Psikiyatri hastasi oldum...

Ben evlendikten 5 yıl sonra eşim sınavı kazandı ve adana merkez gibi kocaman yerden çok ücra bir ilin ilçesine geldim. Şehirden hasta olunmaz demeyin öyle bi oldumki.kafayı yiyordum resmen.o binalar üstüme üstüme geliyordu sanki.hiç kimseyi tanımıyordum.eşim oģlum ve ve ben.memlekete gidiyordum sık sık ve dönüşte otobüste gelirken belki inanmayacaksınız ama sanki beni mezara koyuyorlar dı.kabuslar iç sıkılmalar.bunu yaşamasam konu sahibine şaşırabilirdim ama bende yaşadım.ki eşimin sınavı kazanmasını en çok ben istiyordum.suan 10 yıl oldu. Alıştım tabi.çoğu zaman aklıma bile gelmiyor kendi Memleketim. Evim nerdeyse düzenim orda.ama o zamanlar burda 10 yıl kalacaksın deseler di kalp krizinden falan muhtemelen ölmüstüm

Ben adapte olamadım çok denedim bu seferde psikolojim bozuldu. Yapamıyorum. Allah kimseyi bu duygularla imtihan etmesin.
Ben maras geliniyim ayrica uni. Orada okudum. ama suan yarim saat mesafede bi ilcedeyim. suna inan ki oldugum yerde olsan simdiye coktan bavulunu toplayip kacmistin. Sorunun esinin ailesi ve sosyal cevreyle alakali olduguna inaniyorum tabi aileden de uzak olmak da cabasi.ayni sorunlar bendede var zaman zaman cikmaza cok dustum ama gercekten bu konuda hasta sen isen ilacda sensin

Bu kadar basite almanıza gerek yok. Herkesin sorunları olabilir. kimin nasıl hissettigini neler olduğunu bilemezsiniz. Öneriniz varsa seve seve dinlerim. Zaten bunun için yazdım
Diger konularindan bu fikri edindim tabiki basite indirgemiyorum 2 yil oncesine kadar ayni sorunu yasamistim

Ben evlendikten 5 yıl sonra eşim sınavı kazandı ve adana merkez gibi kocaman yerden çok ücra bir ilin ilçesine geldim. Şehirden hasta olunmaz demeyin öyle bi oldumki.kafayı yiyordum resmen.o binalar üstüme üstüme geliyordu sanki.hiç kimseyi tanımıyordum.eşim oģlum ve ve ben.memlekete gidiyordum sık sık ve dönüşte otobüste gelirken belki inanmayacaksınız ama sanki beni mezara koyuyorlar dı.kabuslar iç sıkılmalar.bunu yaşamasam konu sahibine şaşırabilirdim ama bende yaşadım.ki eşimin sınavı kazanmasını en çok ben istiyordum.suan 10 yıl oldu. Alıştım tabi.çoğu zaman aklıma bile gelmiyor kendi Memleketim. Evim nerdeyse düzenim orda.ama o zamanlar burda 10 yıl kalacaksın deseler di kalp krizinden falan muhtemelen ölmüstüm
Ahh adana 😍 ben nerdeyim ora nerde

ben karadenızde yaşama ihtimalimi düşünemiyorum bile ,
güneş yok hava hep puslu gökyüzü açık değil ve hep yagmurlu , düşünüce bile kalp çarpıntısından midem bulanmaya başlıyor ,
çok haklısın konu sahibi ama lütfen kendine bir ugraş bul , birşeylerle ilgilen

Diger konularindan bu fikri edindim tabiki basite indirgemiyorum 2 yil oncesine kadar ayni sorunu yasamistim
Ufak tefek aglamayla üzülmeyle şimdiye kadar geldim.Ama artik hersey üstüme geliyor. Canım cikacaj gibi hissediyorum. Bi bahane bulup buradan gitmem lazim yoksa delirecem

ben karadenızde yaşama ihtimalimi düşünemiyorum bile ,
güneş yok hava hep puslu gökyüzü açık değil ve hep yagmurlu , düşünüce bile kalp çarpıntısından midem bulanmaya başlıyor ,
çok haklısın konu sahibi ama lütfen kendine bir ugraş bul , birşeylerle ilgilen
Aklınıza geliyorsa bi bahane bulun bana eşim ailesine soylecek.

Ben maras geliniyim ayrica uni. Orada okudum. ama suan yarim saat mesafede bi ilcedeyim. suna inan ki oldugum yerde olsan simdiye coktan bavulunu toplayip kacmistin. Sorunun esinin ailesi ve sosyal cevreyle alakali olduguna inaniyorum tabi aileden de uzak olmak da cabasi.ayni sorunlar bendede var zaman zaman cikmaza cok dustum ama gercekten bu konuda hasta sen isen ilacda sensin
Haklısın ama bu halde olmuyor elim kolum fazla geliyor. 10kilo verdim üzüntüden

Ufak tefek aglamayla üzülmeyle şimdiye kadar geldim.Ama artik hersey üstüme geliyor. Canım cikacaj gibi hissediyorum. Bi bahane bulup buradan gitmem lazim yoksa delirecem
Esin hangi sektorde yaz aylari tayin sezonu olarak goruluyor mecburi tayin cikmis gibi davranin

Arkadasa bi kac oneri sunacaktim ama isine geldigi yerde cevap yazmayi tercih etti. Bursaya hic gitmedim ama marasi da kesinlikle gomecek degilim o kadar degisip modernlesti ki il olarak kotu soylenecek bisey yok gezecek yer kalmadiysa antep bi saat. Problem esinin ailesidir kesin tabi birde kendi ailesine uzak olmasi.
Bende sanmıyorum ya Maraşın çok kötü bi yer olduğunu. Kendi alışmak istememiş sorun burda. 1 sene zorlanırsın anlarımda. 3 sene olmuş bir de bebeği var. Değişik

Eşim sabahtan akşama kadar yok.Gelincede yorgun oluyor. pek fazla dışarı çıkmıyoruz. Çevrem yok. "sabahtan akşama kadar evdeyim
İlla eşe gerek yok gündüz çıkıp gezin biraz. Çevre edinin. Heralde sürekli evde olursanız psikolojiniz bozulur. Eşiniz de haftada 1 veya 2 dışarı çıkamayacak kadar mı yorgun? Yani sizin dediğinize göre psikolojiniz bozuk bunu görmüyor mu?

Orda yalnız kaldıysanız böyle bir ruh haline düşmeniz çok normal. Aynı zamanda her ne kadar biz güzel yer desek de; davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir.. yaşayan bilir o ruh halini ancak.. bir de kalabalık bir şehirden oralara gittiyseniz ayrıca zor..

Esin hangi sektorde yaz aylari tayin sezonu olarak goruluyor mecburi tayin cikmis gibi davranin
Tayin dönemi bizde 6ayda bir var ama eşim yazmıyor.Bi bahane bulup ailesine söyleyecekmiş yoksa ailesiyle arası acilirmis bu şekilde tayin istese

Tayin dönemi bizde 6ayda bir var ama eşim yazmıyor.Bi bahane bulup ailesine söyleyecekmiş yoksa ailesiyle arası acilirmis bu şekilde tayin istese
Senin doktorayi vs beklleyene kadar sende esini ikna et mecburi ciktigini soylesin o zaman. Ama sanirim onun hic gitmeye niyeti yok

görümcem devlet bizi mecbur oryantasyona gönderiryor gönderecek falan derdi ,
20 sene aynı şehirde kalmak yasaklandı mecbur tayın istiyecem derdi , ama işin iç yüzünü ben bildiğim için
çok üzülürdüm gidecek diye , ve şartlar değişti gerçekten tayin isteyip gitmek zorunda kaldı ,

Bende sanmıyorum ya Maraşın çok kötü bi yer olduğunu. Kendi alışmak istememiş sorun burda. 1 sene zorlanırsın anlarımda. 3 sene olmuş bir de bebeği var. Değişik
Yani hani bazi illere gore cok cok iyi ben seviyorum marasi. Vallahi bunalimdan bunalima girsem bana hak kvye bile raziydim 3 yil oncesine kadar oda yok ama suan cok guzel alistim oldugum yere cok kucukde olsa

1- ailenizden uzakta olmak, alıştığınız sevdiğiniz bir yerden uzakta olmak, dünyanın en güzel şehrine de gitseniz, bu duygularla gittiğinizde zaten hep bir burukluk olmuş olacaktı
2- çocuğunuz kaç yaşında, bütün gün ufak bir çocukla ilgilenmek başlı başına yorucu ve zor, bunun vermiş olduğu sıkıntı stres de vardır
3- eşiniz çok anlayışlı biri gibi görünmüyor, o sizinle yeteri kadar ilgilenmiş olsa, sevildiğinizi değer gördüğünüzü hissetmiş olsanız, bu kadar çok gitmek istemezseniz
4- bir bahane bulup başka bir yere gittiğinizde bu defa da eşiniz oraya alışamayıp farklı sıkıntılar yaşayabilirsiniz

öncelikle eşinizle oturup konuşun ve sizi anlamasını sağlayın bir şekilde, eğer o size manevi olarak biraz destek olursa sizde kendinizi bu kadar çaresiz ve yalnız hissetmezsiniz,
Allah yardımcınız olsun :KK200:

Back
X