haberler verirsin canım inşallah

Wındy pısololojık olsa gerek bende bu ay adetımı sabırsızlıkla beklıyodum zamanı gelınce ılk gÜn leke gÖrdÜm sonrakı gÜn hıÇ gÖrmedım canımı Çok sıktı bu durum ama ertesı gÜn tekrar oldum ınŞallh sende aÇılırsın

İnşallah arkadaşlar, anlamadım bende hep düzenli gelirdi. Hala tık yok bugünde.. Psikolojikde olabilir dediginiz gibi ama 3 aşılamamda da hiç olmamıştıki böyle şaşırdım valla.. Dogum kontrol hapı kullanmamış olsaydım hamile sanardım kendimi o azıcık gelenide yerleşme kanaması diye düşünürdüm :roflol:

windy galiba sana kısa protokol uygulanıyor hadi bakalım hayırlısı:)=

Neden öyle düşündünki diatomcum ? Bide ben okadar okudum ama uzun protokolle kısa protokol arasındaki farkı anlayamadım ? Biliyor musun sen canım ?

slm windy.mesela benim uzun protokol olucakmış.adetim yeni bitti şu an vede adetimden sonraki 21. gün lucrine iğneye başlıcakmışım.ve iğneler bitmeden tekrar adet olucakmışım.2. günü dr uma gidip muayene olucam .ve bazı kan testleri yapılıcakmış.diğer ilaçlarımında kullannımlarını o zaman anlatıcaklarmış.ilk iğneye başlamamla transfer arasında 25 gün gibi bir zaman var.bu da uzun protokol oluyormuş.ama kısa olanı bilmiyorum...:1no2:

Sagoljustingcim benimkide uzun protokol ozaman, yarın 3. gün olmuş olacak ve lucrine devam ediyorum. İnternetten biraz okudumda kısa protokol yumurtalıkları iyi cevap vermeyenlere uygulanıp yumurtalar çatlamasın diye başka ilaçlar filan kullanılıyormuşş.. Yarına netleşecek bakalım benimde öglen 12de gidecegim doktora , hayırlısı bakalımm canım

birşey sorucam yanlız... daha benim adetim yeni bitti.ve şimdi korunmamızmı gerekiyor acaba.çünkü olduda hamile kalıcaam tutarsa vede iğnelere başlarsak bu problem olmazmı?

windy ben de kısa protokol yaptırmıştım. Herhangi bir problem yoktu bende. Zaman olarak daha az bir sürede gerçekleşiyor herşey. Dr.una ve soruna göre değişiyor protokol seçimi.
justin sen de dr.una sor bence. Ama iğnelere başladığınız andan itibaren ilişki zaten yasak. Çünkü yumurta gelişimini spermler engelliyor.
Hepiniz hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah

Teşekkür ederim elitucum, yarın dediklerine görede danışırım doktora zaten.. Bende internetteki birkaç siteden öyle görmüştüm, yanlış yada farklı yorumlamış olabilirler.. Kısası daha iyidir tabi, biran önce herşey olsun bitsin kavuşalım bebeklerimize kaydirigubbakcemile3 Senin tedavi sonucun ne oldu, neler yaptın? Hamilemisin ?

Benim bir başarısız aşılama olmuştu. Moral çok önemli. Şimdi kısa protokol 5 aylık üçüz bebeklerime hamileyim. Zorlu bir dönemden geçiyorum. Allah yardımcımız olsun. Allahım isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Çok sevindim canımm, allahım sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip eder inşşallahh.. Yolun yarısını geçmişsin az kaldı senin için birazcık daha sabırr :) Benim bir arkadaşımında dördüzleri oldu tedaviyle.. Sağlıkları iyi çok şükür büyümeye başladılar bile.. Senin içinde çook güzel olacak inşallahh birdee kocaman maşallahh diyorum elitucumm. Bir anda kocaman bir aile oluvereceksiniz nazarımız degmesin yerimseniben

sağol windy Allah razı olsun. ıstiyorsan çoğul olmasını darısı sana diyim ama, Üçüz gerçekten zor. Zaten erken doğum riskleri oluyo. 9 ay beklemeyiz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…