- Konu Sahibi Pink_blue_
-
Bu nasıl bir öneri ya psikiyatr sadece ilaç yazabilme izni olan psikolog mu sizin gozunuzde, iki formasyon arasında bir suru fark var. Bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. Bunun değerlendirmesini yapabilecek kalifikasyonda değilsiniz.Bence psikiatriye değil psikoloğa gidin, ilaçlık bir durumunuz yok.
Siz benim kalifikasyonlarımı nereden bildiğiniz zannediyorsunuz merak ettim? Psikiyatristler tıp fakiltesi mezunudur, doktordur, psikolog değillerdir.. Psikiyatri ihtisası yapmıştır ve onların ilaç yazma yetkisi vardır. genellikle (ayrıca psikoterapi eğitimi almadılarsa) psikoterapi yapmazlar ilaç tedavisi uygularlar. Psikolog ise 4 yıllık psikoloji bölümü mezunudur ve klinik psikoloji yüksek lisansı / doktorası yapmıştır ayrıca psikoterapi eğitimi almış ve psikoterapi uygular, ilaç yazmazlar, ilaç yazma yetkileri de yoktur.Bu nasıl bir öneri ya psikiyatr sadece ilaç yazabilme izni olan psikolog mu sizin gozunuzde, iki formasyon arasında bir suru fark var. Bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. Bunun değerlendirmesini yapabilecek kalifikasyonda değilsiniz.
Sizi kötü yapan yasadiginiz problemler ve o problemler cozume kavuşamadığı surece rutin kontrollere gider ilac kullanirsiniz kısır döngü...31 yaşındayım 8 yıllık evliyim çok zor bi hayatım yok aslında ama kendimi iyi hissetmiyorum yoruldum eşimin ailesi kırılmasın aramız bozulmasın diye hep içime attım atıyorum kıymet bilende yok eşim kendine de ailesine de toz kondurmaz bi terslik olsa onların tarafında olur kendi ailem zaten bozuk annem babam ayrı kavga gürültü huzursuzluk içinde büyüdüm bi tane abim var hanım köylü bana bi desteği yok üniversite okurken eşimle tanıştık okul bitince evlendik şuan 2 çocuğum var biri 6 yaşında diğeri 6 aylık eşimin ailesini pohpohlamaktan buna rağmen eşimin kıymet bilmemesi geçmişte ailemde geçimsizliklerin yaşanması sanki bende bi şeyler birikti ve bu birikim bana zarar veriyor içim sıkılıyor bi gerginlik bi huzursuzluk var bi endişe bi korku var iyi değilim hastalık hastası bi yapım da var kendimde hastalık belirtileri arar kafama takarım ölücem çocuklarım annesiz kalacak korkusu var psikiyatriye gidip ilaç mı kullansam bilmiyorum kendi kendime toparlanır mıyım mutsuzum çok
Ee tamam da bunlar herkesin bildiği şeyler zaten? Siz bir insanım psikoloğa mı psikiyatra mı gitmesi gerektiğine karar verebilecek yetkinlikte değilsiniz. Kalifikasyonlarınızın bununla alakası var. Bu iki formasyon hakkında jenerik bilgilerden öte bir fikriniz de yok belli ki. İnsanları yetkin olmadığınız konularda yönlendirmeyin. Çok basit.Siz benim kalifikasyonlarımı nereden bildiğiniz zannediyorsunuz merak ettim? Psikiyatristler tıp fakiltesi mezunudur, doktordur, psikolog değillerdir.. Psikiyatri ihtisası yapmıştır ve onların ilaç yazma yetkisi vardır. genellikle (ayrıca psikoterapi eğitimi almadılarsa) psikoterapi yapmazlar ilaç tedavisi uygularlar. Psikolog ise 4 yıllık psikoloji bölümü mezunudur ve klinik psikoloji yüksek lisansı / doktorası yapmıştır ayrıca psikoterapi eğitimi almış ve psikoterapi uygular, ilaç yazmazlar, ilaç yazma yetkileri de yoktur.
ben kullandım ve bıraktım. hic öyle bırakamama gibi bir durum olmadı.Çok ciddi bi huzursuzluk yoksa eğer asla İlaçlara başlama ☹☹☹☹
Sonra istesende BırakamaZsınn
Siz çok mu yetkinsiniz? Kusuruma bakmayın ama bilmeden konuşuyorsunuz; beni de tanımıyorsunuz. Burada hiç kimse mesleki kimliğini açıklamak zorunda değil ama pek çok farklı meslek grubundan ve farklı vasıflarda insan var. Siz bu açıdan bakıyorsanız (ki aslında bunun da doğruluk payı vardır) konu sahibi o zaman bu foruma değil daha yetkili mercilere yönlendirmeliydi sorusunu.Ee tamam da bunlar herkesin bildiği şeyler zaten? Siz bir insanım psikoloğa mı psikiyatra mı gitmesi gerektiğine karar verebilecek yetkinlikte değilsiniz. Kalifikasyonlarınızın bununla alakası var. Bu iki formasyon hakkında jenerik bilgilerden öte bir fikriniz de yok belli ki. İnsanları yetkin olmadığınız konularda yönlendirmeyin. Çok basit.
Evet onu diyorum; konu sahibi profesyonellere yönlendirilmeli, uzaktan bilip bilmeden tanı konmamalı. Siz zaten bu iki formasyondan geliyorsanız ve bir bireyin online bir platformda yazdığı 20-25 satırdan tedavi protokolü çıkarıyorsanız hepten fecaat. Umarım böyle bir durum yoktur varsa şayet mezun olduğunuz okulu da söyleyin de ordan mezunlardan profesyonel yardım almaya çalışmayalım yanlışlıkla. Paramızı çöpe atmayalım.Siz çok mu yetkinsiniz? Kusuruma bakmayın ama bilmeden konuşuyorsunuz; beni de tanımıyorsunuz. Burada hiç kimse mesleki kimliğini açıklamak zorunda değil ama pek çok farklı meslek grubundan ve farklı vasıflarda insan var. Siz bu açıdan bakıyorsanız (ki aslında bunun da doğruluk payı vardır) konu sahibi o zaman bu foruma değil daha yetkili mercilere yönlendirmeliydi sorusunu.
Ekleme de yapayım psikiyatrist ile psikolog arasındaki farkı bilmeyen insanlar da var toplumda.
Ben tanı ve tedavi protokolü görmüyorum ama tamam.Evet onu diyorum; konu sahibi profesyonellere yönlendirilmeli, uzaktan bilip bilmeden tanı konmamalı. Siz zaten bu iki formasyondan geliyorsanız ve bir bireyin online bir platformda yazdığı 20-25 satırdan tedavi protokolü çıkarıyorsanız hepten fecaat. Umarım böyle bir durum yoktur varsa şayet mezun olduğunuz okulu da söyleyin de ordan mezunlardan profesyonel yardım almaya çalışmayalım yanlışlıkla. Paramızı çöpe atmayalım.
Şubat sonu Doğum yaptım arkasından virüs geldi karantina dönemi hasta olma korkusu ölme korkusu bebeğimin annesiz kalma korkusu hiç iyi hissedemedim kendimiLohusa depresyonu mu oldun acaba
Ya da doğum bazı travmalarını mı tetikledi? Imkanın varsa psikoloğa git, düzelmezse psikiyatriye gidersin. Emzirirsen sorun olabilir
Görümcem de kullandı bıraktı ve tekrarladı hastalığı tekrar başladıben kullandım ve bıraktım. hic öyle bırakamama gibi bir durum olmadı.
Lütfen sizden yardım isteyen insanları yanlış yönlendirmeyin.Çok ciddi bi huzursuzluk yoksa eğer asla İlaçlara başlama ☹☹☹☹
Sonra istesende BırakamaZsınn
Hepimizin psikolojisi bozuldu bu dönemde. Dediğim gibi eğer emziriyorsan önce psikoloğu dene.Şubat sonu Doğum yaptım arkasından virüs geldi karantina dönemi hasta olma korkusu ölme korkusu bebeğimin annesiz kalma korkusu hiç iyi hissedemedim kendimi
Yanlış yönlendirmiyorum olanı söylüyorum farkında mısınız yazım tarzından bile belli psikatriye gitsemde ilaç alsam diyor yani ciddi anlamda ilacın kendisini iyi edeceğine odaklanmış durumda halbuki ilaçlar geçici rahatlatıcılar hayatından onu hasta edenleri uzaklaştırmadığı sürece ilaçlar uzun vadede etki etmeyecek. psikiyatr ilaçları bi ağrı kesici değil ki.. öyle olsa keşke..Lütfen sizden yardım isteyen insanları yanlış yönlendirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?