Erkek İnfertilitesi Proxeed plustan sonraki ilk test......

• Konu Sahibi Konu Sahibi gulem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrr yarın

(tüp bebek fiyatlarında indirim istiyoruz )

topiğinde mail günü lütfen topiğe uğrayıp hazırlanan dilekçeyi gerekli yerlere mail olarak atarmısınız

lütfen herkese haber verelim

bende bugün katıldım aranıza
amaepeydir takip ediyordum . eşimin spermleri 6 mlyondu
keçiboynuzu ve proxeed plustan sonra pek bir ilerleme olmadı bence . 2.5 ay kullnadı. saysı 9 milyon harektliliğide çok az artmışsizce nasıl

selam benim eşimde 1 hafta dır kullanıyo.bizde nasıl etki eder bilmiyorum.eşim 15 aydır testojel-trental-klomen-evicap-harnup pekmezi gibi takviyeler kullanmasına rağmen hiçbir gelişme olmadı.sizde az da olsa bir gelişme olmuş.zaten etkisi 75 günden sonraki tedavide belli olmaya başlar.bize dr 6 ay kullanmamızı önerdi.

bende bugün katıldım aranıza
amaepeydir takip ediyordum . eşimin spermleri 6 mlyondu
keçiboynuzu ve proxeed plustan sonra pek bir ilerleme olmadı bence . 2.5 ay kullnadı. saysı 9 milyon harektliliğide çok az artmışsizce nasıl

bence 2,5 ayda 3 milyon artış çok iyi görünüyo.. yerinde saymasından iyidir:) moralin bozulmasın..
iki test aynı yerdemi yapıldı?rica etsem ayrıntılı yazarmısın?sayı,hareket ve morfolojiyi.merak ettim..

Son düzenleme:
biri kasımda sayı.6 milyon areket toplam ileri ve yavaş toplam %25 ti şimdi ise ocak sonu itibariyle sayı 9 milyon hareket toplam ikisi %35 olmuş %66 normal sperm. arkadaşlar bu arada her vakşam keçiboynuzu ve ilacı sabah akşam eşim içti. ben daha fazla olur sandım ama olmadı . bu arada 2 yıl spina bifidadan sonlandırılmuş bir gebeliğim var ilk aydan kendiliğinden kamıştım.son 1 yıldır istiyoruz haziranda ilk test yaptırdığımda sayımız 18 milyondu sonra kasımda düşmüş nasılsa .birde eşim keçboynuzu nu ve ilacı kulllandıktan sonra galiba meni miktarı çok azaldı gibi geliyor bana .ilginç.ne dersiniz buna

biri kasımda sayı.6 milyon areket toplam ileri ve yavaş toplam %25 ti şimdi ise ocak sonu itibariyle sayı 9 milyon hareket toplam ikisi %35 olmuş %66 normal sperm. arkadaşlar bu arada her vakşam keçiboynuzu ve ilacı sabah akşam eşim içti. ben daha fazla olur sandım ama olmadı . bu arada 2 yıl spina bifidadan sonlandırılmuş bir gebeliğim var ilk aydan kendiliğinden kamıştım.son 1 yıldır istiyoruz haziranda ilk test yaptırdığımda sayımız 18 milyondu sonra kasımda düşmüş nasılsa .birde eşim keçboynuzu nu ve ilacı kulllandıktan sonra galiba meni miktarı çok azaldı gibi geliyor bana .ilginç.ne dersiniz buna

bence sonuçlarda iyi bi aşama kaydetmişsiniz.%66 normal olması en güzeli.miktarda ben pek bişey fark etmedim eşimde..sadece ilacı içiyo.

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

selam arkadaşlar.eşimde kararsız kalmasına rağmen 3 ay önce kullanmaya başladı.salı günü tüp bebek için görüşmeye gittiğimiz merkezdeki sonuçlarımıza göre 18.000.000 olan değerler 31.000.000 olduğunu gördük.hareketlilikte de gelişme var.dr istersek bir süre beklememizi kendiliğinden gebelik olma ihtimalinin olduğunu söğledi.tüp bebek yerine de aşılamayı önerdi.kullanmayı düşünenelere mutlaka öneriyorum

selam arkadaşlar.eşimde kararsız kalmasına rağmen 3 ay önce kullanmaya başladı.salı günü tüp bebek için görüşmeye gittiğimiz merkezdeki sonuçlarımıza göre 18.000.000 olan değerler 31.000.000 olduğunu gördük.hareketlilikte de gelişme var.dr istersek bir süre beklememizi kendiliğinden gebelik olma ihtimalinin olduğunu söğledi.tüp bebek yerine de aşılamayı önerdi.kullanmayı düşünenelere mutlaka öneriyorum

cok sevindim canim darisi bizlerin basina
hareketlilikteki artisida yazarmisin asil o onemli

demek işe yarıyo bu ilaç..benim eşim bırakalı epey oldu.bende endometriozis çıktı ve sebep olarak beni gösterdi doktor..eşin iyi durumda dediler.bizde spermiyogram yaptırmadık bi daha.4 ay içti ama bırakalı 2 ayı geçti.işe yarasaydı bile bende sorun çokmuş..bakalım daha neler gelecek başa.inşallah bu ilaç aracı olurda yüzününüz güler:))

merhaba benimeşim bu ilacı kullanıyor 3ay kullandı test yaptık ve hareketli sayısı 25ten 45 çıktı zaten hareketlilikte sorun vardı yani işe yarıyor

:ecrin_bebek:

merhaba benimeşim bu ilacı kullanıyor 3ay kullandı test yaptık ve hareketli sayısı 25ten 45 çıktı zaten hareketlilikte sorun vardı yani işe yarıyor

:ecrin_bebek:

canım senin adına sevindim inşallah gelir bebiş yakında
bizde eşime almayı düşünüyoruz bir çok doktor bunu tavsiye ediyor
amma azcık parasıda tuzlu CADIARZU

herkese merhaba..eşim 2,5 aydır proxeed plus kullanıyordu.geçen hafta üroloji prof.undan randevu aldık,ve bi tıp fakültesine gittik.amacımız test değildi varikoselini değerlendirsin diye gittik.testte yaptırdı doktor bende sizinle paylaşmak istedim.yanlız tıp fakültesinde yöntem kruger değil.birde morfoloji bakmıyoruz dediler..(bize o lazımdı) ayrıca numuneyi verdikten tam 50 dk.sonra doktor(sayımı başka bi ürolog yaptı) gelebildiği için bekletildi diye sinirlendik.ilk testimizde ekimde yaptırmıştık;kruger yöntemi ile;toplam sayı 92 milyon-toplam hareketli:%56-ileri h:%9-yerinde h:%43-hareketsiz:%4 morfoloji:%3 idi.
şimdiki sonuçlar; toplam sayı 195 milyon -toplam hareketli:%78- ileri h:%13-yavaş h:%65 yerinde h:%7 hareketsiz:%15 ayrıca sayımı yapan ürolog yanımıza gelip daha önceden bi sıkıntımı vardıda tahlil istedi hoca dedi,bu numune gayet normal dedi.sayımı kendisinin dikkatle yaptığını belirtti ama 50 dk.geçince insan sinir oluyo.bende eski sonuçları gösterdim.neyse hocanın yanına gittik.durum iyi ama beklemek istemiyorsanız aşılama yaptırın dedi.bende normal olur derseniz bekleyelim dedim 1 mlyn la hamile kalanda var,neden olmasın dedi.ve bu kadar:) biraz karışık yazmış olabilirim.50 dk.geç sayıldı diye kızdık ama bekletilmese dahada iyi çıkardı diye seviniyoruz:) tabi bizim asıl sorunumuz morfoloji ve ondaki değişikliği öğrenemedik.artık proxeed plus işe yaradımı bana fikir verin.

canım eşin amelyat olmuptamı kullandı proxeed plus yoksa amelyat olmadan doktormu söledı kullanması için benım eşim amelyat oldu. Normalde doktorun haberı olmadan kullanabılırmı cevap verırsen sevınırım bı zararı varmı yanı kullansa

MERHABA ARKADAŞLAR
eşimde hareket sorunu vardı. % 0 dı. doktor bu ilacı tavsiye etti. günde 2 kez kullanılması gerekiyormuş biz günde 1 kez kullandık. hareket % 10 oldu. şimdi tekrar başlayacağız tabi günde 2 kez kullanacağız bu kez inşallah faydası olur..

bize de üroloğ dr tarafından beyimde varikosel teşhisi yapıldıuğı için proxeedplus verild. ilaç ist beykoz da 130 lira. 3. ayımıza girdik kullanalı. dr. 1 ay kullanın daha sonra gelin test edelim dedi. biz daha önceden ümraniyede başka bi hastanede sperm testi yapmıştık. proxeed kullanmadan önceki sonuç:

Hacim : 4 ml
Likefaksiyon: 30 dk
Sayı :59 000 000 / ml
Hareketlilik : %53 ileri hızlı hareket a) % 19
Yavaş ileri hareket b) %25
Yerinde hareketli c)% 9
Hareketsiz d) % 47

Normal oranı: %12
Ağlinütasyon: negatif
Yuvarlak hücre: 1 milyon

Yıkama sonrası
Hacim : 1 ml
Sayı : 27 000 000
Hareketlilik : % 67

Beyim 1 ay kullandı ve sperm testi için ümraniye medicana da yaptırdı. dr. da zaten orada görevliydi. Bu bir ay içinde de bende kist ameliyatı oldum aynı hastanede. Eşimin 2 test sonucu dr gösterdiğinde dr eşime "artık ceketini assan" halime kalır diye espri yapmış. sonuç hakikaten çok farklıydı. ilaç gerçekten faydalı ve işe yarıyor... 2. test sonuçları(Sadece 2 kutu kulanmadan sonra yapılan test):

*** Hazirlik öncesi degerler
Semen hacmi (ml) 6
Sperm konsantrasyonu (x106/ml) 72
Total sperm sayısı (x106) 432
Motilite (%) 83
+4 Motilite(%) 75
+3 Motilite(%) 8
+2 Motilite(%) 0
Progresif motil sperm konsantrasyonu (x106/ml) 54
Total progresif motil sperm sayısı(x106) 324
Sperm dışı hücre (x106/ml) 0,2

*** Morfoloji
Normal(%) 8
Baş anomalisi(%) 60
Boyun anomalisi(%) 18
Kuyruk anomalisi (%) 14

*** Hazirlik sonrasi degerler
hacim (ml) 0,5
Sperm konsantrasyonu (x106/ml) 180
Total sperm sayısı (x106) 90
Motilite (%) 95
+4 Motilite(%) 83
+3 Motilite(%) 12
+2 Motilite(%) 0
Progresif motil sperm konsantrasyonu (x106/ml) 150
Total progresif motil sperm sayısı(x106) 75

Eğer size de dr. tarafından tavsiye edildiyse kullanmanızı tavsiye ederim. bu testlere bakarak ne kadar işe yarayıp yaramadığını kendi iradenizle karar verin.

Back
X