Psikiyatri

Bence psikiatriye değil psikoloğa gidin, ilaçlık bir durumunuz yok.
Bu nasıl bir öneri ya psikiyatr sadece ilaç yazabilme izni olan psikolog mu sizin gozunuzde, iki formasyon arasında bir suru fark var. Bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. Bunun değerlendirmesini yapabilecek kalifikasyonda değilsiniz.

Bir psikolog olarak düşüncem; psikiyatr veya psikoloğa gidin. Sorununuz ilaçlıksa gittiğiniz psikolog size psikiyatra gitmwniziönerir. Veya sorununuz ilaçlık değilse psikiyatr size psikolog önerir. Ancak eğer çok ajite halde değilseniz psikolog daha mantıklı gibi.

Bence psikiyatriste aile hekimi muamelesi yapilmamali, gideyim iki ilaç yandırayım rahatlayım şeklinde düşünmek kendinize zarar. Muhtemelen psikiyatrist de sizi hemen ilaca başlatmaktan çok terapi vermeyi önerecektir. Ilaç verin gideyim derdimi anlatmayayım derseniz yine tedaviniz tamamlanmaz.
Psikolojik bunalımların (iliskilerden kaynakli) ilacının doğru iletişimde yattığını düşünüyorum. Eşinizle doğru ıletişiminiz var mi sorun çözmeye odaklı konuşabiliyor musunuz yoksa karşılıklı atışmalardan mı ibaret?
Psikiyatriste gitmeyin demiyorum ihtiyaç duymuşsunuz ki yazmışsınız demek istediğim aile hekimi gibi görüp ilaç yazdırmak amaclı gitmeyin terapi önerirse bu terapileri takip edin.

Siz benim kalifikasyonlarımı nereden bildiğiniz zannediyorsunuz merak ettim? Psikiyatristler tıp fakiltesi mezunudur, doktordur, psikolog değillerdir.. Psikiyatri ihtisası yapmıştır ve onların ilaç yazma yetkisi vardır. genellikle (ayrıca psikoterapi eğitimi almadılarsa) psikoterapi yapmazlar ilaç tedavisi uygularlar. Psikolog ise 4 yıllık psikoloji bölümü mezunudur ve klinik psikoloji yüksek lisansı / doktorası yapmıştır ayrıca psikoterapi eğitimi almış ve psikoterapi uygular, ilaç yazmazlar, ilaç yazma yetkileri de yoktur.

Sizi kötü yapan yasadiginiz problemler ve o problemler cozume kavuşamadığı surece rutin kontrollere gider ilac kullanirsiniz kısır döngü...
Yasamis biri olarak söylüyorum alttan aldiginiz herkesin gonlunu yapmaya çalıştınız kendi kisiliginizden ödün verdiğiniz aman ben susayim yeterki sorun cikmasin deyip icinize attiginiz da kimsenin gozunde kiumetiniz olmadigi gibi kendinize edersiniz.Bakin o ladar alltan almaya rağmen yinede sorun yasiyorsunuz.Madem oyle bundan sonra haksizliga boyun egmeyin dozunda olcuyu kacirmadan hakkinizi savunun.Belki yine sorunlar bas gosterir fakat siz haksiz muameleye boyun egmemis olursunuz kendinize bu eziyeti yapmaya hakkiniz.yok.Kimse kabul etmez biz cok stres yasattikda bu yuzden psikyatra gidiyor yada ilac kullaniyor diye.Olan size olur ki oluyorda siz cekiyorsunuz kimsede ah vah demez ki dese ne fauda ceken yine sizsiniz.Siz sinirlarinizin ihlal edilmesine izin vermeyin ötesi onlarin problemi.Son olarak Psikyatra gidip direk ilaca baslamak yerine psikolaga gidip terapiyle baslamanizi tavsiye ederim zaten gerek görürse psikolog size onerecektir

Benim randevum iki de hadi sende randevu al. Nasıl grip oluyorsak psikolojikte bunalıma girebiliyoruz. İlaç bile vermeyecek belki doktor ama iyi geliyor konuşmak bile

Ee tamam da bunlar herkesin bildiği şeyler zaten? Siz bir insanım psikoloğa mı psikiyatra mı gitmesi gerektiğine karar verebilecek yetkinlikte değilsiniz. Kalifikasyonlarınızın bununla alakası var. Bu iki formasyon hakkında jenerik bilgilerden öte bir fikriniz de yok belli ki. İnsanları yetkin olmadığınız konularda yönlendirmeyin. Çok basit.

Lohusa depresyonu mu oldun acaba
Ya da doğum bazı travmalarını mı tetikledi? Imkanın varsa psikoloğa git, düzelmezse psikiyatriye gidersin. Emzirirsen sorun olabilir

Siz çok mu yetkinsiniz? Kusuruma bakmayın ama bilmeden konuşuyorsunuz; beni de tanımıyorsunuz. Burada hiç kimse mesleki kimliğini açıklamak zorunda değil ama pek çok farklı meslek grubundan ve farklı vasıflarda insan var. Siz bu açıdan bakıyorsanız (ki aslında bunun da doğruluk payı vardır) konu sahibi o zaman bu foruma değil daha yetkili mercilere yönlendirmeliydi sorusunu.
Ekleme de yapayım psikiyatrist ile psikolog arasındaki farkı bilmeyen insanlar da var toplumda.

Son düzenleme:
Hep içinize atmışsınız bence ondan tüm bu olanlar. Valla ses çıkarmıyorsunuz diye sizi seveceklerse hiç sevmesinler daha iyi. Cadalozluk yapın demiyorum ama. Kendi fikirleriniz olsun. Belirtmekten korkmayın. Içinize atmayın. Ata ata hasta olursunuz işte.

Kibarca bambam söyleyin ben bundan rahatsızım şundan rahatsızım. Artık her neyse.

Evet onu diyorum; konu sahibi profesyonellere yönlendirilmeli, uzaktan bilip bilmeden tanı konmamalı. Siz zaten bu iki formasyondan geliyorsanız ve bir bireyin online bir platformda yazdığı 20-25 satırdan tedavi protokolü çıkarıyorsanız hepten fecaat. Umarım böyle bir durum yoktur varsa şayet mezun olduğunuz okulu da söyleyin de ordan mezunlardan profesyonel yardım almaya çalışmayalım yanlışlıkla. Paramızı çöpe atmayalım.

Ben tanı ve tedavi protokolü görmüyorum ama tamam.

Lohusa depresyonu mu oldun acaba
Ya da doğum bazı travmalarını mı tetikledi? Imkanın varsa psikoloğa git, düzelmezse psikiyatriye gidersin. Emzirirsen sorun olabilir
Şubat sonu Doğum yaptım arkasından virüs geldi karantina dönemi hasta olma korkusu ölme korkusu bebeğimin annesiz kalma korkusu hiç iyi hissedemedim kendimi

Şubat sonu Doğum yaptım arkasından virüs geldi karantina dönemi hasta olma korkusu ölme korkusu bebeğimin annesiz kalma korkusu hiç iyi hissedemedim kendimi
Hepimizin psikolojisi bozuldu bu dönemde. Dediğim gibi eğer emziriyorsan önce psikoloğu dene.

Lütfen sizden yardım isteyen insanları yanlış yönlendirmeyin.
Yanlış yönlendirmiyorum olanı söylüyorum farkında mısınız yazım tarzından bile belli psikatriye gitsemde ilaç alsam diyor yani ciddi anlamda ilacın kendisini iyi edeceğine odaklanmış durumda halbuki ilaçlar geçici rahatlatıcılar hayatından onu hasta edenleri uzaklaştırmadığı sürece ilaçlar uzun vadede etki etmeyecek. psikiyatr ilaçları bi ağrı kesici değil ki.. öyle olsa keşke..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…