Psikiyatri hastasi oldum...

Benim ailem istanbulda ben şuan yakın sayılırım 5.5 saatlik mesafedeyiz ama önünüzdeki yıl doğuya gidicez tayin meselesinden dolayı ve kalıcı. Ailemle aramda 1300 km olacak. Mesele mesafeler değil evinin içinde huzurlu olman. Allah bağışlasın bebeğin varmış. Bebeğine tutun gezin tozun kursa gidin. Eğer hayatınızdan hala memnun değilseniz işkenceye gerek yok. Eşiniz sizi değil anne babasını hala aile olarak görüyorsa bu evliliğinizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Siz bursayı düşüneceğinizde kocanızın söylediğini düşünün. Allah sabır ve kolaylık versin.

Eşinin ailesi ile ilgili problem yaşadığın için mi gitmek istiyorsun?
Eğer sorun bu ise bir şekilde çözüme kavuşturacak olan eşiniz.

Yok sadece şehir ise burada da çözüm sizsiniz.

Arkadaşlar öyle bi cikmazdayim ki sormayın. Eşimin memleketine evlenip geldim yerlestim.Bu 3.yil oluyor geldiğimden beri sürekli alışırım umuduyla günler gecti. Bebegimde olduğundan beridir artık zorlanmaya baslamistim ki ta son 2gune kadar. Nefes alamiyorum ruhum daralıyor Kaçmak istiyorum sanki.Surekli ağlıyorum kendimi durduramıyorum.Sabahlara kadar ağlıyorum Bu sehirde yaşamak istemiyorum ömür boyu bu sehirde kalma fikri beni mahvediyor. psikiyatriden randevu aldik oraya gidecem.Daha önceden de psikiyatri ilaçları kullanmistim 5yil eski durumları tekrar yaşamak istemiyorum.Esime de açıkça soyledim götür beni burdan tayin isteyelim diye yapamıyorum diye ama ailem böyle biseyi kabul etmez beni reddeder dedi. sana önereceğim bisey yok ben gidemem dedi. Annem geldi memleketten dedi böyle olmaz hastalik sahibi olmussun çok üzülüyor.
Ailesi aile de sen nesin pardon? Siz artik ayri bir ailesiniz. Zorunlu tayin cikti gönderiyorlar desin. Derdi başka bence ailesinden ayrılmak istemeyen kendisi...

Arkadaşlar öyle bi cikmazdayim ki sormayın. Eşimin memleketine evlenip geldim yerlestim.Bu 3.yil oluyor geldiğimden beri sürekli alışırım umuduyla günler gecti. Bebegimde olduğundan beridir artık zorlanmaya baslamistim ki ta son 2gune kadar. Nefes alamiyorum ruhum daralıyor Kaçmak istiyorum sanki.Surekli ağlıyorum kendimi durduramıyorum.Sabahlara kadar ağlıyorum Bu sehirde yaşamak istemiyorum ömür boyu bu sehirde kalma fikri beni mahvediyor. psikiyatriden randevu aldik oraya gidecem.Daha önceden de psikiyatri ilaçları kullanmistim 5yil eski durumları tekrar yaşamak istemiyorum.Esime de açıkça soyledim götür beni burdan tayin isteyelim diye yapamıyorum diye ama ailem böyle biseyi kabul etmez beni reddeder dedi. sana önereceğim bisey yok ben gidemem dedi. Annem geldi memleketten dedi böyle olmaz hastalik sahibi olmussun çok üzülüyor.
Ayni seyleri yasadim col uzun zaman sonra bir firsat cikti tasindik hayatimiz altust oldu sana tek tavsiyem duzen kurmussun alismaya bak.

Şimdi, herkes sormuş sebep söylememişsiniz. Söyleseniz ona göre yorum yaparız. Şehrin nesi sizi boğuyor? Kv, kp ile sorun var mı mesela?

Eşinize gelince, insan düzenini bozmak istemez bu doğal ama eşi bu derece dagilmisken kayıtsız kalması normal değil.

Size gelince. Bu kadarına gerek var mı cidden? Ben de Ankara'dan Güneydoğu'da bir şehrin ilçesine geldim evlenip. Hemen de alıştım. Şükür evimde huzurum olduktan sonra, nesi beni yorabilir ki şehrin? Elbette büyük şehir gibi olmuyor ama çok mu lazım AVM falan? Buranın doğası müthiş mesela. AVM de hem ilde hem de çevre illerde var, isteyince gidiyorum. Yani kendimize yoktan ihtiyaç yaratıp sonra onlarsiz yapamıyoruz resmen. Mesela benim şu an tek derdim, sorunsuz bir hamilelik ve doğum. Sonra da çocuğum için gerekli sağlık imkanlarını sağlamak. Şehirden başka da beklentim yok.
Kendinizi telkin etmeyi öğrenmeniz gerek. Ve bence bu sıkıntınin altında yatan başka sebepler var. İlaç yerine terapi alsanız daha iyi olur.

Seni bi duruma iten nedir?Hic gitmedim Tokat'a simdi google dan resimlerine baktim cok da sirin bir sehir aslinda,yesil,daglik yuksek daglarin arasindaki sehirler cok etkiler beni...Sanirim hic sevmeye calismamissin,kendini sevmemeye cok fazla sartlamis olucaksin ki,nasil bir yer oldugu cok da onemli degil sanki senin icin? Ailene uzak oldugun icin boyle hissediyor olabilirsin ,yinede bence cok sanslisin ayni ulkenin icinde bir otobuse binip yarim gun icinde beraber olabilecek durumdasin,ben ailemden uzakta dunyanin oteki ucundaki bir ulkedeyim.gideyim goreyim desem ucak biletim en asagi alti yedi milyar,dort cocukla gittimmi en asagi sadece ucak bilet parasi elli milyardan fazla,onlar gelsin desem pasaportu,vizesi sikinti.Yilin dokuz ayi kar kis.Gunese hasretiz,yazi iki ay oda iki gunder bir yagmur,firtina.ben ne 💩 yiyeyim peki hi?
Allah yardımcınız olsun gerçekten...
Hayat şartları işte herkesi bir tarafa savuruyor. Sizi böyle nereye savurdu Norveç, Kanada?

Seninki memleket mi yoksa esin mi bence kafanda onu netlestir.Bak yanindaki adami seviyorsan baska bi ulkede bile olsan gece sarilir mutlu uyursun ama yok sevmiyorsan bursadada olsan aglar durursun

Ya şu yaşadığı şehir yüzünden depresyona girenleri hiç anlamıyorum. Daha önce yaşadığınız yerden neyi eksik, neyi fazla yani? İnsan sevdiği adamın çocuklarının yanında nerede olursa olsun mutlu olur. Hasta olacak kadar durumu abartmak biraz şımarıklık gibi geliyor bana.
Hic oyle demeyin valla konu sahibi nerde yasiyor bilmiyorum ama aydin bir yerden gelip yobazlarin arasina dusmek nedir bilemezsiniz :)

Allah yardımcınız olsun gerçekten...
Hayat şartları işte herkesi bir tarafa savuruyor. Sizi böyle nereye savurdu Norveç, Kanada?
Yurtdisinda yasayan biri olarak mutlaka oranin para birimini kazaniyorsunuz ama neden ucak biletini turk lirasina ceviriyorsunuz? :KK53:

Seni bi duruma iten nedir?Hic gitmedim Tokat'a simdi google dan resimlerine baktim cok da sirin bir sehir aslinda,yesil,daglik yuksek daglarin arasindaki sehirler cok etkiler beni...Sanirim hic sevmeye calismamissin,kendini sevmemeye cok fazla sartlamis olucaksin ki,nasil bir yer oldugu cok da onemli degil sanki senin icin? Ailene uzak oldugun icin boyle hissediyor olabilirsin ,yinede bence cok sanslisin ayni ulkenin icinde bir otobuse binip yarim gun icinde beraber olabilecek durumdasin,ben ailemden uzakta dunyanin oteki ucundaki bir ulkedeyim.gideyim goreyim desem ucak biletim en asagi alti yedi milyar,dort cocukla gittimmi en asagi sadece ucak bilet parasi elli milyardan fazla,onlar gelsin desem pasaportu,vizesi sikinti.Yilin dokuz ayi kar kis.Gunese hasretiz,yazi iki ay oda iki gunder bir yagmur,firtina.ben ne 💩 yiyeyim peki hi?
Yurtdisinda yasayan biri olarak mutlaka oranin para birimini kazaniyorsunuz ama neden ucak biletini turk lirasina ceviriyorsunuz? :KK53:
Yanlis kisiyi alintilamisim :KK14:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de eşim için aşık olduğum İstanbul dan kalkıp küçük bir şehre geldim. Ah nasıl zorlandım anlatamam. Hala çok özlerim gözlerim dolar. Ama olduğum şehre alışmaya çalışıyorum. Gezmeye keşfetmeye arkadaş edinmeye uğraşıyorum. Burnumda tütüyor Salacak Üsküdar Kadıköy ama napalım bi tercih yaptım ve kocamı seçtim🤷‍♀️ Ben büyük şehirde doğdum büyüdüm yaşadım o ise tam tersi. O cesaret edemedi o kadar büyük bir şehre. Fedakarlık yapan ben oldum. Şimdi olsa yine yapar mıydım bilmiyorum. Sanırım ikna etmeye uğraşırdım. Bu kadar zorlanacağımı tahmin etmemiştim çünkü. Şimdi benim de İstanbul a yerleşmeyi gözüm kesmiyor. Bebeğim olacak inş ve önceliğime onu koydum. Kısmet🤷‍♀️

sahsınızı suçlamak değil derdim fakat kadınların çoğunun yaptığı köprüyü gecene kadar ayıya dayı demek. evlenmeden önceki istekleri evlendikten sonra değişir, değiştiririm diye düşünen mutsuz oluyor.sonuçta evlenmeden belli orada yaşayacağınız.

Silerlerse silsinler. Sizin sagliginizdan daha mi onemli? Sirf bu sebep yuzunden evlat torun silecek aile bencilin önde gidenidir. Esiniz ailesi tarafindan korku ile manipüle edilmiş, iyi bir evlat olmak yerine biraz da iyi bir eş olmayı denesin.

sizin sorununuz esinizle.. ne demek ailem izin vermez gidemem.. cok uzuldum sizin icin. inanamadim..

Back
X