Bir diğer moralimi bozan şey de sınavımın geçtiğini sormak için sürekli annemi babamı aramaları (ilkinde geçemedim). Abartmıyorum bu zamana kadar 70 kişi aramıştır. Ne meraklı herkes, kazanamadım işte sırf b l a s t ı merak ettik naptı diye aranır mı herkes sınava girmemi bekliyormuş sanki
Ne kadar düşüncelisiniz doğru olanı yapmışsınız. Zaten bi insanın sınavının nasıl geçtiğini merak ediyorsan kötü geçme ihtimalini de düşün de arama ben onların merakını gidermek zorunda mıyım? Yüzyüze görsem tanımayacağım insanlar bile arayıp beni soruyorbu ülkenin sorunu
arkadaşımın kızı bir sene üniversite sınavına girip istediği yerler olmayınca gitmemiş
herkes aramıştı neresi oldu neresi oldu diye
neyse ikinci sene oldu
arayıp soramadım, yerleştirmeler geçti, durum vs de yapmadı
bir başka şey için aradım arada da sordum söyledi, istediği bölüm olmuş vs
sonra yüz yüze görüştük dedim böyle böyle arayamadım kusuruma bakma
o da dedi ki geçen sene herkes aradı X'in morali bozuldu
bu sene de kimse aramadı "yine kazanamadı diye düşünmüş herkes diye" bu sefer de
yine doğum yapacağını bildiğim ama doğumun sağlıkla gerçekleştiğini bilemedim insanları da arayamıyorum
Ne güzel yazmışsınız. Ben de yetersizim, çalışsam belki olacak ama yetersizlik duygum o kadar bastırıyor ki, sanki hiçbir zaman yapamayacakmışım gibi geliyor.ne sınavı
yani o sınav gerçekten gözünüzde büyütülecek bir şey mi
yoksa sizinle aynı eğitimi almış binlerce kişinin girip geçtiği bir sınav mı
bazen aslında olağan olanı gözümüzde büyütürüz o zaman bunun olağan olduğunu hatırlatmak lazım kendimize
yine bazen aslında bizim yapabileceğimiz bir tık zor olan şeyleri büyütürüz o zaman da onu yapan kişilerden eksiğimiz olmadığını vurgulamalıyız kendimize
ama bilgimiz 50 iken 100 almamız gereken bir sınav varsa önümüzde o zaman da elimden gelenin en iyisini denemeliyim diye vurgulamak lazım
geçen yıl bir sınav vardı eşimle birlikte girdik
sınava bir miktar çalıştım başarılı olacağımı düşündüm, eşim de bir miktar çalıştı ama o sınav sonrasında dahi başarısız olduğunu düşündü
sonuçta eşim 91 aldı ve başarılı oldu ben 90 aldım ve başarısız oldum
100 üzerinden 90 aldığım sınavda başarısız oldum zira bana göre 100 üzerinden 90 almak o sınavda yeterliydi ve ben o psikoloji ile girdim ama kontenjan 91 de kapanınca başarısız oldum
hatta eşim sınavdan çıktığında yaptım diyordun dedi evet dedim yaptım, ben hala yaptığım kanaatindeyim zira 100 üzerinden 90 yapmışım bu ülkede üniversitelerin bir çoğunda geçme notu 50
bu nedenle motivasyonunuzu sınav özelinde ayarlayın, 90 almak dahi yetmeyebiliyorsa hepsine odaklanın
şimdi ama ben bunu yapamıyorum demeyin zira psikiyatrist hasta iseniz ilaç verir psikolog terapi vs ile öngörü içgörü vermeye çalışır ama hedefleme için farklı itici güç gerekebilir, o da sizin içinizde
başarılar
Ne güzel yazmışsınız. Ben de yetersizim, çalışsam belki olacak ama yetersizlik duygum o kadar bastırıyor ki, sanki hiçbir zaman yapamayacakmışım gibi geliyor.
çalışmak önemli
benim burada arkadaş olduğum birisi vardı
KPSS topiğinde tanışmıştık
sınavı çok düşüktü bana seninki iyi vs diyordu
sonuç öyle bir çalıştı ki benden iyi puan aldı ve atandı
sınavların içeriklerini analiz eder ona göre çalışırsan başarılı olursun
özellikle oturmuş kurumlarda sınavların içerikleri belirlidir yani hangi alana önem verilir hangi tarz soru çıkar vs vs
sınav alışkanlığı da önemlidir
örneğin sınavı ÖSYM yapıyorsa girebildiğin tüm ÖSYM sınavlarına gir yani Ales Matematik Türkçe benim alkanımla ilgili değil deme
sınavda olma hissi, süreyi yetiştirme, ÖSYM tarzında soruları okumak vs önemli
yine çıkmış sorular ekseninde çalışmak, benzer alandaki sınavları da taramak da başarıyı artırır
ha stresi yönetmek için de hayatının sonu değil bu sınav
41 yaştan bildiriyorum hala çeşit çeşit sınavlara girebiliyorum yani bu sınav ne hayatının ilk sınavı olacak ne de son sınavı
bir arkadaş kendinden yaşça büyük bir hocaya sormuştu hocam hayatınızın dönüm noktası nere diye
sonuçta hayatın dönüm noktası yok, gençken hele de yeni mezun ve işsizken o sınavlar, o işler hayatın dönüm noktası görülür ama evet tam o noktadayım bundan sonra hayatımın dönüm noktası deseniz de hayat önünüzde o kadar yol ayrımı getirir ki o dönüm noktaları, en önemlisi olanlar hiç bitmez, hep yeni yollar insanı bekler
Hakkımızda hayırlısıHazır hissetmesemde giriyorum sınava yakında. Tesellim Allah'a güvenmek ve ya nasip demek. Nasipse benim olacak. Hayırlıysa benim olacak.
evet herkes öyle diyor, çok teşekkür ederim ♥Çalışma hayatına başladığınızda zaten genel olarak hiç bir şey bilmiyor olursunuz. Kiminle nasıl konuşacağınızdan nasıl mail atacağınızdan toplantıya not defteri ile katılıp nereleri not alacağınıza kadar. Hiç kimse hiç bir şey bilmiyor ama 1 ay içerisinde canavar gibi olup çıkıyorsunuz. Diğer konu için yaşamadım bilemem ama, çalışma hayatı zaten sürekli öğrenmeye açık ve istekli insanlarla daha güzel yürüyor canınızı buna sıkmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?