psikiyatr ne yapabilirki

Nasil becerilirki boyle bisey hos numaraya gerek kalmayacak boyle giderse

Neden boyle yaparki insanlar guzel guzel gecinmek varken hayatta en nefret ettigim sey laf sokulmasidir oda hergun basima geliyor sizce napayim gideyimmi doktora bana yol gosterici olurmu en azindan kendime olan saygim guvenim yerine gelirmi bide stresten panik ataklarim tekrarladi bazen heleki disari ciktigimda metroya bindigimde delirecek gibi oluyorum o ses o kalabalik mahvediyor beni dershaneye gidiyorum bu arada muhasebeciyim biraz daha gelistireyim adam akilli bir is bulayim diye dikkatimi toplayamiyorum bildigim konulari bile anlayamiyorum hep uyusam hic kalkmasam

böyle erkeklere saygi duymuyorum
ailesinin dibinden ayrilamiyorlar
birde evlenip kadin getiriyorlar
o yetmiyor birde cocuk
bu durumda kayinvalideniz cok önemsiz bir sorun
tek sorun esiniz

cnm biz dün gece ne konuştuk senle,hani sabah kalkıyorduk camı açıp derin bir nefes alıp bugününü çok güzel geçirmek için çaba sarfediyorduk.bak benm kendi düşüncem bu farklı düşünen arkadaşlar olabilir,benm kv de mendeburun teki ve bu hastalık olaylarına fazla takıntılıydı sneinkide aynı,sen evde sinir krizleri geçirip bağırıp çağırırsan amacına ulaşacak cadı kadın,mutlu olucak,sen onu mutlu etmek istermisin hemde eşinin gözündede hasta profili çiziceksn bu defa sen ne dersen de hasta damgası yiceksn.Sen bir doktora git panik atakların için ilaç kullan istersen,içini dök rahatla ama şunu unutma sen değerlisin ve kendin için rol yapıcaksın Sana bir örnek vereyim benm anneannem çok disiplinli temiz becerikli bir kadındır dayılarım ve annem teyzelirimde öyledir,büyük dayımın eşi lise mezunu evlenene kadar çalışmış sonrada kendini eve kapamış 3 çocuk doğurmuş ve ev-kadın ilişikisinde yernde saymş bir kadındr evlendiği günden itibaren ne bir yemek tarifi öğrenmş nede bir toz alması düşün artık o evin halini.Neyse biz bayramda dayıma gittik yengem bize hoşgeldn demedi mutfaktaydı,salona geldi dayım uyardı bize çaktırmadan yengem ağız ucuyla hoşgeldnz dedi dayımda dalga geçti sonra yengem tatlı getirdi çatal getirmedi çatal getirdi içecek getirmedi onuda getirdi bu defa peçete getirmedi ve dayım yine dalga geçti yengemle (dayımın yaptığıda doğru değil ama artık adam bıkmış ve dalgayla laf sokuyor).Ben o an yengeme dikkat ettim yengem 55 yaşında ve hiç yaşlanmamış gayet düzgn bir fiziğe ve yüz hatlarına sahip,sonra giyimi kuşamı düzgün gayet bakımlı,onun dışındaki herşey ise almış başını gidiyor ev,dayım ... Yengem dayım dahil kimsenin kalbini kırmadı herkes onu çok eleştirdi ama ağzını açıp kimseye birşey söylemedi,o intikamını insanlardan tatlı dille aldı ve kazanan o oldu istediği gibi bir hayatın içinde bize göre dağınık ama ona göre değil o mutlu kendi düzeninde,evet bazı nezaket kurallarına uymuyor ama o zaten bu tarz şeyleri sevmiyor,yani kendi hayatını kendine göre yaşıyor dayımın anneannemn çocuklarının tüm eleştirilerine dalga geçmelerine onu ezmeye çalışmalarına rağmen o dimdik ayakta ve mutlu çünkü kimseyi duymadı herkesi anlamak istediği gibi anladı ve onun anlama biçimi hep toplumun bakış açısından farklı oldu,hep şans verdi insanlara ve önemsemedi kendinden başka kimseyi.Etrafında ondan başka kimse yokmuş gibi davrandı dolayısıylada olmayan insanların sözleride olmaz mantığıyla hareket etti.
Şimdi senin yapman gereken,sabah kalktığında makyajını yapmak saçlarını taramak şık bir şekilde giyinmek ve güne güzel başlamak odandan öyle bir çıkki sanki bir kraliçe sarayından çıkıyormuş gibi olsun kendini o kadar önemse yani,sakın üzme kendini kv kocan için sen kendn için onlarla dalga geçiceksn,kv sana beceriksizsinmi diyor sende ona ne şanssızsın anne ala ala beni aldın ama napıcaksn atsn atılmaz satsan satılmaz bu saatten sonra aman boşver öğrenrm zamanla diceksn onu ciddiye almadığını anlasın,anlasınki delirsin sinirinden ilk başlarda daha çok gelir üzerine ama sonraları azalıcak bak,inan bana.Bazende hiç duyma onu yengemin stratejisini kullan yok say yok olan insanların sözleride olmaz ama kocan öenmli bak onu sıkı tut onunla lişikini dengede tut ne çok önemse ne baştan sav,o kocana ve sen onunla mutlu olmak için evlendn bunun için çabala.birde sakın unutma kızın mutlu,bakımlı,güzel bir anne ve huzurlu bir anne baba ister...

Sen ne kadar mantikli birisin bravo hayran kaldim dusunce tarzina tavsiyelerini dikkate alicam merak etme

Eşinizle ayrı eve çıkmama sebebi maddiyat mı? Eğer öyleyse terapi parasını nasıl vereceksiniz?
1 saati en az 200-250 lira.
Psikiyatrist derdini dinleyip ilaç verebilir ya da terapiye yönlendirir.
Oturup uzun uzun konuşmaz. Terapi olduğunda konuşur.
Terapiye de büyük paralar lazım.:S

Canim o kadar miktar fazla bana sadece su panik atagima ilac falan bisey versin simdilik yeter mesela yarin dershaneye gitcem simdiden metroya binme kaygisi sardi beni komik geliyodur belki ama acayip bir korku bu ya

Sen ne kadar mantikli birisin bravo hayran kaldim dusunce tarzina tavsiyelerini dikkate alicam merak etme

Ayıptır söylemesi mükemmelimidir biraz şaka bir yana ben nelerle başa çıktım ne laflar duydum sen bir bilsen tek başıma yaşadım herşeyi psikiyatr kapılarında kaldım uzun süre ama sonunda şunu anladım ben kendimi rahatlatmadığım ve düşünce şeklimi değiştirmediğim sürece herşey aynı kalıcak zor olucak ama insanlarıda ben değiştiricem değiştiremiyorsam hayatımdan çıkarıcam çıkaramıyorsam yokmuş gibi davranıcam.Sonunda başardım bendede vardı iç sıkıntıları panik ataklar,hatta bir kere asansörün içinde kalmıştım krizler geçirmiştim.Sende şunu düşün mesela metroya binerken ne olabilir orda en fazla,metro bozulur yolda kalırsınız değilmi e kal ne olucak bu tünelin iki ucu tıkalı değilya çıkar yürürsün bir sonraki durağa kadar ordan çıkarsın yerin üstüne,sonra metrodayken hayaller kur orda olduğunu düşünme,mesela geniş verandalı göl kenarında arkası ağaçlık büyük bahçeli bir evin var orda sen çocukların ve eşiniz yaşıyorsunuz yada boğaz kenarında eşinle çocuklarınla elele yürüyorsun.Yani beynini olumlu düşüncelere odakla,klişe olacak ama sene evrene olumlu mesaj ver oda sana olumlu şeyler versin,dua et Allaha yalvar sana güzel şeyler vermesi için hep fazla iste hayatındaki güzellikleri ve unutma ''Vermicek olsaydı istemeyi vermezdi''.Birde sorunlarının üzerine git korkup geri adım atma,sen güçlüsün herşeyi halledebilirsin tek başına kimseye ihtiyacın yok,kendinle,korkularınla,sorunlarınla yüzleş herzaman,asla üstlerini örtme Şimdi söyle bana bugünün güzel geçmesi için ne yaptın

Bugun kendime bir esofman takimi aldim dershaneden eve geldigimde kv evde yoktu geldi neyse anne nasil esofman takimi dedim himm guzelmis dedi bende cok begendigini gorunce sana almistim zaten dedim aldi giydi begendi tesekkur etti ben karsimdaki kim olursa olsun sevindirmeyi seviyorum tavsiyelerine uymaya basladim olumlu yaklasmaya calisiyorum bakalim ne olacak

Benim derdim illaki ayri eve cikayim degil sadece huzur istiyorum karsilikli saygi sevgi istiyorum kendi annem babam nasilsa onlarda oyleler benim icin tek gelinim Allah korusun bi saglik sorunlari oldugunda yaninda olacak ilk kisi yine benim bazen esimle konustugumuzda sen bakmak zorunda degilsin bisey olsa ben bakicam der ama Allah vicdan merhamet vermis bana klasik bir laf belki ama 4 atanin hakkida birse oda anne benim icin sadece kizim demeyi bilse laf sokmasa azicik tatli dil biraz tebessum yeter bana cokmu sizce istediklerim

süpersin güzel olucak merak etme,sen iyi niyetli temiz kalpli bir kadınsn anladığım kadaryla. ne güzel işte ayak üstü sevaba girdin ve en başta eşinin gözünde değern arttı bence,demezmi bu adam şimdi annem karıma neler söylüyor karım anneme hediye alıyor,eşek olsa düşünür senin kocanda düşünür belki kv bile içinden senin için aslında iyi kız demiştir.Bazen küçük adımlar büyük mutluluklar getirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…