Psikiyatristin yorumu

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Kızlar ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum oğlum iki aylıkken okul açıldı bakıcıya verdim şuan yedi aylık okuldan eve koşa koşa geliyorum oğlumsuz hiç bir yere gitmiyorum hep onunlayım okul dışında ama bi sorun var oğlumu bakıcıya verince üzülmüyor alınca sevinmiyor yüzünde bir gülümseme olmuyor sanki annesi olduğumu bilmiyor evde iyiyiz gülüyoruz oynuyoruz uyandığında beni görünce heyecanlanıyor acıkınca uykusu gelince ağlayarak bana bakıyor sizin bebekleriniz nezaman sizi tanımaya başkalarından ayırt etmeye başladı bırakınca ağlama alınca sevinme nezaman oldu okula çocuk ruh sağlığı dersi için psikiyatrist geldi ona sordum aranızda bağlanma oluşmamış dedi yardım edin bana nolur çok çaresizim ne yapmalıyım

Çok tatlisiniz ya :)
Bebeginiz çok vakit gevirmuyorsa sizinle ondandir bu davranislari :)

Gayet sağlıklı bir ilişkiniz var gibi geldi bana. Ne istiyorsunuz tam olarak; cocuğu emzirip bıraktığınızda cığlık cığlığa ağlamasını mı?

bebeği bakıcıya verdiğinizde ağlasaydı hoşunuza mı gidecekti

bebeği bakıcıya verdiğinizde ağlasaydı hoşunuza mı gidecekti

Hayır tabiki egem abla kesinlikle isteğim bu değil ama alıncada yüzüme bakmıyor atınma sevinme yok bebeğimde doktora be nezaman olacak dediğimde bağlanma sorunu var dedi bana kaliteli zaman geçir dedi o uyumadan iş yapmam severim oynarım gezdiririm başka ne yapabilirim?

Ben de doğum iznim bitip ilk işten dönüşümde kızımın beni sevinçle heyecanla karşılayacağını zannetmiştim.
Ama sıradandı.
Çok üzülmüştüm sizin gibi.
Bağımızda problem yokmuş.
Ve gayet normalmiş ki şu anda her iki çocuğum da ben işten gelince kapıyı çaldığım andan itibaren apartmanı yıkarcasına beni görene kadar anne diye bağırıyorlar.
Her akşam sanki aylardır ayrı kalmışız gibi boynuma atlayıp dakikalarca koklaşıyoruz.
Sorun etmeyin bence.
O size bağınız kopmuş diyen kişiden tam bilgi alsaydınız keşke.
Ne demek istemiş, çözümü neymiş merak ettim açıkçası.
Bir anneyi bilip bilmeden, hiç görmeden çocuğu ve ilişkinizi bu kadar üzdüğünü biliyor mu acaba

ne güzel işte.bakıcı güvenilir biri ve bebeğinle güzel ilgileniyor ki bıraktığında ağlamıyor.sen de zaten okul haricinde hep bebeğinle ilgileniyorsun,vakit geçiriyorsun.ne güzel böyle devam edin.bence güzel bir ilişkiniz var
Öyle olunca kuvvetli bir bağ mı oluyo egem abla.

daha önce bir üye de böyle konular açmıştı.bebek arkasından ağladığında sanki annesini daha çok mu seviyor diye düşünülüyor anlamıyorum

çözümü kaliteli vakit geçirmek ilgilenmekmiş yazdıkların beni çok mutlu etti teşekkür ederim

Bir bebek annesini doğumundan itibaren tanır. Ben de doğumdan çok kısa bir süre sonra işe başladım annemle babam baktı hala da daha öyle devam ediyor. 1 yaş civarındayken babasının kucağında ağladır dedeeeeeee, ananeeee diye.. eşim onu bir tek bahçeye falan çıkardığında kucağında duruyordu, o da babamı camdan görene kadar. Benim de ilk çocuğumdu, çalıştığımdan dolayı çok üzülüyordum. Acaba yeterli zaman ayıramadığımdan mı böyle oluyor diye. 1 yaş böyle geçti.2 yaşına geldi akşam annemlerden gelirken feryat figan. Ayıramazdık ağlardı. Anneyi babayı tanıyordu bu esnada tabi..Ama ne sözler, arabanın camına yapışıp: annane beni bırakma. Ne olur beni bırakma diye. Zannedersin ki Allah korusun üvey anne alıp götürüyor.
Şimdi 3,5 yaşında. Bu sene annemlerden çıkarken herkesi öpüyor, vedalaşıyor çıkıyoruz. Hatta izin al anne evde dinlenelim birlikte diyor.. annemi gönderirken el sallıyor, öpüyor, yolcu ediyor.
Çok merak etme bence, bu dönemler geçici. Ama sen olabildiğince zaman ayır tabi

Gayet sağlıklı bir ilişki . Ben neler çektim herghün işe bırakıp giderken dilinizi ısırın

Gayet sağlıklı bir ilişki . Ben neler çektim herghün işe bırakıp giderken dilinizi ısırın

Ben ağlasın istemiyorum kesinlikle zaten çok üzülürüm bırakamam sadece hiç tepki vermemesi normal mi onu merak ediyorum yedi aylık sonuçta

canım daha 7 aylık büyüdükçe anneyi sahipleniyorlar, çalışan bir annesiniz kalan bütün vaktinizi ayırıyorsunuz daha ne yapabilirsiniz ki? benim oğlum 20 aylık bütün vaktimi ayırıyorum, kaliteli zaman da geçiriyoruz ama beni değil benim ilgilendiğimin onda biri ilgilenen babasını seviyor, babasının yanına oturmama bile katlanamıyor, babası evdeyken benimle uyumuyor, ben de bazen üzülüyorum bir yerde yanlış mı yaptım diye.

Ben ağlasın istemiyorum kesinlikle zaten çok üzülürüm bırakamam sadece hiç tepki vermemesi normal mi onu merak ediyorum yedi aylık sonuçta

Öncelikle lütfen kendinizi çaresiz hissetmeyin ve kendinizi suçlamayın.
Çalışan bir annesiniz, daha ne yapabilirsiniz ki?
Ben de annemle ilişkimden dolayı bağlanma problemi olan bir insanım.
Çocuğunuz bana kendimi hatırlattı. Yani psikiyatrist de bilimsel açıklamasını yapmış.
Fakat bunda yapacak bir şey yok ki. Bu demek değil ki çocuk sizi sevmiyor, sevmeyecek vs.
Onun da böyle bir çocukluk geçirmesi gerekiyormuş demek ki. Kendi kendine savunma mekanizması oluşturmuş anlaşılan ve o yüzden de ağlamıyor hiç. Her çocuk farklı tepki verir, sizinki bu yolu seçmiş.
Siz de çalışan binlerce anneden biri olarak yapmanız gerekeni yapıp olayları akışına bırakacaksınız mecbur.
Kendinizi üzeceğiniz bir durum yok.

Olaya bir de iyi tarafından bakın bakıcınız çocuğunuzla çok iyi zaman geçiriyor demek ki. Ya tam tersi olsaydı bakıcı kötü davransaydı ve çocuk bakıcıya gitmek istemeseydi o zaman aramızdaki bağdan yapıyor deyip bu durumu anlamanız uzun sürebilirdi. Çünkü henüz derdini anlatabilecek bir dönemde değil çocuğunuz.

Elimden geleni yapıcam bağlanma problemi olmaması için

Oğlunuz sizi seviyor ama size o istediğiniz türde bağlı değil kesinlikle sevinmelisiniz.
İleride bu durum yardımcınız olacak.

bebeğiniz daha küçük bence zamanla davranışları değişecektir ama illaki annesinin arkasından ağlayan yada ağlamayan bebek sorunludur yada sorunsuzdur diye birşey yok her çocuğun davranışı farklı oluyor birde bebek bakan kişiyi seviyorsa çok sorun çıkarmıyorda, siz zaten konunun uzmanına danışmışsınız size yolda göstermiş.. şimdi sivri zekalının biri çıkar bebeğiniz çok sosyal asıl ağlayan bebek sorunludur der hepte öğretmendir bu tipler ne hikmetse.. neyse ben bebeğinizin arkanızdan ağlamasada sizi gördüğünde tekiler verip sevineceğine inanıyorum istediğiniz davranışları göstermesi için biraz daha büyümesi lazım

bence normal değil. hatırladığım kadarıyla güvenli bağlanmada bebek annesinden ayrıldığında bir süre mızmızlanıp, sonra ortama alışıyordu. ve annesini tekrar gördüğünde annesine sevgisini gösteriyordu. sanırım sizinki kaçınmacı tarz bağlanma yaşıyor, yanlış hatırlıyor olabilirim... (şimdi kontrol ettim, kaçınmacı tarza giriyormuş bebeğiniz)
bakıcı çok değişmediyse, bir sıkıntı olmaması lazım aslında, siz de bilirsiniz.
sizi evde gördüğünde heyecanlanması normal, güzel...
çocuğunuza tutarsız yaklaşımlarınız mı oldu acaba? aklıma ilk bu geliyor çünkü.
mesleğiniz gereği bu durumun üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.
başarılar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…