psikiyatriste gittim yardımcı olur musunuz?

dortusyus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2019
291
416
33
merhaba kızlar. birkaç yıldır artarak devam ettiğini düşündüğüm depresyon halim vardı. kendi kendime öyle tespit ettim.hiç psikolog ya da psikiyatriste gitmemiştim gitmeyi de düşünmedim kendi kendime iyi olmak istedim ama her yıl biraz daha hayattan kopuyor mutsuz oluyordum. hiçbir şeyden zevk alamaz hale geldim. dün psikiyatriste gittim 1 saatten fazla konuştuk. orta seviyede depresyon anksiyete tanısı koydu prozac diye bir ilaç yazdı. açıkçası daha ilacı almadım çünkü kullanmak konusunda emin değilim. içinizde bu ilacı kullanan var mı deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Gercektem tedavi olmak istiyosaniz ilac kullanip terapi alin. Ancak o zaman yol katedersiniz.
Ben 2010 da 6 aylik tedavi gordum. İleri derece depresyon ve anksiyete vardi. O zamanlar alora diye bir ilac kullandigimi hatirliyorum. Birkac ilac degistirdik ama en aklimda kalan bu. Simdilerde yok sanirim

tedaviden sonra ilaca ihtiyaç duydunuz mu? prozac'ı araştırdım bağımlılık yapar falan diye yorumlar var.ama kullanıcam kendi kendime iyi olamıyorum ve rahatsızlığımın ileri seviyeye taşınmasını istemiyorum

kitap okuyamıyorum işime sürünerek gidiyorum diziymiş filmmiş zevk almıyorum dışarı çıkmak işkence gibi geliyor ki gezmeyi çok severdim. ibadetlerimi yapamıyorum aşırı üşeniyorum.kişisel bakımıma aşırı üşeniyorum. hiçbir aktivitem yok canım istemiyor.yalnızlığa katlanamıyorum. internette boş boş vakit öldürüyorum tv de birkaç saçma programa bakıyorum bol bol yiyor uyuyorum yaşayan ölü gibiyim bu hale gelmiş olmayı kendime yakıştıramıyorum.

Ben kullanıyorum canım bende panik atak yaşıyordum sürekli prozac iyi geldi kaygılarımı aldı

Evet iyi bir ilaç kullanabilirsin bende panik atak ve yoğun kaygı bozukluğu var ben memnun kaldım

Bende kullandım aynı ilacı bağımlılık falan yapmıyor içini rahat olsun genelde zaten antidepresanlara karşı bir ön yargı var genel bir kesimde bağımlılık yapar diye ama alakası yok kullanın bence bi nebze iyi gelir size ama tabiki iyi olmak doktor ve ilaç değil sizin elinizde tamamen.

google yazıp arattığımda epey olumsuz şeyler yazıldığını gördüm ama genelde yıllar öncesinde yazılmış yorumlar. çok canım sıkılmıştı. ama sizler gayet olumlu şeyler yazmışsınız.doktorum da bağımlılık yapmayacağını yanlış inanışlar olduğunu iyileşmem için kullanmam gerektiğini söyledi.en az 7 ay kullanmalısın dedi. teşekkürler.

Prozac ilacını Ablam kullandı yıllarca ve ek ilaçlar çoğalarak devam etti onda da anksiyete ve depresyon vardı fakat ilaçlardan sonra kendini daha çok eve kapadı ve kilo aldı bu ilaçların kilo yapma etkisi oluyor takip edin şayet kilo alırsanız ilacı değiştirmeniz gerekiyor ,yıllarca tedavi sonrası bu sorundan ilaçlarla çıkamayınca üst üste kilo alınca kendiliğinden tedaviyi kesti kilo verdi fakat durumu hala aynı bu biraz da insanın elinde ilaç tedavisi tek başına işe yaramıyor ,bazı şeylerin siz üstesinden gelmelisiniz ,ne bileyim kişisel gelişim kitapları okuyun ve videolar izleyin kendinize hobi edinin boş zamanlarınızı sosyal aktiviteler le canlandırın ilaca bel bağlayıp kendinizi sadece ilaçlara bağımlı hale getirmeyin ,fakat bu durumların altında önceden yaşanan bir travma veya üzüntüler yatıyor kendinizi sorgulayın neden bu haldeyim bu durumdan çıkabilmek için yeterince gayret ediyormuyum Allah şifa versin

Teşekkürler 3-4 yıldır bu haldeyim dediginiz şeyleri yapmaya kendimi iyi etmeye çalıştım ama 3 gün 5 gün sürüyor sonra yine aynı durumdayım. Ilaç tedavisi gerekiyor tek başıma üstesinden gelemiyorum. Prozacı aldım bu akşam başlıycam.

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…