- 14 Eylül 2018
- 3.534
- 4.331
- 133
- Konu Sahibi Pink_blue_
-
Yanlış öneri vermeseniz mi acaba? Gayet iyileşince doktor kontrolüyle bırakılıyor ilaçlar. Sizin istemenizle değil tabi ki.Çok ciddi bi huzursuzluk yoksa eğer asla İlaçlara başlama ☹☹☹☹
Sonra istesende BırakamaZsınn
Yanlış öneri değil benim ki ciddi bunalımda ise zaten doktor kontrolünde başlar ama konu sahibi psiktariye gidip ilaç mı kullansam diye direkt ilacın onu iyileştireceğine odaklanmış durumda . Onu kast ettim.Yanlış öneri vermeseniz mi acaba? Gayet iyileşince doktor kontrolüyle bırakılıyor ilaçlar. Sizin istemenizle değil tabi ki.
31 yaşındayım 8 yıllık evliyim çok zor bi hayatım yok aslında ama kendimi iyi hissetmiyorum yoruldum eşimin ailesi kırılmasın aramız bozulmasın diye hep içime attım atıyorum kıymet bilende yok eşim kendine de ailesine de toz kondurmaz bi terslik olsa onların tarafında olur kendi ailem zaten bozuk annem babam ayrı kavga gürültü huzursuzluk içinde büyüdüm bi tane abim var hanım köylü bana bi desteği yok üniversite okurken eşimle tanıştık okul bitince evlendik şuan 2 çocuğum var biri 6 yaşında diğeri 6 aylık eşimin ailesini pohpohlamaktan buna rağmen eşimin kıymet bilmemesi geçmişte ailemde geçimsizliklerin yaşanması sanki bende bi şeyler birikti ve bu birikim bana zarar veriyor içim sıkılıyor bi gerginlik bi huzursuzluk var bi endişe bi korku var iyi değilim hastalık hastası bi yapım da var kendimde hastalık belirtileri arar kafama takarım ölücem çocuklarım annesiz kalacak korkusu var psikiyatriye gidip ilaç mı kullansam bilmiyorum kendi kendime toparlanır mıyım mutsuzum çok
Psikiyatrist gerekli görürse verir zaten ilaç. Gitsin bir önceYanlış öneri değil benim ki ciddi bunalımda ise zaten doktor kontrolünde başlar ama konu sahibi psiktariye gidip ilaç mı kullansam diye direkt ilacın onu iyileştireceğine odaklanmış durumda . Onu kast ettim.
Evet ilaç kurtarıcım olacak gibi düşünüyorum içimdeki his beni rahatsız etmeye başladı korku endişe hali bana zarar veriyorYanlış öneri değil benim ki ciddi bunalımda ise zaten doktor kontrolünde başlar ama konu sahibi psiktariye gidip ilaç mı kullansam diye direkt ilacın onu iyileştireceğine odaklanmış durumda . Onu kast ettim.
Ben anladım zaten yazım tarzındanEvet ilaç kurtarıcım olacak gibi düşünüyorum içimdeki his beni rahatsız etmeye başladı korku endişe hali bana zarar veriyor
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim içimde olanlar beni rahatsız ediyor böyle içim üşüyormuş gibi hissediyorum hasta mıyım benim bi hastalığım mı var bilmiyorum psikolojik mi hissettiklerim dahiliye doktoruna gittim vitamin ilaçları verdi doktor doktor gezmek istemiyorum mutsuzum çocuklarım için iyi olmaya çalışıyorum yiyorum içiyorum çevremle sohbet ediyorum dışarıdan normal gibi görünüyorum ama içimdekiler beni rahat bırakmıyor uykuya dalmakta çok zorlanıyorum çarpıntım oluyorPsikiyatrik ilaçlar sanıldığı gibi öcü , bağımlılık yapan bırakılamayan ilaçlar değildir. Tabi ki dr reçetesi ile başlanmalı ve önerisiyle azaltılarak bırakılmalıdır.Tabi ki dr.a gidin ertelemeyin. Uzun süreli olumsuz durumlara ,stres etkenine maruz kalmak beyindeki bazı kimyasalları azaltır. (Serotonin, dopamin , noradrenalin vs) Bu gibi durumlarda öncelikle bunları yerine koymak gereklidir, çünkü o depresyon /kaygı hali ile normal bir şekilde düşünemez, çözüm üretemez zihin.
Öte yandan parçalanmış bir ailede büyümüş çocuklarda kaygı, kaybetme korkusu ile, değersizlik hissi ile aşırı fedakarlık , kendi varlığını ortaya koyamama, bunların sonucunda da içten içe biriken öfke, boşluk duygusu açığa çıkabilir . Kökeni bulup çözmek lazım, burada da asıl sorun ayrılık korkusu , bağlanma sorunları gibi görünüyor. Bu aşamada da psikolog yardımcı olabilir.
Kendi kendinize de mutlu olabildiğiniz, çocuklarınıza güçlü bir anne modeli çizdiğiniz güzel günler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?