Protrombin gen mutasyonu

mariecurie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2010
802
0
96
İstanbul
Doktor bey merhaba,

Ben hamileliğimde 5.haftadayım. Hamile kalmadan önce doktor benden genetik test istemişti ve test sonucunda Protrombin 20210 homozigot olarak çıktı. Hemen coraspin 100e başlattı ve hamile kalınca da bana Fragmin 5000lik iğne verdi. Doktorum 3 ayı doldurana dek bu ilaçları kullanacağımı 3 aydan sonra ise duruma bakacağımızı söyledi. Tokluk şekerim de düşük olduğundan diaformin kullanıyorum. Tekrar farklı bir doktora görünmeli miyim? Yoksa bu tedavi doğru mudur? Cevap verebilirseniz çok memnun olurum

Doktor bey merhaba,

Ben hamileliğimde 5.haftadayım. Hamile kalmadan önce doktor benden genetik test istemişti ve test sonucunda Protrombin 20210 homozigot olarak çıktı. Hemen coraspin 100e başlattı ve hamile kalınca da bana Fragmin 5000lik iğne verdi. Doktorum 3 ayı doldurana dek bu ilaçları kullanacağımı 3 aydan sonra ise duruma bakacağımızı söyledi. Tokluk şekerim de düşük olduğundan diaformin kullanıyorum. Tekrar farklı bir doktora görünmeli miyim? Yoksa bu tedavi doğru mudur? Cevap verebilirseniz çok memnun olurum

Hanımefendi. Doktorunuz bilemediğim bir nedenle pıhtılaşma testlerini istemiş, sonucuna bakmış ve bir tedavi planlamış. Ben bunların nedenini bilmiyorum, sizi muayene etmedim ve siz benden doğru bir cevap vermemi istiyorsunuz. Sizce bu soruya bir doktor sizi bilmeden, muayene etmeden doğru cevap verebilir mi?

Haklısınız doktor bey, en başından anlatmam gerekirdi. Geçen sene mart ayında hamile kaldım ve 8 haftalıkken bebeğin kalbi durdu. Doktor bana ailemde tansiyon problemi olup olmadığını sordu. Tansiyon, kalp gibi sıkıntılar olduğunu söyleyince istersen bu testi yaptırabilirsin dedi. Normalde sanırım 3 düşükten sonra bu genetik test yaptırılırmış. Aslında ben yaptırmak istediğim için reçetesini yazdı ve neticede dediğim gibi böyle bir gen mutasyonu olduğu ortaya çıktı.

Back
X